דילוג לתוכן

האם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?

כלכלת המשפחה
10 9 254 8
  • יש לי שאלה לגבי הצעות לכרטיסי אשראי. כל פעם מחדש, בקניות, מציעים לי להצטרף לכרטיס "יש" ומפתים אותי ב-400 ש"ח מתנה. האמת היא שאני אף פעם לא מתעמק במבצעים או ההטבות הנלוות, ומרגיש שאני מפספס משהו או שאולי "עובדים עליי" בצורה כלשהי.

עלתה לי מחשבה: האם כדאי פשוט להצטרף, לקבל את המתנה, ואז לבטל את הכרטיס מיד? האם אני מפספס פה איזשהו קאץ' או פרט חשוב שיכול להפוך את המהלך הזה ללא משתלם?

אשמח לשמוע את דעתכם, מניסיונכם או מידע שיש לכם.

תודה!

• יש לי שאלה לגבי הצעות לכרטיסי אשראי. כל פעם מחדש, בקניות, מציעים לי להצטרף לכרטיס "יש" ומפתים אותי ב-400 ש"ח מתנה. האמת היא שאני אף פעם לא מתעמק במבצעים או ההטבות הנלוות, ומרגיש שאני מפספס משהו או שאולי "עובדים עליי" בצורה כלשהי.

עלתה לי מחשבה: האם כדאי פשוט להצטרף, לקבל את המתנה, ואז לבטל את הכרטיס מיד? האם אני מפספס פה איזשהו קאץ' או פרט חשוב שיכול להפוך את המהלך הזה ללא משתלם?

תודה!

@דוד-גולדברג
    אין שום התחייבות??

תודה!

@דוד-גולדברג
    אני חושב שכדי לקבל את כל הארבע מאות צריך להשאר לפחות חודשיים עם מינימום קניה ברכטיס

תודה!

@דוד-גולדברג
    בעיקרון אם תבטל מיד לא תפסיד כלום.
    אך כנראה לא תבטל מיד.
    עכשיו אתה צריך לבדוק מה השיקולים שלך אם להחזיק את הכרטיס או שלא

• @דוד-גולדברג
    אין שום התחייבות??

@שמואל כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

אין שום התחייבות??

0

@שואף-ליותר כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

אני חושב שכדי לקבל את כל הארבע מאות צריך להשאר לפחות חודשיים עם מינימום קניה ברכטיס

0

@ה-שלמה כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

אך כנראה לא תבטל מיד.

עכשיו יש לי מחייב לעשות ולהודיע שביטלתי
    יכול להיות שזה גזל לעשות על דעת לבטל?

• המתנה זה 75 ש"ח בקנייה ראשונה ושאר הכסף זה אחרי 3 חודשים רק אם עברת עם הכרטיס משך זמן זה את הסכום של נראה לי 3000 או 5000 ש"ח
    אז תעשה את השיקול שלך אם זה שווה.

• מצד גזל אני לא מאמין ,אולי לא יפה
    אך לפי התגובות האחרות אני מבין שזה כבר לא רלוונטי
    סתם כך ממעט ניסיון ,בכרטיסי אשראי הם כמעט תמיד יותר חכמים אם המתנות שלהם ב''שורות הקטנות''

תודה!

@דוד-גולדברג כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

עלתה לי מחשבה: האם כדאי פשוט להצטרף, לקבל את המתנה, ואז לבטל את הכרטיס מיד?
    האם אני מפספס פה איזשהו קאץ' או פרט חשוב שיכול להפוך את המהלך הזה ללא משתלם?

לא. עקרונית אין בזה סיכון שלא ישתלם, כלומר שתצא בהפסד גמור.
    חוקית לגמרי לבטל אחרי תקופה.
    אין בזה גניבת דעת, כי גם אם תספר להם את התהליך, יאשרו לך לקבל כרטיס,
    בתקווה שתיפול לרשתם, מה שאכן אפשרי, כמו שקרה אצלינו, הבטחתי לעצמי לבטל את הכרטיס,
    אבל כשהתקשרתי פעם ופעמיים העבירו את הפניה הלאה, וכשחזרו אלי לא הייתי זמין, ולא היה לי כח להתקשר שוב,
    ובינתיים אשתי חגגה על כל ה"מבצעים למחזיקי כרטיס בלבד", וגם שילמתי 15 ש"ח דמי כרטיס לחודש...

• @דוד-גולדברג כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

עלתה לי מחשבה: האם כדאי פשוט להצטרף, לקבל את המתנה, ואז לבטל את הכרטיס מיד?
    האם אני מפספס פה איזשהו קאץ' או פרט חשוב שיכול להפוך את המהלך הזה ללא משתלם?

לא. עקרונית אין בזה סיכון שלא ישתלם, כלומר שתצא בהפסד גמור.
    חוקית לגמרי לבטל אחרי תקופה.
    אין בזה גניבת דעת, כי גם אם תספר להם את התהליך, יאשרו לך לקבל כרטיס,
    בתקווה שתיפול לרשתם, מה שאכן אפשרי, כמו שקרה אצלינו, הבטחתי לעצמי לבטל את הכרטיס,
    אבל כשהתקשרתי פעם ופעמיים העבירו את הפניה הלאה, וכשחזרו אלי לא הייתי זמין, ולא היה לי כח להתקשר שוב,
    ובינתיים אשתי חגגה על כל ה"מבצעים למחזיקי כרטיס בלבד", וגם שילמתי 15 ש"ח דמי כרטיס לחודש...

@טריידר כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

העבירו את הפניה הלאה

גם נקודה שכדאי לו לקחת בחשבון...

• @טריידר כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

העבירו את הפניה הלאה

גם נקודה שכדאי לו לקחת בחשבון...

@אמת-מארץ-תצמח
    מה שאני עשיתי זה נרשמתי והעברתי את כל ההוצאות רק לאשראי הזה (לפי הדרישות צריך 1000 בחודש) את האשראי השני שמרתי בצד( לא כל אחד מצליח כי נח ככה לכן אם אתה לא חזק אל תעשה את זה) כך לא היה לי פיזור הנפש וההוצאות ואחרי 3 חודשים פשוט שברתי אותו, בכל מקרה על שנה ראשונה לא גובים דמי כרטיס ואני במעקב על זה כדי לבטל כשהצטרך ויהיה לי כוח לזה, קצת כאב ראש אך שווה למי שאוחז ראש ולא מתפתה להשאיר שניים בסופו של דבר.
    אגב אתה יכול לעשות אחד עליך ואחד על אשתך לפי מה שהבנתי(אולי זה תלוי אם יש לך שתי חשבנות בנק שונים).

נושאים מוצעים

• יש סיבה ומסובב

כלכלת המשפחה השגחה השקעה מחיר למשתכן
    2
    15 הצבעות
    2 פוסטים
    114 צפיות
    חופש כלכליח
    מיוחד מאוד!!! @ניסן-עציוני כתב ביש סיבה ומסובב: בעיקר כי אני לא איש מקצוע זה הדבר היחיד שלא הסכמתי עליו.
  • 4 הצבעות
    9 פוסטים
    454 צפיות
    ס
    @רואה-את-הנולד יפה. תודה על העדכון! בסוף החודש הקרוב תקבל מייל מחברת חשמל עם בקשה לצלם את המונה ולהעלות את הצילום באתר של חברת חשמל, וזהו, החל מחודש לאחר מכן תהיה לקוח של בזק.
  • 3 הצבעות
    5 פוסטים
    265 צפיות
    ס
    @רואה-את-הנולד אם אתה לא הולך לכל רופא שיש בקופה אלא הולך לרופא שביררת עליו וקיבלת המלצות טובות (וכן, יש כמה כאלו...) לא חושב שיש מה לחשוש.
  • הסופגניה, המחיר והפתרון

הועבר כלכלת המשפחה צרכנות מאמרים
    1
    1 הצבעות
    1 פוסטים
    181 צפיות
    ניסן עציונינ
    חג החנוכה מתקרב, והררי הסופגניות מתחילות להערם בחנויות, בריבה, ובשלל צורות ורעיונות שלא שערום אבותינו, הבעיה מתחילה כשבודקים את המחירים, עליהם לא רק אבותינו שמעו, אלא גם אנחנו לא, 6 שקל לסופגניה קלאסית, זה מחיר עושק, אבל זה המחיר המקובל היום בכלל המאפיות. מי שמחובר פה לקבוצה יודע שהאינפלציה השנתית מייקרת את המחירים כל הזמן, ולמעשה אין מחיר שנשאר כמו לפני שנה, מי שעוקב אחרי הקבוצה יודע גם שעד סוף חנוכה הגיוני שהמחירים יעלו עוד, עם עליית המע"מ שתכנס לתוקפה עם תחילת השנה הלועזית הבאה, בסוף חנוכה. הסופגניה, היא מוצר חד שנתי, אחת לשנה היא נרכשת בתקופה מסוימת, מה שצורב בזכרון את המחירים שלה, למעשה אם נשווה את עליית המחירים של הלביבות או הלאטקעס אם תרצו, נופתע לגלות שגם שם מוצר פשוט כמו תפוח אדמה כמעט ריבע את מחירו, מה שיקר גם את המוצר החביב והמוכר הזה, כלומר באחוזים, הלביבות התייקרו יותר מהסופגניות, רק שתפוחי אדמה נרכשים כל השנה, מה שמשכיח מאיתנו את המחיר שגולם על אותו החומר בדיוק לפני שנה. מה עושים? אם תבדקו, תופתעו לגלות שרוב הסופגניות ברוב המאפיות עשויות מאותו הבצק, שתי מאפיות גדולות שמספקות את הסופגניות לחנויות, ככה שההבדל בין סופגניה שנרכשת בחנות מהודרת ואופנתית, לבין זו שתרכש בחנות ישנה ומטונפת, לא תהיה בטעם, אלא באסתטיקה ובתחושה, לכו לרשתות הענק שמחזיקות מאפיה, תקנו שם, זה תמיד יהיה זול יותר, באותה איכות בדיוק.
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    223 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    אהבתי את ההגדרה הפלא ”תשיעי בתבל” עד לפני שנה הכרתי שבע ומאז ועד היום הכרתי שמונה היום היא השתנתה ל9!