דילוג לתוכן

שוק ההון מול נדל"ן

שוק ההון והשקעות
414 46 26.7k 33
  • רגע.... 200% על ההון העצמי? מה זה אומר? קנית ב1,000,000 אבל ההון שלך היה 300,000 והיום הדירה שווה 1,600,000??? זה משהו אחר לגמרי. לא הייתי קורה לזה 200% רווח. בכל מקרה בשוק ההון בסיכון מוגבר היית עושה הרבה הרבה יותר. זה סה"כ 60% ב4 שנים. 12.5% בשנה. די בדיחה. ממש לא מוגבר

• @אפ_על_פי_כן למה אתה מתכוון 190% כולל הקרן? כשכתבתי 200% הכוונה בנוסף לקרן דרך משל 500K נהפכו למליון וחצי הון עצמי
    אמת שהנוחות של שוק ההון שגם אני משלב מלבד הפנסיה נוח פשוט וגם רווחי מאד לאורך השנים.

@השומר said:

@אפ_על_פי_כן למה אתה מתכוון 190% כולל הקרן? כשכתבתי 200% הכוונה בנוסף לקרן דרך משל 500K נהפכו למליון וחצי הון עצמי
    אמת שהנוחות של שוק ההון שגם אני משלב מלבד הפנסיה נוח פשוט וגם רווחי מאד לאורך השנים.

190% כולל הקרן, כלומר כמעט והכפלתי
    (אגב, זה לא בS&P אלא מדד עולמי, S&P כבר הכפיל את עצמו מאז לדעתי.)

שים לב- אתה מינפת כשלקחת משכנתא, אני לא מינפתי (למרות שזה אפשרי גם בשוק ההון).
    המינוף היחסית בטיחותי זה אחד היתרונות של שוק הנדלן.

• רגע.... 200% על ההון העצמי? מה זה אומר? קנית ב1,000,000 אבל ההון שלך היה 300,000 והיום הדירה שווה 1,600,000??? זה משהו אחר לגמרי. לא הייתי קורה לזה 200% רווח. בכל מקרה בשוק ההון בסיכון מוגבר היית עושה הרבה הרבה יותר. זה סה"כ 60% ב4 שנים. 12.5% בשנה. די בדיחה. ממש לא מוגבר

@מבין-עניין הבדיחה הזאת מצחיקה גם אותי ומההודעה הראשונה כתבתי את הנתונים פשוט לא קראת אותה כמו שצריך בכל השקעה צריך לבדוק כמה אתה מוציא מהכיס כולל הכל וכמה חזרת נטו זה הרווח אם תפרוס לשנים תוכל לקבל אינדקציה על טיוב ההשקעה.
    בשוק ההון בקרן ממונפת זה סיפור אחר לגמרי כמובן ביחס סיכוי סיכון וגם לא הייתי קורה לזה מינוף במובן הפשוט של המילה.

• @מבין-עניין הבדיחה הזאת מצחיקה גם אותי ומההודעה הראשונה כתבתי את הנתונים פשוט לא קראת אותה כמו שצריך בכל השקעה צריך לבדוק כמה אתה מוציא מהכיס כולל הכל וכמה חזרת נטו זה הרווח אם תפרוס לשנים תוכל לקבל אינדקציה על טיוב ההשקעה.
    בשוק ההון בקרן ממונפת זה סיפור אחר לגמרי כמובן ביחס סיכוי סיכון וגם לא הייתי קורה לזה מינוף במובן הפשוט של המילה.

@השומר צודק. לא שמתי לב ממש לנתונים ועדיין... 12.5% לשנה זה לא ממונפת. ההיית יכול לקחת הלוואה של 700,000 ש"ח מוסיף 300,000 שלך ושם בקרן מניות טובה. בלי לשלם מס רכישה. היית עושה הרבה יותר ולא היית צריך להמשיך לחכות לפינוי בינוי שיבוא או לא, והיית ממשיך לעשות יותר.
    לא. אני לא בא להגיד שלא עשית עיסקה טובה. עשית עיסקה מצויינת. גם לנדל"ן יש מעלות. אתה גם כנראה מקבל שכירות בינתיים. ובכל זאת, הצגת אותה כעיסקה מטורפת 200% רווח. זה לא!!! זו עיסקת נדל"ן טובה.

• @השומר צודק. לא שמתי לב ממש לנתונים ועדיין... 12.5% לשנה זה לא ממונפת. ההיית יכול לקחת הלוואה של 700,000 ש"ח מוסיף 300,000 שלך ושם בקרן מניות טובה. בלי לשלם מס רכישה. היית עושה הרבה יותר ולא היית צריך להמשיך לחכות לפינוי בינוי שיבוא או לא, והיית ממשיך לעשות יותר.
    לא. אני לא בא להגיד שלא עשית עיסקה טובה. עשית עיסקה מצויינת. גם לנדל"ן יש מעלות. אתה גם כנראה מקבל שכירות בינתיים. ובכל זאת, הצגת אותה כעיסקה מטורפת 200% רווח. זה לא!!! זו עיסקת נדל"ן טובה.

@מבין-עניין בכנות, היית לוקח 700,000 ש"ח הלוואה ומוסיף 300,000 שלך ושם בקרן מניות טובה בשביל 7 שנים?
    חוץ מזה שצריך להחזיר כל חודש את המשכנתא של ה700,000

• @השומר צודק. לא שמתי לב ממש לנתונים ועדיין... 12.5% לשנה זה לא ממונפת. ההיית יכול לקחת הלוואה של 700,000 ש"ח מוסיף 300,000 שלך ושם בקרן מניות טובה. בלי לשלם מס רכישה. היית עושה הרבה יותר ולא היית צריך להמשיך לחכות לפינוי בינוי שיבוא או לא, והיית ממשיך לעשות יותר.

@מבין-עניין אשמח לדעת איפה אפשר לוות 700,000 בלי מינוף על נכס או מינוף קרן כלשהי בשוק ההון כמובן בתנאים נורמלים להחזר ולא 20 גמחים עם החזר של 10,000 בחודש.

• @מבין-עניין אשמח לדעת איפה אפשר לוות 700,000 בלי מינוף על נכס או מינוף קרן כלשהי בשוק ההון כמובן בתנאים נורמלים להחזר ולא 20 גמחים עם החזר של 10,000 בחודש.

@השומר
    מי שמבין בשוק ההון יכול למנף פי 4 ויותר בריבית של 0.2-0.5% מעל ריבית אג"ח ארה"ב לזמן דומה.
    כיום זה ריבית של 4-4.5%

בערך כמו משכנתא...

• @מבין-עניין בכנות, היית לוקח 700,000 ש"ח הלוואה ומוסיף 300,000 שלך ושם בקרן מניות טובה בשביל 7 שנים?
    חוץ מזה שצריך להחזיר כל חודש את המשכנתא של ה700,000

@moshe39 כן ועשיתי את זה לא ממש בפעם אחת אבל לקחתי רק לפני כחודש הלוואה של 150,000 ש"ח והכנסתי לקרן ממונפת שהכפילה את עצמה וגם הספיקה לרדת קצת. עד עכשיו רווח של 60-70%.

• @מבין-עניין אשמח לדעת איפה אפשר לוות 700,000 בלי מינוף על נכס או מינוף קרן כלשהי בשוק ההון כמובן בתנאים נורמלים להחזר ולא 20 גמחים עם החזר של 10,000 בחודש.

@השומר said:

@מבין-עניין אשמח לדעת איפה אפשר לוות 700,000 בלי מינוף על נכס או מינוף קרן כלשהי בשוק ההון כמובן בתנאים נורמלים להחזר ולא 20 גמחים עם החזר של 10,000 בחודש.

אכן הכל תלוי במצב שלך בבנק. אבל אפשר לקחת משכנתא "לשיפוץ" וכדו' ולעשות עם הכסף מה שאתה רוצה. או לקחת הלוואות מסחריות בבנק או בכרטיסי האשראי בפריים+1 עד +2 תלוי במדד האשראי שלך.

• @השומר
    מי שמבין בשוק ההון יכול למנף פי 4 ויותר בריבית של 0.2-0.5% מעל ריבית אג"ח ארה"ב לזמן דומה.
    כיום זה ריבית של 4-4.5%

בערך כמו משכנתא...

@לחכמים-לחם said:

@השומר
    כיום זה ריבית של 4-4.5%

בערך כמו משכנתא...

מה הכוונה? פרט...

• @לחכמים-לחם said:

@השומר
    כיום זה ריבית של 4-4.5%

בערך כמו משכנתא...

מה הכוונה? פרט...

@מבין-עניין
    Box Spread
    וד"ל

• @לחכמים-לחם said:

Box Spread

לא הבנתי אבל לא חשוב

• שאלתי על סכום של 700 אלף שהצעת ולא קרן ממונפת אתם בורחים פה לכל מיני דברים שאני מכיר מצוין ולא קשורים.

נושאים מוצעים