דילוג לתוכן

הדרך להיפטר מ50,000 דולר

שוק ההון והשקעות
4 3 326 3

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    10 פוסטים
    117 צפיות
    מ
    @המומחה כתב באיזה מספר קרן של s&p 500 כשרה הכי מומלצת לקנייה: בטח שיש לדוגמה יש את הקרן המחקה האירית הפופולרית של חברת אינבסקו, שהיא קרן כשרה, אך יש דמי ניהול של 0.9 פעם כל יחידה היתה עולה למעלה מ4000 ש"ח אבל לאחרונה פיצלו את זה וזה יותר זול מספר 1183441 אני יודע. זו קרן סל מחקה. שאלתי על קרן נאמנות.
  • -3 הצבעות
    112 פוסטים
    477 צפיות
    ב
    @משהמשה כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה: @יושב-בגנים למה ? לי יש דרך עם 0 סיכונים ועשיתי את זה עם אחיין שלי... וב"ה אחד הרוויח הרבה והשני ירוויח בע"ה הרבה. לפני שהרב @הקול-השפוי יכתוב שיש כלל שאין דבר כזה בלי סיכונים. אבהיר שיש בזה הרבה סיכונים, רק שאני מודע להם מראש ויודע איך לפתור אותם. ולכן מבחינתי זה 0 סיכונים או איך שתקראו לזה בכללים שלכם. אני חושב שכאן @משהמשה הסביר את כל הדרך שלו בגדול איך שזה נראה הוא מסכים שצריך להזהר מסיכונים רק אצלו זה לא נקרא סיכון בגלל שיש לו דרכים לפתור את הבעיות החולקים עליו סוברים שדרכים לפתור את הבעיות לא נקראים אין סיכון אלא שיש פתרון אבל הסיכון קיים אחרי זה אני חושב שאין בכלל מחלוקת בדברים וכל אלו שמיד עונים נגד יכולים להבין את כוונתו ולהגיב בהתאם תנסו להבין את הראש שלו לפני התגובה
  • 1 הצבעות
    22 פוסטים
    151 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @שמח-לעזור כתב בהאם יש אפשרות באופציות להפחית סיכון בלי אירוע מס?: על החלק הראשון בדבריך לדעתך מותר הלכתית לסחור באופציות על החברה שמעסיקה אותך למרות שבחוזה הם אומרים שאסור? אם אוסרים בחוזה זה שאלה של גזל (אני עובד אצל גוי אבל גזל עכו"ם אסור על פי הלכה) אני חשבתי שאתה מתכוון שעצם הפעולה גוזלת מהחברה. @שמח-לעזור כתב בהאם יש אפשרות באופציות להפחית סיכון בלי אירוע מס?: מוודא שהבנתי את הדוגמא שלך .... אלא מה, תמכור את האופציה ששווה בסוף השנה בעצם 40 אם הבנתי נכון ואז תישאר עם מניות (שעדיין אצל הנאמן) ששווים 6,000 + 4,000 תמורת האופציה וגידרת את ההפסד למחיר הפרמיה אני בכיוון? כן אבל כיוון שאני אישית לא מספיק בקי באופציות אמרתי שיותר נכון ללמד את @עומק-הסיכוי את כללי הRSU שהם די פשוטים ולקבל ממנו ייעוץ בהתאם לצרכים הספציפיים.
  • 0 הצבעות
    101 פוסטים
    755 צפיות
    צ
    התכוונתי למה שכתבת כאן @מבין-עניין כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?: עוד לפני שדנים אם בכלל צריך כשרות לקרנות נאמנות (אף רב לא אומר שצריך למכור חמץ כשיש לך אותן בשונה ממניות ספציפיות), שים לב שמדובר כמעט לחלוטין על חברות של גוים. מניות ספציפיות אולי צריכות כשרות (מחלוקת גדולה). אגרות חוב קונצרניות ודאי צריכות, שהרי יש בהן ריבית ממש. אבל קרנות נאמנות???!!!! אתה תמה מה הצד שקרנות נאמנות צריכות כשרות, כאשר שנייה לפני כן כתבת שאג"ח קונצרני צריך כשרות, ויכול להיות שאותם קרנות נאמנות מחזיקות אג"ח. ולא ציינת שהרב שלך מתיר קרנות נאמנות בלי כשרות. ע"ז עניתי שבקרן נאמנות, מבחינה חוקית השקעה של מנהל הקרן היא עבור המשקיע. ואדרבה, יש דעות שקרנות נאמנות זה יותר חמור ממניות, כי מנהל הקרן מצביע בשבילך. והרב שפרן שהתיר זה מטעמים אחרים.
  • 0 הצבעות
    53 פוסטים
    2k צפיות
    ב
    @שלמה-ק כתב בספרים מומלצים - השקעות / שוק ההון / נדל"ן: סיכום של כל הספרים והחכמה בשוק ההון קראו בעיון קובץ השקעות (1).pdf אני חושב שזה לא הגיוני כל אשכול להכניס פרסומת כזו