תחילתו של גל ? יותר מאלף עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו
-
@אבי-ר. כתב בתחילתו של גל ? יותר מאלף עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו:
אני חושב שברור שמי שיש לו את האפשרות לקנות קונה גם עכשיו,
כאתה גר בדירה לא באמת משנה כמה היא שווה, העיקר שאפשר לגור בה,אדם שרוצה לקנות דירה, אפילו למגורים, אם הוא יודע בפירוש שהמחירים במגמת ירידה , המחסום הפסיכולוגי לא יאפשר לו לבצע את הרכישה.
הסיבה לכך נעוצה בעיקרון הכלכלי של האינפלציה.
אינפלציה מתונה של כ-2% נחשבת לבריאה לכלכלה בעיקר כי היא משמשת כמנוע לצמיחה ולהנעת המשק.
כשלאדם יש כסף והוא מתלבט אם לרכוש מוצר מסוים, ללא אינפלציה אין לו גורם מזרז.
לעומת זאת, כשיש אינפלציה, הוא יודע שבשנה הבאה הוא ישלם יותר על אותו מוצר, ולכן יעדיף לבצע את העסקה בהקדם.במצב הפוך, כשכולם יודעים שיש מגמת ירידת מחירים (דפלציה), אין שום סיבה רציונלית או פסיכולוגית שתדחוף את הקונה לבצע את העסקה עכשיו במקום לחכות למחיר זול יותר
@איציק-התותח
בעיקרון אתה צודק.
אלא שבדירה למגורים אני חושב שזה לא כך כיון שאדם רוצה לגור בדירה משלו,
ויש גם את החשש שאולי פתאום המחירים יחזרו לעלות,
וכן גם לא רוצים להשאיר את הכסף אצלם כדי שלא ילך לדברים אחרים.ואגב אני לא יודע כמה אינפלציה של 2% היא סיבה לצמיחה, מה שברור שזה סימן של צמיחה כיון שזה סימן שיש יותר עובדים יותר הכנסות וכך יותר מעבידים וכו' וכו'
-
@משהמשה כתב בתחילתו של גל ? יותר מאלף עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו:
אתה בעצם טוען שלא כל ה 6% הם מעסקאות 20/80 והם כוללים כל מיני ביטולים כמו סתם אנשים שהחליטו שלא שווה להם פינוי בינוי שהפוצץ אנשים שלא עמדו בגובה של המשכנתא ועוד.
להיפך,
אני סבור שרוב הביטולים נובעים דווקא מעסקאות ה-20/80. הנתון של 6% מתייחס לכלל העסקאות 'על הנייר',
אך אם נחשב רק את עסקאות ה-20/80, סביר להניח שהמספר גבוה בהרבה.
הסיבה לכך היא שבעוד שכל רוכש דירה סטנדרטי מתכנן מראש כיצד ישיג מימון,
בעסקאות הללו רבים היו בטוחים שיצליחו למכור את הנכס ברווח עוד במהלך הבנייה. כעת הם 'נחנקו', כיוון שבאמת ובתמים האמינו שלא יצטרכו להשלים את העסקה בעצמם.@איציק-התותח כתב בתחילתו של גל ? יותר מאלף עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו:
@משהמשה כתב בתחילתו של גל ? יותר מאלף עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו:
אתה בעצם טוען שלא כל ה 6% הם מעסקאות 20/80 והם כוללים כל מיני ביטולים כמו סתם אנשים שהחליטו שלא שווה להם פינוי בינוי שהפוצץ אנשים שלא עמדו בגובה של המשכנתא ועוד.
להיפך,
אני סבור שרוב הביטולים נובעים דווקא מעסקאות ה-20/80. הנתון של 6% מתייחס לכלל העסקאות 'על הנייר',
אך אם נחשב רק את עסקאות ה-20/80, סביר להניח שהמספר גבוה בהרבה.
הסיבה לכך היא שבעוד שכל רוכש דירה סטנדרטי מתכנן מראש כיצד ישיג מימון,
בעסקאות הללו רבים היו בטוחים שיצליחו למכור את הנכס ברווח עוד במהלך הבנייה. כעת הם 'נחנקו', כיוון שבאמת ובתמים האמינו שלא יצטרכו להשלים את העסקה בעצמם.מישהו אמר לי שכל הנתון הזה של 6% הוא מניפולציה....
כי ב 2023 היה שינוי בחוק שאיפשר לדיירים בתמא 38 לבטל חוזים שנחתמו במקרים רבים שלא היה אפשר קודם.
ולטענתו רוב ה6% הם מתמא 38 ולא מפריסייל.
לא יודע אם זה נכון.
לא ראיתי את המקור של הפרסום במשרד האוצר. -
לזה הקבלנים לא ציפו - מבול של ביטולי עסקאות בפתח
הרוכשים במבצעים של 80/20, 90/10 מגלים שהעסקה שהם עשו כבר לא טובה - גל של ביטולים צפוי השנה ומה יציעו הקבלנים לרוכשים כדי שהעסקה לא תבוטל?
-
לזה הקבלנים לא ציפו
הם היו לחוצים בכסף והם חשבו שיעזור לעבור את התקופה ע"י כל מיני עסקאות כאלו ולא אכפת להם שבסוף זה יתפוצץ כי כסף הם לא יפסידו
-
לזה הקבלנים לא ציפו
הם היו לחוצים בכסף והם חשבו שיעזור לעבור את התקופה ע"י כל מיני עסקאות כאלו ולא אכפת להם שבסוף זה יתפוצץ כי כסף הם לא יפסידו
@המסייע כתב בתחילתו של גל ? יותר מאלף עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו:
אבל יכול להיות שתכלס' הם ציפו לקבל עכשיו את שאר הכסף,
ולא להיתקע עם מלא דירות לא מכורות ולהוריד מחירים. -
בכל אופן אני סבור שלעולם במקומות הביקוש מרכז הארץ תמיד המחירים יעלו אולי בקצת מאוד שלא מצדיק את ההשקעה אבל בפריפריות יהא ירידה ועוד איך אבל רבות מחשבות..
בכל אופן אני סבור שלעולם במקומות הביקוש מרכז הארץ תמיד המחירים יעלו אולי בקצת מאוד שלא מצדיק את ההשקעה אבל בפריפריות יהא ירידה ועוד איך אבל רבות מחשבות..
אני חושב שאם כבר הפוך, שבמרכז הדירות כבר הגיעו לרף מסוים משא"כ בפריפריות אם הם יתפתחו הביקוש שם יעלה.
-
ולא להיתקע עם מלא דירות לא מכורות ולהוריד מחירים.@אבי-ר. כתב בתחילתו של גל ? יותר מאלף עסקאות לרכישת דירות חדשות בוטלו:
ולא להיתקע עם מלא דירות לא מכורות ולהוריד מחירים.הם מבחינתם קיבלו הלוואה להון עצמי ללא ריבית
-
ולא להיתקע עם מלא דירות לא מכורות ולהוריד מחירים.הם מבחינתם קיבלו הלוואה להון עצמי ללא ריבית
-
אני חושב שאם כבר הפוך, שבמרכז הדירות כבר הגיעו לרף מסוים משא"כ בפריפריות אם הם יתפתחו הביקוש שם יעלה.
-
ני חושב שאם כבר הפוך, שבמרכז הדירות כבר הגיעו לרף מסוים
זה לא מדויק כי תמיד אנשים רוצים את המרכז כמה שהפרפיות יצליחו יהא יותר ביקוש למרכז
זה לא מדויק כי תמיד אנשים רוצים את המרכז כמה שהפריפריות יצליחו יהא יותר ביקוש למרכז
ברור שהמחיר במרכז יהיה גדול בפער משמעותי מהפריפריות, (אחרת אף אחד לא ילך לשם) אלא ששם תהיה יותר עליה בעתיד ביחס למרכז.