דילוג לתוכן

פרעון הלוואה בשביל השקעה

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
7 4 58 4
  • רציתי לדעת על מהלךמסויים אם זה נכון לעשות אותו או לא!
    יש לי הלוואה בבנק שהייתרה שלה היא 86860 שח בריבית של P=2 , סיום החוב בעוד 8 שנים, החזר חודשי 1190 שח.
    לעומת זה יש לי כסף בקרן השתלמות שאני יכול למשוך אותו, ולהשקיע אותו בקופות גמל.
    האם כדאי לי לקחת 83000 שח ולהשקיע אותו עכשיו במלואו, או שעדיף לפרוע את ההלוואה, ולעשות הוראת קבע בקופת גמל של 1190 שח ל8 שנים?
    אם אני פורע את ההלוואה , אז אם אני משלם לבנק 1190 שח החזר חודשי מתוך זה מעל 500 שח ריבית הולך לבנק,
    במקרה שאני פורע את הכל, ועושה הוראת קבע של 1190 שח לקופת גמל, אז כל הכסף הולך אלי ונשאר שלי וגם יש לי רווחים עליו.
    אשמח לשמוע תגובות עם המהלך נכון.

• בקיצור השאלה שלך האם שוה לקחת הלואה כדי להשקיע בשוק ההון. דברו על זה הרבה בפורום. אבל שים לב שיש לך רבית גבוהה של 7.25% ורק 8 שנים ולא נראה לי שוה בכאלה תנאים גם למי שבעד לקחת הלואה.
    אבל לא הבנתי למה אתה צריך למשוך מהקרן השתלמות ולהשקיע בקופת גמל.

• מצטרף לשאלה תשאיר את הקרן השתלמות ותלווה עליה וגם על הפנסיה למשך בין 5 ל7 שניפ בריבית פריים מינוס חצי כך זה ברוב החברות.

• רציתי לדעת על מהלךמסויים אם זה נכון לעשות אותו או לא!
    יש לי הלוואה בבנק שהייתרה שלה היא 86860 שח בריבית של P=2 , סיום החוב בעוד 8 שנים, החזר חודשי 1190 שח.
    לעומת זה יש לי כסף בקרן השתלמות שאני יכול למשוך אותו, ולהשקיע אותו בקופות גמל.
    האם כדאי לי לקחת 83000 שח ולהשקיע אותו עכשיו במלואו, או שעדיף לפרוע את ההלוואה, ולעשות הוראת קבע בקופת גמל של 1190 שח ל8 שנים?
    אם אני פורע את ההלוואה , אז אם אני משלם לבנק 1190 שח החזר חודשי מתוך זה מעל 500 שח ריבית הולך לבנק,
    במקרה שאני פורע את הכל, ועושה הוראת קבע של 1190 שח לקופת גמל, אז כל הכסף הולך אלי ונשאר שלי וגם יש לי רווחים עליו.
    אשמח לשמוע תגובות עם המהלך נכון.

@MBMBMB נשמע בתוך השאלה שלך שיש לך צד לפתוח קרן השתלמות כדי להשקיע בקופת גמל להשקעה
    התכוונת לזה?

• בכל מקרה בריבית של P+2 כנראה כדאי לפרוע תשואה מובטחת על הכסף בלי סיכון ובלי תנודתיות של 7.25% זה דבר חזק...
    במיוחד שמדד shiller CAPE על הS&P500 עומד על 42.5 נקודות מה שאומר CAEY של 0.0235 (CAEY = 1/CAPE) מה שנותן אומדן תשואה של 2-2.5% אחוז שנתי אחרי אינפלציה או בערך 5% אחרי אינפלציה.
    אם יש לך הערכה ל5% עם סיכון מול 7+% בטוח נראה לי שברור מה לקחת

• בכל מקרה בריבית של P+2 כנראה כדאי לפרוע תשואה מובטחת על הכסף בלי סיכון ובלי תנודתיות של 7.25% זה דבר חזק...
    במיוחד שמדד shiller CAPE על הS&P500 עומד על 42.5 נקודות מה שאומר CAEY של 0.0235 (CAEY = 1/CAPE) מה שנותן אומדן תשואה של 2-2.5% אחוז שנתי אחרי אינפלציה או בערך 5% אחרי אינפלציה.
    אם יש לך הערכה ל5% עם סיכון מול 7+% בטוח נראה לי שברור מה לקחת

@לחכמים-לחם זה לא תשואה של 7.25 הלוואה בשפיצר סך כל חיי ההלואה זה בערך חצי אולי יותר באחוזי ההלואה ודבר נוסף שבהשקעה יש כמובן ריבית דריבית מה שאומר שהלואה והשקעה כל אחד מושך לכיון אחר. אפילו הכי כדאי לפרוע הלוואה כזאת ע"י מיחזור להלוואה על חשבון הקרן השתלמות וכדומה בריבית נמוכה משמעותית יותר.

• @לחכמים-לחם זה לא תשואה של 7.25 הלוואה בשפיצר סך כל חיי ההלואה זה בערך חצי אולי יותר באחוזי ההלואה ודבר נוסף שבהשקעה יש כמובן ריבית דריבית מה שאומר שהלואה והשקעה כל אחד מושך לכיון אחר. אפילו הכי כדאי לפרוע הלוואה כזאת ע"י מיחזור להלוואה על חשבון הקרן השתלמות וכדומה בריבית נמוכה משמעותית יותר.

@השומר זה פחות מ7.25 כי הוא משלם תוך כדי אבל באותה מידה הוא יכול להשקיע את הכסף שהוא ישלם
    יש ריבית דריבית כמובן בהלוואה פשוט נלחמים בה עם התשלומים
    כמובן שאם יש דרך למחזר הלוואה בתנאים טובים יותר זה כדאי אם מחליטים להישאר עם ההלוואה
    ותסתכל על מה שהוספתי בהודעה הקודמת אח"כ

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    1 פוסטים
    108 צפיות
    רחל עומסיר
    עדכון מסלול השקעה עוקב מדדי מניות בחברת כלל בוצע עדכון במדיניות ההשקעה של מסלול עוקב מדדי מניות בחברת כלל, כחלק מהתאמות שוטפות של מסלולי ההשקעה למדיניות ולתנאי השוק. המסלול ממשיך להיות מסלול מנייתי פאסיבי, המבוסס על השקעה באמצעות מכשירים עוקבי מדד, תוך שמירה על חשיפה למניות דרך מספר מדדים מרכזיים. במסגרת העדכון, בוצע שינוי בהרכב המדדים המרכיבים את המסלול, כאשר החלוקה מתמקדת בשלושה סקטורים מרכזיים בשוק האמריקאי: טכנולוגיה שירותי תקשורת צריכה מחזורית המסלול ממשיך להיות בכשרות בד"ץ העדה החרדית. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1776673777838-unnamed-resized.png]
  • 1 הצבעות
    10 פוסטים
    324 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    זה גם מאוד תלוי האם הכסף כבר נזיל (ואז הרבה פעמים זה 50%) לבין כסף שלא נזיל (ואז זה 30%) מניסיון של לקוחות שליוויתי, אני לא מתמצאת בשוק ההון.
  • 1 הצבעות
    5 פוסטים
    248 צפיות
    שמיל שמילש
    נידון כאן קרדיט ל@צמיחה
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    232 צפיות
    צ
    @כהנים האמת שזה נושא רחב, בעצם זו הלוואה בריבית, אלא שאתה מסתמך על ההיתר עיסקא שיש לחברה, הרי כמעט לכל החברות יש הכשר על חלק מהמסלולים, וא"כ יש להם יש היתר עיסקא. אלא שהנידון מי המלוה, בעצם הם מלוים מכספי העמיתים ולא מכספי החברה. זאת אומרת שחלק מכספי העמיתים שמפקידים כסף, הולך להלוואות לעמיתים אחרים. וא"כ המלוה לא חתם על היתר עיסקא, ומה עוזר ההיתר עיסקא של החברה. אלא שאנו אומרים שהחברה היא שלוחו של המלוה, וההיתר עיסקא שיש לחברה עוזר גם בשבילו. וכאן באו חלק מהפוסקים וטענו שאם יש חילוני שלא מעניין אותו היתר עיסקא ואין לו שום בעיה להלוות בריבית, איך עוזר ההיתר עיסקא של החברה לאדם שלא רוצה את ההיתר עיסקא. וא"כ יש כאן הלוואה בריבית בלי היתר עיסקא. רק שזה לא מוחלט כי סו"ס העמיתים לא יודעים מה בדיוק החברה עושה, והם סומכים עליהם, ומה אכפת לחילוני להלוות לחרדי שמסכים לשלם ריבית רק אם יש היתר עיסקא. נראה לי שכבר דיברו כאן על הנושא הזה. אבל אני אעלה שוב את תשובות גופי הכשרות בעניין. תשואה כהלכה הלואות עמיתים הלכה ומעשה.pdf הלוואה מחברת הביטוח תשובת בד''ץ העד''ח.pdf התכתבות עם גלאט הון על הלוואה מחברת ביטוח.pdf מכון כת_ר - מאמרים - היתר עסקא במינוף השקעות.pdf תשובות לשאלות נפוצות בכשרות גלאט הון.pdf
  • 2 הצבעות
    9 פוסטים
    543 צפיות
    רחל עומסיר
    כדי לבצע מינוף צריך משמעת עצמית גבוהה. אם מדובר כמו שרשמו כאן ל-15 שנה, זו תקופת זמן שניתן לבצע בה מינוף. הריבית הינה 7.5% לשים לב לא להיבהל ולא למשוך בתקופות של הפסדים. כ-4 שנים לפני שצריך את הכסף לבדוק מה מצב השוק ואם השוק לא בירידה להתחיל להוריד רמת סיכון. התשובה האם כדאי לבצע את זה היא מאוד אישית ותלויה באופי של האדם. לדעתי האישית אם יש רצון לחסוך ניתן לבצע תשלומים חודשיים לחיסכון, אם הלוואה זה מה שימריץ אותך לחסוך- אז תבצע דרך מינוף. אמנם הסכומים שיתקבלו יהיו שונים, אך יש כאן גם את המרכיב המנטלי שהוא מאוד חשוב. בהצלחה!