דילוג לתוכן

סוגרים שנה בצורה חכמה-כל הטבות המס שניתן לנצל

פרנסה
3 3 146 3
  • בס"ד
    אנחנו מתקרבים לסוף שנת המס, וזה הזמן לבדוק אם מגיעים לכם החזרי מס.במידה ושילמתם מס במהלך השנה, יש כמה דרכים שיכולות לזכות אתכם בהחזר:

1. תרומות לפי סעיף 46 -מוכרות במס ב35% מסכום התרומה
    2. הפקדות לביטוח חיים -(כולל ביטוח חיים למשכנתא) המזכות בזיכוי ממס
    3. הפקדות לקרן השתלמות וגמל כעצמאי -מעבר לחיסכון הפנסיוני הן מפחיתות את חבות המס
    4. נקדות זיכוי בגין תואר אקדמי או לימודי מקצוע(בהתאם לתחומים ולהיקפים הקבועים בחוק).
      5) נקודות זיכוי ממס הכנסה בעד ילד או בוגר עם מוגבלות (גם במקרה של אישור מוועדת השמה)
      6)עודף מס שנוכה ממשכורת/מעבודה נוספת- לעיתים המעביד ניכה יותר מדי מס
      7)שינויי מעמד במהלך השנה – נישואים, לידה, סיום לימודים, מעבר מקום מגורים לאזור פיתוח.
      8)אי התאמות בין הכנסות לניכויי מס – נפוץ במיוחד בשכירים שעובדים בכמה מקומות.
      9)הוצאות מוכרות לשכירים במקרים מסוימים – כגון הוצאות לרישיון מקצועי, השתלמות, או תשלום לאיגוד מקצועי.
      10)קבלת דמי לידה / אבטלה / מילואים – לפעמים יוצרים מצב של חישוב מס מחדש שמגיע ממנו החזר
      וישנם נושאים נוספים שכדאי לבדוק ולהסדיר עוד לפני סיום שנת המס ---
      אם תרצו, ניתן לבצע בדיקה ללא עלות.
      עלות הגשת דוח להחזר מס: 10% מההחזר בפועל + מע"מ.

בהצלחה!
    91434469-8d79-4821-8931-b6eaa11b9e6f-image.png

• בס"ד
    אנחנו מתקרבים לסוף שנת המס, וזה הזמן לבדוק אם מגיעים לכם החזרי מס.במידה ושילמתם מס במהלך השנה, יש כמה דרכים שיכולות לזכות אתכם בהחזר:

1. תרומות לפי סעיף 46 -מוכרות במס ב35% מסכום התרומה
    2. הפקדות לביטוח חיים -(כולל ביטוח חיים למשכנתא) המזכות בזיכוי ממס
    3. הפקדות לקרן השתלמות וגמל כעצמאי -מעבר לחיסכון הפנסיוני הן מפחיתות את חבות המס
    4. נקדות זיכוי בגין תואר אקדמי או לימודי מקצוע(בהתאם לתחומים ולהיקפים הקבועים בחוק).
      5) נקודות זיכוי ממס הכנסה בעד ילד או בוגר עם מוגבלות (גם במקרה של אישור מוועדת השמה)
      6)עודף מס שנוכה ממשכורת/מעבודה נוספת- לעיתים המעביד ניכה יותר מדי מס
      7)שינויי מעמד במהלך השנה – נישואים, לידה, סיום לימודים, מעבר מקום מגורים לאזור פיתוח.
      8)אי התאמות בין הכנסות לניכויי מס – נפוץ במיוחד בשכירים שעובדים בכמה מקומות.
      9)הוצאות מוכרות לשכירים במקרים מסוימים – כגון הוצאות לרישיון מקצועי, השתלמות, או תשלום לאיגוד מקצועי.
      10)קבלת דמי לידה / אבטלה / מילואים – לפעמים יוצרים מצב של חישוב מס מחדש שמגיע ממנו החזר
      וישנם נושאים נוספים שכדאי לבדוק ולהסדיר עוד לפני סיום שנת המס ---
      אם תרצו, ניתן לבצע בדיקה ללא עלות.
      עלות הגשת דוח להחזר מס: 10% מההחזר בפועל + מע"מ.

בהצלחה!
    91434469-8d79-4821-8931-b6eaa11b9e6f-image.png

@אסתר-קונינסקי סליחה על הבורות, אבל יש אפשרות להסביר מה זה כל דבר?

• @אסתר-קונינסקי סליחה על הבורות, אבל יש אפשרות להסביר מה זה כל דבר?

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    6 פוסטים
    35 צפיות
    מ
    רשמתי שעברתי לעוסק זעיר. ענו לי שכיון שבקשת הצהרת ההון יצאה לפני המעבר אין אפשרות לבטל. שלחו אותי לשלוח מייל למקום שלא עונים בו. פניתי אליהם שוב. ממש עכשיו שלחו לי את זה.. הנה ההתכתבות שלי: מאת: #### (פ"ש גוש דן (39)) 16:56 , 11/02/2026 לא ניתן לבטל ה. הון הדרישה לה. הון יצאה לפני סיווג התיק לעוסק זעיר ולכן אין מקום לבטלה מאת: ##### 15:12 , 12/02/2026 את התשובה הזו קיבלתי והסברתי שהוא נוגד את העיקרון של פתיחת עוסק זעיר. פתחתי בטעות עוסק פטור ובתוך כמה ימים שיניתי אותו לעוסק זעיר. כל מה שיש לי ידוע לרשות המיסים הצהרת הון היא פעולה מורכבת שדורשת השגת מסמכים ישנים. ואין מקום להיצמדות לתקנה הזו במקרה שלי. מבקש מאד שתשקלו שוב את הענין המשך לפנייתי הקודמת לשקול ביטול הצהרת הון בעקבות מעבר לעןסק זעיר. שלחתם אותי לפנות לכתובת מייל MaisaraSo@taxes.gov.il שלחתי הודעה לפני חודש אין תגובה!!! בפעם הבקודמת הפנתם אותי למייל שצויין לעיל. רק שאין בו מענה. יש דרך אחרת לפנות לשם? מאת: ####(פ"ש גוש דן (39)) 13:09 , 02/03/2026 בקשתך הועברה לרכז חוליה אןרגנית
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    81 צפיות
    Y
    לא הצלחתי להבין התלבטות בין איזה שתי דברים אבל אני רוצה להסביר קצת יש שתי הקלות בעוסק זעיר 1 30% מההכנסות נחשבים להוצאות שזה הגורם שלא צריך מייצג עם רישיון (אבל אם אתה מסתבך תסתדר לבד גם בתשלום לא מכיר מי שיעזור לך) וגם הצורה לדווח יותר קל מי שלא שולט בהכנסות שלו לדוגמה מי שעובד רק עם פרויקטים גדולים והוא לא יכול לקחת פחות עבודות ואין לו הוצאות ודאי כדאי לו להיות זעיר (אם הוא זכאי למענק עבודה אם אין 2 דירות אם יש 2 דירות לא כדאי לו להיות פטור לאשה שיש לה דמי לידה ) מי שיכול לשלוט בעסק שלו לא צריך להיות זעיר המייצג לוקח אותו מחיר כי התשלום הוא על האחריות והוא לא יכול להעסיק עובדים עוד משהו שזעיר יש לו פטור מהצהרות הון לשנתיים אבל בהנחה בארנונה יש עיריות שלא מורידים את השלושים אחוז מי ששולט בהכנסות שלו יש רווח 1 הצהרות הון וסיכון בארנונה (להיות בלי מייצג לא הכנסתי בסיכום עקב הפסוק ולפני עור לא תתן מכשול ויראת מאלקיך אני ה)
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    98 צפיות
    בנימין 26ב
    וכלל נוסף בהחלת וותק: זה רק מקופה אחת נזילה לקופה אחת שאינה נזילה. אי אפשר להשתמש באחת נזילה על כמה שאינן.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    88 צפיות
    חופש כלכליח
    רק העובד יכול לפתוח רק המעסיק יכול להפקיד
  • 5 הצבעות
    19 פוסטים
    582 צפיות
    ב
    איזה מסמכים צריך לצרף בהגשת הבקשה (אני רוצה לנסות לעשות לבד...)?