עוסק פטור וקרן השתלמות: סיכונים והסתבכויות
-
שלום לכולם,
אני מלווה משפחות ששוקלות לפתוח עוסק פטור לצורך פתיחת קרן השתלמות לעצמאים, כדי ליהנות מהטבות המס.
עם זאת, נתקלתי בדיווחים על מקרים בהם אנשים הסתבכו כתוצאה מכך, ואני רוצה לוודא שאני מעניק להם את המידע המלא והמדויק ביותר.
האם אתם מכירים מקרים של אנשים שהסתבכו עקב פתיחת עוסק פטור למטרה זו?
ומהם, לדעתכם, הדברים הספציפיים שיכולים לגרום להסתבכות או לנזק במציאות, ושיש להזהיר מפניהם את מי ששוקל זאת?
אני מתכוון/ה לדברים כמו:דרישות דיווח מורכבות או שאינן ברורות.
השלכות מס לא צפויות (מעבר להטבות על ההפקדה) - לדוגמה, חבות במע"מ במקרים מסוימים, או השלכות על נקודות זיכוי/ניכויים אחרים.
בעיות מול רשויות המס (מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי) בשל אי-הבנה או טעויות.
השפעה על מעמד של שכירים (אם במקביל עובדים כשכירים).
כל סיכון אחר (כספי, בירוקרטי, משפטי) שעלול לצוץ.
אשמח מאוד לשמוע מניסיונכם, מקרים שאתם מכירים, ואזהרות חשובות שיכולות למנוע טעויות ממשפחות שפועלות בתום לב.
תודה רבה מראש!
-
שלום לכולם,
אני מלווה משפחות ששוקלות לפתוח עוסק פטור לצורך פתיחת קרן השתלמות לעצמאים, כדי ליהנות מהטבות המס.
עם זאת, נתקלתי בדיווחים על מקרים בהם אנשים הסתבכו כתוצאה מכך, ואני רוצה לוודא שאני מעניק להם את המידע המלא והמדויק ביותר.
האם אתם מכירים מקרים של אנשים שהסתבכו עקב פתיחת עוסק פטור למטרה זו?
ומהם, לדעתכם, הדברים הספציפיים שיכולים לגרום להסתבכות או לנזק במציאות, ושיש להזהיר מפניהם את מי ששוקל זאת?
אני מתכוון/ה לדברים כמו:דרישות דיווח מורכבות או שאינן ברורות.
השלכות מס לא צפויות (מעבר להטבות על ההפקדה) - לדוגמה, חבות במע"מ במקרים מסוימים, או השלכות על נקודות זיכוי/ניכויים אחרים.
בעיות מול רשויות המס (מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי) בשל אי-הבנה או טעויות.
השפעה על מעמד של שכירים (אם במקביל עובדים כשכירים).
אשמח מאוד לשמוע מניסיונכם, מקרים שאתם מכירים, ואזהרות חשובות שיכולות למנוע טעויות ממשפחות שפועלות בתום לב.
תודה רבה מראש!
@דוד-גולדברג כתב בעוסק פטור וקרן השתלמות: סיכונים והסתבכויות:
כרגע לעוסק זעיר חדש יש פטור מהצהרת הון, אבל יתכן מאוד שבהמשך מס הכנסה יבקשו הצהרת הון
-
אם פותחים עוסק פטור ואח"כ סוגרים אותו,
לכאורה אמורה להיות בעיה?
כי רק בפתיחת הקופה דורשים את אישור העוסק ולא בהפקדות ומשיכות.@בנימין-26 אתה צודק. יתכן ובעתיד הכללים ישתנו.
-
אם פותחים עוסק פטור ואח"כ סוגרים אותו,
לכאורה אמורה להיות בעיה?
כי רק בפתיחת הקופה דורשים את אישור העוסק ולא בהפקדות ומשיכות.@בנימין-26 כתב בעוסק פטור וקרן השתלמות: סיכונים והסתבכויות:
כי רק בפתיחת הקופה דורשים את אישור העוסק ולא בהפקדות ומשיכות.
זהו פירצה בחוק, אבל יכול מאד להיות שבעוד 20 שנה שיבואו למשוך את הכסף רשות המיסים תדרוש להוכיח שהעסק היה פעיל כל התקופה.
אל תשכח שברשות המיסים ממש לא אוהבים את ההטבה על קרן השתלמות והגיוני מאד שהם ינסו למסמס אותה ככל שיוכלו. -
@בנימין-26 כתב בעוסק פטור וקרן השתלמות: סיכונים והסתבכויות:
כי רק בפתיחת הקופה דורשים את אישור העוסק ולא בהפקדות ומשיכות.
זהו פירצה בחוק, אבל יכול מאד להיות שבעוד 20 שנה שיבואו למשוך את הכסף רשות המיסים תדרוש להוכיח שהעסק היה פעיל כל התקופה.
אל תשכח שברשות המיסים ממש לא אוהבים את ההטבה על קרן השתלמות והגיוני מאד שהם ינסו למסמס אותה ככל שיוכלו.@שואף-ליותר
ובמקרה הכי גרוע יצטרכו לשלם מס רווחי הון, אבל לא משהו מעבר לזה.