דילוג לתוכן

שוק ההון מול נדל"ן

שוק ההון והשקעות
222 33 7.1k 25
  • @מרים-הורביץ-נכסים כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

ומאז הייתה ירידת מחירים משמעותית שרוב העוסקים בשוק הנדל''ן לא צפו את היקפה.

אז למה להמשיך להקשיב לתחזיות שלהם, מאיפה הביטחון שהירידות לא ימשיכו כמו לפני 20 שנה?

@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

אז למה להמשיך להקשיב לתחזיות שלהם, מאיפה הביטחון שהירידות לא ימשיכו כמו לפני 20 שנה?

אין לאף אחד ביטחון בכלום.
    הירידות יכולות להימשך.
    למה לשמוע בקול היועצים-
    כי יש להם מידע על הנתונים עכשיו.

אני הייתי בייעוץ מקצועי מאוד שיעץ לי להעביר את הפנסיה לסנופי,
    כעת בעקבות ירידת הדול החדה
    המציאות מוכיחה שלטווח הקצר הפסדתי.
    האם היועץ ההוא אינו מומחה?

נוסף על כך-
    גם שוק ההון וגם שוק הנדל''ן הציגו תנודתיות במהלך השנים.
    לצערנו,
    תמיד,
    חלק ניכר מהציבור החרדי נכנס בשיא לקראת הירידה מתוך רצון לחקות את מי שנכנס מוקדם והרוויח.
    ההבדל הגדול בין שוק ההון לשוק הנדל''ן הוא-
    מי שנכנס לשוק ההון בשיאלפני ירידה הפסיד מאוד.
    לעומת זאת,
    בשוק הנדל''ן,
    גם כשמחירי הדירות היו בשיא לא הגיוני,
    וכל שבוע המחירים בלוחות המודעות התעדכנו-
    אנשים רצו לרכוש-
    ולמה?
    כי אנשים חששו להישאר בלי קורת גג.

כך שלענ''ד-
    כעת,
    כששוק הנדל''ן בירידה (וייתכן שהירידה תמשיך עוד לטווח מוסים, לפי דעתי יותר בדירות היקרות מאשר בזולות)
    אבל אח''כ תגיע העלייה בעז''ה-
    זה הזמן להיכנס לשוק הנדל''ן.

עם תוכנית מתאימה, אפשרות להישארות לטווח ארוך ויציב בעז''ה, התאמה מדוייקת לנותנים הכלכליים ולמטרה של כל אחד-
    אבל בהחלט כעת זה הזמן בס''ד

• @פושט-רגל-מרמה-ד כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

אין לאף אחד ביטחון בכלום.
    הירידות יכולות להימשך.
    למה לשמוע בקול היועצים-
    כי יש להם מידע על הנתונים עכשיו.

אני הייתי בייעוץ מקצועי מאוד שיעץ לי להעביר את הפנסיה לסנופי,
    כעת בעקבות ירידת הדול החדה
    המציאות מוכיחה שלטווח הקצר הפסדתי.
    האם היועץ ההוא אינו מומחה?

נוסף על כך-
    גם שוק ההון וגם שוק הנדל''ן הציגו תנודתיות במהלך השנים.
    לצערנו,
    תמיד,
    חלק ניכר מהציבור החרדי נכנס בשיא לקראת הירידה מתוך רצון לחקות את מי שנכנס מוקדם והרוויח.
    ההבדל הגדול בין שוק ההון לשוק הנדל''ן הוא-
    מי שנכנס לשוק ההון בשיאלפני ירידה הפסיד מאוד.
    לעומת זאת,
    בשוק הנדל''ן,
    גם כשמחירי הדירות היו בשיא לא הגיוני,
    וכל שבוע המחירים בלוחות המודעות התעדכנו-
    אנשים רצו לרכוש-
    ולמה?
    כי אנשים חששו להישאר בלי קורת גג.

כך שלענ''ד-
    כעת,
    כששוק הנדל''ן בירידה (וייתכן שהירידה תמשיך עוד לטווח מוסים, לפי דעתי יותר בדירות היקרות מאשר בזולות)
    אבל אח''כ תגיע העלייה בעז''ה-
    זה הזמן להיכנס לשוק הנדל''ן.

עם תוכנית מתאימה, אפשרות להישארות לטווח ארוך ויציב בעז''ה, התאמה מדוייקת לנותנים הכלכליים ולמטרה של כל אחד-
    אבל בהחלט כעת זה הזמן בס''ד

@מרים-הורביץ-נכסים
    זה נכון אם מדובר הוא על דירה למגורים, לא משנה האם השוק בעליה או בירידה כדאי לקנות,
    כי כשאדם גר בדירה זה לא ממש משנה לו כמה היא שווה,

אבל כשהמדובר הוא על דירה להשקעה והתכנון למכור אותה בעוד כמה שנים עם רווח נאה, (אם לא מדובר על פרויקט מסוים בירושלים....😉 ) אז מאוד מאוד משנה מה ערך הדירה, ואני לא יודע כמה זה רלוונטי להיום, בתקווה שיעלה לפחות כערך האינפלציה.

(ואני לא מתלונן על אף אחד שבעבר המליץ להשקיע על סמך העליה שהיתה אז, גם אני לא חשבתי שזה יעצור)

ולגבי הפנסיה שלך אני חושב שזה יותר דומה לדירה למגורים, כיון שכנראה את עוד לא יצאת לפנסיה (שאם כן בטח לא היו ממליצם לך להעביר אותה לסנופי) ולכן זה ממש לא רלוונטי כמה זה עלה בשנה האחרונה, אלא כמה זה יעלה עוד במהלך השנים עד הפנסיה.

נושאים מוצעים

• VTI לעומת VOO

הועבר מסחר עצמאי s&p 500 מסחר מסחר עצמאי השקעה בשוק ההון
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    112 צפיות
    שמש מרפאש
    @אפ_על_פי_כן כתב בVTI לעומת VOO: שלום לכולם שאלה למומחי השקעות כאן - בתיק מסחר עצמאי שלי, רציתי לרכוש ETF שעוקב אחרי S&P. (מלבד רוב התיק שהוא VT - מדד עולמי). קניתי יחידות קרן VTI של ואנגארד. (הסיבה שאני קונה קרנות אמריקאיות - בגלל אזרחותי האמריקאית) לאחרונה הבנתי שVTI הוא לא בדיוק S&P, אלא מדד כלל החברות האמריקאיות. השאלה היא כמה קריטיים ההבדלים? אם ארצה לרכוש עוד, עדיף ללכת על ה- S&P המדוייק (כלומר VOO) ? ומה הרציונל להשקיע דווקא ב- VTI או לחילופין דווקא ב- VOO. תודה מראש לעונים... לא ממליץ על VTI. זה מדד שכולל בתוכו את כלל החברות הנסחרות בארה"ב, וזה אומר שיש בו גם הרבה חברות פח.
  • 10 הצבעות
    25 פוסטים
    566 צפיות
    nigunN
    @אבי-ר. כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: @שמיל-שמיל כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: בגדול אתה צודק, אך הקביעה הזאת כעבודה לא בהכרח נכונה בנק ישראל לא ייתן לדולר לרדת מתחת ל3 כיון שזה ישפיע על היצואנים. בנק ישראל לא רוצה תנועות חדות כלפי מטה אבל אם זה יקרה באופן איטי זה לא שלילי
  • 1 הצבעות
    64 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: איך שפתחת את האשכול היה נשמע שיש איזה טעות בעצם האסטרטגיה ועדיין! @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: עכשיו אתה טוען במקרה שאחרי כמה שנים היה כבר זינוק משמעותי אולי יש מקום להעביר את הכסף למסלול עם סיכון נמוך אני כתבתי מפורש לא רק במקרה של זינוק- כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל אם עברו כמה שנים טובות והשוק רק עלה לפי הממוצע שלו, וכ"ש אם הוא נתן קפיצה מעל לממוצע, עיקר הטענה שלי לגבי עליה ממוצעת ולא רק בזינוק רק הוספתי שאם היה זינוק כ"ש שזה כך. @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל צריך שיהיה זינוק ממש משמעותי כמו אחרי הירידה בקורונה -מרץ 2020 למה צריך זינוק? גם בלי זינוק, כפי שהסברתי, יש חשש שהשוק ירד ולא יספיק להתאושש בתקופה הקצרה שנשארה לך עד שתצטרך את הכסף.
  • 0 הצבעות
    50 פוסטים
    2k צפיות
    ל
    @עומק-הסיכוי כתב בספרים מומלצים - השקעות / שוק ההון / נדל"ן: בשנים האחרונות השיטה שלו פחות מצליחה בדיוק לכן. אחד הבעיות בשיטה [והוא מתייחס לזה] זה שהיא נכונה. ואם היא נכונה אז אנשים יתחילו לעובד בשיטה שלו. המחירים של מניות הערך המועדפות לפי השיטה שלו יעלו. ושוב חזרנו לתיאוריית השוק היעיל. ברגע שההתלהבות סביב השיטה פחתה, אנשים מזלזלים במכפילים, עכשיו זה המקום למצוא מניות "זולות". בנוסף השוק בשנים האחרונות נטה מאוד לכיוון של צמיחה, עם התפתחות הבינה המלאכותית, ודווקא עכשיו כשיש חששות לבועה מסוימת, וחששות כבדים לגבי משבר קרוב וכד', אני חושב שהשיטה שלו תחזיק מעמד היטב, עם הרבה פחות סיכון. וכמובן, אילולי תגלית הבינה, כנראה שהוא עדיין היה מצליח. חוצמזה, אחד הכללים בשיטה שצריך לתת לה הרבה זמן בשביל לעבוד היטב.....
  • 3 הצבעות
    10 פוסטים
    276 צפיות
    ש
    @פלוס כתב בשוק ההון בירידה!! ומה עכשיו??: במקרה של ירידות חדות, חשוב לבחון את רמת החשיפה של תיק ההשקעות שלך לסיכונים מיותרים. אם אתה משקיע עם אופק זמן ארוך, יתכן ויהיה נכון להוריד חשיפה לאפיקים מסוכנים ולהתמקד בנכסים בטוחים יותר. אך אם אתה משקיע לטווח קצר, סיכון גבוה יותר עשוי להתאים לך. לכאו' בדיוק הפוך.. אם זה השקעה לטווח ארוך, אז יש אפשרות לקחת סיכון גבוה כי אני יודע שהשוק תמיד מתקן את עצמו, אך אם זה לטווח הקצר זה יהיה סיכון מדי גדול אפי' להפסיד את הקרן - כל שכן ש(אולי)לא להרוויח, ולכן בטווח קצר יהיה עדיף פחות סיכונים.