דילוג לתוכן

התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא

נדל"ן ומשכנתאות
395 37 11.0k 25
  • פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

נחמן-גו said:

זה עולה עמלות?
    איפה אני נכנס בבנק כדי למחזר ?
    למה רק פריים ירד . ריבית בנק ישראל זה רק פריים ? נראה לי שהפוך

• אתם יכולים לעשות לי את זה ?

@נחמן-גו צרו קשר באישי
    לפי הפרטים בחתימה

• נחמן-גו said:

זה עולה עמלות?
    למה רק פריים ירד . ריבית בנק ישראל זה רק פריים ? נראה לי שהפוך

@נחמן-גו

@נחמן-גו said:

זה עולה עמלות?

לא יהיו לך עמלות. מלבד 60 שח תפעולית.

@נחמן-גו said:

בעיקרון דרך המוקד.
    אבל חשוב שנבין. מיחזור זה לא שהבנק מחוייב להוריד ריביות בשאר המסלולים כי הפריים ירד. ממש לא.
    כל מסלול עובד לבד .
    לכן, אם בנק ישראל הפחית ריבית, באופן אטומטי נראה הפחתה בפריים בלבד.
    כמובן בהמשך זה יכל לגרור את שאר המסלולים . אבל זה קשר עקיף.

לכן כשמדברים על מיחזור, הרעיון הוא פירעון ולקיחה מחדש של המשכנתא.
    כמובן לא תמיד תצטרך הוכחת הכנסות מחדש, אבל בהחלט כן מומלץ לעשות שוב סקר שוק עם יועץ, ע"מ למקסם את הרווחים.

• 1למה הורדת ריבית בנק ישראל רק פריים יורד?
    2הם אף פעם לא מורידים את הריבית הרגיל?

• 1למה הורדת ריבית בנק ישראל רק פריים יורד?
    2הם אף פעם לא מורידים את הריבית הרגיל?

@נחמן-גו

1. כי רק הפריים מבוסס על בנק ישראל.

הקבועה על ריבית ממוצעת
    והמשתנה על האג"ח.

1. יורד.
      בקבועה לא תרגיש בכלל
      ובמשתנה תרגיש בתחנת היציאה.

אפשר לקבל פרטים יותר קונקרטיים בפרטי.

• @נחמן-גו צרו קשר באישי
    לפי הפרטים בחתימה

@משכנתא-בקצב-שלך
    איפה זה באישי

• @נחמן-גו הכוונה לחייג אליי למס' המופיע בחתימה או לשלוח הודעה למייל המופיע בחתימה

• @אבי-ר.

דווקא הקצ לא בשמים, 2.99 + 2% אינפלציה שנתית מביא אותנו ל 4.99%, לא רחוק בכלל מהקלצ שלו 4.95%..
    ולכן בלי להוריד שנים ולעלות החזר חודשי למיחזור לא תהיה כרגע שום משמעות.

מה שכן נכון וחשוב לדעתי יותר, הוא לא לחשוף יותר משליש מהמשכנתא לעליות וירידות המק"מ.
    לא אמרתי לשנות עכשיו, כרגע המק"מ בירידה, אבל לקראת חודש 10, ששם אמור להתעדכן לו הריבית במסלול זה, מומלץ לבדוק מה מצב העוגן מק"מ, אם הוא יהיה בעליה, ממליץ על מסלולי המלצ.

כמובן , אם אתה הולך לכיוון של קיצור תקופה עם עליה בהחזר החודשי, תרוויח חיסכון משמעותי כמו שכבר כתבתי למעלה.

@Magshimim said:

דווקא הקצ לא בשמים, 2.99 + 2% אינפלציה שנתית מביא אותנו ל 4.99%, לא רחוק בכלל מהקלצ שלו 4.95%..
    ולכן בלי להוריד שנים ולעלות החזר חודשי למיחזור לא תהיה כרגע שום משמעות.

גם כשבחישוב פשוט שהצמדה היא 2% תוספת על הריבית, אם יוצא אותם אחוזים הרי שזה לטובת הלא צמוד, כיון שהצמוד מעלה את הקרן.
    וחוץ מזה שבמשכנתא לטווח ארוך הסיכון גדול (אף אחד לא מבטיח שתמיד האינפלציה תעמוד על 2%).

@Magshimim said:

מה שכן נכון וחשוב לדעתי יותר, הוא לא לחשוף יותר משליש מהמשכנתא לעליות וירידות המק"מ.

אבי-ר. said:

ולא זכיתי להבין

• שלום רב
    מצ"ב משכנתא מחברת 'קרדיטו' (חוץ בנקאי) שהוצאה לפני שנה+, לצורך רכישת דירת מחיר למשתכן בירושלים.
    גובה המשכנתא הוא מעל 90 אחוז מגובה העסקה, אך רק כ-60% מהערכת שמאי, וכיון שמשכנתא בבנקים כפופה לשווי העסקה לכן פניתי לחברה זו.
    (יצויין כי יש עוד מליון ש"ח בערך שעדיין לא מומשו וצריכים לצאת לקבלן במועדי התשלום לפי החוזה).
    עוד יצויין כי הכוונה היא למכור את הדירה בעוד 4 שנים, כך שהאינטרס העיקרי הוא 'להפסיד' כמה שפחות על ריביות עד אז.
    השאלה היא אם אפשר למחזר בבנקים משכנתא כזו בתנאים טובים יותר.
    אישור יתרת משכנתה.pdf

• פוסט זה נמחק!
  • שלום רב
    מצ"ב משכנתא מחברת 'קרדיטו' (חוץ בנקאי) שהוצאה לפני שנה+, לצורך רכישת דירת מחיר למשתכן בירושלים.
    גובה המשכנתא הוא מעל 90 אחוז מגובה העסקה, אך רק כ-60% מהערכת שמאי, וכיון שמשכנתא בבנקים כפופה לשווי העסקה לכן פניתי לחברה זו.
    (יצויין כי יש עוד מליון ש"ח בערך שעדיין לא מומשו וצריכים לצאת לקבלן במועדי התשלום לפי החוזה).
    עוד יצויין כי הכוונה היא למכור את הדירה בעוד 4 שנים, כך שהאינטרס העיקרי הוא 'להפסיד' כמה שפחות על ריביות עד אז.
    השאלה היא אם אפשר למחזר בבנקים משכנתא כזו בתנאים טובים יותר.
    אישור יתרת משכנתה.pdf

@יעקב-רבי

מה גובה העיסקה?
    מה מצב הנכס, יש טופס 4?
    אתה מתכוין ששולמו לקבלן רק 268 אש"ח מתוך 1.268 מיליון שלקחת?

• אבהיר:
    גובה העיסקה 2.3 מליון
    המשכנתא 2.1
    הנכס בשלבי גמר של הבניה, ולכן עדיין לא בוצעו כל פעימות התשלום לקבלן, אלא רק מה שמופיע במסמך המצורף לעיל.
    עד לקבלת המפתח יועברו עוד כמליון.

• אבהיר:
    גובה העיסקה 2.3 מליון
    המשכנתא 2.1
    הנכס בשלבי גמר של הבניה, ולכן עדיין לא בוצעו כל פעימות התשלום לקבלן, אלא רק מה שמופיע במסמך המצורף לעיל.
    עד לקבלת המפתח יועברו עוד כמליון.

@יעקב-רבי

אתה צריך למחזר. לקחת בדרגה ראשונה מבנק בהתאם לרגולציה, ולהשלמה אפשר מחוצבנקאי.

כדאי שנדבר על זה.

תכתוב לי למייל

i7122402@gmail.com

נושאים מוצעים

• מחפש יועץ משכנתא זול

נדל"ן ומשכנתאות מיחזור משכנתא משכנתא
    21
    0 הצבעות
    21 פוסטים
    507 צפיות
    חיסכון לחתונהח
    @Magshimim הוא בדיוק אשר דיברתי. בנוגע ל20/80 הבאתי רק דוגמא שלא תמיד מה שמצפים לעשות אחרי זמן מסוים באמת אפשר לעשות. בכל אופן בהצלחה
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    68 צפיות
    chavy7032C
    בגלל סיבה מיוחדת… משהו גדול עומד להגיע באשכול הזה הלמד מה זה ריביות? ממה זה בנוי ? איך משלמים בפועל את הריביות? אז אני מתחיל נושא חדש — ועושה סדר בדברים שכולם משלמים עליהם הרבה כסף, אבל לא תמיד מבינים עד הסוף. אז מה זה בעצם ריבית? ריבית היא עלות האשראי — כלומר, המחיר שאתה משלם על זה שהבנק נותן לך כסף. אבל כדי להבין את זה באמת — צריך להסתכל על זה בצורה עמוקה יותר: כשאתה לוקח כסף מהבנק, זה לא “כסף חינם”. אתה בעצם משתמש בכסף שלא שייך לך — והבנק מאפשר לך להחזיק אותו לאורך זמן. כל יום שהכסף הזה אצלך: אתה ממשיך להשתמש בו — ועל השימוש הזה יש עלות. אפשר לחשוב על זה כמו סוג של “שכירות על כסף”: אתה לא קונה את הכסף אתה רק מחזיק ומשתמש בו ועל כל יום כזה אתה משלם הבנק, מבחינתו, נתן לך משאב — כסף — והריבית היא התשלום שהוא מקבל על זה שהמשאב הזה נמצא אצלך ולא אצלו. וזה בדיוק הנקודה שרוב האנשים מפספסים: הריבית לא “מחכה לסוף החודש” ולא באמת “מתחלקת לחודשים” בצורה קבועה. היא נוצרת כל הזמן — כל יום שאתה עדיין חייב כסף, אתה משלם עליו עוד קצת. כלומר: כל יום שאתה מחזיק את הכסף — יש לזה מחיר כל יום שעובר — מצטברת עוד עלות קטנה וכל עוד החוב קיים — העלות ממשיכה להיבנות וכשאתה מתחיל להחזיר: אתה מחזיק פחות כסף של הבנק ולכן גם “שכר הדירה” שאתה משלם עליו קטן בסוף, ריבית היא לא רק מספר או אחוז — היא ביטוי לזמן. כמה זמן הכסף של הבנק נמצא אצלך — וכמה אתה משלם על כל יום כזה. וזו בדיוק המשמעות האמיתית של “עלות האשראי” — המחיר של להחזיק כסף שלא שייך לך, לאורך זמן. בקרוב הולך להיות בשורות .... יהיה מעניין....
  • כל כמה זמן כדאי לבדוק מחזור משכנתא?

נדל"ן ומשכנתאות
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    177 צפיות
    ש
    @משכנתא-בקצב-שלך תודה רבה!
  • מימון ללא היתר עיסקא?

נדל"ן ומשכנתאות משכנתאות
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    94 צפיות
    משה עוזיאלמ
    אשמח באם יש למישהוא מידע על אפשרות (באם ישנה כזו) לקבלת משכנתא ללא צורך בהסתמכות על היתר עיסקא, וכמו כן , עקב שאני זקוק לגיוס מימון עבור קנית דירה, ואני מעדיף שלא להזדקק למשכנתא מהבנק ע"י ה"ע, אני מציע למי שיש בידו סכום זמין להשקעה, והוא מעוניין בהשקעה סולידית, ללא חששות כלל, שהוא יוכל לממן לי את הנכס תמורת תשואה (בדומה לריביות משכנתא) קבועה, ורישום הערת אזהרה על הסכום, למעוניינים: 0548597633
  • 1 הצבעות
    4 פוסטים
    434 צפיות
    א. מבני ברקא
    אנסה לתמצת מה שהעליתי בקריאת הקונטרס. כיום הרעיון של היתר עיסקא הוא שאין הלואה ברבית אלא ניתן כסף מהבנק ללוה בתורת עיסקא, והיינו שהוא מקבל כסף לעסוק בו והרוחים לבנק, וככל והרוחים יהיו יותר מאחוז הרבית הרי שיתר הרוחים ללוה. החסרונות בזה הם שחז"ל אסרו לקצוב רוחי קבועים גם כאשר העיסקא היא פיקדון ולא הלואה, ויתכן שזה לפעמים גם מדאו'. כמו"כ יש עוד חסרונות שאין לבנק גמירות דעת כיון שהוא לא חושב שהוא יפסיד, בעוד בעיסקא אמיתית אם העיסקא לא מרויחה וכן אם היא מפסידה הרי שנותן הכסף מפסיד, וגם כאן הבנק אמור להפסיד, וזה מראה שאינם מתכוונים ברצינות. כך גם עולה מפסיקות בית משפט בקשר לכל מיני משפטים שהיו אודות היתר עיסקא, שביהמ"ש אינו מתייחס לזה כחוזה אמיתי אלא כאיזה 'פטנט' הלכתי, וכיון שהבנק עושה הכל על דעת ביהמ"ש הרי שאין גמירות דעת בכלל. הרעיון המדובר מציע אפשרות אחרת לגמרי, והיא מבוססת על היתר שכירות, ועיקרו מבואר במשנה ובגמ' באיזהו נשך שמותר להקדים תשלום שכירות בתחילת השכירות ולהוזיל את המחיר בעקבות כך, ולמשל דירה שמושכרת ב 5000 ש"ח לחודש מותר לשלם בתחילת השנה את כל החודשים ולהוזיל, דהיינו שבמקום 60.000 ש"ח לשנה ישלם רק 55.000, ואף שההוזלה היא עבור הקדמת המעות, מ"מ אינו הלואה אלא עסק של שכירות. הרעיון המדובר מציע שכך יתנהל בבנקים, כאשר חבר של הלוה (או אביו וכיו"ב) ישכיר דירה שלו לבנק בתשלום מראש, וכגון דירה ל 20 שנה בתמורה למליון ש"ח (במקום מליון ו 440 אלף שזה תשלום של 6.000 לחודש), והתשלום של המיליון ש"ח ייכנס לחשבון של הבן (מבקש ההלואה מהבנק), במקביל הבן חותם שהוא שוכר את הדירה הזו (שהבנק שכר מהאבא) מהבנק בתשלום מלא של 6.000 ש"ח לחודש, ס"ה הבנק מרויח 440.000 ש"ח, - כמובן כל זה סתם דוגמא, בעוד האמת היא שהבנק ישכיר במחיר הקרן שנתן לאבא פלוס ריבית לפי לוח התשלומים של כל משכנתא, רק שהרבית אינה על הלואה אלא כתשלום שכירות. [אח"כ יש עוד פרטים איך הבן יחזור וישכיר לאבא את הדירה שהוא שכר מהבנק, לא נכנסתי לזה, אולי בהמשך אלמד את זה ואסכם גם את זה].