כלכלה נבונה - האם גם מי שמסיים בפלוס צריך אותה?
-
שלום וברכה לחברי הפורום היקרים!
יש לי שאלה אליכם:
אני מכיר מישהו שמסיים כל חודש בפלוס לאחר כל ההוצאות, ולאחר שהוא מפריש כל חודש כסף לחיסכון לחתונת הילדים.
השאלה שלו היא: האם גם בן אדם כזה צריך לחיות לפי הכתוב בספרי כלכלה נבונה - עם חישובים מדויקים, עם חלוקת הכסף לקטגוריות וכו'?
ואם כן, למה? מה לא טוב בגישה שבה קונים כמה שרוצים, וההחלטה אם לקנות משהו או לא מסתכמת בהסתכלות בחשבון הבנק - אם יש כסף אז אפשר לקנות מה שבא לך, ואם אין אז אין?
מה דעתכם על זה בכלל? -
שלום וברכה לחברי הפורום היקרים!
יש לי שאלה אליכם:
אני מכיר מישהו שמסיים כל חודש בפלוס לאחר כל ההוצאות, ולאחר שהוא מפריש כל חודש כסף לחיסכון לחתונת הילדים.
השאלה שלו היא: האם גם בן אדם כזה צריך לחיות לפי הכתוב בספרי כלכלה נבונה - עם חישובים מדויקים, עם חלוקת הכסף לקטגוריות וכו'?
ואם כן, למה? מה לא טוב בגישה שבה קונים כמה שרוצים, וההחלטה אם לקנות משהו או לא מסתכמת בהסתכלות בחשבון הבנק - אם יש כסף אז אפשר לקנות מה שבא לך, ואם אין אז אין?
מה דעתכם על זה בכלל?@ashuvax ממה ששמעתי מחברים שעשו את התהליך של התייעלות וכו' עיקר התהליך הוא "מודעות" (מל' ידיעה)
לענ"ד זה תהליך מעולה גם למי שנמצא בפלוס אם כי זה בד"כ אומר שהוא מתנהל טוב (ההוצאות הם בד"כ כ 10% יותר ממה שיש לנו)
מודעות לא אומר דווקא אצל איש מקצוע אלא גם בינו לבין עצמו אבל מודעות זה חשוב בכללי ובעיקר לימים סגריריים (שבעז"ה לא יהיו) -
כל חברה או חנות שיחליטו שהם מפסיקים לעשות חשבון מה הם מכניסים מה הם מוצאים
בעיקרון יכולים לעשות את זה ולא בטוח שהם יגיעו לפשיטת רגל אבל הסיכוי שהריוחיות שלהם תרד גבוה
זה לא חובה אבל זה עוזר מאוד