דילוג לתוכן

שוק ההון מול נדל"ן

שוק ההון והשקעות
222 33 7.1k 25
  • @מרים-הורביץ-נכסים כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

ומאז הייתה ירידת מחירים משמעותית שרוב העוסקים בשוק הנדל''ן לא צפו את היקפה.

אז למה להמשיך להקשיב לתחזיות שלהם, מאיפה הביטחון שהירידות לא ימשיכו כמו לפני 20 שנה?

@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

אז למה להמשיך להקשיב לתחזיות שלהם, מאיפה הביטחון שהירידות לא ימשיכו כמו לפני 20 שנה?

אין לאף אחד ביטחון בכלום.
    הירידות יכולות להימשך.
    למה לשמוע בקול היועצים-
    כי יש להם מידע על הנתונים עכשיו.

אני הייתי בייעוץ מקצועי מאוד שיעץ לי להעביר את הפנסיה לסנופי,
    כעת בעקבות ירידת הדול החדה
    המציאות מוכיחה שלטווח הקצר הפסדתי.
    האם היועץ ההוא אינו מומחה?

נוסף על כך-
    גם שוק ההון וגם שוק הנדל''ן הציגו תנודתיות במהלך השנים.
    לצערנו,
    תמיד,
    חלק ניכר מהציבור החרדי נכנס בשיא לקראת הירידה מתוך רצון לחקות את מי שנכנס מוקדם והרוויח.
    ההבדל הגדול בין שוק ההון לשוק הנדל''ן הוא-
    מי שנכנס לשוק ההון בשיאלפני ירידה הפסיד מאוד.
    לעומת זאת,
    בשוק הנדל''ן,
    גם כשמחירי הדירות היו בשיא לא הגיוני,
    וכל שבוע המחירים בלוחות המודעות התעדכנו-
    אנשים רצו לרכוש-
    ולמה?
    כי אנשים חששו להישאר בלי קורת גג.

כך שלענ''ד-
    כעת,
    כששוק הנדל''ן בירידה (וייתכן שהירידה תמשיך עוד לטווח מוסים, לפי דעתי יותר בדירות היקרות מאשר בזולות)
    אבל אח''כ תגיע העלייה בעז''ה-
    זה הזמן להיכנס לשוק הנדל''ן.

עם תוכנית מתאימה, אפשרות להישארות לטווח ארוך ויציב בעז''ה, התאמה מדוייקת לנותנים הכלכליים ולמטרה של כל אחד-
    אבל בהחלט כעת זה הזמן בס''ד

• @פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

אין לאף אחד ביטחון בכלום.
    הירידות יכולות להימשך.
    למה לשמוע בקול היועצים-
    כי יש להם מידע על הנתונים עכשיו.

אני הייתי בייעוץ מקצועי מאוד שיעץ לי להעביר את הפנסיה לסנופי,
    כעת בעקבות ירידת הדול החדה
    המציאות מוכיחה שלטווח הקצר הפסדתי.
    האם היועץ ההוא אינו מומחה?

נוסף על כך-
    גם שוק ההון וגם שוק הנדל''ן הציגו תנודתיות במהלך השנים.
    לצערנו,
    תמיד,
    חלק ניכר מהציבור החרדי נכנס בשיא לקראת הירידה מתוך רצון לחקות את מי שנכנס מוקדם והרוויח.
    ההבדל הגדול בין שוק ההון לשוק הנדל''ן הוא-
    מי שנכנס לשוק ההון בשיאלפני ירידה הפסיד מאוד.
    לעומת זאת,
    בשוק הנדל''ן,
    גם כשמחירי הדירות היו בשיא לא הגיוני,
    וכל שבוע המחירים בלוחות המודעות התעדכנו-
    אנשים רצו לרכוש-
    ולמה?
    כי אנשים חששו להישאר בלי קורת גג.

כך שלענ''ד-
    כעת,
    כששוק הנדל''ן בירידה (וייתכן שהירידה תמשיך עוד לטווח מוסים, לפי דעתי יותר בדירות היקרות מאשר בזולות)
    אבל אח''כ תגיע העלייה בעז''ה-
    זה הזמן להיכנס לשוק הנדל''ן.

עם תוכנית מתאימה, אפשרות להישארות לטווח ארוך ויציב בעז''ה, התאמה מדוייקת לנותנים הכלכליים ולמטרה של כל אחד-
    אבל בהחלט כעת זה הזמן בס''ד

@מרים-הורביץ-נכסים
    זה נכון אם מדובר הוא על דירה למגורים, לא משנה האם השוק בעליה או בירידה כדאי לקנות,
    כי כשאדם גר בדירה זה לא ממש משנה לו כמה היא שווה,

אבל כשהמדובר הוא על דירה להשקעה והתכנון למכור אותה בעוד כמה שנים עם רווח נאה, (אם לא מדובר על פרויקט מסוים בירושלים....😉 ) אז מאוד מאוד משנה מה ערך הדירה, ואני לא יודע כמה זה רלוונטי להיום, בתקווה שיעלה לפחות כערך האינפלציה.

(ואני לא מתלונן על אף אחד שבעבר המליץ להשקיע על סמך העליה שהיתה אז, גם אני לא חשבתי שזה יעצור)

ולגבי הפנסיה שלך אני חושב שזה יותר דומה לדירה למגורים, כיון שכנראה את עוד לא יצאת לפנסיה (שאם כן בטח לא היו ממליצם לך להעביר אותה לסנופי) ולכן זה ממש לא רלוונטי כמה זה עלה בשנה האחרונה, אלא כמה זה יעלה עוד במהלך השנים עד הפנסיה.

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    67 פוסטים
    409 צפיות
    מ
    @המבקר מפקידים כמה שיכולים במסלולים ממונפים. ממוצע של 15-30% בשנה. לפעמים גם 50%. במקום להפקיד כל חודש, לוקחים הלוואה מראש ומפקידים (כדי שתצבור ריבית גבוהה הרבה שנים) תשלום ההלוואה, זה החיסכון. אפשר לחתן כמה ילדים מזה בלי חובות. הנה לדוגמה קרן 280% ב3 שנים מי שהכניס 250,000 ש"ח (שקיבל בהלוואה) לפני 3 שנים, ושילם 1000 ש"ח בחודש עבור ההלוואה הזו, קיבל אחרי 3 שנים, כמעט מיליון ש"ח והנה עוד קרן 470% ב7 שנים מי ששם 500,000 ש"ח (שקיבל בהלוואה) ושילם על ההלוואה בכל חודש 1000 ש"ח, אחרי 7 שנים יש לו 2,850,000. כמובן יש ניכוי מס, שחלקו חוזר עם קבלות וד"ל והסוד הגדול... מכניסים ושוכחים. גם כשיורד, עוצמים עיניים.
  • 2 הצבעות
    11 פוסטים
    160 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @המבקר זה לא בכזה קלות מבירור יסודי של הנושא הריבית הכי קלה הלכתית לקחת זה מהמדינה.
  • 10 הצבעות
    25 פוסטים
    566 צפיות
    nigunN
    @אבי-ר. כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: @שמיל-שמיל כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: בגדול אתה צודק, אך הקביעה הזאת כעבודה לא בהכרח נכונה בנק ישראל לא ייתן לדולר לרדת מתחת ל3 כיון שזה ישפיע על היצואנים. בנק ישראל לא רוצה תנועות חדות כלפי מטה אבל אם זה יקרה באופן איטי זה לא שלילי
  • השפעת הבינה מלאכותית על שוק ההון

הועבר שוק ההון והשקעות
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    320 צפיות
    טריידרט
    @דוד-גולדברג כתב בחדשות שוק ההון- עדכונים בלבד: • מנכ״ל הנת'רופיק: הבינה המלאכותית עשויה למחוק מחצית מהמשרות ולהעלות את האבטלה ל-10-20% בשנה עד חמש השנים הקרובות טווח הזמן מוגזם. יש צורך בלמידה ורכישת אימון בבינה מלאכותית. כמה שנים לוקח עד רכישת אימון ברכב אוטונומי (שכבר פעיל מעל שנה במערב ארה"ב) ? בטווח הזמן הקצר, המשרות הסובלות הם אלו שלא מצריכים אימון רב, כמו מתכנת ג'וניור ועורכים וחוקרים בסיסים, שממילא החומר שלהם יעבור בקרה ושדרוג ע"י המקצוענים, (רק לאחורנה פתחתי תוסף תוכנה אישי מורכב דרך הבינה, מה שבעבר שלחתי למתכנת מקצועי בתשלום מלא...) תכלת - האם יצא איזה מחקר רציני מבוסס ומאוזן על הפשעת הבינה המלאכותית לעולם ?
  • כלכלת ארה"ב לאן?

שוק ההון והשקעות s&p 500
    12
    1
    3 הצבעות
    12 פוסטים
    335 צפיות
    טריידרט
    לפי הניתוח הטכני של איש מקצוע (שאני סומך עליו), אפשרי בהחלט (לא שזה הצפי) שהמדד S&P500 ירד עד 5100, דהיינו ירידה נוספת של 7.5% בערך, כלומר, שעד שם זה עדיין בגבולות התנודות הסבירות, אז אל תהיו מופתעים. לא יעוץ, ללא אחריות, אך חשוב לא להיכנס לפאניקה במדה וזה יקרה, כי העיתונאים יעשו מזה "קריסה טוטאלית בלתי ניתנת לשיקום לנצח"