דילוג לתוכן

תמ"א 38 מה צריך לדעת שנכנסים לתהליך?

נדל"ן
5 2 167 2
  • נדל"ן, תמ"א 38/2

• שלום וברכה
    יש לי דירה בפריפריה
    עכשיו מוצע לנו תמ"א 38/2 בבנין
    מה צריך לדעת בענין וממה להיזהר?
    האם מומלץ לקחת עו"ד פרטי בנוסף לעו"ד של נציגות הדיירים? (הממומן ע"י החברה..)

• אין בעיה בכך שהחברה תממן את שכר הטרחה של עורך הדין, כל עוד הבחירה בעורך הדין נעשית באופן חופשי על ידי הדיירים.
    אם תבחר לקחת עורך דין נוסף מטעמך, הדבר עלול להוביל להוצאות נוספות ואף לעכב את התהליך.

• אין בעיה בכך שהחברה תממן את שכר הטרחה של עורך הדין, כל עוד הבחירה בעורך הדין נעשית באופן חופשי על ידי הדיירים.
    אם תבחר לקחת עורך דין נוסף מטעמך, הדבר עלול להוביל להוצאות נוספות ואף לעכב את התהליך.

@גמל-און לא התכוונתי לשלם עו"ד פרטי שיהיה מטעמי בכל התהליך
    רק שיעבור על החוזה ליעץ לי באופן אישי
    כל דייר יש לו את הצרכים שלו בניה לא חוקית/הסבת ערבות וכו' וכו'

• שלום וברכה
    יש לי דירה בפריפריה

כתב בתמ"א 38 מה צריך לדעת שנכנסים לתהליך?:

שלום וברכה
    יש לי דירה בפריפריה

למישהו יש עצות ספציפיות בנושא
    מקום בו אפשר ללמוד ע"כ בקלות?
    תודה!

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    42 פוסטים
    306 צפיות
    מ
    @בן-עליה כתב בדירת שותפים בפתח תקוה ל"אברך מתחיל": א. מה אחוז המס שמלשמים על כזה דבר? האם זה נקרא עסק ואז התשלום יותר גבוה בגדול המדינה לא מתעניינת בזה ואתה לא אמור לעדכן אף אחד. ואם לא עשית שינויים לא חוקיים כמו חלוקה ליחידות בגדול אין לעירייה מה לעשות נגדך גם אם יש שכן שמתלונן. וגם לא נראה לי שזה מוגדר עסק, זו שכירות למגורים במחיר יקר ובלאי גבוה. @צמיחה כתב בדירת שותפים בפתח תקוה ל"אברך מתחיל": @משהמשה בהחלט נשמע רעיון טוב, מעניין כמה הם מכניסים בדירה אחת, וכמה כסף החברה משלמת למשכיר. הייתי פעם בתוך דירה כזו דוחפים מיטות בכל מקום אפשרי כולל במטבח. משלמים למנהל בערך כמו שמקובל בניהול של דירות מחולקות. כמו שכתב @בן-עליה כתב בדירת שותפים בפתח תקוה ל"אברך מתחיל": בגדול ההצעה היתה 1200 ש"ח לאדם והמנהל מקבל 1200 ש"ח מה שחשוב לדעת שיש הוצאות של בלאי ומקובל לחשבן שיש הוצאות בסדר גודל של הכנסה מהשכירות של חודש אחד בשנה.
  • 1 הצבעות
    29 פוסטים
    543 צפיות
    נ
    @ברמיזא הסיפור עם טווערסקי זה אחת מההוכחות של ההתנכלות של ראש העיר לציבור החרדי! הובטח להם לפני הבחירות שמיד אח"כ הם יקבלו הקצאה ומאז עבר שנתיים! היה איזו קראוון שהיה מונח והציעו את זה לא ובמקום שראש העיר יראה משילות לציבור בוחריו, הוא השאיר את הקראוון דווקא אצל מתנגדיו! ולא פעל בכלום... ויש לו הרבה דרכים איך לפעול! וגם לגבי הכמות! אין לו הרבה אנשים שרוצים להתפלל איתו! אבל אתה יודע איזה פעילות הוא רוצה לעשות? הוא רוצה להפעיל כולל ערב ולהביא את ר י"מ ארלנגר שליט"א בכל שבוע, ועוד היד נטויה... ולפעילויות האלו יהיו לו במצטבר מאות רבות ואולי אלפים! ודוחים אותו כל הזמן.
  • 7 הצבעות
    7 פוסטים
    186 צפיות
    הקול השפויה
    @אבי-ר. כתב במה זה לוח שפיצר? ולמה אנשים טועים לחשוב שלא שווה למחזר את זה בסוף התקופה: @הקול-השפוי כי באמת מצד אחד הרעיון הוא די פשוט, אלא שיכול להיות שבזמנם היה צריך ראש מיוחד בשביל לעשות את זה בתכלס'. אז אתה אומר שהחידוש היה הנוסחה לביצוע בלי מחשב. אולי.
  • השקעה בנדל"ן בעת הזו, נכון או לא?

נדל"ן
    9
    0 הצבעות
    9 פוסטים
    321 צפיות
    מ
    https://magdilim.co.il/140520251232-2/
  • 4 הצבעות
    26 פוסטים
    926 צפיות
    ה
    @טריידר האותיות הקטנות גם לא מענינות כאן כ"כ, בתחום הזה יש לבחור את הבנאדם לפי איך שהוא מתנהל בשטח. כי בפועל לא תתבע אותו על הפרת חוזה וגם בלי להפר חוזה הוא יכול לסובב אותך בלי בעיה