הדירה שקניתם לילד בפריפריה? מזל טוב, הרגע קניתם לו משקולת.
-
גם באר שבע עוד תעלה בעז"ה.
וגם חריש.
אם כבר משווים לשוק ההון, אז לטווח של 20 שנה קדימה אני כמעט בטוח שבאר שבע זה רווחי.
ואם כבר משווים לשוק ההון, אז גם כאן כדאי להיכנס בירידות... -
@מרים-הורביץ-נכסים מה הסדר גודל של מחיר קניה ושכירות? ואשמח לדעת בכללי מהו האזור הטוב כיום?
@השומר אתם שואלים על באר שבע או באופן כללי?
באופן כללי אין כזה דבר 'איזור טוב' להשקעה.
כל אחד תלוי במטרה, משך השנים, ההון העצמי, יכולת ההחזר החודשית, האופי, ההשתייכות הקהילתית, סוג התעסוקה ועוד.
אם בבאר שבע-
יש איזורים טובים יותר ויש פחות,
וחלק מהקושי של הרבה משקיעים חרדים זה שרכשו דירות בקומות לא מתאימות/ חילקו מדי קטן/ רמת חלוקה לא מספקת ולא תמיד הבעיה הייתה האיזור.
בכל מקרה, בד''כ כשאני מתעסקת עם ערים שאני לא מכירה ממש מקרוב ברמת מגורים,
אני משתדלת לעבוד עם מתווכים אמינים,
כי יש הבדלים דקים בין רחוב לרחוב ואפילו בניין לבניין. -
וגם חריש.
אם כבר משווים לשוק ההון, אז לטווח של 20 שנה קדימה אני כמעט בטוח שבאר שבע זה רווחי.
ואם כבר משווים לשוק ההון, אז גם כאן כדאי להיכנס בירידות...גם באר שבע עוד תעלה בעז"ה.
וגם חריש.לא מסתבר אא"כ המדינה תשמר את המצוקה בצורה קיצונית
-
@אלון-דוד במחילה אבל אני חולק על כל הדוגמאות שהבאת אולי חוץ מקרית ים איפה שיש פוטנציאל יחסית קרוב שלפינוי בינוי.
-
וגם חריש.לא מסתבר אא"כ המדינה תשמר את המצוקה בצורה קיצונית
@רבנאי-יתרעם-גאון
אשמח אם למישהו יש נתונים ברורים כמה זוגות מתחתנים במדינה בשנה, מול כמה דירות נבנות כל שנה, עם תחזית לשנים הבאות.
אני מאמין שיש באיזה שהוא מקום נתונים על זה, אבל אני לא כ"כ יודע איך לחפש... -
@רבנאי-יתרעם-גאון
אשמח אם למישהו יש נתונים ברורים כמה זוגות מתחתנים במדינה בשנה, מול כמה דירות נבנות כל שנה, עם תחזית לשנים הבאות.
אני מאמין שיש באיזה שהוא מקום נתונים על זה, אבל אני לא כ"כ יודע איך לחפש...אשמח אם למישהו יש נתונים ברורים כמה זוגות מתחתנים במדינה בשנה, מול כמה דירות נבנות כל שנה, עם תחזית לשנים הבאות.
אני מאמין שיש באיזה שהוא מקום נתונים על זה, אבל אני לא כ"כ יודע איך לחפש...זה לא העניין הנקודה היא סף מסויים שאותו אי אפשר לשלם, יש סף ריאלי מסויים למחירי דירות.
-
@רבנאי-יתרעם-גאון האמת גם קרית ים לא אגרויסע מציאה אבל זה היה מבין הרשימה משהו שיש בו פוטנציאל בחלק מהמקומות קרבה לים או אפילו נוף ומה שזכור לי מדיניות יותר מקדמת של התחדשות עירונית.
-
אני מאמין שיש באיזה שהוא מקום נתונים על זה, אבל אני לא כ"כ יודע איך לחפש...זה לא העניין הנקודה היא סף מסויים שאותו אי אפשר לשלם, יש סף ריאלי מסויים למחירי דירות.
סף ריאלי מסויים למחירי דירות
הסף הזה נקבע בהתאם להחזר החודשי של המשכנתא ומחירי השיכרות יחד עם הקושי בהשגת שכירות.
זה מה שמשפיע בסופו של דבר על ההחלטה של משפחה כמה להתאמץ לשלם על רכישת דירה.
-
סף ריאלי מסויים למחירי דירות
הסף הזה נקבע בהתאם להחזר החודשי של המשכנתא ומחירי השיכרות יחד עם הקושי בהשגת שכירות.
לא בדיוק, כי גם אם לא יהיה בנייה ב20 שנה הקרובות יש גבול למחירי הדירות.
עכשיו מה שצריך לחשב זה מה המשכורת הממוצעת של האלה שנתקעים וההון הממוצע ועוד כמה דברים מעצבנים ובסוף נגיע לתקרת מחיר של דירות בארץ.
-
לא בדיוק, כי גם אם לא יהיה בנייה ב20 שנה הקרובות יש גבול למחירי הדירות.
עכשיו מה שצריך לחשב זה מה המשכורת הממוצעת של האלה שנתקעים וההון הממוצע ועוד כמה דברים מעצבנים ובסוף נגיע לתקרת מחיר של דירות בארץ.
@רבנאי-יתרעם-גאון אני לא מסכחמה.
אני רואה משפחות שמפרישות חלק עצום מההכנסה החודשית בשביל לרכוש דירת מגורים כי נקעה נפשם מהסבל שבשכירות.
וגם במקביל מתאמצים מאוד להגדיל הכנסות באופן משמעותי מאוד.אם משפחה משלמת 8000 ש''ח שכירות בירושלים,
היא תעדיף לקחת את ה 600 אש''ח הון עצמי שלהם, ולשלם כל חודש משכנתא של 10 אש''ח נניח-
אלפיים נוספים בשביל הרוגע והשלווה הנפשית -
@רבנאי-יתרעם-גאון אני לא מסכחמה.
אני רואה משפחות שמפרישות חלק עצום מההכנסה החודשית בשביל לרכוש דירת מגורים כי נקעה נפשם מהסבל שבשכירות.
וגם במקביל מתאמצים מאוד להגדיל הכנסות באופן משמעותי מאוד.אם משפחה משלמת 8000 ש''ח שכירות בירושלים,
היא תעדיף לקחת את ה 600 אש''ח הון עצמי שלהם, ולשלם כל חודש משכנתא של 10 אש''ח נניח-
אלפיים נוספים בשביל הרוגע והשלווה הנפשיתאני רואה משפחות שמפרישות חלק עצום מההכנסה החודשית בשביל לרכוש דירת מגורים כי נקעה נפשם מהסבל שבשכירות.
אלפיים נוספים בשביל הרוגע והשלווה הנפשיתכמה משפחות יכולות לשלם לאורך זמן משכנתא של 10000? וגם זה הרי 15000 הם לא מסוגלים, יש תקרה, וחוץ מזה שיש תקרה כשהמדינה מזהה שהמצוקה ברמה שלתי נסבלת אי תתערב ותשחרר קרקעות יש גבול שלא יפרץ ריאלית.
האם זה עכשיו או מחיר כפול מהנוכחי?, לא יודע, וגם לא יודע לחשב את זה אבל תקרה יש והשערתי היא שהיא קרובה למחיר הנוכחי.
-
אלפיים נוספים בשביל הרוגע והשלווה הנפשיתכמה משפחות יכולות לשלם לאורך זמן משכנתא של 10000? וגם זה הרי 15000 הם לא מסוגלים, יש תקרה, וחוץ מזה שיש תקרה כשהמדינה מזהה שהמצוקה ברמה שלתי נסבלת אי תתערב ותשחרר קרקעות יש גבול שלא יפרץ ריאלית.
האם זה עכשיו או מחיר כפול מהנוכחי?, לא יודע, וגם לא יודע לחשב את זה אבל תקרה יש והשערתי היא שהיא קרובה למחיר הנוכחי.
כמה משפחות יכולות לשלם לאורך זמן משכנתא של 10000?
לפני שנים בודדות מישהו העלה בקצה דעתו תשלומים כאלו?
המציאות מוכיחה שזה החישוב.אני יושבת עם המון משפחות.
-
כמה משפחות יכולות לשלם לאורך זמן משכנתא של 10000?
חסר משמעות מה היה לפני כמה שנים, השאלה היא תכל'ס איזה סכום כבר בלתי אפשרי לשלם זה שאף אחד לא העלה בדעתו שדירה תעלה שני מיליון לא אומר שלכן זה שדירה ממוצעת תעלה עשר מיליון זה הגיוני.
וחוצמזה שבאמת קורים דברים רעים זוגות לוקחים משכנתא גבוהה בתור זוגות צעירים כשההוצאות נמוכות ואחרי זה מסתבכים כי אין להם איך לכסות את זה, אנשים צריכים להיות גם הגיוניים ולא "לקפוץ למים".
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות