בשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!
-
חברת גינדי החלה לשווק דירות בשדה דב ב 35% יותר זול מהמתחרים, בעקיפין כנראה שזה ישפיע על כל הסביבה.
באחיסמך בשערי עכו מוכרים בעשרות אחוזים יותר זול מהמתחרים, ובעקיפין כנראה שזה גם ישפיע על כל הצפון למה שזוג ליטאי יקנה בכמה מאות אלפי ש״ח יותר יקר אצל קרליץ?
וגם ביד 2 יש 90 אלף דירות והמספר עולה כל הזמן
גם מלאי הדירות אצל הקבלנים כל הזמן עולה ומתקרב כבר ל80 אלף. -
@סתם-אחד כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
חברת גינדי החלה לשווק דירות בשדה דב ב 35% יותר זול מהמתחרים, בעקיפין כנראה שזה ישפיע על כל הסביבה.
35% יותר זול מ-85,000 ש"ח למ"ר... זה לא יעזור הרבה לזו"צ, עדיין נשארו 5 מיליון,
ולא נראה שאחר העלאת המחירים בכ-85% (יחס שדה דוב לשאר תל אביב), זה נחשב להורדת מחירים...
ובככל בדה מרקר פורסם שמדובר בגימיק שיווקי, שלא מגלה הנחה משמעותית בפועל... -
@סתם-אחד כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
באחיסמך בשערי עכו מוכרים בעשרות אחוזים יותר זול מהמתחרים, ובעקיפין כנראה שזה גם ישפיע על כל הצפון למה שזוג ליטאי יקנה בכמה מאות אלפי ש״ח יותר יקר אצל קרליץ?
כל זמן שגם אחיסמך צריך לגרד רוכשים, ולא מדובר במיקום מבוקש,
ובכל אופן פונה לאברכים שלא היו שוקלים לעבור לפריפריה, ההשפעה על השוק בגדול אפסית. -
גם מלאי הדירות אצל הקבלנים כל הזמן עולה ומתקרב כבר ל80 אלף.זה לא יוצא 170 דירות, כל מי שמוכר דירת יד 2 יצטרך למכור דירה חילופית מיד 2 אחר או חדשה מקבלן...
ובכלל, מלאי הדירות לא נראה משפיע לאחרונה על המחירים, לא ברור לי למה.
כמו כן, מחיר עלות בניית דירה עולה כל הזמן, וכבר עכשיו מחיר דירה חדשה לא מסובסדת עומד על 1.3 מיליון ש"ח.
ובכל אופן, הקבלנים מאוד מוגבלים בהורדת המחירים, כמו שכתבתי כאן
-
שלא יבינו אותי לא נכון, אני בעד הורדת מחירי הדיור, זה יעזור גם למי שמושקע בנדל"ן (שאין לו דירה שלימה לכל ילד),
אך כבר שנים שמדברים על הורדת המחירים, וכמדומני @עו-ד-נתן-רוזנבלט כבר הודיע על זה בשער בת רבים לפני שנתיים,
וחוץ מתוספת כתבות וסימנים ותקוות - בשטח לא רואים את זה בינתיים...
-
גם מלאי הדירות אצל הקבלנים כל הזמן עולה ומתקרב כבר ל80 אלף.בשדה דוב דיברו מהתחלה שהקבלנים תמחרו את זה במחירים הזויים ללא קשר למציאות,
והפריקט בשערי עכו הוא פרויקט מוגבל שמספיק אולי לעשירית מהדירות שהמגזר צורך בשנה. -
@ארץ-ישראל
היסטורית, מידי פעם יש ירידה קלה במחירי הדירות,
לא הייתי מגדיר את זה כ''התרסקות'',
בטח לא עם העלייה הצפויה לאחר תיקון חישוב מדד הבנייה. -
@ארץ-ישראל כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
אכן, יש התרסקות במחירי הדירות בשדה דב!!!
בשאר הארץ במקומות מסויימים יש ירידה מתונה של עד 10%
בעיקר במקומות שמשתחררות לפחות מאות דירות של מחיר למשתכן, וגם שם בד"כ זה אחרי עליה לא פרופורציונלית דוגמת בית שמשובהרבה מקומות עדיין המחירים ממשיכים לעלות
(לדוגמא פסגת זאב בירושלים)