דילוג לתוכן

אחיסמך בשערי עכו

נדל"ן
312 47 22.3k 43
  • אם באמת הפרויקט הזה כ"כ מוצלח וחכם וכו כוכ וכו
    י למישהו הסבר מניח את הדעת
    למה פנו אלי כבר פעמיים מה בקשר להרשמה שלי?
    והאם אני מעוניין?
    לכאורה הם לא צריכים אותי בכלל??
    אגב
    עדיין אין היתרי בניה
    שבפסח הקודם הם אמרו עוד חודש היתרי בניה ובאלול חתימות חוזה
    אני חלילה לא בא ללכלך עליהם ולומר שזה לא טוב
    סה"כ שואל שאלת תם עם קצת חוש חשדני בטבעי...

@בטח-עליו אחרי שנרשמת ברור שיפנו אליך מה איתך. אם אתה לא רוצה הרבה אחרים ישמחו להרשם.
    גם כשעושים לך טובה ופונים אליך אתה מתלונן?

• יש פה בעיה אחרת
    שאם יש לי נניח הון עצמי יותר מה25% אני לא יכול להוציא משכנתא על פחות מ75%, וזה הבעיה, כי להרבה יש בבנק מספיק בשביל להוציא משכנתא ל50% ולא ל75% וזה מה שהם באמת יצטרכו

@שששששש כתב באחיסמך בשערי עכו:

יש פה בעיה אחרת
    שאם יש לי נניח הון עצמי יותר מה25% אני לא יכול להוציא משכנתא על פחות מ75%, וזה הבעיה, כי להרבה יש בבנק מספיק בשביל להוציא משכנתא ל50% ולא ל75% וזה מה שהם באמת יצטרכו

אם זה מסתדר עם ההכנסות אין בעיה להוציא אישור עקרוני על כל הסכום, ולא חייבים לממש את כולו.

מה שכן יש לשים לב שמי שלא באמת מעוניין לקחת משכנתא של 75% הריביות יהיו לו יותר יקרות מאשר אם ייקח 60%,
    וכן אם אחד מעוניין לקחת משכנתא ל20 שנה ובשביל שיסתדר לו יחס ההחזר מההכנסה הוא פורס אותה ל30 שנה זה ג"כ יעלה לו יותר יקר,
    גם הריביות וגם בגלל שזה ליותר שנים.

לכן הייתי ממליץ לכל מי שזה רלוונטי לו שכבר ייצור קשר עם יועץ משכנתא.
    (גם אם יש מישהו כזה מטעם הפרויקט אולי כדאי גם לקחת מישהו מטעמו, כדי שזה יהיה הכי טוב בשבילו ולא הכי טוב לפרויקט)

• @שששששש כתב באחיסמך בשערי עכו:

יש פה בעיה אחרת

אם זה מסתדר עם ההכנסות אין בעיה להוציא אישור עקרוני על כל הסכום, ולא חייבים לממש את כולו.

מה שכן יש לשים לב שמי שלא באמת מעוניין לקחת משכנתא של 75% הריביות יהיו לו יותר יקרות מאשר אם ייקח 60%,
    וכן אם אחד מעוניין לקחת משכנתא ל20 שנה ובשביל שיסתדר לו יחס ההחזר מההכנסה הוא פורס אותה ל30 שנה זה ג"כ יעלה לו יותר יקר,
    גם הריביות וגם בגלל שזה ליותר שנים.

לכן הייתי ממליץ לכל מי שזה רלוונטי לו שכבר ייצור קשר עם יועץ משכנתא.
    (גם אם יש מישהו כזה מטעם הפרויקט אולי כדאי גם לקחת מישהו מטעמו, כדי שזה יהיה הכי טוב בשבילו ולא הכי טוב לפרויקט)

@אבי-ר.

@אבי-ר. כתב באחיסמך בשערי עכו:

איני מיביין גדול במשכנתאות אך שמעתי מיועץ פעם שזה יכול להיות פתרון ולא בעיה, לקחת סכום יותר גדול ואז לפרוע כבר בהתחלה את מסלול הפריים עם קנס של פירעון מוקדם ובזה אתה סוגר את המסלול עם הכי הרבה ריבית

• @אבי-ר.

איני מיביין גדול במשכנתאות אך שמעתי מיועץ פעם שזה יכול להיות פתרון ולא בעיה, לקחת סכום יותר גדול ואז לפרוע כבר בהתחלה את מסלול הפריים עם קנס של פירעון מוקדם ובזה אתה סוגר את המסלול עם הכי הרבה ריבית

@איש-קיש כתב באחיסמך בשערי עכו:

@אבי-ר.

זה נכון כשהיועץ שלך קובע לך את התמהיל עם תוכנית ברורה מראש מה לכסות,
    אבל כשהיועץ הוא מטעמם....
    אם כי יכול להיות שהם מתכננים כך מראש לחלק מהלקוחות.

• @אבי-ר.

@איש-קיש כתב באחיסמך בשערי עכו:

זה נכון כשפורעים או ממחזרים מיד אחרי הביצוע
    משא"כ כאן לא ניתן למחזר/לפרוע רק עד סיום התשלומים של המשכנתא שזה בעצם 3 שנים בערך

• @אבי-ר.

@איש-קיש
    אין בזה כללים כל מקרה תלוי לגופו, ויש לשקול כל מקרה בנפרד.

חוץ מזה שאין שום חובה לקחת פריים ומי שלא מעוניין בזה יכול לקחת מסלולים אחרים,
    ולא רק אלא שכך זה מעלה לו את הריביות בקבוע.

• @אבי-ר.

@איש-קיש לידיעתך אין במסלול הפריים קנס של פרעון מוקדם בכלל
    וזה אכן דבר נכון לעשות מסלול פיתוי
    אם כי שעדיין כל המסלולים יהיו קצת יותר יקרים במדרגה הגבוהה
    אא"כ תפרת תמהיל נכון ומבלבל את הבנק

• @איש-קיש כתב באחיסמך בשערי עכו:

זה נכון כשפורעים או ממחזרים מיד אחרי הביצוע
    משא"כ כאן לא ניתן למחזר/לפרוע רק עד סיום התשלומים של המשכנתא שזה בעצם 3 שנים בערך

@משכנתא-בקצב-שלך אז 3 שנים ישלמו קצת יותר יקר
    מה קרה
    בכל מקרה ככה כל המשכנתאות של השנים האחרונות אחרי עליית הריבית
    לוקחים משכנתא בריבית יקרה ויודעים שעוד תקופה יצטרכו למחזר
    לא?
    אגב זה הדבר הכי מדהים שיועצים יכולים לקחת מלקוחות סכומי עתק על העבודה בתואנה שהם חסכו להם מאות אלפים לאורך ה30 שנה
    אממה שהם לא טורחים לומר שבכל מקרה הלקוחות יצטרכו למחזר את התמהיל הנ"ל בעוד תקופה ככה שהחסכון לא אמיתי

• @משכנתא-בקצב-שלך אז 3 שנים ישלמו קצת יותר יקר
    מה קרה
    לא?
    אגב זה הדבר הכי מדהים שיועצים יכולים לקחת מלקוחות סכומי עתק על העבודה בתואנה שהם חסכו להם מאות אלפים לאורך ה30 שנה
    אממה שהם לא טורחים לומר שבכל מקרה הלקוחות יצטרכו למחזר את התמהיל הנ"ל בעוד תקופה ככה שהחסכון לא אמיתי

@קטנטנציק כתב באחיסמך בשערי עכו:

אז 3 שנים ישלמו קצת יותר יקר
    מה קרה

זה אכן הבעיה הקטנה, הבעיה הגדולה יותר בסיפור כאן הוא שרוב הלקוחות ללא הכנסות משמעותיות שיספיקו להם ל-75% מימון ובפרט אם ילכו לבנקים מסויימים שלא מכירים בהכנסות חרדיות.. והרבה לקוחות יתקעו עם בעיות ביחס החזר.

אכן, זה קורה בכל מיחזורי המשכנתאות שלדעתי זה בושה שיש יועצים משלנו שלא משקפים ללקוח את החיסכון ל4-5 שנים הקרובות בלבד אלא את החיסכון הכולל כדי להרשים את הלקוח ולהראות לו שחסך מאות אלפים, עד לפני תקופה ידעתי שישנם חברות גדולות שמייבינים במשכנתאות... שמספרות סיפורים על חיסכון כולל של מאות אלפים וכו' וכו' וגובות על התיק טבין ותקילין, לאחרונה אני נתקל ביועצים משלנו שגם כן מכרו סיפורים כעין אלו.
    אני תמיד משתדל לשקף ללקוחות שתי נתוני חיסכון, חיסכון כולל וחיסכון לשנים הקרובות, וכן שואל את הלקוח לכמה שנים הוא ירצה שאני יסמל"צ לו את החיסכון לפי הערכתו מתי ימחזר.

בכל אופן במקרה שלנו ברור שצריך לקחת מסלולים שתואמים מיחזור לעוד 3 שנים לערך כדי להיות מוכנים למיחזור מיידי ברגע שיתאפשר.

בהצלחה
    לילה טוב

• @משכנתא-בקצב-שלך אז 3 שנים ישלמו קצת יותר יקר
    מה קרה
    לא?

בהחלט אתה צודק.

ובאמת יש לשים לב שלא להתייחס רק לחיסכון לכל ה30 שנה אלא בעיקר ל5 שנים הקרובות,
    וכך עושה יועץ אמיתי, וכמו שכתב @משכנתא-בקצב-שלך .

• @קטנטנציק כתב באחיסמך בשערי עכו:

בהחלט אתה צודק.

ובאמת יש לשים לב שלא להתייחס רק לחיסכון לכל ה30 שנה אלא בעיקר ל5 שנים הקרובות,
    וכך עושה יועץ אמיתי, וכמו שכתב @משכנתא-בקצב-שלך .

@אבי-ר. אז למה היועצים מעודדים היום מחזורים (בעלות כספית וכאב ראש) כשהדבר ידוע שבעוד תקופה שוב יצטרכו למחזר
    למעט מקרים חריגים של משתנות שהגיע זמן השינוי אין מישהו ששוה לו למחזר בכלל כמעט
    אז למה לשחק עם לקוחות ולטרטר אותם כל כמה שנים למחזר שוב
    אפשר לפתוח את העיתונים ולראות
    לדעתי זה גובל בפשע על חשבון חוזר המודעות של הציבור

• @אבי-ר. אז למה היועצים מעודדים היום מחזורים (בעלות כספית וכאב ראש) כשהדבר ידוע שבעוד תקופה שוב יצטרכו למחזר
    למעט מקרים חריגים של משתנות שהגיע זמן השינוי אין מישהו ששוה לו למחזר בכלל כמעט
    אז למה לשחק עם לקוחות ולטרטר אותם כל כמה שנים למחזר שוב
    אפשר לפתוח את העיתונים ולראות
    לדעתי זה גובל בפשע על חשבון חוזר המודעות של הציבור

@קטנטנציק
    א"א לטעון טענות כלליות.
    דבר ראשון על איזה יועצים אתה מדבר? בהחלט יש בשוק הזה הרבה יועצים לא הוגנים, ולכן הנושא הזה בדרך לאסדרה,
    ובהחלט כשמדובר על רווח לא גדול ושלא מכסה את התשלום על הייעוץ ויותר, יועץ טוב לא ישלח אותך למחזר,
    אני לא חושב שמטרטרים לקוחות למחזר כל כמה שנים, אלא ממליצים לבדוק אופציה של מיחזור,
    וכמו שבאמת כדאי, במיוחד לפני התחנה במשתנות, ובד"כ היועצים נותנים את השירות של הבדיקה הזאת בחינם, וזה בהחלט יכול לעזור להרבה אנשים.

בדיוק הבוקר הגיע אלי תיק שהביצוע שלו היה ב2019 שאז הריביות בשוק היו נמוכות, ומתחנת השינוי ב2024 הריביות קפצו להם במל"צ ל7.42% ובמ"צ 6% והפריים חלק במינוס 0.5% וחלק ללא מרווח, כך שניתן לשער כמה הם הפסידו בעקבות שלא בדקו את זה בזמן, וגם היום אם ירצו למחזר יהיה להם מעט עמלות היוון, לא חבל?!

ולסיכום הצורה הנכונה היא לבדוק חיסכון של 5 שנים קדימה, ואם יש חיסכון של כ40,000 מומלץ למחזר, גם עם תשלום ליועץ.

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    12 פוסטים
    279 צפיות
    ו
    א. ראשית יש להודות לארגון 'יד שמשון' ולעומד בראשו הרב אריה ליבוביץ שליט"א שלקח על עצמו להעלות למודעות הציבור את הפתרונות המצויינים שיש כיום לזוגות צעירים שאין ביכולתם לרכוש דירה במרכז. כחלק מהנגשת המידע נענה הרב ליבוביץ לבקשתנו ואף לקח על עצמו את עלויות העיצוב וההדפסה של החוברת שהוכחה כמועילה למתעניינים ברכישת דירה בפריפריה. ב. החוברת היא הרחבה של עמודי המידע ב'קובץ גליונות' שזכה לחשיפה חלקית, כשהחוברת המעודכנת והמורחבת הודפסה בצורה מסודרת ומכובדת. ג. לדעתי האישית ארגון 'יד שמשון' מוביל חשיבה חדשנית בשלל תחומים, ובזכותו משפחות רבות חיים עם קצת פחות התמודדות וקושי.
  • 1 הצבעות
    36 פוסטים
    951 צפיות
    פ
    @שמיל-שמיל כתב בשאלת השאלות: האם לקנות דירה או לחכות?: השכירות הממוצעת יותר קרוב הל3.5 אחוז איפה?
  • 4 הצבעות
    25 פוסטים
    1k צפיות
    הקול השפויה
    יש התעניינות רצינית של אברכים מפסגת זאב מרכז לעבור למזרח בעקבות המחסור החמור של דירות 4+ במרכז. אם זה יקרה, זה יכול להיות דחיפה משמעותית מאוד.
  • 1 הצבעות
    15 פוסטים
    365 צפיות
    הקול השפויה
    @טריידר אני הייתי לוקח את דבריך למקום אחר, אם אינך יכול לקנות דירה גדולה יותר היום, סיכויים גדולים שגם בעתיד לא תוכל לקנות אותה, וממילא זה אמור לגרום לך לעשות חושבים ואולי להשתקע במקום אחר שבו כן יש לך את היכולת לקנות דירה גדולה יותר.
  • האם באמת מחירי הדיור עלו ב-2024?

הועבר נדל"ן מחירי הדיור
    2
    3 הצבעות
    2 פוסטים
    124 צפיות
    טריידרט
    ידוע שמדדי הלמ"ס מעוותים, וצ"ע על בעלי תואר שני ושלישי שאינם יודעים חשבון, אבל תכל'ס, גם אם עקרונית חל ירידה במחירי הדירות החדשות עקב הטבות מימון, בפועל זה מחזיק את המחירים הריאלים בשוק ברמה הקודמת ואף מעלה אותם, (כמו שצויין בכתבה, ואכן גיס שלי לדוגמה רכש דירה במימון 10/90 לפני היתר בנייה במחיר גבוה יותר מדירה מוכנה יד2) כך שעם ירידת הריבית, ייבוא פועלים זרים, עליית שכר המינימיום, ושיקום שוק העבודה אחרי המלחמה, המחירים רק יעלו מכאן והלאה. ואכן, הקולר נמצא בעיקר בהלמ"ס, אך כמדומני שגם אם מדד הלמ"ס היה מורה על ירידת מחיר הידורת, הציבור מודד מחירים בריאלי, כלומר שגם אם הציבור היה מודע שהטבות מימון פירושו הורדה של 5%, הם לא היו רואים או חשים בהעלאת מחיר הדירה ב5% וביטול הטבות מימון עלייה של 10% שלא מקובל עליו. כך שהלמ"ס אכן אשם הלחצת אנשים לרכוש דירה כאן ועכשיו, אבל בעיקר בנק ישראל אשמה המאפשרת הלוואות קבלן ומימון 10/90 הזויים. כן נלענ"ד.