חסכון לכל ילד לילדים בגלאי 17-18
-
אשמח להבין היכן כדאי להשקיע בתוכניות חסכון של ביטוח לאומי לילדים בגלאי 17-18 , שגיל החתונה 21 -22 בהשערה.
אני מבינה שאינפנטי היא התוכנית הממולצת - האם גם בגלאים אלו?
אשמח להמלצות לפי גלאים
גלאי 10 , 12, 15?- האם אינפנטי מותאם עבורם?@משפחה-אחת
בלי לענות לעצם שאלתך, התשובה הכללית היא שחייבים לשנות תפיסת עולם שמיד שאפשר או צריך אז משתמשים בכספים שנמצאים בחיסכון לכל ילד'/קופת גמל וכדו'.
אפשר וניתן וראוי לא לגעת בכסך גם כשצריך אותו ולמצוא פתרונות על גבו ולהשתמש בו כערבות לתשלומים של הלוואות אחרות. כל רגע שהוא שם הוא צומח הרבה מעבר לרווח שיצא לנו אם נפדה היום.
כמובן איני מדבר על מצבי קיצון שנצרך כל שקל ואין מהיכן להסתדר. -
אשמח להבין היכן כדאי להשקיע בתוכניות חסכון של ביטוח לאומי לילדים בגלאי 17-18 , שגיל החתונה 21 -22 בהשערה.
אני מבינה שאינפנטי היא התוכנית הממולצת - האם גם בגלאים אלו?
אשמח להמלצות לפי גלאים
גלאי 10 , 12, 15?- האם אינפנטי מותאם עבורם?@משפחה-אחת
א"א להמליץ לך, וגם אין תוכנית מומלצת.העיקרון הוא שלטווח הארוך אפשר וכדאי לקחת סיכונים, כלומר להשקיע במניות.
מתוך ההנחה שגם אם יהיו ירידות, יש להם מספיק זמן להתאושש ולעלות הרבה יותר.
ואילו לטווח הקצר, ממש לא כדאי לקחת סיכונים, ולכן לא כדאי להשקיע במניות.מה נקרא טווח ארוך?
מקובל להגיד שבהפקדות חודשיות מ-7 שנים ומעלה זה טווח ארוך.איזה מסלולים יש שמשקיעים במניות בחסכון לכל ילד הלכה?
אינפיניטי הלכה זה במדד העולמי,
מיטב דש הלכה זה S&P500,
מור הלכה זה במדד עולמי ובת"א 125 [כמדומני, לא בדקתי כרגע].
הראל הלכה זה במדד עולמי ובת"א 125 [גם זה לא בדקתי כרגע]. אבל זה רק 75% חשיפה למניות.
בשונה מהחברות שמוזכרות בראש הרשימה שהם כמעט 100% חשיפה למניות.אני נשאל הרבה בנוגע לזה,
והתשובות צריכות להיות מותאמות,
ראשית, כמה כסף כבר נצבר,
אם לא נצבר הרבה כסף, ייתכן שאפשר להשקיע במניות גם בגיל יותר בוגר.
מתוך ההבנה שגם אם יהיו ירידות לא יפסידו הרבה כסף, ויהיה אפשר להסתדר,
ולפחות יש סיכוי של עליות.ואולי בכלל לא תמיד כדאי למשוך את הכספים כמו שכבר כתבו כאן,
ואז אין שום מניעה מלהשקיע במניות. -
מ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-שוק ההון והשקעות
-
מ מונטיפיורי פיצל נושא זה