דילוג לתוכן
  • אחרי המון התנסויות במערכות שונות וכמה גירסאות אקסל מתקדמות יותר או פחות שהיו לי פיתחתי יחד עם ג'מיני את התוצר הבא.
    מוזמנים לנסות
    דיסקליימר חשוב: הורדת התוכנה והשימוש בה הם על דעת המשתמש ובאחריותו בלבד ואין משום לקיחת אחריות לכל נזק שיגרם על ידי ההורדה ו/או השימוש בתוכנה
    גילוי נאות: ניסיתי לא מעט פלטופרמות בשנים האחרונות ובחלק משמעותי מהפיצ'רים לקחתי השראה ממערכות כאלה ואחרות.
    לפני שנתחיל, ניתן להעביר את התוכנה אבל אסור באיסור חמור לעשות בה כל שימוש מסחרי מכל סוג שהוא ושארית ישראל לא יעשו עוולה.
    אז המערכת הזו מיועדת בעיקר לניהול התקציב השוטף כולל תכנון תקציב בסיסי.
    יש גם ניהול הון וחובות אבל הוא זניח יותר.
    המערכת היא מקומית ונשמרת על המחשב בלבד, אין שום סנכרון לרשת בשום שלב והנתונים שלכם מוגנים ופרטיים.
    כמה נקודות עיקריות שהציקו לי מאד במערכות אחרות והשקעתי בהן הרבה זמן באפיון ובפתרון באגים.

• הפרדה בין תזרים לתקציב. המטרה של הרעיון היא ליצור הפרדה בין שורת העו"ש בבנק לבין תכנון ומימוש התקציב בפועל, כך למשל ניתן להתמודד עם הלוואות מבלי לעוות את הנתונים, הלוואה לא תרשם כהכנסה בתקציב אבל כן תוצג בתזרים ותציג את המצב בעו"ש. לי זה מאד שימושי, אחרים יחשבו שזה מיותר, מי שמצליח להסדר בלי זה אני מוריד בפניו את הכובע.
      כחלק מהאסטרטגיה הזו המערכת מחשבת תנועות לפי תאריך ערך ולא לפי תאריך עסקה, בחיובי אשראי אני מזין תאריך ערך את תאריך החיוב, כמובן שניתן להזין תאריך עסקה גם בתאריך ערך ולשקף נתונים של חודש קלנדרי ולא של מחזורי חיוב.

• זיהוי אוטומטי של בתי עסק. המערכת שומרת את הקטגוריות ששייכתם לבתי עסק ומזהה לבד את התנועות החדשות, בתי עסק ששייכים לכמה קטגוריות יקבלו את הקטגוריה הנפוצה יותר, בכל מקרה המערכת תשאל לפני הביצוע.

• מנגנון פיצול תנועות. מאפשר לפצל תנועות לכמה רשומות, הרשומה המקומית נשמרת והחדשות מקושרות אליה.

• מנגנון קיזוז. מאפשר לקזז תנועות הכנסה והוצאה אחת כנגד השניה, לי ברמה האישית זה מאד שימושי, לאחרים פחות, זכותכם. לדוגמא, קניתי לאחי משהו בסופר והוא מחזיר לי בהעברה, במקום לרשום הוצאת מזון של X₪ - מה שינפח את התקציב ולא ישקף את האמת - אני מקזז את ההחזר עם ההוצאה המקורית וכך איזון התקציב נשמר, המערכת יודעת להתמודד גם במקרה של שארית מקיזוז.

והנה כמה תמונות מהמערכת, יש טאבים בלי תמונות, אתם מוזמנים לנסות אותם ולראות.
    ככה נראה גליון התנועות, הלחצנים של פיצול, קיזוז, שכפול ומחיקה נמצאים בסוף השורות.
    כמובן שניתן לייבא מאקסל, המערכת תזהה את רוב בתי העסק בעצמה ותעביר לכם לאישור, אם יש כפלות של תנועה היא תתריע על כך.
    תנועות.png

זה גליון תכנון תקציב, ניתן לשכפל מחודש קודם, מקל על שמירת רצף, יש גם פיצ'ר שמייבא את כל עסקאות התשלומים מטאב התשלומים וחוסך את החישוב שלהן.
    תכנון תקציב.png

גליון חישובי מעשרות, כולל אפשרות לחומש.
    מעשרות.png

גליון תשלומים
    תשלומים.png

גליון הוראות קבע
    הוק.png

גליון ביטוחים, כולל התראה לחידוש בהתקרב המועד
    ביטוחים.png

את שאר הטאבים אני מזמין אתכם לנסות.
    הערות והארות' תמיכה או סתם פרגונים יתקבלו בברכה כאן או במייל Excelnik.az@gmail.com.

קובץ התקנה
    הקובץ דחוס ונמצא בדרייב, במקרה של חסימה אשמח אם תודיעוני.

• נשמע ממש מצוין!

עלה והצלח!!

• עכשיו כבר גם ראיתי, ואני יכול לומר שזה גם נראה ממש מצוין ומועיל.

יישר כוח!!

(נתנסה ע"ז בהמשך בעז"ה)

• בהצלחה
    יישר כח

נושאים מוצעים