דילוג לתוכן

הרעיון הגאוני שעומד מאחורי "משיאים" מבית "הגמ"ח המרכזי"

חתונות הילדים
16 8 1.2k 7
  • בשבועות האחרונים, הפציע לחיינו בסערה לא מבוטלת, המיזם "משיאים".
    המיזם, כמו שכנראה כולכם כבר הבנתם,
    משלב השקעה בשוק ההון, יחד עם הפקדה לתכניות גמ"ח, ובמקרה דנן הגמ"ח המרכזי. 
    אם ציפיתם לקרוא בשורות הבאות, נתונים ומספרים על תחזיות וסטטיסטיקה של ריביות ואינפלציה,

צר לי לאכזב אתכם, אני הולך להתמקד בפן אחר של המיזם, הפן הפרסומי דווקא. 
    בימים האחרונים, שמתי לב לתופעה מרתקת,
    אם עד לפני תקופה השאלה שהסעירה את הפורומים הכלכליים למיניהם, הייתה ההיתכנות הפיננסית של הגמ"ח המרכזי, 
    ובכל אתר ואתר אינספור ניקים זעקו בכותרות דרמטיות על הפירמידה שאוטוטו מתרסקת, ניבאו קריסה טוטאלית תוך שנים ספורות,
    ויוזרים אחרים קמו להשיב חורפי הגמ"ח דבר, וחישבו מתמטית עד כמה הוא מבוסס ועמיד בפני כל צרה וצוקה, 
    בהמשך הפולמוס גלש גם לתחקירים עיתונאיים, ששיקפו נתונים די מדאיגים והעלו חששות בלב כולנו,
    כמובן שבתגובה התפרסמו חוות דעת של שלל מומחים לנושא, שחקרו את הנתונים לעומקם והעלו תמונה בטוחה ומעודדת. 
    כך או כך, השאלה שריחפה בהקשר הזה הייתה ההיתכנות הכלכלית לגוף שכזה.

אך לפתע, כבמטה קסם פרחו להם כל הספיקות והטענות כלא היו, 
    בכל קבוצות הדיונים, הלוהטות סביב המיזם, לא תמצאו ולו איזכור לטענות ההם. 
    ולא זו בלבד, אלא שהגמ"ח הפך לגורם יציב ומאזן,
    עד כדי שמי שבוחר להשקיע במדד אמריקאי רחב, באמצעות גוף פיננסי ענקי שמבוקר ע"י הרגולטור,
    יכול להבטיח את הונו על ידי הפקדה לגמ"ח. 
    האם הגמ"ח קיבל רישיון לפעילות מרשות שוק ההון? לא. 
    האם הוא החל לספק ערבויות בנקאיות למפקידים? גם לא. 
    אפילו ההתנערות מהתחייבות, המעוגנת בחוזה ההתקשרות, לא הוסרה למיטב ידיעתי. 
    מה כן השתנה? במילה אחת, פרסום.

ללמדנו, שעם פרסום טוב ונכון, לא רק שנוכל להסתיר את נקודות התורפה, אלא גם להפוך אותם לחוזקות.
    חשוב לי להבהיר, שאני לא מביע דעה לכאן או לכאן, בנושא היציבות הפיננסית של הגמ"ח. 
    רק מעלה לתשומת לבכם, את התרגיל הפרסומי המוצלח בעיניי, שכולנו יכולים ללמוד ממנו שיעור.

@ביזנייעס כתב בהרעיון הגאוני שעומד מאחורי "משיאים":

@ia90990 כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

יש כאלה שבאמת לא קיבלו..?
    חמי חיתן ככה 5 ילדים..

• @ביזנייעס כתב בהרעיון הגאוני שעומד מאחורי "משיאים":

@ia90990 כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

יש כאלה שבאמת לא קיבלו..?
    חמי חיתן ככה 5 ילדים..

@אבי-ר. בשוק ההון היית מגדיר את זה כסיכון גבוה, או על קרן הצבי?

• @אבי-ר. בשוק ההון היית מגדיר את זה כסיכון גבוה, או על קרן הצבי?

@המבקר
    אתה שואל אותי?

אם כן, אז תצטט על מה השאלה.

• מכבד אותך להסביר את שני הציטוטים שהעמדת בפוסט האחרון

• זה נכון כשאתה חושב על זה בראש של 'עסקים' וכבר כתבתי

כתב בהרעיון הגאוני שעומד מאחורי "משיאים":

שתפתח (או כל אחד אחר) כזה עסק ותיקח ע"ז ריביות תעשה עם הכסף רווחים, וכמובן שזה יהיה עם רישיון וערבויות.

ברגע שתסתכל ע"ז כגמ"ח שעוזר לחמיו של @ia90990 תתחיל לחשוב ש'קרן הצבי' זה כל דבר שהוא עסק עם רווחים בעוה"ז.

• הרעיון הגאוני באמת
    זה שעד היום אנשים אמרו שלא שווה לשים בגמ"ח המרכזי כי זה הלוואה בסוף
    אז הגמ"ח אומר לך לשים גם וגם ואז זה נהיה שווה...

• הרעיון הגאוני שלגמ"ח המרכזי קוראים גמ"ח

• הרעיון הגאוני שלגמ"ח המרכזי קוראים גמ"ח

@מור-בראל
    ברוך שובך לאחר הפסקה של חצי שנה !!!!

• זה איום?

• @מור-בראל

@משהמשה כתב בהרעיון הגאוני שעומד מאחורי "משיאים":

נגמר לו הרוטציה....

או שזה סתם שפעת...😉 😉

• בדיוק באתי מפורום אחר...
    נהיה שם משעמם אז אני מגוון

• כל אחד שיחשבן לפי האפשרויות שלו אבל שיחקתי קצת עם המחשבון של משיאים ויצא לי שאצטרך להגדיל ב85 אחוז (כמעט פי 2) את ההפקדות אצלם מאשר לעשות לבד לפי האסטרטגיה שלי אז נראה לי ששוב זה לא פתרון אמיתי.

• כל אחד שיחשבן לפי האפשרויות שלו אבל שיחקתי קצת עם המחשבון של משיאים ויצא לי שאצטרך להגדיל ב85 אחוז (כמעט פי 2) את ההפקדות אצלם מאשר לעשות לבד לפי האסטרטגיה שלי אז נראה לי ששוב זה לא פתרון אמיתי.

@השומר כתב בהרעיון הגאוני שעומד מאחורי "משיאים":

כל אחד שיחשבן לפי האפשרויות שלו אבל שיחקתי קצת עם המחשבון של משיאים ויצא לי שאצטרך להגדיל ב85 אחוז (כמעט פי 2) את ההפקדות אצלם מאשר לעשות לבד לפי האסטרטגיה שלי אז נראה לי ששוב זה לא פתרון אמיתי.

כדאי שתנמק בפרוטרוט, כדי להחכים גם אותנו. בתודה מראש כמובן

• @השומר כתב בהרעיון הגאוני שעומד מאחורי "משיאים":

כל אחד שיחשבן לפי האפשרויות שלו אבל שיחקתי קצת עם המחשבון של משיאים ויצא לי שאצטרך להגדיל ב85 אחוז (כמעט פי 2) את ההפקדות אצלם מאשר לעשות לבד לפי האסטרטגיה שלי אז נראה לי ששוב זה לא פתרון אמיתי.

כדאי שתנמק בפרוטרוט, כדי להחכים גם אותנו. בתודה מראש כמובן

@חיים-חי לא ניכנס למספרים ולא מה אני עושה באישי, אבל בעיני האסטרטגיה הנכונה למי שרוצה להישאר שקוע בתורתו ולא בנוי לכאבי ראש יותר מתוחכמים, הדרך היא לקחת הלוואה של כמה מאות אלפים בפריסה ארוכה של משכנתא להשקיע בשוק ההון דרך מסחר עצמאי השתלמות וקופות גמל על שם שני הבני זוג ובחתונות הילדים להלואות על חשבון הפנסיה והקופות הנל להחזיק קצת את ההלוואות בבלון או גרייס ולצבור עוד הון, ואז קצת לפרוע קצת להוציא וכן על זה הדרך כמובן כל אחד צריך לדייק את זה לפי היכולות שלו והסכום שלו וכן מספר הילדים בנים ובנות וכדומה בניתי כמה תוכניות כאלה למשפחה ונראה לי שזה ילך טוב בעזרת השם. בהשוואה למה שהם מציעים זה מאד מגביל אותך ומסרבל את מיקסום האפשרוית וכמובן יעלה לך הרבה יותר בהפקדות או החזר כל חודש.

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    1 פוסטים
    59 צפיות
    ד
    מכירים את ההרגשה הזאת שמחפשים מנהל השקעות בבית השקעות או רוצים למדוד מנהל תיקים בבנק, ופשוט אין לכם דרך לדעת אם הוא באמת טוב? התחושה הזו שחסרה אינדיקציה אמיתית היא לא מקרית. אם גם אתם שאלתם את עצמכם פעם איך אפשר לבחור מנהל השקעות בלי לדעת את איכות ההצלחות שלו לאורך השנים, השינוי שמתכננת הרשות לניירות ערך ממש פותר לכם את הבעיה . קחו למשל שני אנשים שפונים לאותו מנהל השקעות: הראשון מחפש אפיק חיסכון לטווח ארוך של עשר שנים עבור הילדים, והשני צריך את הכסף זמין כבר בעוד שנתיים לקניית דירה. ברור שהתיק של המשקיע הראשון ייראה אחרת לגמרי, ייטול סיכונים שונים ויציג תשואות שונות לחלוטין מזה של השני. ניהול תיקים הוא, במהותו, שירות אישי המותאם לצרכים של כל לקוח. זו בדיוק הסיבה שעד היום רשות ניירות ערך אסרה, כמעט באופן גורף, על מנהלי תיקים לפרסם את התשואות שלהם לציבור. ברשות נהגו בזהירות וחששו שמנהלים יתחילו לרדוף אחרי מספרים כדי לנצח בטבלת תשואות, במקום להתמקד בהרכבת אסטרטגיה שמתאימה ללקוח שיושב מולם. הבעיה שנוצרה . האיסור הגורף הזה יצר גם בעיה בשטח. כשאפשרות הצגת הביצועים חסומה, לציבור אין כמעט דרך להעריך ולמדוד את איכות השירות. מנהלי ההשקעות אינם עומדים למבחן פומבי, והמשקיעים נותרים בערפל. בהיעדר נתונים מפוקחים, חלק מהציבור אף פנה לגורמים לא מורשים שמפרסמים מספרי תשואה ללא פיקוח. טיוטת ההוראה החדשה של רשות ניירות ערך, מבקשת לאפשר לראשונה פרסום של תשואות עבר, אך במסגרת כללים ברורים שנועדו למנוע הטעיה. בין היתר, מנהלי ההשקעות יידרשו להציג ביצועים ברצף של חמש שנים, כדי למנוע הצגה של תקופה קצרה ומקרית. להציג את התוצאה החציונית של כלל הלקוחות במקום לבחור רק את התיקים המוצלחים ביותר. לחלק את הנתונים לפי רמות סיכון שונות. ובייעוץ ובשיווק השקעות לכלול רק תיקים שבהם הלקוחות אכן יישמו את ההמלצות בפועל. מבחינת המשקיע הפרטי, מדובר בשינוי משמעותי. הוא עשוי להעניק כלי השוואה טוב יותר בין מנהלי השקעות ולהוסיף שכבת שקיפות שלא הייתה קיימת עד היום. עם זאת, חשוב לזכור שתשואת עבר היא כלי להערכת עקביות ומקצועיות, אך היא אינה המדד היחיד. בסופו של דבר, תפקידו המרכזי של מנהל ההשקעות הוא לנהל את הסיכון ולהתאים את תיק ההשקעות למטרות, לאופק ההשקעה ולצרכים האישיים של הלקוח ולא רק להשיג את המספר הגבוה ביותר. לדעתי, זהו צעד נכון מצד רשות ניירות ערך. הוא מנסה למצוא איזון בין שני עקרונות חשובים: מצד אחד להעניק לציבור יותר שקיפות וכלי השוואה, ומצד שני למנוע מצב שבו מנהלי השקעות ירדפו אחרי תשואות קצרות טווח על חשבון ניהול סיכונים נכון. תשואת עבר יכולה ללמד הרבה, אבל היא לעולם לא תחליף הבנה של רמת הסיכון, איכות קבלת ההחלטות וההתאמה האישית של תיק ההשקעות למשקיע. מרגישים מבולבלים או רוצים לשאול שאלות אשמח לשמוע מכם ולהגיב להערות והערות a053311311@gmail.com .
  • 6 הצבעות
    95 פוסטים
    4k צפיות
    9988779
    עדכון מקרן לשמחתם חסרים רק 2478 משפחות בשביל פתיחת הקרן , בבקשה להצטרך כאן ועכשו ✦ עדכון מקרן לשמחתם ✦ זכיתם והנכם שותפים בקרן "לשמחתם"! בסייעתא דשמיא מעל 2,500 משפחות כבר הצטרפו לתוכניות לשמחתם: סה"כ משפחות שהצטרפו לתוכנית: 2,522 משפחות המסלול המלא + החלקי: 2,245 משפחות רק המסלול החלקי: 277 משפחות התוכנית תחל לפעול בעז"ה עם הצטרפותם של 5,000 משפחות! הגענו כבר למעל 50% מהיעד בדרך לפתיחת הקרן! הכוח של הקרן בידיים שלכם! הפיצו את בשורת הקרן הלאה ושתפו בעוד ועוד בתי אב, כדי שלא תישאר אף משפחה ללא "לשמחתם"! לינק להצטרפות ← חומרי הסברה לשיתוף ← בברכה ובהערכה רבה, קרן למחייתם ולשמחתם שעות פעילות המשרד: בימים א' - ה' בין השעות 10:00-18:00 03-6242550 | info@klm.org.il
  • 1 הצבעות
    7 פוסטים
    359 צפיות
    צ
    @אבישי אתה חותם ע"ז בטפסי ההצטרפות שהכסף הוא תרומה, הם לא חייבים להחזיר אותו, והם גם לא מתחייבים לתת הלוואה, וגם לא מתחייבים לתת מענק. חלק מההפקדה החודשית זה בעצם תשלום ריבית על ההלוואה העתידית שמקבלים. ולכאורה יש בזה גם נפק"מ הלכתית, במקרה שתבקש לקבל את כל הכסף בחזרה, הם ייתנו את זה בתורת מענק, ולא בתור החזר הלוואה, ואז הכסף היה חייב במעשר. לגבי צמצום הוצאות, אני לא מכיר אותך, ברור שיש אברכים שיכולים להתנהל יותר טוב ולחסוך בהוצאות, וברור שיש אברכים שצריכים להתמקד בהגדלת הכנסות, כי אין להם מה לצמצם.
  • 1 הצבעות
    55 פוסטים
    3k צפיות
    הקול השפויה
    @בן-עליה הורדת מחיר הקרקע זה רווח ליזמים ותו לא.
  • 1 הצבעות
    65 פוסטים
    4k צפיות
    ש
    מי שבאמת רוצה להיות מומחה ולהבין את העומק בשוק ההון ניתן לקבל מדריך מקיף במייל b3634488@gmail.com