דילוג לתוכן

תמ"א 38 מה צריך לדעת שנכנסים לתהליך?

נדל"ן
5 2 167 2
  • נדל"ן, תמ"א 38/2

• שלום וברכה
    יש לי דירה בפריפריה
    עכשיו מוצע לנו תמ"א 38/2 בבנין
    מה צריך לדעת בענין וממה להיזהר?
    האם מומלץ לקחת עו"ד פרטי בנוסף לעו"ד של נציגות הדיירים? (הממומן ע"י החברה..)

• אין בעיה בכך שהחברה תממן את שכר הטרחה של עורך הדין, כל עוד הבחירה בעורך הדין נעשית באופן חופשי על ידי הדיירים.
    אם תבחר לקחת עורך דין נוסף מטעמך, הדבר עלול להוביל להוצאות נוספות ואף לעכב את התהליך.

• אין בעיה בכך שהחברה תממן את שכר הטרחה של עורך הדין, כל עוד הבחירה בעורך הדין נעשית באופן חופשי על ידי הדיירים.
    אם תבחר לקחת עורך דין נוסף מטעמך, הדבר עלול להוביל להוצאות נוספות ואף לעכב את התהליך.

@גמל-און לא התכוונתי לשלם עו"ד פרטי שיהיה מטעמי בכל התהליך
    רק שיעבור על החוזה ליעץ לי באופן אישי
    כל דייר יש לו את הצרכים שלו בניה לא חוקית/הסבת ערבות וכו' וכו'

• שלום וברכה
    יש לי דירה בפריפריה

כתב בתמ"א 38 מה צריך לדעת שנכנסים לתהליך?:

שלום וברכה
    יש לי דירה בפריפריה

למישהו יש עצות ספציפיות בנושא
    מקום בו אפשר ללמוד ע"כ בקלות?
    תודה!

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    5 פוסטים
    96 צפיות
    איש קישא
    תודה לעונים, אכן מבירור שערכתי עושים הארכה בהגיעה הזמן וזה עולה כמה אלפי שקלים, פעם זה היה כל 49 שנים כך שזה היה יותר רלוונטי.... (אגב זה מול רמ"י אך יש מקום בירושלים שזה היה מול גוף אחר ואכן היו שם משפטים כשהחברה לא הסכימה להאריך את החכירה)
  • 5 הצבעות
    54 פוסטים
    649 צפיות
    ב
    @סמארט-הון כתב במחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?: יש תחזיות לכאן ולכאן [כמובן שזה אומדן גס מאוד ולפני כל עסקה של השקעה מומלץ להתייעץ עם יועץ נדל''ן ללא אינטרסים שמכיר את השוק באותה עיר] אני חושב שזה אחד הבעיות של המשקיע הפשוט ואני מאלו הוא לא מכיר יועץ נדל"ן טוב ללא אינטרסים הוא לא מכיר יועץ משכנתא טוב ואותו דבר בשוק ההון הוא מכיר יועץ השקעות טוב ללא אינטרסים וכן בביטוחים וכו' ובמיוחד עם הטבע החשדני שלנו נ.ב אולי היה אפשר להעלות המלצות של משתמשים שבדקו ועבדו מול יועץ וראו את היושר וההגינות
  • 3 הצבעות
    5 פוסטים
    2k צפיות
    הקול השפויה
    ירושלים: פסגת זאב מזרח
  • מבוא - המדריך לנדל"ן

נעול הועבר נדל"ן יהודה נקר
    1
    1
    1 הצבעות
    1 פוסטים
    220 צפיות
    יהודה נקרי
    אם נשאל אדם שנפגוש ברחוב מהי ההשקעה הבטוחה ביותר, סביר להניח שהתשובה שהוא יענה תהיה נדל"ן. ואכן ההורים של כולנו רכשו דירה למגורים ואולי גם להשקעה, חלק מאיתנו רכשו בעצמם אחת או יותר, והחלק שלא כנראה ששוכרים דירה. כך שבשונה משוק ההון למשל, שרבים מאיתנו מעולם לא ראו חשבון מסחר, ובורסה עבורם היא מעבדת יהלומים, נדל"ן חי ומוחשי לנגד עינינו באופן יומיומי. ובאמת ההשקעה בנדל"ן הינה יציבה בהרבה מובנים, ובהחלט יכולה להיות משתלמת, עם זאת כבעל ניסיון לא מועט ברוך ה', יצא לי לפגוש לא מעט, אברכים שספגו נזקים עצומים מהשקעות נדל"ן, שאם רק היו מתייעצים בזמן היו יכולים למנוע עוגמת נפש רבה. זכות נפלה בחלקי לנהל את הקטגורייה נדל"ן בפורום הנכבד הזה, ואני מקווה שהוא יעזור לכולנו ללמוד ולהכיר טוב יותר את השוק. בעז"ה בתקופה הקרובה אכתוב כאן סדרת מאמרים עם הדרכה ייעוץ וטיפים מיוחדים, על שלל נושאים בתחום ההשקעות בנדל"ן. אם יש לכם בקשות לנושאים נוספים אשמח לשמוע, המדריכים יעלו כשהם נעולים לתגובות, ודיונים עליהם נוכל לקיים בשרשורים הרלוונטיים. כמובן שניתן ליצור איתי קשר לייעוץ והכוונה כפי שמופיע בחתימה.
  • 4 הצבעות
    26 פוסטים
    926 צפיות
    ה
    @טריידר האותיות הקטנות גם לא מענינות כאן כ"כ, בתחום הזה יש לבחור את הבנאדם לפי איך שהוא מתנהל בשטח. כי בפועל לא תתבע אותו על הפרת חוזה וגם בלי להפר חוזה הוא יכול לסובב אותך בלי בעיה