דילוג לתוכן

טופורוביץ עם יוסלה מינצברג

שוק ההון והשקעות
23 11 717 12
  • יש כמה וכמה אי דיוקים במשנתו הלא סדורה של טפורביץ, אבל עיקרון אחד הוא לא מסתכל עליו הפסיבים הם נכנסים בלי סיבה למחיר המניה, ופחות או יותר יוצאים מהשוק באותה צורה, למשל אדם שהפנסיה שלו נמצאת שם גם יצא או בבת אחת או במנות בלי כל קשר למצב השוק (אולי במצב ירידה קיצוני ימתין קצת). ולכן תמיד הרבה כסף נכנס בצורה פסיבית והרבה יוצא כי בסוף כולם יוצאים לפנסיה או ממשים את התיק והחסכונות השונים בשלב כלשהו בחיים ואם לא אז יורשיהם אחר המוות. כך שמה קובע את מחירי המניות הוא האקטיבים שמשקפים את המחיר האמיתי והשווי של החברות.

• מניות עולות אם קונים אותם (וממילא יש פחות מניות בשוק) ויורדות אם מוכרים אותם (וממילא יש יותר).
    לפי מה מוכרים וקונים?
    בעצם צריך להסתכל מה קורה עם החברה ולפי זה לקבוע כמה הרוחים או ההפסדים של החברה וכדומה. וממילא חברות טובות עולות רעות יורדות.
    וזה עושים האקטיבים בא הרעיון שהפאסיבים פשוט ירכבו עליהם והם לא מסתכלים על החברה אלא משקיעים על עיור.
    מה שקורה אם יש יותר מדאי פאסיבים לא יעזור זה שהאקטיבי מוכר כי יהיו נגדיו יותר קונים פאסיבים

• שמעתי את כל השעתיים
    @יוסף-מינצברג היה בבחינת מודה במקצת
    בפרט ב5 דק' האחרונות שהוא עשה גילוי נאות להשקעותיו האישיות שבחלקן הם אקטיביות וזה עוזר לו לישון רגוע בלילה
    כמשקיע פאסיבי יצאתי קצת מבולבל מהפודקאסט אם בארזים [כלומר @יוסף-מינצברג] נפלה שלהבת מה יאמרו אזובי הקיר [כמוני]

• שמעתי את כל השעתיים
    בפרט ב5 דק' האחרונות שהוא עשה גילוי נאות להשקעותיו האישיות שבחלקן הם אקטיביות וזה עוזר לו לישון רגוע בלילה
    כמשקיע פאסיבי יצאתי קצת מבולבל מהפודקאסט אם בארזים [כלומר @יוסף-מינצברג] נפלה שלהבת מה יאמרו אזובי הקיר [כמוני]

@שואף-ליותר
    עצוב מאוד
    אבל לא צריך להתרגש יותר מידי
    תקרא את המאמרים המתוקים של @העץ-הרענן כמו משקפיים פאסיביות
    ואולי גם תפסיק להאזין ליוסלה

• @העץ-הרענן
    אשמח כשתוכל
    או אפילו סיכום של גמיני

@הברסלבר said:

@העץ-הרענן
    אשמח כשתוכל
    או אפילו סיכום של גמיני

תמלול_טופורוביץ_אצל_מינצברג.docx

• שמעתי רק חלק
    יש לציין שהפודקאסט הזה ברמה הרבה יותר גבוהה מקודמו

הוא טוען שוב ושוב שדעת רוב המומחים שהשוק נמצא כיום במצב בעייתי
    זאת טענה שלכאורה אינה נכונה

הייתי שמח אם הוא היה מביא מקורות ברורים
    הוא הביא אמירה אחת שכשנגיע ל 75 אחוז זה יהיה סכנה ואנחנו לא שם

הוא מתעלם (מה ששמעתי) מזה שהמשקיעים הפסיבים הם לא פסיביים לחלוטין אלא הולכים בעקבות האקטיביים
    כלומר אם האקטיביים מורידים את ערכה של אינבידיה, הפסיביים יעשו את זה גם בעקבותיהם ויורידו את אחוז החזקתם באינבידיה כך שבסיבובים חוזרים הם יביאו לתיקון עד לערך שמאמינים בו האקטיביים.

יש עוד כל מיני הערות על דברים שהוא טען,

אבל באמת קשה להתווכח כי הוא מצטט כל מיני אמירות ודברים שאני פחות מבין בהם
    מה שכן, מהפודקאסט הקודם שלו שדיבר בשפה יותר עממית הוא נתפס בהרבה מאוד חלקי אמיתיות וסברות מוזרות.

חשוב להדגיש שגם אם אדם צבר הרבה ידע זה לא אומר שיש לו את השיקול דעת הנכון והצודק.
    ולכן גם אם הבן אדם מפגין הרבה מושגים באנגלית שאנחנו לא מבינים אותם זה ממש לא אומר שדבריו הם האמת.

בפרט ממה שנראה בדברים שאנחנו מכירים יותר שבהם הוא טען טענות מגוחכות ממש.

הייתי שמח אם הוא היה מביא מקורות ברורים
    הוא הביא אמירה אחת שכשנגיע ל 75 אחוז זה יהיה סכנה ואנחנו לא שם

הציטוט הנ"ל בשם ג'ון בוגל לא מדוייק בעליל, ורחוק מהיות אמת.
    מה גם שצריך להבין איך בודקים בכמה אחוז השוק פאסיבי באמת, כלומר לא מספיק לבדוק קרנות סל, כי קרן סל שעוקבת אחרי שבבים לא אומרת לי כלום.

• @העץ-הרענן said:

@הברסלבר said:

@העץ-הרענן
    אשמח כשתוכל
    או אפילו סיכום של גמיני

תמלול_טופורוביץ_אצל_מינצברג.docx

יש סיכום של הכותרות של הנ"ל או החילוקים והטענות העיקריות?
    הAI לא יכול לעזור בזה?
    קצת קשה לקרוא 55 עמודים.

• שמעתי את כל השעתיים

@שואף-ליותר said:

שמעתי את כל השעתיים

כבר נפלה בעבר שלהבת בארזים כאלה ואחרים
    [ע"ע הסולידית...]
    לכאורה לפי טופורוביץ זה טוב לך,
    כי יש יותר אקטיביים...
    אגב- נראה לי שיוסל'ה שלנו לא היה פסיבי מעולם.
    הוא השקיע בקריפטו לפני עשור!
    פסיבי זה לא.
    עוד נקודה: להבנתי קרנות מחקות לא קונות את המניות אלא נותנות לך את התשואה בלי קשר למה שהן עשו עם הכסף עצמו [אולי אני טועה]
    אם כן זה לא כסף פסיבי שנכנס לשוק אלא אקטיבי.
    לא ככה, ר' דוד?

• @שואף-ליותר said:

שמעתי את כל השעתיים

[ע"ע הסולידית...]
    כי יש יותר אקטיביים...
    פסיבי זה לא.
    עוד נקודה: להבנתי קרנות מחקות לא קונות את המניות אלא נותנות לך את התשואה בלי קשר למה שהן עשו עם הכסף עצמו [אולי אני טועה]
    לא ככה, ר' דוד?

@דל-גאה said:

זה תלוי בשיטת העקיבה האם היא פיזית או סינטטית
    הקרנות בארץ ברובן הם בעקיבה סינטטית, אבל הקרנות הגדולות של blackrock או ואנגארד הם מחזיקים פיזית במניות

• @שואף-ליותר said:

שמעתי את כל השעתיים

[ע"ע הסולידית...]
    כי יש יותר אקטיביים...
    פסיבי זה לא.
    לא ככה, ר' דוד?

לא ככה, ר' דוד?

זה לא משנה, חייבת להיות לזה השפעה על המחירים, אחרת זה יוצר עיוות בשוק.

• @יוסף-מינצברג פרסם עכשיו פוסט ״סיכום שבועי״ אחרי הפודקאסט
    https://mesudrim.chatfree.app/post/1042

נושאים מוצעים