דילוג לתוכן

עדכון ריביות למשכנתא. כמה אפשר להשיג היום?

• כרגע לוקח משכנתא של 1,000,000 ש"ח (60% מהדירה) לדירה ראשונה ל20 שנה. הציעו לי (ממש לפני ביצוע) מל"צ - 4.5 קל"צ - 4.3 והבטיחו לי להוריד עוד קצת. מה אפשר להשיג היום?

אגב.. מציע להעלות פה עדכונים של ריביות למשכנתא חדשה.

• כרגע לוקח משכנתא של 1,000,000 ש"ח (60% מהדירה) לדירה ראשונה ל20 שנה. הציעו לי (ממש לפני ביצוע) מל"צ - 4.5 קל"צ - 4.3 והבטיחו לי להוריד עוד קצת. מה אפשר להשיג היום?

@מבין-עניין דבר ראשון, דירה ראשונה מומלץ מאוד לשלב סכום קטן במסלול זכאות.
    לגבי הריביות זה נתון מאוד משתנה בין לקוח ולקוח ובין עסקה לעסקה ולכן לא ניתן לענות בצורה כללית.
    אם אצלך תיק קלאסי והכנסות מסודרות אז הקל"צ מצויין ממש והמל"צ ניתן לשפר קצת.
    אגב, לא כתבת באיזה בנק.

@מבין-עניין

העלו מרווחים..

מלצ מרווח גבוה מדי.

באיזה בנק מדובר.
    והאם זה אחרי הצעה נגדית?

• בנק טפחות. אין לי אפשרות לקחת מבנק אחר (בעיה ברישום של הדירה - מושע)

• @מבין-עניין דבר ראשון, דירה ראשונה מומלץ מאוד לשלב סכום קטן במסלול זכאות.
    לגבי הריביות זה נתון מאוד משתנה בין לקוח ולקוח ובין עסקה לעסקה ולכן לא ניתן לענות בצורה כללית.
    אם אצלך תיק קלאסי והכנסות מסודרות אז הקל"צ מצויין ממש והמל"צ ניתן לשפר קצת.
    אגב, לא כתבת באיזה בנק.

@משכנתא-בקצב-שלך said:

זכאות זה צמוד למדד. מה הרווח? הריבית הממוצעת די גבוהה + מדד. מה ההיגיון?

• @משכנתא-בקצב-שלך said:

זכאות זה צמוד למדד. מה הרווח? הריבית הממוצעת די גבוהה + מדד. מה ההיגיון?

@מבין-עניין
    לכן כתבתי

משכנתא-בקצב-שלך said:

מאוד לשלב סכום קטן במסלול זכאות.

סכום קטן כדי לא להיחשף מידיי למדד
    הסיבה שזה נצרך בגלל שזה מקנה הנחה לכל מסלולי המשכנתא בעמלות היוון עתידיות שעלולות להיות מאוד גבוהות בשנים הקרובות במידה ואכן הקלצי"ם יירדו.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    6 פוסטים
    232 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    ויש דברים ששווה לעשות עם יועץ ולשלם לו כדי להרוויח הרבה יותר
  • כל כמה זמן כדאי לבדוק מחזור משכנתא?

נדל"ן ומשכנתאות
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    184 צפיות
    ש
    @משכנתא-בקצב-שלך תודה רבה!
  • 0 הצבעות
    19 פוסטים
    600 צפיות
    ה
    בית שמש מה יצא? תעדכן
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    114 צפיות
    ס
    האפשרות להנפיק אישורי זכאות פתוחה כעת ותיסגר ביום חמישי ה-9.1.25, ט' בטבת תשפ"ה. לאחר מכן לא יהיה ניתן להנפיק אישורים עד לסגירת ההרשמה להגרלה ביום שלישי, ה-21.1.25, כ"א בטבת תשפ"ה. בדקו עם קרובי משפחה וחברים בסביבתכם האם הם כבר הנפיקו את אישור הזכאות ונרשמו להגרלה. מצאתי כבר אנשים שלא חשבו על האפשרות הזו, למרות שהם כלל לא תכננו לרכוש דירה בשוק החופשי. זו יכולה להיות הזדמנות חשובה לעתיד שלהם! העבירו את ההודעה – ייתכן שתעשו למישהו הבדל גדול.
  • למי אפשר להמליץ על רכישת נכס בארה"ב?

הועבר נדל"ן ומשכנתאות
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    246 צפיות
    מ
    בכדי להעדיף השקעה בחו"ל על פני ארצנו הקדושה - צריכים בודאי סיבה טובה. אשתף מה שעלה בדעתי, ואשמח לשמוע את תגובות הציבור. אני מכיר באופן אישי מספר אברכים צעירים שבבעלותם דירה באזור המרכז ללא משכנתא כלל (!). כשמדברים על תכנון הוצאות העתיד כחתונות הילדים בע"ה, ישנם אלו שאינם מוכנים להשתדל בחסכון חודשי בסכום מכובד, ואף שעי"ז השמחות יעלו רבע מחיר. אז אברכים אומרים לי - 'אני מוכן להוציא משכנתא של מיליון ש"ח - רק תמצא לי השקעה שמכניסה בחודשי 6000 ש"ח כדי שאוכל להחזיר את המשכנתא...' אשמח לשמוע אם מישהו מכיר חיה כזאת... - לרכישת דירה שניה בארץ ללא הון עצמי, אדם זקוק ליכולת של הוצאה חודשית של כ-2000 ש"ח. גם שוק ההון לא מציע פתרון להנ"ל, כידוע. במקרה כזה, אני חושב שאפשר לשקול השקעה פאסיבית בנדל"ן בארה"ב, שם הנתונים של גובה השכירות לעומת מחירי הבתים - מראים על תזרים גבוה שמאפשר כיסוי החזר משכנתא בארץ. אז המטרה היא לא לשכנע אנשים שכדאי להרוויח 8% בחו"ל במקום 3.5% בארץ. - הרי יש כאן עליית ערך..! אבל אם הפתרון הזה יביא מישהו להשקיע במקום לעשות את ה'כלום' שהוא עושה עכשיו - אז כדאי שיבדוק את האפשרות...