דילוג לתוכן

כלכלה נבונה - האם גם מי שמסיים בפלוס צריך אותה?

כלכלת המשפחה
3 3 61 3
  • שלום וברכה לחברי הפורום היקרים!
    יש לי שאלה אליכם:
    אני מכיר מישהו שמסיים כל חודש בפלוס לאחר כל ההוצאות, ולאחר שהוא מפריש כל חודש כסף לחיסכון לחתונת הילדים.
    השאלה שלו היא: האם גם בן אדם כזה צריך לחיות לפי הכתוב בספרי כלכלה נבונה - עם חישובים מדויקים, עם חלוקת הכסף לקטגוריות וכו'?
    ואם כן, למה? מה לא טוב בגישה שבה קונים כמה שרוצים, וההחלטה אם לקנות משהו או לא מסתכמת בהסתכלות בחשבון הבנק - אם יש כסף אז אפשר לקנות מה שבא לך, ואם אין אז אין?
    מה דעתכם על זה בכלל?

• שלום וברכה לחברי הפורום היקרים!
    יש לי שאלה אליכם:
    אני מכיר מישהו שמסיים כל חודש בפלוס לאחר כל ההוצאות, ולאחר שהוא מפריש כל חודש כסף לחיסכון לחתונת הילדים.
    השאלה שלו היא: האם גם בן אדם כזה צריך לחיות לפי הכתוב בספרי כלכלה נבונה - עם חישובים מדויקים, עם חלוקת הכסף לקטגוריות וכו'?
    ואם כן, למה? מה לא טוב בגישה שבה קונים כמה שרוצים, וההחלטה אם לקנות משהו או לא מסתכמת בהסתכלות בחשבון הבנק - אם יש כסף אז אפשר לקנות מה שבא לך, ואם אין אז אין?
    מה דעתכם על זה בכלל?

@ashuvax ממה ששמעתי מחברים שעשו את התהליך של התייעלות וכו' עיקר התהליך הוא "מודעות" (מל' ידיעה)
    לענ"ד זה תהליך מעולה גם למי שנמצא בפלוס אם כי זה בד"כ אומר שהוא מתנהל טוב (ההוצאות הם בד"כ כ 10% יותר ממה שיש לנו)
    מודעות לא אומר דווקא אצל איש מקצוע אלא גם בינו לבין עצמו אבל מודעות זה חשוב בכללי ובעיקר לימים סגריריים (שבעז"ה לא יהיו)

• כל חברה או חנות שיחליטו שהם מפסיקים לעשות חשבון מה הם מכניסים מה הם מוצאים
    בעיקרון יכולים לעשות את זה ולא בטוח שהם יגיעו לפשיטת רגל אבל הסיכוי שהריוחיות שלהם תרד גבוה
    זה לא חובה אבל זה עוזר מאוד

נושאים מוצעים

• מחשבון קל לבניית תקציב

כלכלת המשפחה תקציב משפחתי
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    15 צפיות
    א
    יש למישהו?
  • 1 הצבעות
    7 פוסטים
    206 צפיות
    מ
    @דוד-גולדברג כתב במי הארגון המוביל בכלכלה חכמה/נבונה: "ברור שמי שרוצה להשקיע 'גוט פלוס' הכי מקצועי והכי מעמיק שיש מגיע לישראל גוטמן. אתה בניגוד ענינים...
  • 8 הצבעות
    6 פוסטים
    431 צפיות
    ש
    @איציק-התותח כתב בכמעט עשרת אלפים שקלים נעלמו לי - עד שפתחתי את דוח האשראי: בעבר הלא רחוק, פירוט האשראי היה מגיע בדואר, וכולם היו בודקים אותו. אצלי זה עדיין מגיע בדואר. (אחרי הרבה זמן אבל בסוף מגיע). (אולי אם תבקש מהבנק/חברת אשראי יחזירו לך אני לא מבין בזה).
  • 10 הצבעות
    9 פוסטים
    500 צפיות
    מ
    @טריידר כתב במשקיעים ! אבל שקועים בלימוד !!!!: ג] יש קצת "באג" בהפיכת העיסוק לערכי עבור "חתנין רבנן", מאחר (ולפי התרשמותי) ככל שאברך יותר רואה בעסק ענין רוחני, או אפילו קיום "חובת השתדלות שבתיירה", זה אוטומטית מוריד חלק ניכר מתחושת האחריות הכספית, וכמו שכתבת במקו"א שחונכנו לכסף קל וסייעתא דשמיא מופלגת, לכן ככל שהעסק יותר קשור להקב"ה, כך מובטחת יותר יביא סייעתא דשמיא, ובבחינת "אם נגזר עלי לחתן בכבוד, זו עסקה עם פוטנציאל מפסיקה לטשטש את הנס, ולהיכנס לפרטי פרטים ולבדוק כל האפשרויות והבטוחות זה כבר בגדר ספיקות בביטחון וכו'"... אדרבה לסוג אברך כזה זה יעזור לבדוק את העיסקה מכל כיוון, כי מקובלנו מרבותינו בעלי המוסר שרק בגשמיות יש גבול להשתדלות. אבל ברוחניות צריך לשאוף להגיע למקסימום ולעשות כל מאמץ ואין גבול להשתדלות, וככל שמתאמצים יותר הקב"ה נותן יותר. בגדר "הרחב פיך ואמלאהו". ואברך שמשוכנע [או שמשכנע את עצמו - כמוני], שכל העיסוק בהשקעות הוא נטו השתדלות לרוחניות, מובטח לנו שלא יחסוך כל מאמץ בזה, כי ברוחניות זו העבודה של האדם ולא של הקב"ה. והוא באמת יקבל סייעתא דשמיא יותר.... כמו שאמר ר' שלום שבדרון 2 אנשים סוללים את אותו הכביש, אחד עוסק במצוות ישוב ארץ ישראל, והשני עובד במע"צ - הגלגול הקודם של "נתיבי ישראל". הכל תלוי בכוונה.... [image: 1755623079861-865d5034-19e5-4478-8613-28d19baafeb2-image.png] אוצר החכמה_-_ ברכת אברהם - מאמרים והדרכות תורה א - ארלנגר, אברהם בן שמשון רפאל__ 248_249.pdf [image: 1755622759758-a95beb2a-bf52-41d6-ac43-d4ba7ac0b103-image.png]
  • 6 הצבעות
    17 פוסטים
    538 צפיות
    דוד קד
    אתם צודקים הבעיה היא בעצמאים שרוצים לעדכן [וכו' ואכמ"ל] והם שואלים מה המחיר או אחד שבמצב כלכלי קשה ובגלל רווח של עוד 200 שח בחודש הוא לא זכאי למענק עבודה בסכומים של אלפים [מכיר כזה סיפור] התשובה היא גם וגם לא צריך להתקמצן ולא לעבוד כי אני יפסיד עת המענק אבל ליפני שאתה מקבל הבודה תעשה חשבון אם זה שווה לך או שאתה תפסיד [ואם זה על הגבול כן שווה להפסיד כדי שתוכל לגדול עוד ולא להישאר תקוע]