דילוג לתוכן

מה הדרך לפתוח קרן פנסיה וקרן השתלמות בלי ידע מוקדם ולהיות רגוע

• אני בתחילת הדרך ניסיתי לחפש אם דיברו על זה בצורה ברורה וחד משמעית ולא מצאתי
    מה הדרך לפתוח קרן פנסיה וקרן השתלמות בלי ידע מוקדם ולהיות רגוע שעשיתי נכון
    לפי מה שקראתי יש לכל אחד רעיונות אחרים
    כאחד שלא מבין מה הדרך
    האם להתקשר לסוכן או שהוא מרויח עלי האם אני חייב ללמוד הכל כדי להיות רגוע שעשיתי נכון

• אני בתחילת הדרך ניסיתי לחפש אם דיברו על זה בצורה ברורה וחד משמעית ולא מצאתי
    מה הדרך לפתוח קרן פנסיה וקרן השתלמות בלי ידע מוקדם ולהיות רגוע שעשיתי נכון
    לפי מה שקראתי יש לכל אחד רעיונות אחרים
    כאחד שלא מבין מה הדרך
    האם להתקשר לסוכן או שהוא מרויח עלי האם אני חייב ללמוד הכל כדי להיות רגוע שעשיתי נכון

@S1252 ברוך הבא לפורום!
    אני חושב שכמו בכל תחום בחיים ודאי שצריך ללמוד קצת לפני שעושים החלטה , (למרות ששום דבר הוא לא בלתי הפיך תמיד אפשר לנייד את הפנסיה/קרן השתלמות), וכמובן שלסוכן יש אינטרס להרוויח לכן אתה לא יכול לסמוך על מה שהוא אומר לך, אני חושב שהפורום פה הוא מקום מצוין להתחיל ללמוד את הנושא!

• תודה! אבל האם לפני שאני לומד כדאי לי לפתוח פנסיה והשתלמות בכגון באינפינטי הלכה
    ואז לברר או לחכות אני משער שיקח לי זמן ללמוד
    ?

• תודה! אבל האם לפני שאני לומד כדאי לי לפתוח פנסיה והשתלמות בכגון באינפינטי הלכה
    ואז לברר או לחכות אני משער שיקח לי זמן ללמוד
    ?

@S1252
    ברור שלא כדאי לחכות,
    קודם כל תפתח פנסיה ברירת מחדל,
    שם תקבל את הדמי ניהול הכי זולים למתחילים - 1% מהפקדה 0.22% מהצבירה.

החל מיוני 2025 ניתן להצטרף לקרן ברירת מחדל ללא מילוי טפסים ושאלון בריאות, רק בהתאם ל:
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 7, 8 או 9, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אינפיניטי
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 4, 5 או 6, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מור
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 2 או 3, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אלטשולר שחם.
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 0 או 1, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מיטב.

במידה ורוצים קופה אחרת יש למלא טופס הצטרפות ושאלון בריאות (שאלון בריאות רק אם אין קופה פעילה אחרת שמניידים אליה).

קה"ש תפתח דרך בנקל - הם פותחים בהראל בדמי ניהול 0.6.

תבחר לך מסלול מנייתי כשר - לטווח הארוך.
    או מסלול הלכה של אינפיניטי.

ותתחיל להתעמק בנושא.
    כמובן שתמיד תוכל לשבת עם איש מקצוע ולקצר את הלמידה.
    בהצלחה.

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    1 פוסטים
    59 צפיות
    ד
    מכירים את ההרגשה הזאת שמחפשים מנהל השקעות בבית השקעות או רוצים למדוד מנהל תיקים בבנק, ופשוט אין לכם דרך לדעת אם הוא באמת טוב? התחושה הזו שחסרה אינדיקציה אמיתית היא לא מקרית. אם גם אתם שאלתם את עצמכם פעם איך אפשר לבחור מנהל השקעות בלי לדעת את איכות ההצלחות שלו לאורך השנים, השינוי שמתכננת הרשות לניירות ערך ממש פותר לכם את הבעיה . קחו למשל שני אנשים שפונים לאותו מנהל השקעות: הראשון מחפש אפיק חיסכון לטווח ארוך של עשר שנים עבור הילדים, והשני צריך את הכסף זמין כבר בעוד שנתיים לקניית דירה. ברור שהתיק של המשקיע הראשון ייראה אחרת לגמרי, ייטול סיכונים שונים ויציג תשואות שונות לחלוטין מזה של השני. ניהול תיקים הוא, במהותו, שירות אישי המותאם לצרכים של כל לקוח. זו בדיוק הסיבה שעד היום רשות ניירות ערך אסרה, כמעט באופן גורף, על מנהלי תיקים לפרסם את התשואות שלהם לציבור. ברשות נהגו בזהירות וחששו שמנהלים יתחילו לרדוף אחרי מספרים כדי לנצח בטבלת תשואות, במקום להתמקד בהרכבת אסטרטגיה שמתאימה ללקוח שיושב מולם. הבעיה שנוצרה . האיסור הגורף הזה יצר גם בעיה בשטח. כשאפשרות הצגת הביצועים חסומה, לציבור אין כמעט דרך להעריך ולמדוד את איכות השירות. מנהלי ההשקעות אינם עומדים למבחן פומבי, והמשקיעים נותרים בערפל. בהיעדר נתונים מפוקחים, חלק מהציבור אף פנה לגורמים לא מורשים שמפרסמים מספרי תשואה ללא פיקוח. טיוטת ההוראה החדשה של רשות ניירות ערך, מבקשת לאפשר לראשונה פרסום של תשואות עבר, אך במסגרת כללים ברורים שנועדו למנוע הטעיה. בין היתר, מנהלי ההשקעות יידרשו להציג ביצועים ברצף של חמש שנים, כדי למנוע הצגה של תקופה קצרה ומקרית. להציג את התוצאה החציונית של כלל הלקוחות במקום לבחור רק את התיקים המוצלחים ביותר. לחלק את הנתונים לפי רמות סיכון שונות. ובייעוץ ובשיווק השקעות לכלול רק תיקים שבהם הלקוחות אכן יישמו את ההמלצות בפועל. מבחינת המשקיע הפרטי, מדובר בשינוי משמעותי. הוא עשוי להעניק כלי השוואה טוב יותר בין מנהלי השקעות ולהוסיף שכבת שקיפות שלא הייתה קיימת עד היום. עם זאת, חשוב לזכור שתשואת עבר היא כלי להערכת עקביות ומקצועיות, אך היא אינה המדד היחיד. בסופו של דבר, תפקידו המרכזי של מנהל ההשקעות הוא לנהל את הסיכון ולהתאים את תיק ההשקעות למטרות, לאופק ההשקעה ולצרכים האישיים של הלקוח ולא רק להשיג את המספר הגבוה ביותר. לדעתי, זהו צעד נכון מצד רשות ניירות ערך. הוא מנסה למצוא איזון בין שני עקרונות חשובים: מצד אחד להעניק לציבור יותר שקיפות וכלי השוואה, ומצד שני למנוע מצב שבו מנהלי השקעות ירדפו אחרי תשואות קצרות טווח על חשבון ניהול סיכונים נכון. תשואת עבר יכולה ללמד הרבה, אבל היא לעולם לא תחליף הבנה של רמת הסיכון, איכות קבלת ההחלטות וההתאמה האישית של תיק ההשקעות למשקיע. מרגישים מבולבלים או רוצים לשאול שאלות אשמח לשמוע מכם ולהגיב להערות והערות a053311311@gmail.com .
  • 0 הצבעות
    19 פוסטים
    437 צפיות
    צ
    @מנחם-בקר לא בטוח, זה תלוי בנתונים של אז. ואכן לא שווה לך לשנות כי זה רווח של כמה שקלים סה"כ.
  • 0 הצבעות
    24 פוסטים
    727 צפיות
    הון_כשרה
    @צמיחה https://revach.pages.dev/sharetracks/ [image: 1781527991504-47d70d40-5b75-4529-85a0-1e9d51946f08-image.jpeg]
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    198 צפיות
    צ
    @חיסכון-לחתונה אכן זה ההבדל בין הדמי ניהול. האם זה הצעה טובה, אני לא יודע להגיד כי אני לא מכיר את הנתונים שלך. אבל תחפש כאן בפורום יש הרבה חומר על הנושא, ברוב המקרים זה מה שצריך לעשות. התשואה של המסלול חשובה הרבה הרבה יותר מאשר הדמי ניהול. חישוב פשוט, ברור שלא אכפת לך לשלם דמי ניהול פי 3, אם התשואה תהיה פי 2.
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    526 צפיות
    צ
    @בן-עליה כתב בהתייעצות לגבי קרן פנסיה: את זה הבנתי א. אבל השאלה שלי היתה זה שהקרן משקיעה 2% במטח לא נראה לי הופך אותה למנוטרלת מטח השפעה של 2% היא כמעט לא רלוונטית. וזה נקרא מנוטרל מט"ח. ב. גם אם נאמר שזה כן נקרא מנוטרלת מטח בפועל התשואות שלה טובות והתשואות נמדדות אחרי העמלת גידור אז מה הבעיה בזה בדקת תשואות לפי שנה אחת מסויימת שאז באמת היה תועלת בגידור בגלל שהדולר ירד. ג.לענין הפנסיה עצמה אולי כדאי לשלב הראל הלכתי וסנופי או מיטב הלכתי וסנופי או מניות לאדם צעיר שיש לו עוד הרבה שנים עד הפנסיה עדיף כמה שיותר מניות, ולכן אין ענין לשלב מסלול הלכה שהוא רק 40% מניות.