דילוג לתוכן

"שיאי המדדים: התיעוד שלכם"

שוק ההון והשקעות
37 6 150 2

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    7 פוסטים
    90 צפיות
    משה צבימ
    @בן-עליה said: אל תשכח שאתה מפסיד ריבית דריבית על הזמן שהמס עדיין לא אצלך ואתה יכול להשקיע מחדש @העץ-הרענן הסביר את זה היטיב אתה צודק לחלוטין עם זאת אפקט ינואר הוא קיים ציטוט מהמכלול "הגורמים העיקריים העומדים מאחורי האפקט הם: תכנון מס - בסוף השנה הקלנדרית, נוהגים למכור מניות עליהן ניתן לרשום הפסד הון לצורך קיזוז מס. מכירת המניה בדצמבר גורמת לירידת שער המניה ורכשיתה מחדש בינואר מביאה לעליית השערים. הסבר זה מתיישב עם העובדה שהאפקט מתמקד במניות קטנות, משום שמשקיעים פרטיים הם אלה שחשופים לשיקולי מס רווחי הון ובה בעת הם אלה שמשקיעים במניות קטנות, בעוד שמשקיעים מוסדיים גדולים הם על פי רוב אדישים לשיקול המיסוי של סוף השנה, ומגבילים את עצמם למניות גדולות וסחירות יותר. עוד סיבה שתכנון מס של סוף השנה רלוונטי יותר למניות הקטנות, היא שהן תנודתיות יותר וממילא חשופות יותר להפסדים משמעותיים ביחס למחיר הקניה." מה שמעלה את השאלה למה זה קשור וכנראה שזה עניין דחייני של הרגע האחרון (כדי לא להפסיד את הקרן ולא רק את הריבית דריבית עליה) דרך אגב היה סיפור עם איזה בחור שמינף מאוד בקוינבייס ועשה רווח של עשרות מיליוני שקלים ב 2025 וכיוון שזוהי בורסה בחו"ל אין ניכוי מס במקור ובתחילת שנה זו הפסיד את כל כספו במינוף ללא ניהול סיכונים והוא נשאר עם חוב של מיליונים רבים למס הכנסה כי אין קיזוז משנת מס עוקבת
  • 8 הצבעות
    6 פוסטים
    304 צפיות
    ד
    איפה כתוב בכותרת שלקנות חברות טובות בירידה זה לא טוב . הכותרת פונה לתפיסה שקונים מניות שירדו .
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    407 צפיות
    חופש כלכליח
    @חיסכון-לחתונה כתב בהתחלתי לעשות שינוי ואני צריך את העזרה שלכם: גם את הקרן השתלמות? לא
  • 0 הצבעות
    53 פוסטים
    3k צפיות
    ב
    @שלמה-ק כתב בספרים מומלצים - השקעות / שוק ההון / נדל"ן: סיכום של כל הספרים והחכמה בשוק ההון קראו בעיון קובץ השקעות (1).pdf אני חושב שזה לא הגיוני כל אשכול להכניס פרסומת כזו
  • מגרשים בחירן

הועבר נדל"ן ומשכנתאות חירן מגרשים נדלן השקעות
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    506 צפיות
    מ
    אם זה משווק ע"י ברנדווין, אז יש להם שם טוב. בכל מקרה - התאמה אישית ללקוח זהו דבר קריטי. אחרת גם כשההשקעה עצמה היא בסדר - חוסר ההתאמה עלול לגרום להפסדים גדולים. מהיכרות בסיסית שלי עם החברה הנ"ל, כדאי מאוד לקחת יועץ חיצוני.