דילוג לתוכן

לשכור דירה שעשויה להימכר?

נדל"ן ומשכנתאות
7 6 50 6
  • כמו כל זו"צ, גם זמני הגיע לעזוב את המרכז [בזמננו זה כולל בי"ש, ביתר, ק"ס וכו'] והפור נפל על עיר צפונית שמתחרדת לאיטה... דא עקא: בעלי הדירה שאני מבקש לשכור הבהיר שברצונו למכור אותה, אלא שלעת עתה לא מצא קונה והוא משכיר אותה. ברצונו לשמור לעצמו את הזכות לפנות את השוכרים מהדירה במקרה של מכירתה, בהתראה של 3 חדשים. יצויין שביכולתי ב"ה לקנות את הדירה, אבל מחשש לאי- התאקלמות, אני מעדיף לחכות עם זה שנה בערך, ועל- הדרך לחסוך עוד קצת להון עצמי. ובכן, הדילמה: האם לשכור דירה שייתכן שאיאלץ להתפנות ממנה בתוך 3 חדשים? מצד שני, בהחלט הייתי קונה אותה מצד עצמה ומצד המחיר, אבל מי יודע אם ארצה להישאר בעיר הזו? [כמובן שבמקרה שאשכור אותה אשריין לי זכות קדימה לקנייה, גם מצד דינא דבר- מצרא...] ועוד- החלטה על קנייה כזו עלולה להתקבל מתוך לחץ, בעוד שההון העצמי לא באמת מספק, אז למה למהר?...ותשועה ברוב יועץ!

• כמו כל זו"צ, גם זמני הגיע לעזוב את המרכז [בזמננו זה כולל בי"ש, ביתר, ק"ס וכו'] והפור נפל על עיר צפונית שמתחרדת לאיטה... דא עקא: בעלי הדירה שאני מבקש לשכור הבהיר שברצונו למכור אותה, אלא שלעת עתה לא מצא קונה והוא משכיר אותה. ברצונו לשמור לעצמו את הזכות לפנות את השוכרים מהדירה במקרה של מכירתה, בהתראה של 3 חדשים. יצויין שביכולתי ב"ה לקנות את הדירה, אבל מחשש לאי- התאקלמות, אני מעדיף לחכות עם זה שנה בערך, ועל- הדרך לחסוך עוד קצת להון עצמי. ובכן, הדילמה: האם לשכור דירה שייתכן שאיאלץ להתפנות ממנה בתוך 3 חדשים? מצד שני, בהחלט הייתי קונה אותה מצד עצמה ומצד המחיר, אבל מי יודע אם ארצה להישאר בעיר הזו? [כמובן שבמקרה שאשכור אותה אשריין לי זכות קדימה לקנייה, גם מצד דינא דבר- מצרא...] ועוד- החלטה על קנייה כזו עלולה להתקבל מתוך לחץ, בעוד שההון העצמי לא באמת מספק, אז למה למהר?...ותשועה ברוב יועץ!

@דל-גאה
    אני רק מוסיף עוד צד,
    ייתכן שבעוד שנה המחירים יעלו.
    ולא בטוח שהכסף שתספיק לחסוך יהיה שווה את העלייה במחירים.

@דל-גאה
    אני עברתי לפני חצי שנה גם כן, מבית שמש ל---עמנואל...
    וגם כן נכנסתי לדירה שהיתה בהליכי מכירה
    והיה סעיף בחוזה,
    שאם הדירה תמכר
    ואם התשלום יסודר
    ואם הקונה ירצה להכנס
    אז אני צריך לצאת,
    וכמובן --- שכל זה קרה תוך חודש.
    המעבר בפעם השניה היה קשה מאוד
    למפרע זה היה יותר טוב, כי מצאנו ב״ה דירה חדשה ויפה הרבה יותר
    אבל זה לא הדבר הכי מומלץ

• תוך חודש זה אומר שהרבה מהדברים היו בקרטונים כך שהיה לכאורא יותר קל, לא?

@דל-גאה said:

כמו כל זו"צ, גם זמני הגיע לעזוב את המרכז [בזמננו זה כולל בי"ש, ביתר, ק"ס וכו'] והפור נפל על עיר צפונית שמתחרדת לאיטה... דא עקא: בעלי הדירה שאני מבקש לשכור הבהיר שברצונו למכור אותה, אלא שלעת עתה לא מצא קונה והוא משכיר אותה. ברצונו לשמור לעצמו את הזכות לפנות את השוכרים מהדירה במקרה של מכירתה, בהתראה של 3 חדשים. יצויין שביכולתי ב"ה לקנות את הדירה, אבל מחשש לאי- התאקלמות, אני מעדיף לחכות עם זה שנה בערך, ועל- הדרך לחסוך עוד קצת להון עצמי. ובכן, הדילמה: האם לשכור דירה שייתכן שאיאלץ להתפנות ממנה בתוך 3 חדשים? מצד שני, בהחלט הייתי קונה אותה מצד עצמה ומצד המחיר, אבל מי יודע אם ארצה להישאר בעיר הזו? [כמובן שבמקרה שאשכור אותה אשריין לי זכות קדימה לקנייה, גם מצד דינא דבר- מצרא...] ועוד- החלטה על קנייה כזו עלולה להתקבל מתוך לחץ, בעוד שההון העצמי לא באמת מספק, אז למה למהר?...ותשועה ברוב יועץ!

יש כאן סיבה טובה לא לשכור את הדירה, ועוד לא דברת על זה שבאים מפעם לפעם לקוחות לראות את הדירה שזה חוסר נוחות.
    האם המחיר הוא כל כך אטרקטיבי שזה שווה לך? לא כתבת סיבות למה להסכים לזה

• למה להסכים? מדובר בדירה איכותית, ולא מצאנו דירה נוספת ברמה כזו במחיר הזה. אם היה מדובר על קנייה מיידית לא הייתי מסתפק כלל, אבל אני צריך לוודא שאני מוכן לגור בעיר הזו... יש שיקול נוסף: די קשה למכור דירות בסביבה, והוא אכן לא מצא קונה עד כה. האם לחשוש שכעת ימצא? [מה גם שיש לו כעת קונה פוטנציאלי- הלא הוא אנוכי הקטן...]

• הקושי הגדול בשכירות דירה זה חוסר היציבות וזה מעמיק את זה משמעותית,,
    מעבר דירה הוא דבר יקר, אם תצטרכו לעבור שוב זה ינזק כלכלי,
    בנוסף לעצם המעבר, חוזה חדש הוא תמיד יקר יותר מהארכת חוזה, עוד שיקול לחפש דירה עתיד ארוך.

כל זה בנוסף לטרטור בלהראות דירה לקונים פונטציילאים שזה חוויה לא נחמדה בעליל.
    לדעתי בשוק דבר כזה מתומחר משמעותית יותר זול,
    אם המחיר זול משמעותית יש מקום לשקול, אם לא, אז חבל.

לא נראה לי שהשיקול אולי לקנות אותה מכריע בכל זה.

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    23 פוסטים
    461 צפיות
    ר
    @השומר said: @רבנאי-יתרעם-גאון הממשלה עוד לא נפלה ולא יודע עם זה יעלה את מחירי הדירות זה יעלה את האינפלציה כמו בכל פעם שכסף מוזרם בלי שעבדו עליו. זה גם יעלה קצת את המחירים, ובטווח הארוך זה יגרום לאנשים פחות לפחד מעליית הריבית ומלקיחת משכנתאות לא מציאותיות, (ברור שמי שלוקח משכנתא שהוא לא יודע איך הוא ישלם עוד חמש שנים מוסיף לסל התירוצים שלו שהממשלה לא תיתן לו ליפול וזה בעיה של כולם, (בנוסף למה שהיה עד עכשיו ש יעלו את המשכורת, וה' יעזור, ובכלל חייבים לקפוץ למים))
  • 1 הצבעות
    5 פוסטים
    179 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @מבין-עניין said: בקיצור החישוב לא מדוייק. לגמרי. במחשבונים אחרים שלהם בנדל''ן ידעתי לזהות את זה לבד, בשוק ההון לא. @פושט-רגל-מרמה-ד said: א. הבדיקה מתבססת על נתוני עבר בעוד שהסיכוי שהעבר ישכפל את עצמו אפסי. התכוונתי גם למחירי השכירות. הסיכוי שמחירי השכירות יישארו כפי שהם אפסי לגמרי.
  • 3 הצבעות
    20 פוסטים
    987 צפיות
    בית שמשב
    @משהמשה אז עשיתי כהוראתך ושאלתי את הai ולהלן תשובתו: ההשפעה של שדה תעופה על הסביבה הקרובה היא כמעט תמיד דרמטית, וזה מתחלק לשניים: 1. השפעה על מחירי הנדל"ן (הפיתוח הנדל"ני) עליית ביקוש למגורים והשכרה: כשמגיעים אלפי עובדים חדשים לאזור (מהרשות לשדות התעופה, מחברות הלוגיסטיקה, ועובדי משנה), נוצר ביקוש מיידי לפתרונות מגורים. אנשים צריכים איפה לגור קרוב לעבודה. לגבי מגורים:* מחירי השכירות והמכירה של דירות בנתיבות, רהט והיישובים הסמוכים צפויים לעלות, כי האזור הופך מ"פריפריה" רחוקה ל"מרכז תעסוקתי" חדש. עסקים:* גם מחירי השכירות למשרדים, חנויות ושירותים (מספרות, בתי קפה, מוסכים) יעלו בגלל הגידול בכוח הקנייה המקומי. השפעה שלילית (אזורים קרובים מדי): אם כי זה פחות כלכלי ויותר איכות חיים (שמשפיעה גם על המחיר), אזורים הצמודים ישירות למסלולי ההמראה או הנחיתה עלולים לסבול מרעש מטוסים חזק. במקרה כזה, ערך הנכסים הצמודים ממש למתחם עלול דווקא לרדת, והפיתוח יתרכז קצת יותר רחוק או באזורים שמיועדים לתעשייה. 2. פיתוח התשתיות הציבוריות שדה תעופה גדול מחייב חיזוק דרמטי של כל התשתיות סביבו, וזהו יתרון עצום לתושבים הקיימים: כבישים וגישה: כדי לתמוך בתנועת עובדים ונוסעים, הממשלה והרשויות המקומיות חייבות להשקיע בשיפור דרכי הגישה: הרחבת כבישים, בניית מחלפים חדשים (כמו המחלף שיהיה לשדה עצמו), וחיבור לכבישים ראשיים (כביש 6, כביש 40 וכדומה).
  • 5 הצבעות
    24 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @מגשש-באפילה נשמח רק אם הוא באמת עזר ולא עזר לך להסתדר לבד
  • רשיון לחדר ממ״ד בתקופה זו

נדל"ן ומשכנתאות נדלן ממד מלחמה
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    263 צפיות
    מזומניםמ
    יש מידע איך בודקים את הדברים מול העירייה?