יש כאן מישהו שלא מפחד מאינבידיה?
-
נושא נדוש.
אבל אין ברירה.
זה לא סוד שאחוז נכבד מההשקעה בסנופי מושקע באנבידיה. וק"ו למי שמשקיע בנאסד"ק.
זה גם לא סוד שהחברה, שעברה את ה4 טריליון, יכולה להתנפץ בקול רעש גדול.
זוכרים את דיפסיק? זה היה רק משל....
במקרה כזה, לא יעזרו כל הטבלאות והאקסלים עם נתוני העבר.
האם זה נקרא פיזור סיכונים מותאם למשקיע?
לכאו' לא.
האלנטרטיבה הפשוטה זה סנופי משקל שווה. הבעיה שאין את זה בגלאט הון, [בהכשרים אחרים לא בדקתי].
אולי אם יהיה ביקוש נתחיל לראות עוד קרנות כשירות במשקל שווה. [גם על הנאסדק לא יזיק].
אז מי מצטרף?..... -
יש לך נתונים של מאה שנה מה עשה סנופי משקל שווה?
-
יש לך נתונים של מאה שנה מה עשה סנופי משקל שווה?
@דוד-גולדברג
יהיה באמת כדאי לשים גרף של 'זה לעומת זה'. -
@דוד-גולדברג
יהיה באמת כדאי לשים גרף של 'זה לעומת זה'.@שמואל כתב ביש כאן מישהו שלא מפחד מאינבידיה?:
@דוד-גולדברג
יהיה באמת כדאי לשים גרף של 'זה לעומת זה'.מצו"ב השוואה SPX (סנופי רגיל - נרות אדום ירוק) מול RSP (קרן סל סנופי משקל שווה - קו אדום) שקיים משנת 2003 אצל INVESCO.
ועיין עוד כתבה מפורטת ואיכותית כאן בקישור https://tradingil.co.il/מדד-sp-500-משקל-שווה/
@רק-לא-סנופי
ה'אמת, עדיין לא הבנתי את החידה למה הסנופי משקל שווה לא מרוויח משמעותית פחות, ולמה התנודיות די דומה בין הגרפים, מאחר ורוב הרווחים והתנודיות הוא בעקבות חברות בודדות ?@דוד-גולדברג
הבעיה שהמדד משקל שווה הנ"ל הוא הראשון והושק רק בשנת 2003, ולפני זה לא היה קיים,
כך שאין תיעוד על שנת 2000 עם קריסת הדוט-קום בסקטור האינטרנט להבין את המשמעות של ריכוז בטכנולוגיה,
וקריסות 2008 וקורונה לא היו בסקטור מסוים, כך שאכן לא נרשם אז הבדל גדול בין המדדים... -
נושא נדוש.
אבל אין ברירה.
לכאו' לא.
האלנטרטיבה הפשוטה זה סנופי משקל שווה. הבעיה שאין את זה בגלאט הון, [בהכשרים אחרים לא בדקתי].
אולי אם יהיה ביקוש נתחיל לראות עוד קרנות כשירות במשקל שווה. [גם על הנאסדק לא יזיק].
אז מי מצטרף?.....@רק-לא-סנופי כתב ביש כאן מישהו שלא מפחד מאינבידיה?:
זה גם לא סוד שהחברה, שעברה את ה4 טריליון, יכולה להתנפץ בקול רעש גדול.לפי חישוב ChatGPT:
קריסת אינבידיה ב75%! מהשווי העדכני ישפיע על הנסופי הרגיל (SPY) בירידה בסך 5% בלבד, ובסנופי משקל שווה (RSP) בסך 0.15%.
הבדל משמעותי, אבל על פני טווח ארוך זה מינורי, להזכירך השוק קרס ב-30% רק לפני כמה שבועות, והכל בסדר,
ואדרבה הסיכוי של הסנופי הרגיל לכאורה יותר גבוה לטווח הארוך, עקב ריכוזו בחברות מובילות...
ועל כן מתבקש הסבר על גודל הפחד ולמה @רק-לא-סנופי
-
@רק-לא-סנופי כתב ביש כאן מישהו שלא מפחד מאינבידיה?:
זה גם לא סוד שהחברה, שעברה את ה4 טריליון, יכולה להתנפץ בקול רעש גדול.לפי חישוב ChatGPT:
קריסת אינבידיה ב75%! מהשווי העדכני ישפיע על הנסופי הרגיל (SPY) בירידה בסך 5% בלבד, ובסנופי משקל שווה (RSP) בסך 0.15%.
הבדל משמעותי, אבל על פני טווח ארוך זה מינורי, להזכירך השוק קרס ב-30% רק לפני כמה שבועות, והכל בסדר,
ואדרבה הסיכוי של הסנופי הרגיל לכאורה יותר גבוה לטווח הארוך, עקב ריכוזו בחברות מובילות...
ועל כן מתבקש הסבר על גודל הפחד ולמה @רק-לא-סנופי
@טריידר כתב ביש כאן מישהו שלא מפחד מאינבידיה?:
להזכירך השוק קרס
זהו בדיוק. השוק קרס. לא חברה בודדת. אני מאמין בשוק. לא בחברה מסוימת. וודאי לא באינבידיה.
אגב, נפילה של אינבידיה יכולה ליצור זעזוע עמוק בשוק הטכנולוגיה. לטוב ולמוטב.
האמת שהפחד הוא לא רק מאינבידיה אלא מעוד חברות טכנולוגיה, שלא בטוח שישיגו את התוצאות הרצויות.
צריך להבין. בטכנולוגיה המצאה חדשה יכולה להזניק את המניה בעשרות ומאות אחוזים. אך יכול להיות גם השקעות של מליארדים שהולכים לטמיון.....
נ.ב. שלא תחשוב, יש לי כמה מניות של טסלה, שקניתי ב292 דולר, ביום של הסכסוך עם טראמפ. כי אני מאמין בחברה ומאמין שהסכסוך המטופש ביניהם לא באמת יזיק לחברה. סתם מצב רוח בשוק.
צריך לנצל את ההזדמנויות בשוק ההון. גם אם אנחנו משקיעים "פאסיביים". עכשיו לא הייתי נכנס אליה למשל, כי אני מושקע בה כבר בפנסיה. [מה לעשות ששם יש רק סנופי?...] -
להזכירך השוק קרס
זהו בדיוק. השוק קרס. לא חברה בודדת. אני מאמין בשוק. לא בחברה מסוימת. וודאי לא באינבידיה.
האמת שהפחד הוא לא רק מאינבידיה אלא מעוד חברות טכנולוגיה, שלא בטוח שישיגו את התוצאות הרצויות.
צריך להבין. בטכנולוגיה המצאה חדשה יכולה להזניק את המניה בעשרות ומאות אחוזים. אך יכול להיות גם השקעות של מליארדים שהולכים לטמיון.....
נ.ב. שלא תחשוב, יש לי כמה מניות של טסלה, שקניתי ב292 דולר, ביום של הסכסוך עם טראמפ. כי אני מאמין בחברה ומאמין שהסכסוך המטופש ביניהם לא באמת יזיק לחברה. סתם מצב רוח בשוק.
צריך לנצל את ההזדמנויות בשוק ההון. גם אם אנחנו משקיעים "פאסיביים". עכשיו לא הייתי נכנס אליה למשל, כי אני מושקע בה כבר בפנסיה. [מה לעשות ששם יש רק סנופי?...]@רק-לא-סנופי כתב ביש כאן מישהו שלא מפחד מאינבידיה?:
בטכנולוגיה המצאה חדשה יכולה להזניק את המניה בעשרות ומאות אחוזים. אך יכול להיות גם השקעות של מליארדים שהולכים לטמיון.....
נכון, אבל לא מדובר בתרחיש שחברה מובילה פושטת רגל לשליש ולרביע תוך תקופה קצרה,
התרחיש הריאלי הוא שעקב הורדת הצפי והתחזית לפיתוח והכנסות החברה, המשקיעים מושכים את הכסף בגדול,
ומכיון שכן, המשקיעים ישקיעו את הכספים באפיק אחר בתוך החברות שבסנופי, ולא יעבירו את הכספים מאינבידיה לביטקוין או למזומנים,
כך שהסנופי בסופו של דבר מכסה את רוב ככל התרחישים,ככל שכלכלת ארה"ב וחברותיה ישארו מובילים בעולם,
ואכן המתחרה הגדול והמוצלח היא סין, חברות המתקדמות בקצב מהיר וחדיש באופן מפתיע,
אבל החברות שם אינם אפיק השקעה מקובל ומבוקש, עקב התערבות הממשלה בכל החברות והמניות וחוסר השקיפות...
-
בטכנולוגיה המצאה חדשה יכולה להזניק את המניה בעשרות ומאות אחוזים. אך יכול להיות גם השקעות של מליארדים שהולכים לטמיון.....
נכון, אבל לא מדובר בתרחיש שחברה מובילה פושטת רגל לשליש ולרביע תוך תקופה קצרה,
התרחיש הריאלי הוא שעקב הורדת הצפי והתחזית לפיתוח והכנסות החברה, המשקיעים מושכים את הכסף בגדול,
ומכיון שכן, המשקיעים ישקיעו את הכספים באפיק אחר בתוך החברות שבסנופי, ולא יעבירו את הכספים מאינבידיה לביטקוין או למזומנים,
כך שהסנופי בסופו של דבר מכסה את רוב ככל התרחישים,ככל שכלכלת ארה"ב וחברותיה ישארו מובילים בעולם,
ואכן המתחרה הגדול והמוצלח היא סין, חברות המתקדמות בקצב מהיר וחדיש באופן מפתיע,
אבל החברות שם אינם אפיק השקעה מקובל ומבוקש, עקב התערבות הממשלה בכל החברות והמניות וחוסר השקיפות...
@טריידר יש משהו במה שאתה אומר.
אבל תחשוב על ההגיון. אתה קונה היום מוצר יקר. אם הוא יפול תקבל מוצר יקר אחר. מה תרוויח? איפה אתה בסיפור?
אם סקטור טכנולוגיה תיפול, מה שנפל זה הפסד!
כעת תבוא לקנות את סקטור האנרגיה המתחדשת למשל, הוא יהיה בשיאו, ויתייקר פי כמה.
בקיצור, ירידה זה הפסד, והעברת כספים לאפיק אחר זה פשוט מכירה בהפסד.
החכם עיניו בראשו משקיע היום באנרגיה מתחדשת ומחר בטכנולגיה....
[השוק ינצח את טראמפ בעז"ה...] -
@טריידר יש משהו במה שאתה אומר.
אבל תחשוב על ההגיון. אתה קונה היום מוצר יקר. אם הוא יפול תקבל מוצר יקר אחר. מה תרוויח? איפה אתה בסיפור?
אם סקטור טכנולוגיה תיפול, מה שנפל זה הפסד!
כעת תבוא לקנות את סקטור האנרגיה המתחדשת למשל, הוא יהיה בשיאו, ויתייקר פי כמה.
בקיצור, ירידה זה הפסד, והעברת כספים לאפיק אחר זה פשוט מכירה בהפסד.
החכם עיניו בראשו משקיע היום באנרגיה מתחדשת ומחר בטכנולגיה....
[השוק ינצח את טראמפ בעז"ה...]כמדומני לא הבנת את כוונתי.
אנחנו לא משקיעים בחברות מסוימות, וכשאינבידיה קורסת מוכרים בהפסד ועוברים לנטפליקס (צרכנות טכנולגיה),
אנחנו משקיעים בסנופי (הרגיל) שזה שוק ההון בארה"ב, ולא מרגישים כמעט שאינבידיה קרסה,
מכיון והכסף עבר לנטפליקס שגם היא בתוך הסנופי שאנחנו מושקעים בו,
וכלל השוק ימשיך להתפתח ולצמוח ולהרוויח ולחלק דיבידנדים...
כך שבסופו של דבר אנחנו לא מפחדים מקריסת אינבידיה.
וביתר עומק, אינבידה (או אמזון לדוגמה) יצרו למשקיעים כבר מאות אחוזים של רווח,
כך שגם אם אינבידה תקרוס ב-50%, בכל זאת הרוויח כלל השוק מעליית ערך של החברה עד כה,
מכיון והכספים שנמשכים כעת עם קריסתה הם כספים יש מאין,
כלומר הכסף שנכנס עכשיו לנטפליקס הוא כסף שנוצר ע"י אינבידיה,
נמצא שבשורה התחתונה הרווחנו גם מאינבידיה ובהמשך גם מנטפליקס.
(להמחשה, כל פרוטה שהרוויח פלוני אלמוני מביטקוין ומושך את הרווחים ומשקיע אותם חזרה לשוק ההון, הוא כולו רווח לשוק ההון)
אבל אתה צודק בזה שלהשקיע בנאסדאק (מדד תחום הטכנולוגיה בלבד בארה"ב) זה כבר סיכון מוגבר באמת (וגם על זה יד לדון וזה לא מוסכם).
אגב, ביצעת שורט על אינבידיה, או שהפחד הוא חד צדדי בלבד ?
-
כמדומני לא הבנת את כוונתי.
אנחנו לא משקיעים בחברות מסוימות, וכשאינבידיה קורסת מוכרים בהפסד ועוברים לנטפליקס (צרכנות טכנולגיה),
אנחנו משקיעים בסנופי (הרגיל) שזה שוק ההון בארה"ב, ולא מרגישים כמעט שאינבידיה קרסה,
כך שגם אם אינבידה תקרוס ב-50%, בכל זאת הרוויח כלל השוק מעליית ערך של החברה עד כה,
(להמחשה, כל פרוטה שהרוויח פלוני אלמוני מביטקוין ומושך את הרווחים ומשקיע אותם חזרה לשוק ההון, הוא כולו רווח לשוק ההון)
אבל אתה צודק בזה שלהשקיע בנאסדאק (מדד תחום הטכנולוגיה בלבד בארה"ב) זה כבר סיכון מוגבר באמת (וגם על זה יד לדון וזה לא מוסכם).
-
נושא נדוש.
אבל אין ברירה.
לכאו' לא.
אז מי מצטרף?.....@רק-לא-סנופי
סתם שאלה,
החלום של כל חברה הוא להרויח כמה שיותר, ולהיות כמה שיותר גדולה.
האם זה סיבה שהחברה תקרוס?
האם יש כזה חוק שחברה גדלה וגדלה עד שהיא מתרסקת?
למה חברה ששווה מעל 4 טריליון יש לה סיכוי להתרסק,
יותר מאשר חברה ששווה רק כמה מליארדים?ודרך אגב,
יש להראל 3 קרנות מחקות S&P500 משקל שווה כשרות [העד"ח והרב אריה דביר].אני תמיד חשבתי שהחכם מבין שהוא רק חכם ולא נביא, והפיזור הכי גדול שהוא יכול לעשות זה להשקיע במדד עולמי. אבל אז אתה חושש מהקריסה של אינבדיה שהיא בערך 4% מהמדד העולמי.
ולכן אתה כותב החכם עיניו בראשו משקיע היום באנרגיה מתחדשת ומחר בטכנולוגיה....
אבל אתה רק חכם ולא נביא,
אא"כ נימא שחכם עדיף מנביא... -
להזכירך השוק קרס
צריך לנצל את ההזדמנויות בשוק ההון. גם אם אנחנו משקיעים "פאסיביים". עכשיו לא הייתי נכנס אליה למשל, כי אני מושקע בה כבר בפנסיה. [מה לעשות ששם יש רק סנופי?...]@רק-לא-סנופי כתב ביש כאן מישהו שלא מפחד מאינבידיה?:
צריך לנצל את ההזדמנויות בשוק ההון. גם אם אנחנו משקיעים "פאסיביים". עכשיו לא הייתי נכנס אליה למשל, כי אני מושקע בה כבר בפנסיה. [מה לעשות ששם יש רק סנופי?...]
יש מסלול עוקב מדדי מניות בכל חברה, כדאי ללמוד עליו.
אא"כ אתה מחפש רק גלאט הון ואז אין את האפשרות הזאת. -
@רק-לא-סנופי
סתם שאלה,
יש להראל 3 קרנות מחקות S&P500 משקל שווה כשרות [העד"ח והרב אריה דביר].אני תמיד חשבתי שהחכם מבין שהוא רק חכם ולא נביא, והפיזור הכי גדול שהוא יכול לעשות זה להשקיע במדד עולמי. אבל אז אתה חושש מהקריסה של אינבדיה שהיא בערך 4% מהמדד העולמי.
אבל אתה רק חכם ולא נביא,
אא"כ נימא שחכם עדיף מנביא...@צמיחה כתב ביש כאן מישהו שלא מפחד מאינבידיה?:
יש להראל 3 קרנות מחקות S&P500 משקל שווה כשרות [העד"ח והרב אריה דביר].
א' אני רוצה שיהיה גם גלאט הון.
ב'- בפנסיה גם יש להם מסלול כזה? -
צריך לנצל את ההזדמנויות בשוק ההון. גם אם אנחנו משקיעים "פאסיביים". עכשיו לא הייתי נכנס אליה למשל, כי אני מושקע בה כבר בפנסיה. [מה לעשות ששם יש רק סנופי?...]
יש מסלול עוקב מדדי מניות בכל חברה, כדאי ללמוד עליו.
אא"כ אתה מחפש רק גלאט הון ואז אין את האפשרות הזאת.@צמיחה כתב ביש כאן מישהו שלא מפחד מאינבידיה?:
אא"כ אתה מחפש רק גלאט הון
אכן כן. ואני מוכן גם לשלם על זה את המחיר, לפי דעתי. [אל תרחם עלי, גם הסנופי הרגיל ירוויח בעז"ה....]
-
כמדומני לא הבנת את כוונתי.
אנחנו לא משקיעים בחברות מסוימות
אנחנו כן. סנופי 500 זה לא סיסמא. זה בעלות בחמש מאות חברות. וזה לא משנה אם זה החזקה פיזית או סינטטית.
אם המניה שווה היום מאה דולר לדוגמא, זה אומר שיש לך היום ביד 100 דולר, ואם היא תרד בעשר אחוז הפסדת עשר דולר! וזה לא משנה אם קנית אותה במאה דולר או בדולר בודד. אתה כנראה שוכח שאפשר למכור את המניה בכל רגע נתון..... -
@רק-לא-סנופי
סתם שאלה,
אבל אתה רק חכם ולא נביא,
אא"כ נימא שחכם עדיף מנביא...@צמיחה כתב ביש כאן מישהו שלא מפחד מאינבידיה?:
אני תמיד חשבתי שהחכם מבין שהוא רק חכם ולא נביא, והפיזור הכי גדול שהוא יכול לעשות זה להשקיע במדד עולמי. אבל אז אתה חושש מהקריסה של אינבדיה שהיא בערך 4% מהמדד העולמי.
אבל אתה רק חכם ולא נביא,
אא"כ נימא שחכם עדיף מנביא...לפני כמה שנים מניות האנרגיה היו בשמיים, תלו בהם תקוות של התחדשות, ולא בכדי. היום הם בירידה זמנית, עקב מדיניות טראמפ ועוד. זה לא נבואה, זה אחד ועוד אחד. העולם הולך לכיוון הזה ויש גם פיתוחים טכנולוגיים בתחום הזה. בסופו של דבר זה עסק רווחי. יותר ויותר רואים אנשים שקונים פנאלים סולארים לצורכי חסכון [עם אישורים או בלי...] והתופעה רק הולכת ומתרחבת.
לעומת זאת, השקעות בהמצאות טכנולוגיות שונות יכולות להצליח ויכולות גם שלא. ויכול להיות שגם יהיו יותר מידי המצאות ויותר מידי מתחרים, כך שבסופו של דבר ממש לא בטוח ששם יהיה שורת הסיכום של הרווח הנקי.
החכמה היא להשקיע בדבר עם פוטנציאל. לא בדבר שכבר הרווויח מלא-מלא כסף. -
זה רק לדוגמא, מתוך הפורום פה....
טקסט קישור -
אנחנו לא משקיעים בחברות מסוימות
אנחנו כן. סנופי 500 זה לא סיסמא. זה בעלות בחמש מאות חברות. וזה לא משנה אם זה החזקה פיזית או סינטטית.
אם המניה שווה היום מאה דולר לדוגמא, זה אומר שיש לך היום ביד 100 דולר, ואם היא תרד בעשר אחוז הפסדת עשר דולר! וזה לא משנה אם קנית אותה במאה דולר או בדולר בודד. אתה כנראה שוכח שאפשר למכור את המניה בכל רגע נתון.....@רק-לא-סנופי כתב ביש כאן מישהו שלא מפחד מאינבידיה?:
אם המניה שווה היום מאה דולר לדוגמא, זה אומר שיש לך היום ביד 100 דולר, ואם היא תרד בעשר אחוז הפסדת עשר דולר!
לא הפסדתי כלום, מכיון ושאר החברות עלו ב-10 דולר, מאחר והכסף שנמשך באינבידיה הושקע שם, ואני מחזיק בשניהם...
וזה לא משנה אם קנית אותה במאה דולר או בדולר בודד. אתה כנראה שוכח שאפשר למכור את המניה בכל רגע נתון.....
נכון.
אבל מניה "נופלת" עקב מכירת המניות, ומכיון ורוב משקיעי מוסדיים באינבידיה נמצאים ברווח עצום,
והכסף שקיבלו ממכירת אינבידיה כאמור יושקע שוב בחברה שנמצאת בסנופי, סה"כ לא שוב לא הפסדתי (כמעט)...גילוי נאות: אאל"ט לא קראתי על הסוגיא הנ"ל מדי הרבה, בעיקר מסברא, וכמה תובנות שנשארו אצלי בזכרון
-
אם המניה שווה היום מאה דולר לדוגמא, זה אומר שיש לך היום ביד 100 דולר, ואם היא תרד בעשר אחוז הפסדת עשר דולר!
לא הפסדתי כלום, מכיון ושאר החברות עלו ב-10 דולר, מאחר והכסף שנמשך באינבידיה הושקע שם, ואני מחזיק בשניהם...
וזה לא משנה אם קנית אותה במאה דולר או בדולר בודד. אתה כנראה שוכח שאפשר למכור את המניה בכל רגע נתון.....
נכון.
אבל מניה "נופלת" עקב מכירת המניות, ומכיון ורוב משקיעי מוסדיים באינבידיה נמצאים ברווח עצום,
והכסף שקיבלו ממכירת אינבידיה כאמור יושקע שוב בחברה שנמצאת בסנופי, סה"כ לא שוב לא הפסדתי (כמעט)...גילוי נאות: אאל"ט לא קראתי על הסוגיא הנ"ל מדי הרבה, בעיקר מסברא, וכמה תובנות שנשארו אצלי בזכרון
@טריידר אני אתן דוגמא להמחשת העניין. בכל גינת משחקים יש מקל מתנדנד עם מקום לשבת לשני ילדים משני הצדדים. כשזה עולה זה יורד. הילדים מפעילים כל אחד את כל כובד משקלם, וכל פעם מישהו אחר מנצח. הם יכולים לעשות כך יום שלם, זה עולה וזה יורד וחזר חלילה. אך לשמים הם לא יגיעו. המקל תקוע באמצע.
אני לא אומר שבטווח הארוך המדד לא עולה בכלל. אני אומר שאם תיקח מדד ותשים בו שני חברות מתחרות, שכשזה עולה זה יורד, ואתה נכנס ויוצא מהמדד בשתי נקודות הפוכות, לא הרווחת הרבה.
אם אתה מאמין בשני החברות, היה מתבקש להשקיע היום בחברה שנמצאת למטה, ומחר במתחרה שנמצאת למטה. [לא אומר למשוך, בעיקר הכסף החדש]. זה חלק מהמושג "לחזק" מניה.
זה נכון בחברות מתחרות, ונכון במידה מסוימת בסקטורים שונים.
ביום שהתפרסם החדשות של דיפסיק, זה היה הזדמנות מצוינת לקנות. כי הסיכון יותר קטן מהרווח. בסופו של דבר השוק לא מספיק אובייקטיבי, ונבהל מחדשות יותר ממה שהם באמת -
@טריידר אני אתן דוגמא להמחשת העניין. בכל גינת משחקים יש מקל מתנדנד עם מקום לשבת לשני ילדים משני הצדדים. כשזה עולה זה יורד. הילדים מפעילים כל אחד את כל כובד משקלם, וכל פעם מישהו אחר מנצח. הם יכולים לעשות כך יום שלם, זה עולה וזה יורד וחזר חלילה. אך לשמים הם לא יגיעו. המקל תקוע באמצע.
אני לא אומר שבטווח הארוך המדד לא עולה בכלל. אני אומר שאם תיקח מדד ותשים בו שני חברות מתחרות, שכשזה עולה זה יורד, ואתה נכנס ויוצא מהמדד בשתי נקודות הפוכות, לא הרווחת הרבה.
אם אתה מאמין בשני החברות, היה מתבקש להשקיע היום בחברה שנמצאת למטה, ומחר במתחרה שנמצאת למטה. [לא אומר למשוך, בעיקר הכסף החדש]. זה חלק מהמושג "לחזק" מניה.
זה נכון בחברות מתחרות, ונכון במידה מסוימת בסקטורים שונים.
ביום שהתפרסם החדשות של דיפסיק, זה היה הזדמנות מצוינת לקנות. כי הסיכון יותר קטן מהרווח. בסופו של דבר השוק לא מספיק אובייקטיבי, ונבהל מחדשות יותר ממה שהם באמתדוגמא משעשעת נוספת, היא אותו קבצן בשטיבלאך, שבמקום לפשוט את שתי ידיו קדימה, ידיו עסוקות להעביר כמה שקלים שלו מכיס אחד לכיס השני.....
לפעמים מישהו בדרך דוחף לו עוד איזה שקל.....