הגיעו דוחות החיסכון שלכם - זה הזמן לבדוק את המצב!
-
בשבוע האחרון התקבלו דוחות מוצרי החיסכון שלכם לרבעון האחרון (פנסיה, גמל, קרן השתלמות, גמל להשקעה, חיסכון לכל ילד ועוד) עבור התקופה שבין ינואר לספטמבר 2024. זהו הזמן המושלם לעצור, לבדוק ולוודא שהכל מתנהל כפי שצריך.
על פי נתונים עדכניים, כ-80% מהאנשים לא פותחים את דוחות הפנסיה שלהם, ורק 17% מהם מבינים את תוכנם (על פי מחקר של ד"ר דויד לייזר מאוניברסיטת בן-גוריון). מדובר בכ-2.5 משכורות בשנה שמושקעות בפנסיה, ולכן חשוב לדעת איך לקרוא ולהבין את הדוחות בצורה נכונה- כך שתוכלו למקסם את ההשקעה הזו.
הנה כמה צעדים פשוטים אך חיונים לבדיקה:
- וודאו את תקינות ההפקדות:
שכירים: האם ההפרשות של המעסיק מופיעות בצורה מלאה בדוח ותואמות את השכר המבוטח?
עצמאיים: האם הפקדתם סכום מתאים למצבכם הפיננסי ולצרכים העתידיים שלכם?
- עברו על פרטי הדוח:
דמי ניהול: האם תואם את ההסכם?
מסלול השקעה: האם זהו המסלול בו בחרתם?
- האם סכום הקצבה הצפויה בפנסיה תואמת לצרכים שלכם ?
בדקו אם סכום הקצבה החודשית שתהיה לכם מספיק כדי לשמור על רמת חיים נוחה בשנות הפרישה.
- התאמת מסלולי ההשקעה לצרכים: החיים משתנים, וגם החסכונות שלכם צריכים להתאים את עצמם אליהם. האם המסלול הנוכחי תואם את גילכם, מצבכם הכלכלי ושאיפותיכם?
שקט נפשי מתחיל בניהול נכון.
אם לא פתחתם את הדוח עדיין, אני כאן כדי להסביר ולהדריך אתכם איך להבין את כל פרטי הדוח בצורה ידידותית ופשוטה, בעזרת הייעוץ שלי תוכלו לזהות הזדמניויות לשיפור התוכנית הפנסיונית שלכם ולמקסם את החיסכון שלכם.
אם כבר פתחתם את הדוח ונתקלתם במידע שמדאיג אתכם, אל דאגה! תמיד יש מקום לשיפור. בואו ניפגש, נעבור יחד על הדוחות שלכם, נזהה את האתגרים ונתכנן את הצעדים הבאים כדי להבטיח עתיד כלכלי יציב.
הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
-
אזה רוגע נפשי עשיתם לי, רק 17% מבינים את תוכנם של המכתבים האלו?! חשבתי שאני היחיד שלא מבין.
ממש תודה על התוכן... -
@רחל-עומסי
אני צעיר
רצית לדעת באיזה אפיק מומלץ שהפנסיה שלי תיהיה מופקדת? -
@נחמן-רוזנבלום
צעיר, בריא ועם שאירים (בן זוג וילדים עד גיל 21) ניתן להפקיד לקרן פנסיה בסיכון גבוה.