דילוג לתוכן

מי המפסידים האמיתיים של החלטת הנגיד להשאיר את הריבית על כנה

כלכלת המשפחה
4 4 177 3
  • אתמול הודיע נגיד בנק ישראל שהריבית נשארת על מתכונתה, ולא הוריד אותה כפי שציפו רבים מענף הנדל"ן במשק יחד עם רבבות אלפי ישראל הנאנקים מידי חודש לשלם את המשכנתא שנמדדת על פי הוראת הוד מעלת הנגיד.

ההחלטה הזו גררה אחריה גל גדול של תגובות, שניסו להבין האם הנגיד בחר לחכות תקופה ארוכה עד להורדת המחירים, או שזה אסטרטגיה בנויה מראש, יועצי המשכנתאות שיגרו הסברים ארוכים לנמענים שלהם ברשימות הדיוור, העיתונים התמלאו בכותרות והחיים נמשכו כסדרם.

אבל בשקט בשקט, במשרדי בנק לאומי מן הסתם פוטר אתמול קופרייטר נועז שלקח הימור גדול מידי על חשבון הבנק, כן זה מינורי עבורם, הם שמרויחים סכומי עתק מידי שנה יוכלו להתמודד עם ההוצאה הלא צפויה הזו גם בלי התרומות שלכם, אבל עדיין זו היתה הוצאה אחת גדולה מידי, המבצע האחרון של בנק לאומי הכריז על הורדת הריבית ללקוחות הבנק, מעבר למחיר שהגדיר הנגיד, הגימיק שנשען על התקוה שהנגיד יוריד מחירים בסבב הקרוב, נתן לבנק את התדמית הזולה בלי להיות זול באמת.

החגיגה הזו התנהלה כשהבנק סביר להניח גורר אליו לקוחות אלא שאתמול התברר שהתוכניות השתבשו והבנק יאלץ לשלם מכספו את עלויות הגימיק הפרסומי שהוא יצא אליו ולספוג את ההנחה הזו על חשבונו.

• כתבתי כבר בזמנו שההטבה היא לא כ"כ גדולה
    זה לא הפסד כ"כ גדול לבנק כמו שזה נראה
    וכפי שאתה בעצמך @ניסן-עציוני כתבת

• לבנק לאומי אין באמת את הבעיה להוריד את הפריים,
    כיון שהוא הבנק הגדול ויש לו הרבה כסף מהעו"ש וכדו'
    כך שהוא עצמו לא משלם את ריבית בנק ישראל,
    ולכן המרווח שלו כאן הוא גבוה מאוד.

• תמיד חשבתי שהבנק עצמו מרוויח שהפריים גבוה
    וסה"כ הבנק לאומי החליט להרוויח קצת פחות
    לפי מה שאתה אומר @ניסן-עציוני זה נראה שטעיתי במשהו.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    19 פוסטים
    250 צפיות
    א
    אצלי זה היה באותו בנק בדירה אחרת אבל כך הבנתי מסוכן הביטוח
  • 5 הצבעות
    9 פוסטים
    211 צפיות
    ניסן עציונינ
    @שמיל-שמיל כתב באיך כולנו משלמים מס על מס, ואז מס הכנסה על המס על המס.: @ניסן-עציוני בא נשאל כך חוץ ממס הבלו יש מדינה בעולם שלא פועלת בצורה דומה? אין לי מושג למען האמת אני לא מתעסק בכלל במיסים ואני בספק כמה הטורים האלו נחוצים יש דעה שאומרת שהידע הזה הוא חשוב כדי להסתכל על התמונה הרחבה, אבל יש גם דעה שאומרת לא להטריח עם הפרטים הקטנים, שאלה.
  • מידע על אשראי הייטקזן

כלכלת המשפחה אשראי הייטק הטבות בנק
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    178 צפיות
    בוטח בה'ב
    מה שמסתבר שהם לא מפסידים עלייך... וגם אם יש מתנת הצטרפות ריבוי כ.א. ופיזור תשלומים זה יכול להוות טריגר לסחרחורת כלכלית -נקודה למחשבה לפני כל הצטרפו למועדון כזה או אחר
  • מידע על גמחי"ם

כלכלת המשפחה גמח כספים
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    1k צפיות
    הקול השפויה
    כאן יש את כל הפרטים על קרן הוכשטין
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    939 צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.