דילוג לתוכן

מה הדרך לפתוח קרן פנסיה וקרן השתלמות בלי ידע מוקדם ולהיות רגוע

• אני בתחילת הדרך ניסיתי לחפש אם דיברו על זה בצורה ברורה וחד משמעית ולא מצאתי
    מה הדרך לפתוח קרן פנסיה וקרן השתלמות בלי ידע מוקדם ולהיות רגוע שעשיתי נכון
    לפי מה שקראתי יש לכל אחד רעיונות אחרים
    כאחד שלא מבין מה הדרך
    האם להתקשר לסוכן או שהוא מרויח עלי האם אני חייב ללמוד הכל כדי להיות רגוע שעשיתי נכון

• אני בתחילת הדרך ניסיתי לחפש אם דיברו על זה בצורה ברורה וחד משמעית ולא מצאתי
    מה הדרך לפתוח קרן פנסיה וקרן השתלמות בלי ידע מוקדם ולהיות רגוע שעשיתי נכון
    לפי מה שקראתי יש לכל אחד רעיונות אחרים
    כאחד שלא מבין מה הדרך
    האם להתקשר לסוכן או שהוא מרויח עלי האם אני חייב ללמוד הכל כדי להיות רגוע שעשיתי נכון

@S1252 ברוך הבא לפורום!
    אני חושב שכמו בכל תחום בחיים ודאי שצריך ללמוד קצת לפני שעושים החלטה , (למרות ששום דבר הוא לא בלתי הפיך תמיד אפשר לנייד את הפנסיה/קרן השתלמות), וכמובן שלסוכן יש אינטרס להרוויח לכן אתה לא יכול לסמוך על מה שהוא אומר לך, אני חושב שהפורום פה הוא מקום מצוין להתחיל ללמוד את הנושא!

• תודה! אבל האם לפני שאני לומד כדאי לי לפתוח פנסיה והשתלמות בכגון באינפינטי הלכה
    ואז לברר או לחכות אני משער שיקח לי זמן ללמוד
    ?

• תודה! אבל האם לפני שאני לומד כדאי לי לפתוח פנסיה והשתלמות בכגון באינפינטי הלכה
    ואז לברר או לחכות אני משער שיקח לי זמן ללמוד
    ?

@S1252
    ברור שלא כדאי לחכות,
    קודם כל תפתח פנסיה ברירת מחדל,
    שם תקבל את הדמי ניהול הכי זולים למתחילים - 1% מהפקדה 0.22% מהצבירה.

החל מיוני 2025 ניתן להצטרף לקרן ברירת מחדל ללא מילוי טפסים ושאלון בריאות, רק בהתאם ל:
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 7, 8 או 9, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אינפיניטי
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 4, 5 או 6, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מור
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 2 או 3, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של אלטשולר שחם.
    אם ספרת הביקורת של העובד היא אחת הספרות 0 או 1, יצורפו עובדים אלה לקרן הפנסיה של מיטב.

במידה ורוצים קופה אחרת יש למלא טופס הצטרפות ושאלון בריאות (שאלון בריאות רק אם אין קופה פעילה אחרת שמניידים אליה).

קה"ש תפתח דרך בנקל - הם פותחים בהראל בדמי ניהול 0.6.

תבחר לך מסלול מנייתי כשר - לטווח הארוך.
    או מסלול הלכה של אינפיניטי.

ותתחיל להתעמק בנושא.
    כמובן שתמיד תוכל לשבת עם איש מקצוע ולקצר את הלמידה.
    בהצלחה.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    7 פוסטים
    309 צפיות
    ד
    האם לאברך לא מחויב גיוס, תהיה השפעה על מעמדו עקב פתיחת עוסק עצמאי? האם לשכיר תהיה תהיה השפעה על ביטו"ל עקב פתיחת עוסק עצמאי? האם יוכל לקבל מענק עבודה בלי קשר למשכורת האישה? אם תוכלו להרחיב מניסיון איזה סוג עוסק כדאי לפתוח, ומה הדרישות מעוסק עצמאי קטן. (המטרה היא קרן השתלמות) תודה רבה
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    173 צפיות
    צ
    @רוצה-לדעת-0 said: שאלה לי אל המבינים בתחום, עבדתי בעבודה מספר חודשים והמעסיק הפריש לי לקרן השתלמות, כעת אינני עובד יותר, האם אני יכול להמשיך להפריש לקופה זו ולקבל את ההטבה של פטור ממס? לא. לקרן השתלמות של שכיר - רק המעסיק יכול להפריש. (והאם מעסיק יכול להפריש לי לקרן השתלמות יותר מה12 אחוז של המשכורת?) כנראה התכוונת 10%. אא"כ אתה עובד הוראה. הוא יכול להפריש יותר, אבל כל מה שמעבר לתקרה, יהיה חייב במס רווחי הון בעת המשיכה, והפטור של מס רווחי הון יחול רק על הכספים שהופקדו עד התקרה. ייתכן מאוד שהחברה תחזיר את הכספים שהופקדו מעל התקרה. כמו כן הסכום שמעבר לתקרה יהיה חייב גם במס הכנסה.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    454 צפיות
    צדיק יסוד עולםצ
    הסכום שמעבר לתקרה
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    805 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 3 הצבעות
    13 פוסטים
    1k צפיות
    בוטח בה'ב
    @המסייע מענק עבודה ניתן למי שמרוויח מעל סכום מסויים אם העסק לא מידי פעיל (וד"ל) זה מסובך לקבל ע"כ אבל בשביל קרן השתלמות ודאי שזה שווה