דילוג לתוכן

שאלה על ההמלצות של בנקל- לפתוח הכל בS&P 500. מה עם פיזור?

הועבר שוק ההון והשקעות
35 13 1.2k 13
  • @ביזנייעס
    לשים לכל ילד בכפוף למדד אחר
    או לשים את הכסף במסלולים לכמה מדדים[בדגש על כמה מדינות]
    ולעצם הטעון של הרדיפה אחר השקעות שלא ניגמרת אני חושב שזה נכון רק לגבי מסחר עצמאי וכד' אך בחיסכון לכל ילד או פנסיה פחות קיים כזה חשש כי לא תלך כל חודש לשנות קרן

@ניסים כתב בשאלה על ההמלצות של בנקל- לפתוח הכל בS&P 500. מה עם פיזור?:

לשים לכל ילד בכפוף למדד אחר
    או לשים את הכסף במסלולים לכמה מדדים[בדגש על כמה מדינות]

איזה מדדים ואיזה מדינות?
    תפרט דוגמאות קונקרטיות. כולנו רוצים לפזר, וכמו שהסברתי כבר, אין אופציות אמיתיות שאני מכיר.

ולעצם הטעון של הרדיפה אחר השקעות שלא ניגמרת אני חושב שזה נכון רק לגבי מסחר עצמאי וכד' אך בחיסכון לכל ילד או פנסיה פחות קיים כזה חשש כי לא תלך כל חודש לשנות קרן

תראה נתונים מתחילת השנה, כמה ישראלים עברו להשקיע במדדים מקומיים.

• @ניסים כתב בשאלה על ההמלצות של בנקל- לפתוח הכל בS&P 500. מה עם פיזור?:

נראה לי שלחלק לשנים או שלוש זה לא כ"כ קשור לחנות נעלים ליד הבית

קשור לגמרי, כי אם אתה מחפש אפיקי השקעה נוספים, אתה מהר מאוד מפסיק להיות פאסיבי, ומתחיל לרדוף אחרי כל עלייה שבד"כ כבר הסתיימה ...

ולא נראה לי שכדי לתת למדד אחד לא משנה איזה לקבוע את העתיד שלך בעוד 20 שנה

מסכים בהחלט, רק מה האופציות שמציע כבודו?

קריפטו? זהב? מדד ארגנטינה? מדד סין? תעשיות בטחוניות?
    ואולי גם בחנות הנעליים מהמרכז המסחרי ליד הבית?

@ביזנייעס כתב בשאלה על ההמלצות של בנקל- לפתוח הכל בS&P 500. מה עם פיזור?:

השאלה לא הופנתה אלי אבל נשאלה בפומבי אז אני אכתוב את הצעתי.
    לפחות לילדים מגיל 10 ומעלה החיסכון לכל ילד ההלכתי של הראל נותן פיזור מצוין (מדדי חו"ל ישראלי ואג"ח) ותשואות מצויינות היסטוריות גם.

• @ביזנייעס כתב בשאלה על ההמלצות של בנקל- לפתוח הכל בS&P 500. מה עם פיזור?:

השאלה לא הופנתה אלי אבל נשאלה בפומבי אז אני אכתוב את הצעתי.
    לפחות לילדים מגיל 10 ומעלה החיסכון לכל ילד ההלכתי של הראל נותן פיזור מצוין (מדדי חו"ל ישראלי ואג"ח) ותשואות מצויינות היסטוריות גם.

@משקיע-זהיר-מידי
    מה התכוונת לגבי תשואות היסטוריות,
    הרי תמהיל המסלול הזה הוא רק מתחילת 2025.

• @משקיע-זהיר-מידי
    מה התכוונת לגבי תשואות היסטוריות,
    הרי תמהיל המסלול הזה הוא רק מתחילת 2025.

@צמיחה תשואות היסטוריות לפי התמהיל

• @צמיחה תשואות היסטוריות לפי התמהיל

@משקיע-זהיר-מידי
    אתה צודק,
    אבל זה מסלול מנוהל, ולאו דוקא מחקי מדד.
    למרות שאין לי בעיה עם המסלולים בסיכון מוגבר בחל"י שבפועל הוכיחו את עצמם.

• @משקיע-זהיר-מידי
    אתה צודק,
    אבל זה מסלול מנוהל, ולאו דוקא מחקי מדד.
    למרות שאין לי בעיה עם המסלולים בסיכון מוגבר בחל"י שבפועל הוכיחו את עצמם.

@צמיחה נכון לעכשיו כל הרכיבים מלבד האג"חים זה מחקה מדדים

• אם היו מציעים לך להשקיע בחמש מדדים אמריקאים שונים-
    הייטק, נדל"ן, בנקאות, וכו'
    האם היית רגוע יותר?

@הקול-השפוי
    שמעתי שהגאון הרב ברוורמן אמר בכנס בנווה יעקב שלא מומלץ להשקיע את כל החסכונות רק בs&p 500
    לתשומת לב...

• @הקול-השפוי
    שמעתי שהגאון הרב ברוורמן אמר בכנס בנווה יעקב שלא מומלץ להשקיע את כל החסכונות רק בs&p 500
    לתשומת לב...

@שואף-לדעת כתב בשאלה על ההמלצות של בנקל- לפתוח הכל בS&P 500. מה עם פיזור?:

@הקול-השפוי
    לתשומת לב...

צריך לפזר יותר למאמר מקיף הקישו קובץ השקעות (1).pdf

• לא הבנתי.
    יש כאן בעצם 2 דעות?
    חלק אומרים שמדד S&P500 נחשב לפיזור בגלל שהוא מספר חברות בתחומים שונים
    וחלק אומרים שזה עדין לא פיזוק כ"כ בגלל שזה רק חברות אמריקניות?
    צדקתי?

• לא הבנתי.
    יש כאן בעצם 2 דעות?
    צדקתי?

@חיסכון-לחתונה
    לא שתי דעות, אלא שני נתונים.

• לא הבנתי.
    יש כאן בעצם 2 דעות?
    צדקתי?

@חיסכון-לחתונה
    לא הבנתי למה אין פיזור, משק שלם של מעצמה אין לך פיזור גדול יותר, למעלה מ50 אחוז מהשוק העולמי מרוכז בשוק האמריקאי, אתה רוצה פיזור מעל הגלובוס?
    גם הקריפטו יש בו פיזור מסוים בS&P משום שינם חברות שמחזיקים בנכסים כאלו שנמצאים במדד
    אם אתה רוצה פיזור תשקיע כבר דרך כמה חברות שונות בארץ [משום מה על זה לא שאלת...]

• תקרא מה דעתו על פיזור

• תקרא מה דעתו על פיזור

@בן-עליה
    לדעתי זה תלוי מה המטרה של הפיזור,
    אם המטרה של הפיזור זה למנוע חשש למחיקת הכספים, מספיק את הסנופי.
    ואם המטרה של הפיזור היא למנוע ירידות גדולות. אולי לא מספיק רק סנופי.

• מקפיץ שוב.
    אני שמעתי את מי שמדבר ב"אור עולם" נראה לי ליבוביץ שענה על הטענות של טופורוביץ והוא אומר שטוב להשקיע בS&P500 אבל לא רק בה אלא לפזר.
    עכשיו שאלתי היא, מה הכוונה פיזור.
    זה שהפנסיה והגמל להשקעה בS&P500 והחיסכון לכל ילד והקרן השתלמות של מורים לא נמצאים שם זה מספיק?
    או שהכוונה לחלק את הפנסיה ג"כ לאחוזים, וא"כ כמה?

• מקפיץ שוב.
    אני שמעתי את מי שמדבר ב"אור עולם" נראה לי ליבוביץ שענה על הטענות של טופורוביץ והוא אומר שטוב להשקיע בS&P500 אבל לא רק בה אלא לפזר.
    זה שהפנסיה והגמל להשקעה בS&P500 והחיסכון לכל ילד והקרן השתלמות של מורים לא נמצאים שם זה מספיק?

@חיסכון-לחתונה
    קרן השתלמות לעובדי הוראה מיועדת עבור מי שיוצא לשנת שבתון,
    מי שלא מתכונן לצאת לשנת שבתון,
    אין לו מה לחפש שם.

• זו שאלה קשה מאוד מאוד , אני רוצה לנסות לכתוב על זה בהזדמנות .
    בתמצות הנושא מה הערך של פיזור ?
    האם הוא בא לייצר תשואה יותר גבוהה ?
    אולי לגרום לחלק ההתנהגותי שבנו להצליח קרי לא למכור בזמני משבר ?
    מזכיר שווארן באפט אמר פעם שפיזור זה למי שלא יודע .

• זו שאלה קשה מאוד מאוד , אני רוצה לנסות לכתוב על זה בהזדמנות .

@דוד-בן-זיקרי said:

זו שאלה קשה מאוד מאוד , אני רוצה לנסות לכתוב על זה בהזדמנות .

אף תשובה אינה נכונה. מטרת הפיזור הוא צמצום סיכונים והגנה מפני נפילה באיזור גאגרפי, גיאופוליטי, או סקטור מסויים.

• מקפיץ שוב.

@חיסכון-לחתונה said:

מקפיץ שוב.

פיזור יכול להיות הרבה דברים, קשה לקחת מילה אחת ולשאול למה הכוונה. ספציפית כמדומני שאחת ההמלצות שלו זה לשים במדד העולמי MSCI במקום בS&P.

נושאים מוצעים

• מה העדכון הבא של המדד?

שוק ההון והשקעות מדד
    13
    0 הצבעות
    13 פוסטים
    483 צפיות
    בית שמשב
    [image: 1776325928988-cdff3d1b-255f-47fc-8c7f-c38f61c34aa6-image.jpeg]
  • 2 הצבעות
    5 פוסטים
    294 צפיות
    fishelF
    @חופש-כלכלי כתב במדוע נדל"ן להשקעה אינו תחליף לפנסיה?: @fishel כתב במדוע נדל"ן להשקעה אינו תחליף לפנסיה?: ביטוח דירה מחריג מלחמה וטרור ואין פיצוי אחר? לא...
  • 10 הצבעות
    1 פוסטים
    1k צפיות
    רחל עומסיר
    כללי האם חוסכי מסלולי ההלכה יקבלו יותר אפשרויות השקעה השקל מתחזק – האם הגיע הזמן לעבור למסלול מנוטרל מט"ח? עדכון מסלול השקעה עוקב מדדי מניות 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה. ואתם? האם יכול להיות שחצי ועוד חצי שווים יותר ממשרה מלאה אחת? מבנה השכר היום והביטחון הכלכלי של מחר אם שילמתם מס יתכן שפעלתם נכון תחילת שנת מס קרן ההשתלמות: ההטבה הכי משתלמת לפני סוף השנה במשא ומתן עם המעסיק - העלאת שכר או קרן השתלמות? כך תדעו שהייעוץ שאתם מקבלים – באמת משרת את האינטרסים שלכם לוח ניכויים 2025: המספרים, התקרות וההזדמנויות שמומלץ לא לפספס! השקעות משכנתא כדי להשקיע בשוק ההון מה מתאים לכם יותר - קופת גמל או קופת גמל להשקעה? מדריך קצר: כך בוחרים שילוב נכון של דמי ניהול ככה לא מתכננים מס מה ההבדל בין מדד למחקה מדד ארה"ב וסין חתמו על הסכם סחר חדש מה זה אומר על הכסף שלנו? השוק תנודתי? כך פועלים חכם - בלי לתזמן את הרגע הנכון כך פועלים חכם- בלי לתזמן את הרגע הנכון "עם כלביא" - שוק ההון הישראלי בתנופה האינפלציה מזנקת! כך תשמרו על הערך של הכסף שלכם חדש! מסלול כשר עם פיזור ברמת סיכון גבוהה האם זה הזמן הנכון להשקיע ב-s&p500? מה קורה בשוק ההון - ולמה לא להיבהל ? המשכורת נשארת זהה אבל המחירים עולים - מה עושים? השקעה פשוטה, חיסכון מניב – כך עושים את זה נכון! הזדמנויות השקעה חכמות לפניכם אם לא תתכננו, תפסידו! מסלול השקעה פאסיבי מול מסלול אקטיבי: יתרונות וחסרונות למה התשואה שלכם שונה, למרות שמסלול ההשקעה זהה? זה הזמן לנצל את הטבות סוף השנה לחיסכון האישי שלך השקעות- קרן כספית עדכון בשוק הקרנות הכספיות הכשרות קרן כספית עדכון דמי ניהול לשנת 2026 מוצר חדש בשוק ההשקעות הסולידי הכירו "קרן כספית מתחדשת איך לשמור על הערך של הכסף שלך נזיל בלי לשחוק את הערך שלו קרן פנסיה מה קורה לכספי הפנסיה במקרה פטירה? קרן פנסיה המרכיבים שמשפיעים על הקצבה והביטחון הכלכלי שלך למה משיכת כספי פנסיה היא כמעט תמיד טעות האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך? כמה כדאי להפקיד לפנסיה כעצמאי עצמאים- הפנסיה היא לא מותרות מ-70% ל-100% – השינוי הגדול בעולם הפנסיה האם כספי הפיצויים שלך מנוהלים כמו שצריך? דקה אחת עכשיו - יכולה לחסוך לכם הרבה עגמת נפש בעתיד עוזבים מקום עבודה? רגע לפני שאתם מושכים את כספי הפיצויים חשוב לדעת את זה מי המציא את הפנסיה? ולמה זה עדיין משפיע עלינו היום? מתחילים עבודה חדשה? מה חשוב לבדוק כבר עכשיו? כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש? למי יש סיכוי לפרוש בראש שקט שכיר או עצמאי ? 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה - ואתם? משכת? ניידת? אולי עשית טעות? איך מחושבת הקצבה החודשית מקרן פנסיה מקיפה בגיל פרישה? הגיעו דוחות החיסכון שלכם - זה הזמן לבדוק את המצב! התנהלות כלכלית האם שינוי כלכלי משנה את הדרך שבה אנחנו מקבלים החלטות אי ודאות כלכלית בתחילת מבצע ומה נכון לעשות כבר עכשיו חינוך פיננסי מתחיל בבית אבל הפעם גם במערכת החינוך להיות מאושרים ולהרוויח יותר הרגלים כלכליים. מתי הם משרתים אותנו ומתי הם מנהלים אותנו? קרן חירום - הביטחון הכלכלי שלכם בשעת מבחן הלוואה אחרי החג? עצרו רגע לחשוב כלכלית חיסכון לכל ילד לא תאמינו כמה כסף אפשר להרוויח מחסכון לכל ילד! לא כל חיסכון חייבים למשוך ברגע שהוא נפתח
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    230 צפיות
    רואה את הנולדר
    מערב הפרוע: ה-S&P 500 זינק ב-7% ביום שני בעקבות ’חדשות כזב’ Investing.com — מושב הבורסה ביום שני חווה שינוי פתאומי במסלול המדדים העיקריים בוול-סטריט בעקבות דיווח לא מאומת מהבית הלבן שהפסקה של 90 יום בהטלת מכסים נשקלת. הבית הלבן הכחיש תביעות אלה כ-30 דקות מאוחר יותר, והכחיש שדירקטור המועצה הכלכלית הלאומית קווין האסט רמז קודם לכן בראיון ברשת פוקס (NASDAQ:FOX) ניוז שהנשיא דונלד טראמפ עשוי לשקול הפסקה כזו, אך לא אישר גמירת דעת כלשהי. השוק הגיב תחילה באופן חיובי להערותיו של האסט, כאשר מניות הסטוק עברו לזמן קצר לירוק על רקע האפשרות להקלה במתיחות הסחר. עם זאת, אופטימיות זו הייתה קצרת מועד כאשר הבית הלבן מיהר לתייג את הדוח כ"חדשות כזב", מה שהוביל לירידה בשוק המניות. נכון לשעה 17:50 (שעון ישראל), ה-S&P 500 ירד ב-80 נקודות, או 1.5%. גם הנאסד"ק וה-S&P 500 ירדו בכ-4% מוקדם יותר במושב בורסה לפני שהופיעה שמועה לא מאומתת בפלטפורמת המדיה החברתית X. לאחר שהדוחות החלו להתפשט, ה-S&P 500 התאושש בעד 3% לפני שהבית הלבן מיהר להכחיש אותם. מאמר זה נוצר ותורגם בתמיכת AI ונבדק על ידי עורך. לקבלת מידע נוסף, עיין בתנאים והתניות שלנו. מקור https://il.investing.com/news/stock-market-news/article-496238 [image: 1744064655561-4a3aee2f-d9b8-4cc4-ae94-1b50017d9e97-image.png]
  • 16 הצבעות
    7 פוסטים
    1k צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @טריידר חזק ביותר!! אני תמיד טוען שהסיבה שבציבור האברכים יש יותר נפילות בהשקעות מפוקפקות, זה בגלל שהם מעולם לא עבדו על כסף, והם חושבים שיש כסף קל. מי שעובד יודע ש"בזעת אפך תאכל לחם" וכסף לא גודל על העצים. אגב- יש מקרה אחד שכן יש שמה כסף קל והוא: לשכנע אחרים שיש כסף קל.