-
@פלוס כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
ברשותך, תרשה לי לחלוק עליך בנקודה הזו, הגם שרעיונה נכון, אבל לא ממש, לקרוא לכל התנהלות כלכלית יצירתית בשם "קומבינה" – זה תיוג קצת מתנשא.
דבריך נכונים ישרים ונחוצים מאוד !
ואין מה להוסיף עליהם.
.
.
רק אבהיר יותר מתי הרעיון שבהודעה שלי כן קולע למטרה:והוא, במי שמעוניין להתפרנס, ולהרוויח את המקסימום האפשרי מהכשרונות שלו, ויש לו את האפשרות לשדרג את עצמו.
בזה יש (בהכללה גסה) הבדל תהום בין התנהלות אברך אמריקאי מקובע לבין אברך ישראלי מתוחכם.
ונביא שתי דוגמאות (מהמציאות הקרובה אלי) המלמדות על הכלל (וכמובן יש יוצא מן הכלל):
אברך ישראלי עם כשרון כושר ניהול, שאין לו אינטרס דווקא לעבוד ב"כלי קודש", הלך לעבוד כאיש תחזוקה ראשי של ישיב"ק, ומתגאה בזה שהוא גם מקבל דתות, גם מקבל משכורת-מלגת "שואל ומשיב" שאינה חייבת במס הכנסה והפרשות ביטו"ל, וגם מקבל אריזות אוכל וכדומה מיותרים, וגם מנות מוכנות כשאשתו חלשה וכו'. - ממש ניצח את המערכת על מלא!
הכל טוב ויפה, אבל אילו היה ממנף את הכשרון שלו, וכמו אברך אמריקאי שהיה הולך להתמצקע בניהול הצוות תעשייתי, או מנהל עבודות בנייה, היה גם מכפיל את השכר שלו פי ארבע, גם היה מקבל פנסיה וביטוח עבודה, וגם הרבה יותר סיפוק, ואת המנות והאוכל היה מזמין מהמסעדה המקומית במשלוח ישר לדלת ועוד היה נשאר לו עודף לחתן את הילדים...
דוגמה שניה, אברך ישראלי (שוב, שאינו מתכוון ללמוד, או לעבוד בעבודה תורנית/חרדית דווקא) בעל כושר יעוץ וליווי, נוטה לעבוד בחברה למימוש זכויות ביטו"ל, ולגרד את ה12% מהקבצה החודשית של הלקוחות, שגם זה סכום משמעותי, ועבודה (נקיה) ומכובדת.
אבל אברך אמריקאי היה הולך ומתמקצע כיועץ וליווי עסקים גדולים, ומשתלב בחברת ייעוץ וליווי עסקים מבוססת, וכך גם משתכר הרבה יותר, עבודה מבוססת יותר (יעוץ וליווי עסקים הוא לטווח בינוני עם תשלומים שוטפים), גם מקבל פנסיה וכו', גם מקבל השתלמויות להתקדם ולהתמצקע לרמה גבוה מאוד, ויתכן גם ליותר סיפוק...
(עוד דוגמה שעולה לי עכשיו, אמריקאי שפתח מסעדה ראשונה לסושי עם הכשר מהודר בארה"ב (סוג של ראש ישראלי), אך בתום תקופה עשה חקר שוק מעמיק, סגר את המסעדה שהכניסה לו הכנסה מכובדת, וכיום הוא מהספקים הכי גדולים בארה"ב לסושי ברמה תעשייתית...)
זאת נקודת ההבדל בין הראש שעובד תוך מעגל העוני עם קומבינות,
לבין ראש שעובד במעגל העשיר ללא קומבינות.
וזה הכוונה במש"כ:
@טריידר כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
אז הוא שאל, איך זה יכול להיות שהראש האמריקאי מצליח להרוויח הרבה כסף, ואילו הישראלי המתוחכם לא...
וזה מה שעניתי לו:
התושבה לדעת הפסיכולוגים להנ"ל:
כי קומבינות (גם ההכי חכמות) בתוך מעגל העוני, לא מניבים תוצאות שמעל ומעבר למעגל,
וכמו שאפילו עבודה ממש שבתוך מעגל העוני, באופן כללי לא מניבה פירות יפות במיוחד...
משא"כ הראש האמריקאי שנמצא בתוך מעגל העושר, אם יעבוד כראוי יכול להניב תוצאות טובות במעגל שלו...
@משה-חיים מסכים עם הנ"ל ?
@טריידר
כתבת יפה מאוד,
זה מתחיל מהמושגים בבית, מה נקרא הכנסה,
ובהחלט אצל האמריקאים המושגים שונים בתכלית מהישראלים.
לא שאני מכיר את כל האמריקאים...יש כאלו שמלכתחילה לא חושבים שהם מסוגלים להביא הכנסה מעבר לסכום מסויים, ובהתאם לזה הם ישאפו, והמשכנתא תהיה בהתאם.
ויש כאלו שמלכתחילה לא מפחדים לקחת משכנתא גבוהה, כי הם שואפים להכנסה הרבה יותר גבוהה.בקיצור "אבא עשיר אבא עני".
רק הערה קטנה,
יכול להיות בן תורה שעוסק לפרנסתו.
אבל אברך זה מי שתורתו אומנותו. -
@טריידר
כתבת יפה מאוד,
לא שאני מכיר את כל האמריקאים...יש כאלו שמלכתחילה לא חושבים שהם מסוגלים להביא הכנסה מעבר לסכום מסויים, ובהתאם לזה הם ישאפו, והמשכנתא תהיה בהתאם.
ויש כאלו שמלכתחילה לא מפחדים לקחת משכנתא גבוהה, כי הם שואפים להכנסה הרבה יותר גבוהה.בקיצור "אבא עשיר אבא עני".
רק הערה קטנה,
אבל אברך זה מי שתורתו אומנותו.@צמיחה כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
רק הערה קטנה,
אבל אברך זה מי שתורתו אומנותו.נ.ב.
בדקתי פעם את הנושא, ואין בזה כללים ברורים במילון החרדי.
אצל הרבה "אברך" הכוונה חרדי צעיר נשוי, ו"בן תורה" הוא אברך ששקוע רובו בלימוד...
ראה ערך "אברך פנוי 24/6 להובלות", ומאידך נוסח "בן תורה עם סמאטרפון העוסק בהפקת סרטוני ברדק"... -
@טריידר
כתבת יפה מאוד,
רק הערה קטנה,
אבל אברך זה מי שתורתו אומנותו.@צמיחה כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
בקיצור "אבא עשיר אבא עני".
אהבתי! קולע למטרה!
אז לסיכום - יש בזה בעצם ב' בחינות:
א' גובה ההכנסה החודשית הריאלית בתת מודע של הבן אדם.
ב' רוחב מעגל אפשרויות השתכרות הריאלי בתת מודע של הבן אדם.
וב' נקודות אלו משפיעים במישרין ובעקיפין על פרנסת האדם, הרבה מעבר לרמת ההתחכמות שלו.
-
הצלחת להגדיל הכנסות ? תשתף אותנו
איך עשית את זה? למי אתה חושב שזה מתאים?
כמה זה ריוחי ? וכו'
כדי שעוד יהודי יוכל להתפרנס בכבוד -
@רק-בס-ד קניתי (רק בס"ד) אחרי החתונה דירה זולה גדולה באזור נידח שיש שם הרבה שוכרים ועד עכשיו אני משלם שכירות על ידי זה לבית שמתאים לצרכי ונהנה מפער לטובתי.
מתאים למי שעוד לא קנה דירה מהחתונה ולא דחוף לו לגור מבית משלו ,דורש גם מעשיות. -
@איש-קיש
שמעתי מחבר שקנה באזור לוד [לא אחיסמך..]
דירה גדולה ליד אתרי בנייה ומשכיר אותם לפועלים...
זה רעיון טוב.. רק השאלה על האמינות בתשלומים/ ניקיון ותחזוק הדירה/ ושיסתיים הפרוייקט מה יהיה עם זה..@ia90990
זה עסק מאוד מצליח.
אם יש לך מנהל נכס טוב - ואתה משלם לו טוב - והוא זה שעובד עם חברות הבנייה
זו הכנסה יפה מאוד.
בלוד זה מקום טוב כי יש שם הרבה פרויקטים לפחות לעשור הקרוב, ואחרי עשור.... כבר הרווח נעשה.
יש גם הרבה שעושים את זה בפתח תקוה.
אני מכיר מנהל נכסים חרדי בפתח תקוה שהוא מאוד אמין והלקוחות שלו מרוויחים יפה. -
@איש-קיש
זה רעיון טוב.. רק השאלה על האמינות בתשלומים/ ניקיון ותחזוק הדירה/ ושיסתיים הפרוייקט מה יהיה עם זה..@ia90990 כתב ברעיונות להגדלת הכנסות מניסיון אישי בלבד:
@איש-קיש
זה רעיון טוב.. רק השאלה על האמינות בתשלומים/ ניקיון ותחזוק הדירה/ ושיסתיים הפרוייקט מה יהיה עם זה..דווקא אם פועלים (כמו אצלי ואצל חברים) זה הכי אמין כי זה בדרך כלל חברות כח אדם.
מה שכן זה מתאים רק לדירות לא משופצות ,העובדים לא נזהרים. -
השרשור דיי מהר משום מה ברח מהנושא המקורי
ברשותכם אני יחזור לשאלה איך אפשר להגדיל הכנסה ללא לצאת לעבוד
אני למדתי בכולל רצוף בתל אביב ובצהריים הלכתי ללמד בבית ספר של שובו
זה גם זכות עצומה ללמד ילדים תורה וגם סיפוק מטורף
וגם משלמים יפה מאוד
אני לא יודע איפה יש איך משיגים כזה דבר אני הלכתי עם חבר שהוא סידר את זה אבל זה קיים ומאמין שמי שרוצה ימצא את הדרך
בהצלחה -
הודעה ראשונה בפורום...
אמנם לא מנסיוני הישיר, אבל מצו"ב רשימה שקיבלתי מהבינה המלאכותית. לענ"ד רוב הדברים לא מופרכים בכלל, וייתכן שתהיה בזה תועלת (רבה) לחברים היקרים.
-
@צמיחה כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
רק הערה קטנה,
אבל אברך זה מי שתורתו אומנותו.נ.ב.
בדקתי פעם את הנושא, ואין בזה כללים ברורים במילון החרדי.
אצל הרבה "אברך" הכוונה חרדי צעיר נשוי, ו"בן תורה" הוא אברך ששקוע רובו בלימוד...
ראה ערך "אברך פנוי 24/6 להובלות", ומאידך נוסח "בן תורה עם סמאטרפון העוסק בהפקת סרטוני ברדק"...