דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג

הפורום הכלכלי החרדי הראשון

1. דף הבית
  2. נדל"ן
  3. מגורים בפריפריה - רשות הרבים

מגורים בפריפריה - רשות הרבים

מתוזמן נעוץ נעול הועבר נדל"ן
מגורים בפריפריהרשות הרביםדיוןקהילות בצפון
116 פוסטים 15 כותבים 495 צפיות 14 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • מ משהמשה

@טריידר כתב במגורים בפריפריה - רשות הרבים:

ידיד שלי בעפולה היה רב'ה בחיידר בחריש, אך ירד מזה אחר תקופה קצרה, מדובר בנסיעה בשלושה אוטובוסים, סה"כ שעה וחצי פלוס כל צד...!

אם יש ביקוש בחריש לעובדי הוראה מעפולה הם פשוט נוסעים בטנדר מאורגן בנסיעה של פחות משעה....
    ואם גם זה לא קיים, אז ממה מתפרנסים תושבי עפולה החרדים?

א מחובר
    א מחובר
    אלון דוד
    כתב נערך לאחרונה על ידי אלון דוד

@משהמשה כתב במגורים בפריפריה - רשות הרבים:

אם יש ביקוש בחריש לעובדי הוראה מעפולה הם פשוט נוסעים בטנדר מאורגן בנסיעה של פחות משעה....

אכן זכור לי שהיה הסעה של נשים מעפולה לעבוד בהוראה בחריש,
    אני לא יודע אם זה עדיין קיים היום.
    בכל מקרה גם עם הסעה בבוקר
    עם הפקקים בכביש 65
    זה יוצא מינימום שעה נסיעה מעפולה עילית לחריש.

@הקול-השפוי כתב במגורים בפריפריה - רשות הרבים:

כנראה שרוב האנשים לא צריכים לנסוע לחריש להוראה, אלא מוצאים בתוך העיר או בערים קרובות כמו מגדל העמק ונוף הגליל,

כנראה שלא.
    גם בנוף הגליל יש הרבה קופצים על משרות ההוראה.
    חריש זה כבר עולם אחר לגמרי,
    יש מגוון גדול של אפשריות תעסוקה בערי השרון השונים שהם ממש ליד חריש.

לכוראה אם בודקים את היחס של מחיר דירה (חדשה)
    מול אפשריות התעסוקה,
    חריש תנצח בקלות את כל הערים בארץ שיש בהם ריכוזים חרדים.

תגובה 1 תגובה אחרונה
    3
    • רואה את הנולדר רואה את הנולד

@שששששש כתב במגורים בפריפריה - רשות הרבים:

איך שמתפרנסים תושבי מודיעין עילית, בית שמש, אלעד, וביתר

המצב היום בכל הארץ נראה לי שגננות חסר
      וגם מורות זה כבר לא צריך להיות בן של ח"כ בשביל לקבל תקן
      המקסימום זה לעבוד בעיר סמוכה

איש קישא מנותק
      איש קישא מנותק
      איש קיש
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@רואה-את-הנולד כתב במגורים בפריפריה - רשות הרבים:

בעיניי זה מדרש פליאה ממש.. בני ביתי בעניין ההוראה כבר הרבה שנים ואם הפתרון הוא "עיר סמוכה" בשביל תקן נשים היו מוכנות ללכת גם שעה וחצי נסיעה ממה שאני מכיר וחורש כבר כמה שנים ומלא מקומות זה פשוט לא כך אולי התמזל מזלך או שמעת סיפור ממישהו עם מזל, אתה צודק שזה לא כמו פעם אבל היום נוסעי ל"עיר הסמוכה" בשביל הוראה קבועה בלי שום תקן וגם זה מזל וסייעתא
      ואגב יצא לי להיות בקרית אתא ממש עכשיו ואמרו לי רק תבוא ויש עבודה אך בעפולה כפי שציינתי זה ממש לא כך ודומה לק"ס ואגב לא רק בקהילה הפרמרית אלא גם בעפולה עילית

I תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • איש קישא איש קיש

בעיניי זה מדרש פליאה ממש.. בני ביתי בעניין ההוראה כבר הרבה שנים ואם הפתרון הוא "עיר סמוכה" בשביל תקן נשים היו מוכנות ללכת גם שעה וחצי נסיעה ממה שאני מכיר וחורש כבר כמה שנים ומלא מקומות זה פשוט לא כך אולי התמזל מזלך או שמעת סיפור ממישהו עם מזל, אתה צודק שזה לא כמו פעם אבל היום נוסעי ל"עיר הסמוכה" בשביל הוראה קבועה בלי שום תקן וגם זה מזל וסייעתא
        ואגב יצא לי להיות בקרית אתא ממש עכשיו ואמרו לי רק תבוא ויש עבודה אך בעפולה כפי שציינתי זה ממש לא כך ודומה לק"ס ואגב לא רק בקהילה הפרמרית אלא גם בעפולה עילית

I מנותק
        I מנותק
        ia90990
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@איש-קיש
        כבר שנים שעובדי הוראה נוסעים בני ברק מחוץ לעיר ואפ' עד חדרה שזה בלי פקקים 40 דקות... מי שעובדת בפתח תקוה "הרחוקה" באמת התמזל מזלה..

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • איש קישא מנותק
          איש קישא מנותק
          איש קיש
          כתב נערך לאחרונה על ידי

אגב בחריש שציינתי ודובר כאן הייתי רוצה לעלות דבר שיכול להועיל לזוצים ניידים וקלילים:
          המחיר בחריש אמנם גבוה אך ביחס לערים מסביב הוא לפני העלייה המשמעותית באמת (מיקום רק "חצי" צפון ומחיר של "חצי" צפון),
          אך אפילו בשביל שכירות (לתקופת בדיקה של האזור או לקבל עבודה) כדאי לדעת שהעבודות שם מצויות די בשפע, הקהילה מאד מגוונת, והשכירות ממש זולה דירת שלושה חדרים גדולה חדשה ויפה ממוצע של 3500 לחודש ויצא לי לפגוש כמה אברכים שהלכו לכמה שנים בשביל לבסס מקצוע לאישה או לקבל תקן לעבודה או לחסוך וכדו ואח"כ לחזור או לעבור לדירה שלהם בפריפריה,
          ואחד שממש אהב כבר קנה שם בשביל להישאר (כמובן שההחזר למשכנתא אף שהוא גבוה יותר יש להם יותר אפשרות לשלם אם העבודה שם).

תגובה 1 תגובה אחרונה
          1
          • א מנותק
            א מנותק
            אבו מאהר
            כתב נערך לאחרונה על ידי

לכל הנודניקים!!!

בררתי עם אחד ממנהלי 'קופה של צדקה' בגבעת המורה, ולפי הנתונים שבידיו 'אין כמעט נשים שאין להם עבודה בגבעת המורה, בכל התחומים, ואין מצוקת עבודה'.

קשה לכם שגם במקומות זולים הכל טוב???.

תגובה 1 תגובה אחרונה
            1
            • מ משהמשה

עבר שנתיים אני מאמין שדברים משתנים
              היא מדברת על ארבעה אוטובוסים ויש שש לפחות

מספר האוטובוסים לבני ברק לא זה מה שמגדיר פריפריה חברתית כלכלית,
              רק מקומות התעסוקה בעיר ובסביבתה, והאם ניתן בקלות להתפרנס בכבוד או שגובה המשכורות באזור נמוך והנגישות למקומות העבודה לא קלה.
              עפולה היא לא העניין זה רק דוגמא לזוצים שמספרים להם על קהילה מתפתחת, ואין להם מושג על קשיי הפרנסה.
              גם אם כולם מתפרנסים, השאלה היא איך וכמה,
              והאם האשה שלמדה מקצוע שיכול לפרנס אותה בכבוד, יודעת שבגלל מחיר הדירה הזול בפריפריה היא עלולה לשלם מחיר בפרנסה,
              או שהזוצ חושב שמי שמתאמץ לקנות דירה יקרה יותר זה פינוק, והם מוכנים לוותר על נוחות בשביל לחיוב בלי משכנתא הזויה, ואף אחד לא הסביר להם שמגורים בקרבת מקומות תעסוקה זה חשוב לא פחות מגובה המשכנתא.
              אם הזוצ ידע את זה מראש יכול להיות שהוא יחשב מסלול מחדש, ויכול להיות שלא, העיקר שמישהו יסביר לו את הנושא.

כתב במגורים בפריפריה - רשות הרבים:

הדברים אמורים כלפי זוצים שאף אחד לא הסביר להם על המסירות נפש שהם עושים כשהם הולכים לגור בפריפריה החברתית הכלכלית והמרוחקת של המדינה...
              הם חושבים שהם מוותרים רק על הקירבה להורים ולמרכז של הציבור החרדי, וכמו שאמא שלו מצאה עבודה בהוראה פה ושם, גם אשתו תמצא, למה לא ?
              הוא לא יודע שבאזור המרכז קל למצוא עבודה בכל תחום ובפריפריה כל דבר תלוי בעוד אלף דברים, איפה בדיוק אתה גר, מה ההשכלה שלך מה אפשרויות התחבורה שלך ועוד ועוד.
              אם הם היו יודעים על הקושי, יכול להיות שהיו בוחרים עיר פחות חרדית עם יותר תעסוקה ויכול להיות שלא, אבל הבחירה הייתה שלהם.
              ויכול להיות שהם היו מתאמצים יותר לקחת משכנתא יותר גדולה בעיר עם יותר אפשרויות תעסוקה,
              אבל לא הם וגם לא ההורים שלהם שלא מכירים את הפריפריה כלל לא חשבו על הנושא אפילו דקה.

טריידרט מנותק
              טריידרט מנותק
              טריידר
              כתב נערך לאחרונה על ידי טריידר

@אבו-מאהר כתב במגורים בפריפריה - רשות הרבים:

בררתי עם אחד ממנהלי 'קופה של צדקה' בגבעת המורה, ולפי הנתונים שבידיו 'אין כמעט נשים שאין להם עבודה בגבעת המורה, בכל התחומים, ואין מצוקת עבודה'.

הנדון הוא לא רמת האבטלה בפריפריה, אלא רמה איכות התעסוקה, בשכר ובנגישות.

תברר בבקשה, מהו השכר החודשי הממוצע של הנשים בעפולה, ומה אורך זמן הנסיעה הממוצע למקום העבודה.

הנדון הוא על ציר זה:

והאם האשה שלמדה מקצוע שיכול לפרנס אותה בכבוד, יודעת שבגלל מחיר הדירה הזול בפריפריה היא עלולה לשלם מחיר בפרנסה,

"אין כאן סוד. רק שכבות שלא כולם רואים."

תגובה 1 תגובה אחרונה
              3
              • א מנותק
                א מנותק
                אבו מאהר
                כתב נערך לאחרונה על ידי אבו מאהר

תקרא טוב מה הוא אמר

אולי תרצה צילום תלושי שכר?

טריידרט תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • א אבו מאהר

תקרא טוב מה הוא אמר

אולי תרצה צילום תלושי שכר?

טריידרט מנותק
                  טריידרט מנותק
                  טריידר
                  כתב נערך לאחרונה על ידי טריידר

@אבו-מאהר

הכל טוב, תרגע.
                  תיכף אסביר.

הנה, כמה דוגמאות:

אני מכיר פסיכולוג חרדי שעבר מבית שמש לפריפריה, והוצרך להתאים ולהוריד את המחיר ב100 ש"ח לפגישה.

אני גם מכיר מישהי שעוסקת באפילציה ולייזר, עברה מי-ם לפריפריה, והוצרכה להתאים ולהוריד את המחיר שלה ב30%, וגם הורידה את היקף העבודה שלה (עקב חוסר לקוחות חרדיים) ב50%.

וכאמור, כל הנשים בעפולה שמצאו עבודה כמילוי מקום או אפי' חונכת בחריש, מדובר בנסיעה של שעה וחצי כל צד, הזוי.

שוב, רק דוגמאות, לא ללמד על הכלל כולו יצא, מי שטוב לו בפריפריה, אשרי חלקו.

הענין הוא, שלא מספיק לוקחים את רמת ואיכות התעסוקה בחשבון כששוקלים לעבור לפריפריה הרחוקה.

"אין כאן סוד. רק שכבות שלא כולם רואים."

צ תגובה 1 תגובה אחרונה
                  👏
                  1
                  • א מנותק
                    א מנותק
                    אבו מאהר

לא כדאי להסיק מסקנות על סמך מקרים בודדים, במיוחד שאחרים יגידו שיש מקרים הפוכים.
                    ככלל, בבירור עם העוסקים בענין, נראה שהטענות שעלו כאן אינם נסמכות על נתונים בדוקים אלא בעיקר על השערות.

מ 2 תגובות תגובה אחרונה
                    -1
                    • א אבו מאהר

ככלל, בבירור עם העוסקים בענין, נראה שהטענות שעלו כאן אינם נסמכות על נתונים בדוקים אלא בעיקר על השערות.

מ מנותק
                      מ מנותק
                      משהמשה
                      כתב נערך לאחרונה על ידי משהמשה

מי שהולך מלכתחילה לפירפריה על דעת שהשכר נמוך והנגישות לתעסוקה קשה, זו זכותו המלאה ושיבורך בכל הברכות שבתורה.
                      הבעיה שעלתה כאן היא: יש זוצים רבים מאוד שבכלל לא מבינים מה המשמעות של פריפריה חברתית, גם ההורים שלהם לא מכירים את העניין.
                      הם בטוחים שהקושי העיקרי הוא המרחק מהמשפחה, ומחליטים שהם לא יתפנקו.
                      אני מכיר אברך באחד הכוללים המובילים בבני ברק עם 4 ילדים שאשתו לא מצאה עבודה בבני ברק בתכנות. בינתיים היא מוכרת פלפונים בבית.
                      ונשבר לו והוא עובר לעפולה.
                      הוא בכלל לא מבין את רמת הקושי שתהיה לאשתו בתעסוקה בעפולה, אם בבני ברק היא לא מוצאת.
                      וכמה לקוחות יהיו לה בקהילה בעפולה - הרבה פחות מבני ברק.
                      אם הם היו עוברים למקום עם נגישות תעסוקתית כמו שכתב

@אלון-דוד כתב במגורים בפריפריה - רשות הרבים:

חריש זה כבר עולם אחר לגמרי,
                      יש מגוון גדול של אפשריות תעסוקה בערי השרון השונים שהם ממש ליד חריש.

והיו משלמים שכירות בגרושים כמו שכתב

@איש-קיש כתב במגורים בפריפריה - רשות הרבים:

כדאי לדעת שהעבודות שם מצויות די בשפע, הקהילה מאד מגוונת, והשכירות ממש זולה דירת שלושה חדרים גדולה חדשה ויפה ממוצע של 3500 לחודש ויצא לי לפגוש כמה אברכים שהלכו לכמה שנים בשביל לבסס מקצוע לאישה או לקבל תקן לעבודה או לחסוך וכדו ואח"כ לחזור או לעבור לדירה שלהם בפריפריה,

החיים שלהם יהיו הרבה יותר קלים.
                      אבל האם מי שמדרבן זוצים לעבור למקומות כמו עפולה מסביר להם את זה, והם יודעים את המחיר, או לא ???
                      זה כל הנדון, כולם שמחים בהתפתחות של עוד קהילה !!!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      2
                      • א אבו מאהר

מ מנותק
                        מ מנותק
                        משהמשה
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

זה לא עניין של דוגמאות אישיות מספיק להסתכל על המפה ולראות כמה מוקדי תעסוקה יש באיזור של עפולה, ומה מרחק הנסיעה אליהם, ולהבין את הקושי שאברכית אמורה לעבור.
                        לפני שעוברים למקום ראוי לבדוק מה המדינה מגדירה את המקום מבחינת אפשרויות תעסוקה ומצב סוציו אקונומי.
                        אם מודעים לעניין ומקבלים החלטה מושכלת הכל בסדר.
                        רק שלא ימכרו שזו בירה של מחוז וממש קל לעבוד שם.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0
                        • טריידרט טריידר

@אבו-מאהר

הכל טוב, תרגע.
                          תיכף אסביר.

הנה, כמה דוגמאות:

אני מכיר פסיכולוג חרדי שעבר מבית שמש לפריפריה, והוצרך להתאים ולהוריד את המחיר ב100 ש"ח לפגישה.

אני גם מכיר מישהי שעוסקת באפילציה ולייזר, עברה מי-ם לפריפריה, והוצרכה להתאים ולהוריד את המחיר שלה ב30%, וגם הורידה את היקף העבודה שלה (עקב חוסר לקוחות חרדיים) ב50%.

וכאמור, כל הנשים בעפולה שמצאו עבודה כמילוי מקום או אפי' חונכת בחריש, מדובר בנסיעה של שעה וחצי כל צד, הזוי.

שוב, רק דוגמאות, לא ללמד על הכלל כולו יצא, מי שטוב לו בפריפריה, אשרי חלקו.

הענין הוא, שלא מספיק לוקחים את רמת ואיכות התעסוקה בחשבון כששוקלים לעבור לפריפריה הרחוקה.

צ מנותק
                          צ מנותק
                          צמיחה
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

משווקי הפריפריות מציגים את זה בתור מעלה שהמחיה שם זולה.

צ תגובה 1 תגובה אחרונה
                          1
                          • צ צמיחה

משווקי הפריפריות מציגים את זה בתור מעלה שהמחיה שם זולה.

צ מנותק
                            צ מנותק
                            צמיחה
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

באופן כללי נראה לי שנשכח נושא נוסף,
                            כשבאים לבחון מגורים, גם מתי שקונים דירת 3 חד', צריכים להבין שמתי שהוא המשפחה גדלה בעז"ה, ואז צריך דירת 4 חד', או להרחיב את הדירה הקיימת.
                            אז חלק מהשיקולים אמורים להיות האם יש באיזור דירות 4 חד' או שאפשר לבנות ולהרחיב.
                            אני לא יודע מה קורה בכל המקומות אבל בגבעת המורה, אין לא דירות 4 חד' [חוץ מבודדים ממש] ולא הרחבות.
                            שמעת שכרגע עובדים שם על נושא ההרחבות.

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
                            0
                            • איש קישא מנותק
                              איש קישא מנותק
                              איש קיש
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

אבו מאהר
                              כתב לפני 3 שעות
                              נערך לאחרונה על ידי אבו מאהר

נראה שטענותיך נובעות מאמוציות ודעה קדומה או חיבור למקום

לכל הנודניקים!!!

אני אדם נטרלי שמעוניין בדירה בפריפריה ולכן בררתי רבות על עפולה בלי דעה קדומה שממבט ראשון ממש טובה אך העובדות מדברות ולא ניחושים וכדו.
                              דברתי אם חבר מועצה בעפולה שאמר לי לפני חודשיים לערך עבודה בהוראה לא תמצא פה היית מגיע לפני חמש שנים היה על מה לדבר היום זה כמו ק"ס,
                              ולך אמר גבאי צדקה שכולם מסודרות בשבילו "מסודרות" זה אחת שלמדה שלוש שנים והיום נוסעת שעה לעבודה או בכלל מוכרת במכולת ומקבלת מינימום והעיקר זה שלא נזקקות לקופה.
                              אין לנו דבר נגד פריפריה אדרבה רק מחפשים היכן ואנשים מהפרפריה שבאים לתת סקירה ולשקף מציאות אומרים משפטים כללים שיש עבודה בשפע בכל תחום ואם לא בעיר אז ליד העיר וזה מטעה מטשטש וחוטא לאמת לאנשים שמעוניינים לברר וצריכים את המידע בשביל צעדים מעשיים
                              אז אנא באמת היצמדו לעובדות ושקפו מציאות ולא סתם חלומות וורודים.

ת תגובה 1 תגובה אחרונה
                              1
                              • איש קישא איש קיש

אבו מאהר
                                כתב לפני 3 שעות
                                נערך לאחרונה על ידי אבו מאהר

לכל הנודניקים!!!

אני אדם נטרלי שמעוניין בדירה בפריפריה ולכן בררתי רבות על עפולה בלי דעה קדומה שממבט ראשון ממש טובה אך העובדות מדברות ולא ניחושים וכדו.
                                דברתי אם חבר מועצה בעפולה שאמר לי לפני חודשיים לערך עבודה בהוראה לא תמצא פה היית מגיע לפני חמש שנים היה על מה לדבר היום זה כמו ק"ס,
                                ולך אמר גבאי צדקה שכולם מסודרות בשבילו "מסודרות" זה אחת שלמדה שלוש שנים והיום נוסעת שעה לעבודה או בכלל מוכרת במכולת ומקבלת מינימום והעיקר זה שלא נזקקות לקופה.
                                אין לנו דבר נגד פריפריה אדרבה רק מחפשים היכן ואנשים מהפרפריה שבאים לתת סקירה ולשקף מציאות אומרים משפטים כללים שיש עבודה בשפע בכל תחום ואם לא בעיר אז ליד העיר וזה מטעה מטשטש וחוטא לאמת לאנשים שמעוניינים לברר וצריכים את המידע בשביל צעדים מעשיים
                                אז אנא באמת היצמדו לעובדות ושקפו מציאות ולא סתם חלומות וורודים.

ת מנותק
                                ת מנותק
                                תיווך בית שאן
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

אני יכול להגיד לך שיש התענינות רבה בבית שאן לעבור כבר בבין הזמנים הקרוב ,יצאתי לבדוק לפני שמגעים אז כך מבירור קצר יש שלוש משרות פנוית בבית ספר חרדי [משרה מלאה] בסמינר צריכים גם מורה העיריה מחפשת בנרות עובדות גננות וסיעות ומי שאין לו בעיה לעבוד אצל מסורתיים יש עוד מספר מוסדות שלא בדקתי ,הנהלת חשבנות גם שאלנו כמה וביקשו עובדות לסיכום מבירור קצר אפשר לשבץ יותר מעשר משפחות במידיי עם הכנסה טובה

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
                                👍
                                2
                                • ו מנותק
                                  ו מנותק
                                  ועדת הדיור בצפון
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי
                                  פוסט זה נמחק!
                                  תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  0
                                  • א מנותק
                                    א מנותק
                                    אבו מאהר

כנראה שגם וגם.
                                    אבל בוא נבחן את המציאות.
                                    כמי שגר במקום, ומכיר באופן אישי משפחות רבות.
                                    כל מי שחיפשה ברצינות עבודה, וגם בהוראה, עובדת במשרה מלאה או מילויי מקום מלאים, הרבה מהם בתוך השכונה ובודאי רובם בתוך העיר (ולא במרחק נסיעה של שעה וחצי).
                                    וזה כולל משפחות שהגיעו בשנה האחרונה.
                                    הסיבה שפניתי לגבאי הקופה, כיוון שאין לי ידע אישי כולל, ואני, בשונה מכמה אחרים, מעדיף לא לקבוע נתונים על סמך תחושה אישית.
                                    הבעיה שכל מי שיגיד משהו טוב על הפריפריה כבר מסומן כשקרן וכבעל אינטרס, וכמי שכל הרצון שלו הוא להגדיל את מס' המשפחות בשכונה, גם על חשבון פגיעה בזוגות צעירים תמימים.
                                    וזה מקומם.
                                    נ.ב. אין לי מושג למה החבר מועצה אמר לך דברים כאלה. אבל כנראה זה לא מדויק.

אנשים חיים כאן, מתפרנסים בכבוד, גומרים את החודש בצורה הגיונית, ויש כאלו לא מעט שגם חוסכים לנישואי ילדים, אבל כולם יודעים יותר טוב מאיתנו כמה קשה לנו. נו בסדר. שיהיה.

ת מ איש קישא 3 תגובות תגובה אחרונה
                                    3
                                    • ת תיווך בית שאן

אני יכול להגיד לך שיש התענינות רבה בבית שאן לעבור כבר בבין הזמנים הקרוב ,יצאתי לבדוק לפני שמגעים אז כך מבירור קצר יש שלוש משרות פנוית בבית ספר חרדי [משרה מלאה] בסמינר צריכים גם מורה העיריה מחפשת בנרות עובדות גננות וסיעות ומי שאין לו בעיה לעבוד אצל מסורתיים יש עוד מספר מוסדות שלא בדקתי ,הנהלת חשבנות גם שאלנו כמה וביקשו עובדות לסיכום מבירור קצר אפשר לשבץ יותר מעשר משפחות במידיי עם הכנסה טובה

מ מנותק
                                      מ מנותק
                                      משהמשה

@תיווך-בית-שאן כתב במגורים בפריפריה - רשות הרבים:

מבירור קצר יש שלוש משרות פנוית בבית ספר חרדי [משרה מלאה] בסמינר צריכים גם מורה העיריה מחפשת בנרות עובדות גננות וסיעות ומי שאין לו בעיה לעבוד אצל מסורתיים יש עוד מספר מוסדות שלא בדקתי ,הנהלת חשבנות גם שאלנו כמה וביקשו עובדות לסיכום מבירור קצר אפשר לשבץ יותר מעשר משפחות במידיי עם הכנסה טובה

זה באמת נשמע רציני.
                                      אם אכן כל זוצ שמגיע מקבל מהקהילה סקירה מה אפשרויות התעסוקה.
                                      והוא מבין שיש משרות בודדות ואם אשתו לא תסתדר עם הבוס, זה יהיה אתגר למצוא משרה אחרת, אבל אפשרי, ומוסבר לו שאמנם האפשרויות להתפרנס הם לא כמו המרכז ויתכן שהמשכורת לא תהיה גבוהה אבל האשה לא תשב בבית.
                                      אם כל זה מוצג בצורה שהזוצ מבין את המשמעות
                                      אז שיבורכו כל העוסקים.
                                      הרושם שיש בבני ברק שזוצים לא בודקים את הנושא כלל.
                                      מה שמושך אותם זה מחיר זול ושאין צורך לקחת משכנתא הזויה.
                                      הם בודקים בעיקר את אופי הקהילה ואיזה מוסדות יש.

ואולי אחר כך שואלים קצת על התעסוקה. בלי להבין את עומק העניין וההשלכה שיש להם על החיים.
                                      והם מקבלים תשובות כלליות על בירת המחוז וכו'....

ראו פוסט על בית שאן בסעיף יא עוסקים בנושא התעסוקה.
                                      כשזה אמור להיות אחד מהסעיפים הראשונים.
                                      זה נותן פרופורציה על הגישה בעניין.

@פרנסה-משמים כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:

יא. אפשרויות הפרנסה והתעסוקה בעיקר בהוראה ,קיים שם צורך אדיר וחוסר גדול ,אבל קיימים ממש בכל התחומים ,מה שאין בבית שאן יש בעפולה (העיר ,וכן בעפולה עילית) הסמוכה וכרגע נבנים עוד משרדים בבית שאן.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      0
                                      • א אבו מאהר

כנראה שגם וגם.
                                        אבל בוא נבחן את המציאות.
                                        כל מי שחיפשה ברצינות עבודה, וגם בהוראה, עובדת במשרה מלאה או מילויי מקום מלאים, הרבה מהם בתוך השכונה ובודאי רובם בתוך העיר (ולא במרחק נסיעה של שעה וחצי).
                                        הסיבה שפניתי לגבאי הקופה, כיוון שאין לי ידע אישי כולל, ואני, בשונה מכמה אחרים, מעדיף לא לקבוע נתונים על סמך תחושה אישית.
                                        הבעיה שכל מי שיגיד משהו טוב על הפריפריה כבר מסומן כשקרן וכבעל אינטרס, וכמי שכל הרצון שלו הוא להגדיל את מס' המשפחות בשכונה, גם על חשבון פגיעה בזוגות צעירים תמימים.
                                        וזה מקומם.

אנשים חיים כאן, מתפרנסים בכבוד, גומרים את החודש בצורה הגיונית, ויש כאלו לא מעט שגם חוסכים לנישואי ילדים, אבל כולם יודעים יותר טוב מאיתנו כמה קשה לנו. נו בסדר. שיהיה.

ת מנותק
                                        ת מנותק
                                        תיווך בית שאן
                                        כתב נערך לאחרונה על ידי

כל מי שחיפשה ברצינות עבודה, וגם בהוראה, עובדת במשרה מלאה או מילויי מקום מלאים, הרבה מהם בתוך השכונה ובודאי רובם בתוך העיר (ולא במרחק נסיעה של שעה וחצי)

זה נכון מעוד יש הרבה מבלבלים בשכל אני מכיר אחת שלא רצתה לעבוד בבית שאן עד 4 רק עד 1 ורק ורק ורק היא ובעלה הגיעו למסקנא והם אומרים מעל כל במה אפשרית שאין עבודה והמצב קשה ומה נירא לכם היא הלכה לעבוד אחרי שהיא עברה דירה למקום שעולה פי שתיים היא הלכה לעבוד במעון בשכר מינימום מ7 עד 4 בזמן שאם היא הייתה מסכימה לעבוד עד 4 היא הייתה מקבלת על צהרון 60 לשעה ועל הבוקר קצת יותר ממנימום וכו' ויש עוד סיפורים

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        4
                                        • א אבו מאהר

כנראה שגם וגם.
                                          אבל בוא נבחן את המציאות.
                                          וזה מקומם.

מ מנותק
                                          מ מנותק
                                          משהמשה

לא כל מי !!!
                                          השאלה היא האם יש כאלו שעושים קמפיין ומבליטים דברים מסויימים, ולא מדברים על הפרנסה?
                                          כנראה שהם רוצים להגדיל את הקהילה, ואף אחד לא חושד שהם בכוונה תחילה רוצים לפגוע חלילה במישהו.

אפשר להבין שאולי הם חונכו על צמצום והסתפקות במועט ולא מבינים כלל שיש אנשים שלשלוח אותם למקומות כאלו זה לא בסדר.

אם אתה @אבו-מאהר תושב עפולה שמרוצה מאוד כולם שמחים לשמוע על כך ואם אתה יודע שהתעסוקה שם קלה ומכניסה, למה שמישהו יחשוד שבשביל שיהיו לך עוד שכנים... אתה רוצה לפגוע בזוצ תמים??

הקול השפויה תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          0
                                          תגובה
                                          • תגובה כנושא
                                          התחברו כדי לפרסם תגובה
                                          • מהישן לחדש
                                          • מהחדש לישן
                                          • הכי הרבה הצבעות

• 1
                                          • 2
                                          • 3
                                          • 4