דילוג לתוכן

גזירות הגיוס - הפתרונות בעז"ה (לא לדיונים! פתרונות בלבד!)

כלכלת המשפחה
55 22 1.3k 21
  • אני חושב שבהזדמנות זו אפשר לארגן ולפרסם רשימות עסקים ונותני שירות אשר הם יהיו רק מציבור/עסק שתומך בלומדי התורה (לדוג' רק עסק התורם לקרן עולם התורה סך/אחוז מסויים, סוג של השלמה למס (מלבד הצדקה בזה) עקב שהממשלה אינה ממלאה את תפקידה בנושא)
    ויהיה קריאה משותפת של כלל ראשי הציבור על כל גווניו, שככל ויש אפשרות לא קונים ולא לוקחים שירות מאף אחד שאינו מנוי על הנ"ל החל מבחירת קבלן לבנות (שזה שייך ליזמים) ועד שרוך נעל

(הרעיון באופן כללי הוא רעיון שכדאי ליישמו אך הוא גם כלי שיכול להועיל הן להחזקת עולם התורה ואף לאיום מסוים על הרבה גורמים חזקים)

כמו כן זו הזדמנות לפתח כלכלה עצמאית ולדאוג שהכסף יישאר בתוך הציבור

ואף בתחומים כמו בנק וחברות אשראי וקופ"ח להגים גופים חרדיים (וזה יכול להועיל הרבה גם בעניני רבית והלכה שונים וכן בארגון צעדים הפגנתיים אחרים)

וכמו שיש בתי חולים חרדיים יכול גם להיות בנק חרדי על טהרת הקודש וכן בכל התחומים

• אני חושב שבהזדמנות זו אפשר לארגן ולפרסם רשימות עסקים ונותני שירות אשר הם יהיו רק מציבור/עסק שתומך בלומדי התורה (לדוג' רק עסק התורם לקרן עולם התורה סך/אחוז מסויים, סוג של השלמה למס (מלבד הצדקה בזה) עקב שהממשלה אינה ממלאה את תפקידה בנושא)
    ויהיה קריאה משותפת של כלל ראשי הציבור על כל גווניו, שככל ויש אפשרות לא קונים ולא לוקחים שירות מאף אחד שאינו מנוי על הנ"ל החל מבחירת קבלן לבנות (שזה שייך ליזמים) ועד שרוך נעל

(הרעיון באופן כללי הוא רעיון שכדאי ליישמו אך הוא גם כלי שיכול להועיל הן להחזקת עולם התורה ואף לאיום מסוים על הרבה גורמים חזקים)

כמו כן זו הזדמנות לפתח כלכלה עצמאית ולדאוג שהכסף יישאר בתוך הציבור

ואף בתחומים כמו בנק וחברות אשראי וקופ"ח להגים גופים חרדיים (וזה יכול להועיל הרבה גם בעניני רבית והלכה שונים וכן בארגון צעדים הפגנתיים אחרים)

וכמו שיש בתי חולים חרדיים יכול גם להיות בנק חרדי על טהרת הקודש וכן בכל התחומים

@משה-עוזיאל עסק שרק תורם יכולים להצטרף חילונים שיראו בזה סוג של הוצאה ואולי בסוף יגלגלו במחיר. אין לי שום דבר נגד אחינו שלא זכו עדיין לשמור מצוות, אבל הרעיון שלך מעולה אם פשוט נצרוך רק משומרי מצוות חרדים בשביל לאיים על הציבור החילוני לשתף איתנו פעולה ביקר לנו.

• @משה-עוזיאל עסק שרק תורם יכולים להצטרף חילונים שיראו בזה סוג של הוצאה ואולי בסוף יגלגלו במחיר. אין לי שום דבר נגד אחינו שלא זכו עדיין לשמור מצוות, אבל הרעיון שלך מעולה אם פשוט נצרוך רק משומרי מצוות חרדים בשביל לאיים על הציבור החילוני לשתף איתנו פעולה ביקר לנו.

משה-עוזיאל
    רעיון נפלא.
    אם יש כאן בפורום מישהו מקרן עולם התורה, שיחטוף את זה ב- 2 ידים.

וסתם זו הזדמנות לעורר לרכוש מחנויות או מכירות ביתיות, שהבעל אברך, או משפחות בני תורה.
    וכמאמרם 'צאו והתפרנסו זה מזה'.
    לפעמים רק צריך להכניס למודעות, יש לכם ברחוב \ בבנין, משפחה שמוכרת מוצרים במחירים טובים,
    לא חייבים לצאת לחנויות, וגם בחנויות רצוי לרכוש בחנויות של משפחות של אברכים.
    ולהרוויח על הדרך החזקת תורה.

נ.ב. אין לי מכירה ביתית ולא חנות.

• משה-עוזיאל
    רעיון נפלא.

וסתם זו הזדמנות לעורר לרכוש מחנויות או מכירות ביתיות, שהבעל אברך, או משפחות בני תורה.
    וכמאמרם 'צאו והתפרנסו זה מזה'.
    לפעמים רק צריך להכניס למודעות, יש לכם ברחוב \ בבנין, משפחה שמוכרת מוצרים במחירים טובים,
    לא חייבים לצאת לחנויות, וגם בחנויות רצוי לרכוש בחנויות של משפחות של אברכים.
    ולהרוויח על הדרך החזקת תורה.

נ.ב. אין לי מכירה ביתית ולא חנות.

@אהבת-התורה said:

משה-עוזיאל
    רעיון נפלא.

המייל שלהם
    office@koh.org.il
    טל
    6881*

• כן שמעתי הצעה לעשות כרטיס אשראי מיוחד של עולם התורה

ויהיה שם "עיגול לטובה" מהצרכן ובזה הרעיון שזה סכום קטן שלא מרגישים

וכן שהכרטיס אשראי ישמש כעין כרטיס מועדון שהחנויות שרשומות בו משלמות סכום קבוע, וזה משתלם לכל הצדדים

• תגובת קרן עולם התורה

יוזמה מצוינת-

נראה שלא קשור כ"כ אלינו...

קדימה מי יכול להרים

• קראתי את התמצית אין כאן חידוש מסוים ואין כאן דברים פרקטים

@בן-עליה said:

קראתי את התמצית אין כאן חידוש מסוים ואין כאן דברים פרקטים

יש כאן הבנה רוחבית וגלובלית שבלעדיה אי אפשר לפתח אסטרטגיה, כי בטקטיקות לא מנצחים.
    זה הכרחי כדי להיות מנצח, מוביל ולא מובל יוצר ולא נגרר מתקיף ולא מגיב.
    ועז נאמר דע את האויב

• תגובת קרן עולם התורה

יוזמה מצוינת-

קדימה מי יכול להרים

צרכי-רבים said:

תגובת קרן עולם התורה

יוזמה מצוינת-

קדימה מי יכול להרים

אולי @ישראל-גוטמן ?

• @בן-עליה said:

יש כאן הבנה רוחבית וגלובלית שבלעדיה אי אפשר לפתח אסטרטגיה, כי בטקטיקות לא מנצחים.
    ועז נאמר דע את האויב

@איש-קיש said:

@בן-עליה said:

ועז נאמר דע את האויב

כונתי היתה שהעצות שעלו כאן הם ידועות אין כרגע משהו חדש שהעלו
    אולי כדאי שיהיה מקום שירכז את כל העצות ואת כל ההוראות
    כמובן שצריך לבדוק שהכל חוקי
    יש כל מיני פתרונות שדיברו עליהם
    אם זה לפתוח עוסק פטור ככה פוטרים את בעי המעונות וכן מרוויחים מס הכנסה שלילי ומענקי מלחמה
    אם זה לא להרשם כנשואים וככה מרוויחים מעמד של אם חד הורית וכן במעונות
    וכן בתור הורה צריך לשלוח זר לאלו שאסרו על הבחורים לצאת לחו"ל
    וסתם ככה אני לא מבין מה יעזור מרד מיסים איך אתה יכול לעשות כזה דבר ולא להינזק? אולי הכונה היתה להוציא את הכסף לחו"ל? או אולי הכונה חרם על רשתות של אנשי השמאל הקיצוני?

• @מזומנים said:

דוגמא לעניין תהיה עיכוב פירעון משכנתאות למשך 3 חודשים(כל אדם יכול לעכב חוקית)ועוד רעיונות רבים.

קשה עד בלתי אפשרי לאגד את הציבור הרחב לכזה מהלך
    לצערי, הדבר האפקטיבי היחיד זה המחאות המטורפות שראינו אתמול

@שואף-ליותר
    כמה תגובות:
    1.ראינו מה משמעות מחאות כלכליות חרדיות לשעבר, זה הוריד את החברות/מנהלי ומנהיגי המשק על הברכיים.
    2.מחאות,וודאי מחאות כמו שראינו השבוע עוזרים גם עוזרים, (ובפרט שמה שנקרא המיינסטרים החרדי כבר עם רגל אחת בפנים...)וראיה לכך שהיום התפרסם שהמשטרה העבירה מסר למארגני ההפגנות שהיא מורידה את הרגל מהגז בכל מה שקשור למעצר עריקים ובלבד שיעצרו את ההפגנות.
    3.מה שכן עדיין יש לנו מה ללמוד מהקפלניסטים ז"ל(שהם ממש מורים מובילים בלימוד שיעורי מחאה,מה? איפה? וכיצד?)
    שכדאי מאוד להיצמד עם אוהלים ומשמרות לכל בית של שופט או יועמ"שית ועוזריה שקצת יפחדו לצאת מהבית בדיוק כמו מה שעובר על בחורי ישראל לדאבון לב בארץ ישראל.

• אתמול פורסם שיוקם גוף בין מפלגתי ש"ס ויהדות התורה לצורך בחינת המחאות הכלכליות ויישומן,
    לעת עתה לא נראה לי שזה לביצוע...

• למה היועמשי"ת מחוץ לתמונה?
    עצרות ותפילות מתחת לביתה יומם ולילה.
    קצת לעורר אותה (תרתי משמע).

• למה היועמשי"ת מחוץ לתמונה?

@אהבת-התורה said:

למה היועמשי"ת מחוץ לתמונה?

מה קשור יועמש"ית אם כבר גיל לימון.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    19 פוסטים
    770 צפיות
    י
    @שואף-ליותר איך הגענו מכלכלה להשקפה?
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    388 צפיות
    ביזנייעסב
    @דוד-גולדברג אם אינני טועה ביטוח רגיל לא מכסה מפני נזקי מלחמה מה גם שהתוספת הזו ביחס לביטוח תכולה רגיל היא זולה משמעותית
  • 4 הצבעות
    1 פוסטים
    146 צפיות
    אלחנן זליקוביץ'א
    אחד התסכולים הכי גדולים שלי זה כשאני פוגש זוגות צעירים שבאים ואומרים לי שהם לא צריכים להשתתף בתוכניות לכלכלת הבית כי הם עכשיו מסודרים. כרגע הם לא צריכים כי אין הרבה הוצאות ואין עדיין הרבה ילדים וכו'. כשאני שומע את זה בא לי לצרוח: למתי אתם מחכים? שיהיה קשה? שיהיו הרבה ילדים עם הרבה יותר צרכים והוצאות ויהיה הרבה יותר קשה לשנות הרגלים ואז תגיעו לתוכנית ותבכו למה לא עשינו את זה לפני 10 שנים? אגב, זה קורה בעוד תחומים: כשאני בריא אני מרשה לעצמי להשתולל עם אוכל ושינה ואורח חיים, מתי אני נזכר לטפל בעצמי? כשמתחילות הבעיות. זה הגיוני? לפני שנדבר על מה גורם לכך, אני רוצה לדבר על נקודה מפרשת מקץ: אחרי שיוסף פותר לפרעה את החלום, הוא מציע לו משהו נוסף: לאגור את התבואה בשבע שנות השובע. תמיד חשבתי שהמטרה של יוסף הייתה פשוט לשמור את האוכל לשנות הרעב שיבואו. אבל לפני שנה שמתי לב למשהו מעניין: למעשה, מבחינת הכמות, לכאורה זה לא באמת היה אמור להשפיע איפה התבואה תשמר - אצל האנשים במצרים או באסמים של יוסף. אנשים שמרו אצלם תבואה אלא שקרה משהו לא צפוי והיא נרקבה בגלל שגזר יוסף (כפי שמסבירים חז"ל ורש"י), ורק התבואה שנאספה לאסמים של יוסף נשמרה. אז למה באמת היה כל כך חשוב ליוסף לרכז את כל התבואה אצלו? אולי יוסף לימד אותנו עיקרון פסיכולוגי-התנהגותי חשוב מאין כמוהו! רק 3,000 שנה אחר כך, חוקר בריטי נתן לזה שם: "חוק פרקינסון" או "מלאי מגדיר שימוש." הרעיון פשוט: ככל שיש לנו יותר מלאי זמין, כך השימוש בו גדל. וזה נכון להמון תחומים: זמן: תחשבו על ההספקים שלכם בערב שבת. איכשהו, אנחנו מספיקים את אותם המשימות ביום שישי בחורף ובקיץ, למרות שבקיץ יש יותר שעות... מזון: מחקרים גילו שאנשים ממלאים את הצלחת שלהם לפי הגודל שלה, לא לפי מידת הרעב. משאבים אחרים: כסף, מוצרים, אשראי – ככל שיש יותר, אנחנו נוטים להשתמש ביותר. יוסף הבין שאם התבואה תישאר בידי האנשים, הם ישתמשו ביותר ממה שהם באמת צריכים, כי "יש מספיק!" ובסוף, לשנות הרעב לא יישאר. המטרה שלו לא הייתה לחסוך או לצמצם את הצרכים של האנשים בשנות השבע, אלא למנוע בזבוז מיותר שנובע מתחושת שפע מיידית. זווית חדשה ומעניינת על החוק המוכר: כשיש לנו מלאי חיובי, אם זה כסף או בריאות וכדומה, אנחנו "משתמשים בו", אנחנו לא שמים לב לשמור עליו, אנחנו מממשים את העתודות שכרגע זמינות לנו, ובעצם בלי לשים לב, ה"מלאי" מגדיר לנו שימוש... בדבר הכי חשוב שיש לנו! כרגע החיים טובים ואנחנו מממשים אותם ללא הבחנה! ומה למעשה? אנשים חכמים יודעים לשמור על ה"מלאי" דוקא כאשר הוא זמין וישנו. לא לחכות שהוא ייגמר! יש לך מלאי? איך אתה שומר עליו? איך אתם דואגים שהוא לא יתבזבז בגלל שעצם קיומו "מגדיר שימוש" אלא אדרבא - ממנפים אותו למלאי שיישמר לטובתכם לימי סגריר? תזכרו תמיד: דוקא מתי ש"טוב", זה הזמן לחשוב על ההמשך ה"לא טוב", ולוודא שה"טוב" יישאר "תמיד טוב", "ועוד יותר טוב", "ועוד יותר טוב". בסייע"ד.
  • "קום ועשה"

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    3
    10 הצבעות
    3 פוסטים
    323 צפיות
    ד
    @ביזנייעס ישבתי עם מנהל גמ"ח גדול ודיברתי אתו על בנקל והוא אמר לי אם רק היה לי מאה אלף שקל לחתונה של הבת שלי הכול היה נראה אחרת זה אומנם לא היה מספיק אבל היה לי מאיפה להתחיל... קם דור חדש
  • "חובות וסיוטים"

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    3
    4 הצבעות
    3 פוסטים
    282 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @נחמן-רוזנבלום ממש יפה! אהבתי את: 'להיות חייב לעצמו במקום לאחרים' ממש חזק!