קרן כספית
-
אני לא יודע
@העץ-הרענן -
האם צריך לחתום על מסמכים בבנק ואם כן האם צריך 2 בני זוג לבוא יחד לחתום
והאם יש דרך יותר פשוטה להפקידהאם צריך לחתום על מסמכים בבנק ואם כן האם צריך 2 בני זוג לבוא יחד לחתום
והאם יש דרך יותר פשוטה להפקידתלוי באיזה בנקים,
יש בנקים שצריך לחתום על מסמך שמאשר מסחר בניירות ערך,
יש בנקים שכל מי שמוטב בחשבון צריך לבוא לסניף כדי לחתום.מצ"ב מדריך לקניית קרן כספית.
המדריך נכתב על בנק הפועלים, אבל זה די דומה גם בשאר הבנקים.
הדרכה לקניית קרן כספית בבנק הפועלים.pdf -
אני מחפש קרן כספית שנסחר בדולר ארצות הברית עדיף למומלץ לאזרחי חוץ אבל מחפש גם רגיל שנסחר בארץ ועדיף עם כשרות
אני מחפש קרן כספית שנסחר בדולר ארצות הברית עדיף למומלץ לאזרחי חוץ אבל מחפש גם רגיל שנסחר בארץ ועדיף עם כשרות
אם הכוונה לאזרחי ארה"ב,
כדאי לעבור על המאמר הזה
https://fintranslator.com/2024/09/17/short-term-interest-for-americans-living-in-israel/או כאן בפורום https://forum.benakel.org/topic/291/השקעות-ומיסוי-לבעלי-אזרחות-ארה-ב
-
רן כספית מגדל 5142062 מגדל (D0) כספית דולרית נקובה $ - כשרה בדץ העדה החרדית
זה מה שידוע לי
-
בנתיים שאלתי את ג'מיני, וזו תשובתו:
ההבחנה שלך נכונה מאוד, והיא נוגעת בנקודה מרכזית שרבים מפספסים בקרנות כספיות דולריות ישראליות: מטבע ההצגה של התשואה.התשואות השליליות שאתה רואה בתמונה (-3.01% מתחילת החודש, -2.54% בחודש) מחושבות במונחים שקליים, ולא במונחי דולר.
מה קורה כאן בפועל?
- התשואה בדולרים (הנכסים): בתוך הקרן עצמה, הכסף מושקע בריבית דולרית צוברת (למשל כ-4%-5% בשנה). כלומר, במונחים דולריים טהורים הקרן כמעט אינה מופסדת וצוברת ריבית מדי יום.
- שינויי שער החליפין (שקל-דולר): אם בתקופה מסוימת הדולר נחלש בחדות מול השקל (למשל, שער הדולר ירד ב-3%), הערך השקלי של הקרן יורד בהתאם. מערכות המסחר בארץ מציגות את תשואת הקרן בשקלים, ולכן תראה שורות אדומות ותשואה שלילית.
השפעה לפי המטבע שבו תשתמש בכסף:
- אם תמכור ותמיר לשקלים: תממש הפסד שקלי, כיוון שירידת שער הדולר קיזזה את הריבית הדולרית שצוברה.
- אם תמכור ותישאר בדולרים: מספר הדולרים בחשבון המט"ח שלך יגדל (הודות לריבית שנצברה), אך השווי השקלי הכולל של אותם דולרים יהיה נמוך יותר מבעבר.
כל עוד היעד שלך הוא להחזיק דולרים ולשמור על הערך הדולרי שלהם, הקרן משיגה את מטרתה. התנודתיות שאתה רואה נובעת אך ורק מתרגום השווי לשקלים במערכת הבנקאית.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות