מקצועות נוספים לבנות הסמינר
-
החובה היא של ההורים לדאוג למקצוע.
מוסד הלימודים יכול לעזור
מומלץ להורים לבצע אבחון מקצועי באופן פרטי, אם חשוב להם שהבת תלמד מקצוע המתאים לה.
וכן, אפשר ברוב הסמינרים (לפחות בגדולים) לשלב לימודים עם מרכז השתלמויות ושם יש מקצועות נוספים. -
@רחל-עומסי כתב במקצועות נוספים לבנות הסמינר:
מוסד הלימודים יכול לעזור
מומלץ להורים לבצע אבחון מקצועי באופן פרטי, אם חשוב להם שהבת תלמד מקצוע המתאים לה.
וכן, אפשר ברוב הסמינרים (לפחות בגדולים) לשלב לימודים עם מרכז השתלמויות ושם יש מקצועות נוספים.וכאן חזרנו לעניין התקציב... המוגבל יותר ופחות
-
@דרור כתב במקצועות נוספים לבנות הסמינר:
מוסד הלימודים יכול לעזור
וכן, אפשר ברוב הסמינרים (לפחות בגדולים) לשלב לימודים עם מרכז השתלמויות ושם יש מקצועות נוספים.וכאן חזרנו לעניין התקציב... המוגבל יותר ופחות
בדור של היום הולך ומתברר שהורים שידאגו לביתם למקצוע שהיא תצליח בו יחסכו הרבה מאוד כסף.
-
@אבי-ה-נערה כתב במקצועות נוספים לבנות הסמינר:
ולעצם שאלתכם החשובה, לטעמי (וכך אני עושה עם בנותי הבוגרות) הכלי היחיד שיהיה מעשי בעוד יומיים, הוא הבינה מלאכותית (AI) על כל סוגיה ופתרונותיה, נרצה או לא, לא ניתן להתחמק מזה בשום צורה, רוצים שהבת שלכם תרכוש משהו שילווה אותה בדור הבא, למדו אותה רק איך להעזר בכלי הזה על שלל מגרעותיו השמרניות והיהודיות, מצאו את הדרך להסביר ולפרט ולהזהיר, אך אל תוותרו על ההבנה העולמית שחבל שתחלחל אלינו כשכבר יהיה מאוחר.
מסופקני בזה, כמו שיש גבול להייטקיסים, כך יש גבול למפעילי ומפתחי AI (ומסתבר שלזה יצטרכו הרבה פחות מהייטקיסים),
עדיין נשאר תחום משאבי אנוש על מלא, כמו אינסטילטור, חשמלאי, פסיכולוגית מטפלת, חוגים וכו',
רק שבתחומים הללו קשה יותר למצוא נישה בעל הכנסה גבוה...
-
@הקול-השפוי כתב במקצועות נוספים לבנות הסמינר:
@דרור כתב במקצועות נוספים לבנות הסמינר:
מוסד הלימודים יכול לעזור
בדור של היום הולך ומתברר שהורים שידאגו לביתם למקצוע שהיא תצליח בו יחסכו הרבה מאוד כסף.
התכוונתי לדאגה הכפולה: גם לימודי ה' ו' וגם השתלמויות
-
לדאוג מבחינה רוחנית במקסימום לבת + רכישת מקצוע
תכל'ס - באיזה עלות חודשית מדובר ? (סמינר + השתלמות)
-
@רואה-את-הנולד
כל גדולי ישראל אסרו ללכת לרפואה בימינו מכיוון שהכל עובד דרך האקדמיה וגם אם יעשו התאמה לציבור שלנו סופו של דבר בבתי חולים נמצאים אנשים שלא פועלים על פי "השולחן ערוך" וממילא הסכנה להידרדרות גדולה.. ולא כולם ילכו לעבוד במעייני הישועה סופו של דבר.. -
@איציק-התותח
וכמה אחוזים לדעתך מהציבור החילוני הם כן עובדים במה שהם למדו בו?
וזה אחרי "12 שנות לימוד" שכמעט מבוזבזות ברובם על לימוד של דברים שהרוב בסוף לא יצטרכו... -
@אבי-ה-נערה
אתה צדוק בהחלט!
הרי אליבא דאמת הנשים אמורות לגדל בבית את הילדים ולדאוג לצרכי הבית והגבר יוצא לפרנס
רק בדורות האחרונים זה התהפך שהגבר יושב ללמוד בהסכמת האישה והיא יוצאת לפרנס
אבל אין זה אומר שעכשיו היא תהיה אשת קריירה וזה בעצם כל האידיאל החדש אלא רק בתורת דיעבד שצריך לפרנס וצריך למצוא עבודה טובה ממילא גדולי ישראל הסכימו לעבודות כמו הוראה ועבודה משרדית וכדו' שהיא שקטה וצנועה כדי שתוכל לחזור לביתה...
בדור הזה שהכל התייקר אז ממילא נוצרה בעיה שההכנסה לא מספיקה אז צריך לחשוב על עוד עבודה מהצד או עבודה אחרת [או שהבעל ילמד עם ילדים וכו'] אבל לא שנהפוך עוד יוצרות ונעשה את בנותינו נשות קריירה זה לעשות את הטפל לעיקר...
וכן כל המירמור הזה פה הוא נטו מנחיתות חרדית... -
@ia90990 בלי להוציא שם רע, ביליתי ב'מעיני' בחודשים האחרונים ואני לא בטוח שגם שם הכל תקין מבחינת יראת שמיים.
ובעיקר הבעיות ברפואה ואחיות זה העבודה עם אנשים יותר חשובים שזה מייצר תחושה טובה להסחפות, והעבודה עם הרבה בני דודים שידוע שהם 'שטופים' בכל הרע. -
@אבי-ה-נערה
צודק.. מסכים לגמרי רק לא רציתי להיות אני זה שכותב את זה...
פשוט מעייני זה הרע במיעוטו.. -
אני חייב להגיד שגיליתי המון טכנאיות אולטרסאונד חרדיות (לב, חזה, ועוד כל מיני למיניהם), וזה נראה לי יותר סגור ומכובד מאשר סתם מחלקות וכדו'
-
@משה-חיים כתב במקצועות נוספים לבנות הסמינר:
@ia90990 כתב במקצועות נוספים לבנות הסמינר:
רק בתורת דיעבד שצריך לפרנס
מקווה שהנשים יצליחו לשמוח עם ה'חיים דיעבד' הללו...
יישר כח על זה
החובות הלבבות אומר שאדם צריך להתפרנס ממה שהוא אוהב ומנטיות ליבו,
לא מבדיעבד... -
@ia90990 כתב במקצועות נוספים לבנות הסמינר:
וכמה אחוזים לדעתך מהציבור החילוני הם כן עובדים במה שהם למדו בו?
וזה אחרי "12 שנות לימוד" שכמעט מבוזבזות ברובם על לימוד של דברים שהרוב בסוף לא יצטרכו...כואב לי לשמוע שוב ושוב סיפורים על בוגרות סמינרים שלמדו מקצועות שלא רק שאינם מתאימים להן, אלא גם כאלה שקשה מאוד להתפרנס מהם בימינו.
מדובר כאן בהפסד כספי גדול, ובעיניי, יש בכך מימד של אחריות מצד הסמינרים. הם צריכים לבחון בצורה מעמיקה יותר את שוק העבודה ולהבין מהם המקצועות הרלוונטיים. יתרה מכך, לדעתי, הם צריכים להמליץ בחום, ואף לחייב, את הבוגרות לעבור אבחון מקצועי מקיף, במקום להתמקד רק בהכנסות למוסד.
חשוב לי להדגיש שדבריי אינם מכוונים לכל הסמינרים, אלא לחלקם בלבד.אני מודע לכך שאולי אני 'חוטא בעוון נחיתות חרדית' באמירות אלה, ומי ייתן והשי"ת יכפר על כל עוונותינו, ונזכה כולנו לתשובה שלמה וגאולה קרובה.