דילוג לתוכן

שוק ההון מול נדל"ן

שוק ההון והשקעות
414 46 26.7k 33
  • תן לנו את הנתונים. עדיין אין היתר???? חתימות של כולם כבר יש? ועלה ב200% ב4 שנים. ממש מסקרן. למה לא תשתף אותנו?

• @השומר said:

@צמיחה זה עשה הרבה יותר משוק ההון (שוק ההון לא עשה מעל 200% לפי הידוע לי בלי לחשב את השכירות) ומן הסתם אני אמכור בין ההיתר להריסה אבל כמובן זה תלוי בכמה דברים גם אישיים. ודאי שכשמדברים על יתרון המינוף בדירה להשקעה הכוונה שלי שיתרון המינוף נשאר בצורה כזו או אחרת כל הזמן.

לשם השוואה,
    השקעה אחת שלי בשוק ההון עשתה רווח של כ- 90% במשך קרוב ל- 6 שנים, כלומר 190% (- הפקדת סכום חד פעמי גדול)
    בלי מינוף משום סוג, בלי להשקיע זמן כמעט, בלי שום מאמץ שלא ניתן לבצע מהכסא הנוח בסלון הממוזג.
    כל אחד והשיקולים שלו.

כמו כן צריך לקחת בחשבון שהרווח בשוק ההון הוא אקספוננציאלי ולא ליניארי, בשונה מדירה להשקעה,
    זה משמעותי ככל שטווח הזמן מתארך.

@אפ_על_פי_כן למה אתה מתכוון 190% כולל הקרן? כשכתבתי 200% הכוונה בנוסף לקרן דרך משל 500K נהפכו למליון וחצי הון עצמי
    אמת שהנוחות של שוק ההון שגם אני משלב מלבד הפנסיה נוח פשוט וגם רווחי מאד לאורך השנים.

• תן לנו את הנתונים. עדיין אין היתר???? חתימות של כולם כבר יש? ועלה ב200% ב4 שנים. ממש מסקרן. למה לא תשתף אותנו?

@מבין-עניין לא אשתף גם כי אין זה מלמד כלום איפה עלה בעבר לגבי העתיד וגם לא לחשוף עצמי אם יש פה מי שמכיר אותי אבל בשביל הסקרנות עדיין אין התרים אבל זה בתהליך אמיתי של אני מאמין עוד שנה באופטימי שנתיים פסימי ויש 100% חתימותלפי הידוע לי כיום כמובן ה200% עליה זה על ההון העצמי ורק אהיה הגון לומר שהעליה נובעת גם מהעליה הגדולה של2022 אבל גם היום אפשר לעשות עיסקאות יפות בפינוי בינוי למרות שמאד יכול להיות שיש לפנינו כמה שנים של דישדוש.

• רגע.... 200% על ההון העצמי? מה זה אומר? קנית ב1,000,000 אבל ההון שלך היה 300,000 והיום הדירה שווה 1,600,000??? זה משהו אחר לגמרי. לא הייתי קורה לזה 200% רווח. בכל מקרה בשוק ההון בסיכון מוגבר היית עושה הרבה הרבה יותר. זה סה"כ 60% ב4 שנים. 12.5% בשנה. די בדיחה. ממש לא מוגבר

• @אפ_על_פי_כן למה אתה מתכוון 190% כולל הקרן? כשכתבתי 200% הכוונה בנוסף לקרן דרך משל 500K נהפכו למליון וחצי הון עצמי
    אמת שהנוחות של שוק ההון שגם אני משלב מלבד הפנסיה נוח פשוט וגם רווחי מאד לאורך השנים.

@השומר said:

@אפ_על_פי_כן למה אתה מתכוון 190% כולל הקרן? כשכתבתי 200% הכוונה בנוסף לקרן דרך משל 500K נהפכו למליון וחצי הון עצמי

190% כולל הקרן, כלומר כמעט והכפלתי
    (אגב, זה לא בS&P אלא מדד עולמי, S&P כבר הכפיל את עצמו מאז לדעתי.)

שים לב- אתה מינפת כשלקחת משכנתא, אני לא מינפתי (למרות שזה אפשרי גם בשוק ההון).
    המינוף היחסית בטיחותי זה אחד היתרונות של שוק הנדלן.

• רגע.... 200% על ההון העצמי? מה זה אומר? קנית ב1,000,000 אבל ההון שלך היה 300,000 והיום הדירה שווה 1,600,000??? זה משהו אחר לגמרי. לא הייתי קורה לזה 200% רווח. בכל מקרה בשוק ההון בסיכון מוגבר היית עושה הרבה הרבה יותר. זה סה"כ 60% ב4 שנים. 12.5% בשנה. די בדיחה. ממש לא מוגבר

@מבין-עניין הבדיחה הזאת מצחיקה גם אותי ומההודעה הראשונה כתבתי את הנתונים פשוט לא קראת אותה כמו שצריך בכל השקעה צריך לבדוק כמה אתה מוציא מהכיס כולל הכל וכמה חזרת נטו זה הרווח אם תפרוס לשנים תוכל לקבל אינדקציה על טיוב ההשקעה.
    בשוק ההון בקרן ממונפת זה סיפור אחר לגמרי כמובן ביחס סיכוי סיכון וגם לא הייתי קורה לזה מינוף במובן הפשוט של המילה.

• @מבין-עניין הבדיחה הזאת מצחיקה גם אותי ומההודעה הראשונה כתבתי את הנתונים פשוט לא קראת אותה כמו שצריך בכל השקעה צריך לבדוק כמה אתה מוציא מהכיס כולל הכל וכמה חזרת נטו זה הרווח אם תפרוס לשנים תוכל לקבל אינדקציה על טיוב ההשקעה.
    בשוק ההון בקרן ממונפת זה סיפור אחר לגמרי כמובן ביחס סיכוי סיכון וגם לא הייתי קורה לזה מינוף במובן הפשוט של המילה.

@השומר צודק. לא שמתי לב ממש לנתונים ועדיין... 12.5% לשנה זה לא ממונפת. ההיית יכול לקחת הלוואה של 700,000 ש"ח מוסיף 300,000 שלך ושם בקרן מניות טובה. בלי לשלם מס רכישה. היית עושה הרבה יותר ולא היית צריך להמשיך לחכות לפינוי בינוי שיבוא או לא, והיית ממשיך לעשות יותר.
    לא. אני לא בא להגיד שלא עשית עיסקה טובה. עשית עיסקה מצויינת. גם לנדל"ן יש מעלות. אתה גם כנראה מקבל שכירות בינתיים. ובכל זאת, הצגת אותה כעיסקה מטורפת 200% רווח. זה לא!!! זו עיסקת נדל"ן טובה.

• @השומר צודק. לא שמתי לב ממש לנתונים ועדיין... 12.5% לשנה זה לא ממונפת. ההיית יכול לקחת הלוואה של 700,000 ש"ח מוסיף 300,000 שלך ושם בקרן מניות טובה. בלי לשלם מס רכישה. היית עושה הרבה יותר ולא היית צריך להמשיך לחכות לפינוי בינוי שיבוא או לא, והיית ממשיך לעשות יותר.
    לא. אני לא בא להגיד שלא עשית עיסקה טובה. עשית עיסקה מצויינת. גם לנדל"ן יש מעלות. אתה גם כנראה מקבל שכירות בינתיים. ובכל זאת, הצגת אותה כעיסקה מטורפת 200% רווח. זה לא!!! זו עיסקת נדל"ן טובה.

@מבין-עניין בכנות, היית לוקח 700,000 ש"ח הלוואה ומוסיף 300,000 שלך ושם בקרן מניות טובה בשביל 7 שנים?
    חוץ מזה שצריך להחזיר כל חודש את המשכנתא של ה700,000

• @השומר צודק. לא שמתי לב ממש לנתונים ועדיין... 12.5% לשנה זה לא ממונפת. ההיית יכול לקחת הלוואה של 700,000 ש"ח מוסיף 300,000 שלך ושם בקרן מניות טובה. בלי לשלם מס רכישה. היית עושה הרבה יותר ולא היית צריך להמשיך לחכות לפינוי בינוי שיבוא או לא, והיית ממשיך לעשות יותר.

@מבין-עניין אשמח לדעת איפה אפשר לוות 700,000 בלי מינוף על נכס או מינוף קרן כלשהי בשוק ההון כמובן בתנאים נורמלים להחזר ולא 20 גמחים עם החזר של 10,000 בחודש.

• @מבין-עניין אשמח לדעת איפה אפשר לוות 700,000 בלי מינוף על נכס או מינוף קרן כלשהי בשוק ההון כמובן בתנאים נורמלים להחזר ולא 20 גמחים עם החזר של 10,000 בחודש.

@השומר
    מי שמבין בשוק ההון יכול למנף פי 4 ויותר בריבית של 0.2-0.5% מעל ריבית אג"ח ארה"ב לזמן דומה.
    כיום זה ריבית של 4-4.5%

בערך כמו משכנתא...

• @מבין-עניין בכנות, היית לוקח 700,000 ש"ח הלוואה ומוסיף 300,000 שלך ושם בקרן מניות טובה בשביל 7 שנים?
    חוץ מזה שצריך להחזיר כל חודש את המשכנתא של ה700,000

@moshe39 כן ועשיתי את זה לא ממש בפעם אחת אבל לקחתי רק לפני כחודש הלוואה של 150,000 ש"ח והכנסתי לקרן ממונפת שהכפילה את עצמה וגם הספיקה לרדת קצת. עד עכשיו רווח של 60-70%.

• @מבין-עניין אשמח לדעת איפה אפשר לוות 700,000 בלי מינוף על נכס או מינוף קרן כלשהי בשוק ההון כמובן בתנאים נורמלים להחזר ולא 20 גמחים עם החזר של 10,000 בחודש.

@השומר said:

@מבין-עניין אשמח לדעת איפה אפשר לוות 700,000 בלי מינוף על נכס או מינוף קרן כלשהי בשוק ההון כמובן בתנאים נורמלים להחזר ולא 20 גמחים עם החזר של 10,000 בחודש.

אכן הכל תלוי במצב שלך בבנק. אבל אפשר לקחת משכנתא "לשיפוץ" וכדו' ולעשות עם הכסף מה שאתה רוצה. או לקחת הלוואות מסחריות בבנק או בכרטיסי האשראי בפריים+1 עד +2 תלוי במדד האשראי שלך.

• @השומר
    מי שמבין בשוק ההון יכול למנף פי 4 ויותר בריבית של 0.2-0.5% מעל ריבית אג"ח ארה"ב לזמן דומה.
    כיום זה ריבית של 4-4.5%

בערך כמו משכנתא...

@לחכמים-לחם said:

@השומר
    כיום זה ריבית של 4-4.5%

בערך כמו משכנתא...

מה הכוונה? פרט...

• @לחכמים-לחם said:

@השומר
    כיום זה ריבית של 4-4.5%

בערך כמו משכנתא...

מה הכוונה? פרט...

@מבין-עניין
    Box Spread
    וד"ל

• @לחכמים-לחם said:

Box Spread

לא הבנתי אבל לא חשוב

• שאלתי על סכום של 700 אלף שהצעת ולא קרן ממונפת אתם בורחים פה לכל מיני דברים שאני מכיר מצוין ולא קשורים.

נושאים מוצעים

• קריסת חברת נדל"ן ?

שוק ההון והשקעות קריסה כלכלית
    1
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    128 צפיות
    ש
    הי שלום זה פורסם בהפרגוד מישהו יודע משהו ?[image: 1773283842510-image_48253_1.jpeg]
  • VTI לעומת VOO

הועבר מסחר עצמאי s&p 500 מסחר מסחר עצמאי השקעה בשוק ההון
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    270 צפיות
    שמש מרפאש
    @אפ_על_פי_כן כתב בVTI לעומת VOO: שלום לכולם שאלה למומחי השקעות כאן - בתיק מסחר עצמאי שלי, רציתי לרכוש ETF שעוקב אחרי S&P. (מלבד רוב התיק שהוא VT - מדד עולמי). קניתי יחידות קרן VTI של ואנגארד. (הסיבה שאני קונה קרנות אמריקאיות - בגלל אזרחותי האמריקאית) לאחרונה הבנתי שVTI הוא לא בדיוק S&P, אלא מדד כלל החברות האמריקאיות. השאלה היא כמה קריטיים ההבדלים? אם ארצה לרכוש עוד, עדיף ללכת על ה- S&P המדוייק (כלומר VOO) ? ומה הרציונל להשקיע דווקא ב- VTI או לחילופין דווקא ב- VOO. תודה מראש לעונים... לא ממליץ על VTI. זה מדד שכולל בתוכו את כלל החברות הנסחרות בארה"ב, וזה אומר שיש בו גם הרבה חברות פח.
  • 10 הצבעות
    25 פוסטים
    1k צפיות
    nigunN
    @אבי-ר. כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: @שמיל-שמיל כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: בגדול אתה צודק, אך הקביעה הזאת כעבודה לא בהכרח נכונה בנק ישראל לא ייתן לדולר לרדת מתחת ל3 כיון שזה ישפיע על היצואנים. בנק ישראל לא רוצה תנועות חדות כלפי מטה אבל אם זה יקרה באופן איטי זה לא שלילי
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    2k צפיות
    B
    מדריך נוסף נחמד על מערכת מידע מתקדמת לשוק ההון והבורסה הישראלית
  • 3 הצבעות
    10 פוסטים
    489 צפיות
    ש
    @פלוס כתב בשוק ההון בירידה!! ומה עכשיו??: במקרה של ירידות חדות, חשוב לבחון את רמת החשיפה של תיק ההשקעות שלך לסיכונים מיותרים. אם אתה משקיע עם אופק זמן ארוך, יתכן ויהיה נכון להוריד חשיפה לאפיקים מסוכנים ולהתמקד בנכסים בטוחים יותר. אך אם אתה משקיע לטווח קצר, סיכון גבוה יותר עשוי להתאים לך. לכאו' בדיוק הפוך.. אם זה השקעה לטווח ארוך, אז יש אפשרות לקחת סיכון גבוה כי אני יודע שהשוק תמיד מתקן את עצמו, אך אם זה לטווח הקצר זה יהיה סיכון מדי גדול אפי' להפסיד את הקרן - כל שכן ש(אולי)לא להרוויח, ולכן בטווח קצר יהיה עדיף פחות סיכונים.