דילוג לתוכן

האם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?

כלכלת המשפחה
10 9 254 8
  • יש לי שאלה לגבי הצעות לכרטיסי אשראי. כל פעם מחדש, בקניות, מציעים לי להצטרף לכרטיס "יש" ומפתים אותי ב-400 ש"ח מתנה. האמת היא שאני אף פעם לא מתעמק במבצעים או ההטבות הנלוות, ומרגיש שאני מפספס משהו או שאולי "עובדים עליי" בצורה כלשהי.

עלתה לי מחשבה: האם כדאי פשוט להצטרף, לקבל את המתנה, ואז לבטל את הכרטיס מיד? האם אני מפספס פה איזשהו קאץ' או פרט חשוב שיכול להפוך את המהלך הזה ללא משתלם?

אשמח לשמוע את דעתכם, מניסיונכם או מידע שיש לכם.

תודה!

• יש לי שאלה לגבי הצעות לכרטיסי אשראי. כל פעם מחדש, בקניות, מציעים לי להצטרף לכרטיס "יש" ומפתים אותי ב-400 ש"ח מתנה. האמת היא שאני אף פעם לא מתעמק במבצעים או ההטבות הנלוות, ומרגיש שאני מפספס משהו או שאולי "עובדים עליי" בצורה כלשהי.

עלתה לי מחשבה: האם כדאי פשוט להצטרף, לקבל את המתנה, ואז לבטל את הכרטיס מיד? האם אני מפספס פה איזשהו קאץ' או פרט חשוב שיכול להפוך את המהלך הזה ללא משתלם?

תודה!

@דוד-גולדברג
    אין שום התחייבות??

תודה!

@דוד-גולדברג
    אני חושב שכדי לקבל את כל הארבע מאות צריך להשאר לפחות חודשיים עם מינימום קניה ברכטיס

תודה!

@דוד-גולדברג
    בעיקרון אם תבטל מיד לא תפסיד כלום.
    אך כנראה לא תבטל מיד.
    עכשיו אתה צריך לבדוק מה השיקולים שלך אם להחזיק את הכרטיס או שלא

• @דוד-גולדברג
    אין שום התחייבות??

@שמואל כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

אין שום התחייבות??

0

@שואף-ליותר כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

אני חושב שכדי לקבל את כל הארבע מאות צריך להשאר לפחות חודשיים עם מינימום קניה ברכטיס

0

@ה-שלמה כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

אך כנראה לא תבטל מיד.

עכשיו יש לי מחייב לעשות ולהודיע שביטלתי
    יכול להיות שזה גזל לעשות על דעת לבטל?

• המתנה זה 75 ש"ח בקנייה ראשונה ושאר הכסף זה אחרי 3 חודשים רק אם עברת עם הכרטיס משך זמן זה את הסכום של נראה לי 3000 או 5000 ש"ח
    אז תעשה את השיקול שלך אם זה שווה.

• מצד גזל אני לא מאמין ,אולי לא יפה
    אך לפי התגובות האחרות אני מבין שזה כבר לא רלוונטי
    סתם כך ממעט ניסיון ,בכרטיסי אשראי הם כמעט תמיד יותר חכמים אם המתנות שלהם ב''שורות הקטנות''

תודה!

@דוד-גולדברג כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

עלתה לי מחשבה: האם כדאי פשוט להצטרף, לקבל את המתנה, ואז לבטל את הכרטיס מיד?
    האם אני מפספס פה איזשהו קאץ' או פרט חשוב שיכול להפוך את המהלך הזה ללא משתלם?

לא. עקרונית אין בזה סיכון שלא ישתלם, כלומר שתצא בהפסד גמור.
    חוקית לגמרי לבטל אחרי תקופה.
    אין בזה גניבת דעת, כי גם אם תספר להם את התהליך, יאשרו לך לקבל כרטיס,
    בתקווה שתיפול לרשתם, מה שאכן אפשרי, כמו שקרה אצלינו, הבטחתי לעצמי לבטל את הכרטיס,
    אבל כשהתקשרתי פעם ופעמיים העבירו את הפניה הלאה, וכשחזרו אלי לא הייתי זמין, ולא היה לי כח להתקשר שוב,
    ובינתיים אשתי חגגה על כל ה"מבצעים למחזיקי כרטיס בלבד", וגם שילמתי 15 ש"ח דמי כרטיס לחודש...

• @דוד-גולדברג כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

עלתה לי מחשבה: האם כדאי פשוט להצטרף, לקבל את המתנה, ואז לבטל את הכרטיס מיד?
    האם אני מפספס פה איזשהו קאץ' או פרט חשוב שיכול להפוך את המהלך הזה ללא משתלם?

לא. עקרונית אין בזה סיכון שלא ישתלם, כלומר שתצא בהפסד גמור.
    חוקית לגמרי לבטל אחרי תקופה.
    אין בזה גניבת דעת, כי גם אם תספר להם את התהליך, יאשרו לך לקבל כרטיס,
    בתקווה שתיפול לרשתם, מה שאכן אפשרי, כמו שקרה אצלינו, הבטחתי לעצמי לבטל את הכרטיס,
    אבל כשהתקשרתי פעם ופעמיים העבירו את הפניה הלאה, וכשחזרו אלי לא הייתי זמין, ולא היה לי כח להתקשר שוב,
    ובינתיים אשתי חגגה על כל ה"מבצעים למחזיקי כרטיס בלבד", וגם שילמתי 15 ש"ח דמי כרטיס לחודש...

@טריידר כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

העבירו את הפניה הלאה

גם נקודה שכדאי לו לקחת בחשבון...

• @טריידר כתב בהאם כדאי לנצל הצעה לכרטיס אשראי "יש" רק בשביל המתנה, ואז לבטל?:

העבירו את הפניה הלאה

גם נקודה שכדאי לו לקחת בחשבון...

@אמת-מארץ-תצמח
    מה שאני עשיתי זה נרשמתי והעברתי את כל ההוצאות רק לאשראי הזה (לפי הדרישות צריך 1000 בחודש) את האשראי השני שמרתי בצד( לא כל אחד מצליח כי נח ככה לכן אם אתה לא חזק אל תעשה את זה) כך לא היה לי פיזור הנפש וההוצאות ואחרי 3 חודשים פשוט שברתי אותו, בכל מקרה על שנה ראשונה לא גובים דמי כרטיס ואני במעקב על זה כדי לבטל כשהצטרך ויהיה לי כוח לזה, קצת כאב ראש אך שווה למי שאוחז ראש ולא מתפתה להשאיר שניים בסופו של דבר.
    אגב אתה יכול לעשות אחד עליך ואחד על אשתך לפי מה שהבנתי(אולי זה תלוי אם יש לך שתי חשבנות בנק שונים).

נושאים מוצעים

• תיקון מידע בדירוג אשראי

כלכלת המשפחה דירוג אשראי
    2
    2 הצבעות
    2 פוסטים
    40 צפיות
    אבי ר.א
    עוד נקודה שיש לדעת לפי החוק כשיש פיגור בתשלום של הלוואה הבנק ידווח למערכת רק אם התקיימו שלושה תנאים, דבר ראשון שהפיגור הוא מעל 200 ש"ח, פחות מזה לא אמור להיות מדווח, דבר שני שעברו 30 יום מהיום שבו היה צריך לשלם, ודבר שלישי והכי חשוב זה שזה רק בתנאי שהבנק שלח התראה ללקוח שיש לו פיגור, במקרה שהבנק לא שלח לו התראה הוא לא יכול לדווח, ובמקרה והוא כן דיווח עליו מוטלת חובת ההוכחה ע"כ, ובמקרה שרואים שלא התקיימו שלשת התנאים יש לפעול כהנ"ל.
  • 6 הצבעות
    4 פוסטים
    187 צפיות
    אבי ר.א
    @משתמשת כתב באסור או מותר לקנות במבצעים? אסור או מותר לקחת הלוואות?: כשיש חגיגה ביש, אנחנו הולכים לאושר עד.... אותם מבצעים בלי להשתולל, בלי להתחייב, בלי להרגיש את שנאת ההפסד (טוב הגזמנו, לא אותם מבצעים בדיוק. אחרים.) בעבר באמת היה אותם מבצעים באושר עד, רק בפעם האחרונה היה רק חלק מועט, אלא שבד"כ גם בשפע ברכת השם יש אותם מבצעים. מה שחשוב לי בזה זה שגם מי שכן קונה במבצעים שידע שהוא לא צריך לעשות אשראי של יש בשביל החגיגות.
  • קנייה ברשתות

צרכנות, סקירות והמלצות צרכנות
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    132 צפיות
    גיימרג
    פתחתי את השרשור הזה ע"מ לרכז לכל מי שיהיה לו מזה תועלת. וניגש לשאלה- א. מה גורם לקנות סתם יותר? וב. מה עוזר לנו לקנות מה שאנחנו צריכים?
  • "הדרך הקלה לקניה חכמה"

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    3
    7 הצבעות
    3 פוסטים
    207 צפיות
    שמחהש
    @נחמן-רוזנבלום כתב ב"הדרך הקלה לקניה חכמה": השוואת מחירים: השוו מחירים בין מוצרים שונים ובין סופרמרקטים שונים כדי למצוא את המחיר הטוב ביותר. אכן חשוב מאוד להשוות מחירים אולם צריך להיזהר מלרוץ על כל מוצר לסופר אחר כל כניסה שלנו לסופר עלול לגרום לנו לקנות משהו שלא היינו צריכים מה שכן חשוב זה לא להיקבע על סופר מסוים ולא לפקוח עינים ולראות אם יש מקומות יותר זולים
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    367 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @ביזנייעס כתב בדיונים על מאמר - "איך מצליחים לחסוך?": @אבישי-ויינגולד באותו עניין פוסט שכתבתי בעבר, מקווה שתיהנו. "הגזלן הקדוש" אם בדרך כלל הורגלנו שמביאים דוגמאות מעולם המעשה לבית המדרש הפעם ננסה הפוך, במה דברים אמורים, ר' נחמן אמר פעם שעל יהודי לגזול מעיתותיו למען לימוד התורה, הכוונה שגם אם אתה עובד לפרנסתך וטרוד בעניינך תגזול פה חמש דקות פה עשר ללימוד תורה. ועל בשרי למדתי שהשיטה הזו יעילה למדי גם בתחום ההשקעות, כמעט כל שיחה שקיימתי על החשיבות בהשתדלות לחתונות הילדים כבר מקטנותם, הגיעה היכנשהוא לטיעון הבא "אני בקושי גומר את החודש, אז מאיפה שאני יתחיל להשקיע?" ואני חושב שזו טענה מוצדקת לחלוטין. אז מה עושים? פשוט מאוד גוזלים! טוב לא שאני מעודד פשיעה, אבל כן פשוט מתחילים לגזול מעצמכם! כן, ובנימה אישית, בבוקר בהיר אחד כשרפרפתי על חיובי האשראי גיליתי שהסכום ששילמתי בתשלומים על טיפול שיניים הגיע לסיומו והחודש התשלום האחרון ירד לי, במחשבה ראשונה אמרתי לעצמי יופי עוד סכום לחודשי, ואז הבנתי הסכום הזה הוא לא באמת משמעותי, הסתדרתי בלעדיו מצוין בתקופה האחרונה, ובמקום לבזבז אותו בלי שאשים לב פשוט כדאי לי להפנות אותו להשקעה. ואכן מאז יש לי הוראת קבע, כשמעת לעת אני מוסיף חלקיקים לחסכון שלי. אז עצתי אליכם, תגזלו מעצמכם לעצמכם, ממתנה שקיבלתם, מחיוב בתשלומים שנגמר, מהכנסה נוספת, עכשיו לא תשימו לב אבל כשתפגשו את המחותנים בעז"ה, תודו לעצמכם על כך. תודה רבה @ביזנייעס ! אשתמש בזה בעז''ה בהרצאותיי בזכותך!