דילוג לתוכן

דירות להשכרה - האם שווה לפתוח עסק?

• יש לי שאלה להתייעץ עם המיייבינים של בנקל, במידה ויש ברשותי כמה יחידות להשכרה (ומשולם מס שכירות) שווה לפתוח עסק וכו' להשכרת דירות או לא?

• להבנתי זה פחות משתלם אולי אם אתה מכניס סכום ממש גדול אז כן
    ד"א אתה יכול להזדכות גם על הוצאות (שכירות דירה שלך וכו')
    אם אתה משלם את ארנונה ושאר החשבונות אולי עדיף לך להעביר את זה על אחד השוכרים והוריד לו מהשכירות ככה גם יוריד לך כאב ראש וגם יחשב לך פחות הכנסה
    בכל אופן עדיף שתתיעץ אם רו"ח יועץ מס אני לא כזה..

• יש מצב שהיה שוה לפתוח עסק לפני קניית הדירות.

כי אז הייתי מזדכה המס רכישה.
    ועל כל ההוצאות הנלוואות לרכישת הדירות

עכשיו שאתה עם הנכסים לדעתי עדיף לשלם מיסים כקבוע בחוק ולא לפתוח עסק

לא בדקתי את הדברים לעומק.
    ככה שמה שכתבתי הוא בגדר לפתוח את המחשבה בלבד.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    6 פוסטים
    135 צפיות
    ח
    בעצם המושג של טאבו משותף אינני רואה חסרון. מה זה משנה כמה שותפים יש בהשקעה בפרט אם כל אחד יכול לצאת בנפרד. הדברים שצריך לבדוק זה מחיר, איכות השותפים ואמינותם, הון עצמי נדרש, אפשרות למכירת הנכס בעתיד והאם המחיר הוא אטרקטיבי צריך שההסכם יהיה מוצלח ושיכסה כמה שיותר בעיות עתידיות צריך בורר מוצלח ובר סמכא שיוכל לטפל בסכסוכים עתידיים אם יקרו. יש המון ניואנסים בדירות שותפות וצריך לפנות לפני הרכישה למומחים בתחום שיתנו את חוות דעתם
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    87 צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @צמיחה כתב בהאם עדיין אפשר לנצל את התקרה בקרן השתלמות?: האם סוף יום זה אומר שעה 18:30? לא עד חצות.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    351 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    183 צפיות
    בנימין 26ב
    הבנתי שיתכן שיהיה סנכרון אם קיים אותו בנק מתפעל, לדוג' בהראל ובמגדל הבנק המתפעל שלהם זה בנק לאומי, יתכן ויהיה סנכרון ביניהם. במיטב לדוג' הבנק המתפעל זה מזרחי טפחות.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    288 צפיות
    Y
    בארצות הברית הקצבה שמקבלים בפנסיה דומה לאבטלה בארץ שכל שהרווחת יותר אתה מקבל פחות אחוזים מהשכר אבל עדייו מרוויחים יותר כשהשכר יותר מי שמרוויח קצת מקבל הרבה כסף לעומת ההשקעה שלו וגם אפשר לדווח על הרבה כסף בשנה האחרונה וזה יכול לגרום שיהיה לו סכום שירוויח הרבה בלי ההשקעה של זמן אבל בנוסף צריך להגיע ל40 נקודות כל שנה אפשר לקבל 4 נקודות לכן אני מאוד ממליץ לדווח על לפחות 10 שנים שוויי של 4 נקודות כדאי להיות מבוטח ובשנה האחרונה אפשר לדווח כמה שצריך