דילוג לתוכן

מי המפסידים האמיתיים של החלטת הנגיד להשאיר את הריבית על כנה

כלכלת המשפחה
4 4 160 3
  • אתמול הודיע נגיד בנק ישראל שהריבית נשארת על מתכונתה, ולא הוריד אותה כפי שציפו רבים מענף הנדל"ן במשק יחד עם רבבות אלפי ישראל הנאנקים מידי חודש לשלם את המשכנתא שנמדדת על פי הוראת הוד מעלת הנגיד.

ההחלטה הזו גררה אחריה גל גדול של תגובות, שניסו להבין האם הנגיד בחר לחכות תקופה ארוכה עד להורדת המחירים, או שזה אסטרטגיה בנויה מראש, יועצי המשכנתאות שיגרו הסברים ארוכים לנמענים שלהם ברשימות הדיוור, העיתונים התמלאו בכותרות והחיים נמשכו כסדרם.

אבל בשקט בשקט, במשרדי בנק לאומי מן הסתם פוטר אתמול קופרייטר נועז שלקח הימור גדול מידי על חשבון הבנק, כן זה מינורי עבורם, הם שמרויחים סכומי עתק מידי שנה יוכלו להתמודד עם ההוצאה הלא צפויה הזו גם בלי התרומות שלכם, אבל עדיין זו היתה הוצאה אחת גדולה מידי, המבצע האחרון של בנק לאומי הכריז על הורדת הריבית ללקוחות הבנק, מעבר למחיר שהגדיר הנגיד, הגימיק שנשען על התקוה שהנגיד יוריד מחירים בסבב הקרוב, נתן לבנק את התדמית הזולה בלי להיות זול באמת.

החגיגה הזו התנהלה כשהבנק סביר להניח גורר אליו לקוחות אלא שאתמול התברר שהתוכניות השתבשו והבנק יאלץ לשלם מכספו את עלויות הגימיק הפרסומי שהוא יצא אליו ולספוג את ההנחה הזו על חשבונו.

• כתבתי כבר בזמנו שההטבה היא לא כ"כ גדולה
    זה לא הפסד כ"כ גדול לבנק כמו שזה נראה
    וכפי שאתה בעצמך @ניסן-עציוני כתבת

• לבנק לאומי אין באמת את הבעיה להוריד את הפריים,
    כיון שהוא הבנק הגדול ויש לו הרבה כסף מהעו"ש וכדו'
    כך שהוא עצמו לא משלם את ריבית בנק ישראל,
    ולכן המרווח שלו כאן הוא גבוה מאוד.

• תמיד חשבתי שהבנק עצמו מרוויח שהפריים גבוה
    וסה"כ הבנק לאומי החליט להרוויח קצת פחות
    לפי מה שאתה אומר @ניסן-עציוני זה נראה שטעיתי במשהו.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    6 פוסטים
    86 צפיות
    א
    באופן כללי אתה צודק בדבריך. @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: בשנים האחרונות המדד בישראל עלה סביב 3%–4% בשנה (ובשנים מסוימות אף יותר). לא מסתכלים בזה לפי השנים האחרונות שספציפית היה בהם קורונה ומלחמה, אלא לאורך השנים שהממוצע הוא מתחת ל2% אינפלציה בשנה, וכך גם הציפיות לשנים הקרובות. (אם לא יקרה עוד משהו לא צפוי) @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: כיום ניתן לקחת מסלולים לא צמודים בריבית קבועה של כ־5.5%–5.7%: כמו שכבר תיקנו אותך. ולמעשה כמו שכתב @משכנתא-בקצב-שלך ההמלצה בד"כ היא לקחת מזה סכום נמוך, כך שאין השפעה רצינית מהאינפלציה, ויש מקרים שכן כדאי לשקול לקחת מזה סכומים גדולים יותר.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    267 צפיות
    א
    @שמיל-שמיל אני חושב שעדין ההבדל ברור.
  • עדכונים והסברים על משכנתאות ונדל"ן

נדל"ן משכנתא נדלן
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    327 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @יוסי-אוסטר יוסי אם אתה כותב את זה כבר ניתן לסמוך על זה!
  • ה'כלום' הזה שמנהל לנו את החיים...

כלכלת המשפחה 613
    4
    5 הצבעות
    4 פוסטים
    181 צפיות
    התותח זה אניה
    @מפתח_בינה אבל לפעמים צריך לפתוח את הראש להגדלת הכנסות ורק אז להתקדם אם הכסף בחיים קשה להתקדם בחיים עם סכום שבקושי מכסה את החודש
  • 1 הצבעות
    16 פוסטים
    525 צפיות
    מ
    @התותח-זה-אני אין פסוק בתורה שאומר להוציא כסף על סיוע מקצועי וכמה לשלם עליו. -ה' נתן חכמה לבני אדם כדי שיוכלו לברר מה יביא להם את מה שצריכים. אז מי שכבר מתנהל נכון - שאפו! מי שצריך לתקן משהו, שישאל את עצמו איך הוא עושה את זה: למצוא מידע חינם און-ליין? לקרוא ספר? להצטרף לסדנא קבוצתית של גברים? ליווי זוגי חינמי אצל ארגון מסוים? ליווי בתשלום של 2000 ש"ח? ליווי בתשלום של 15 אלף..? בודאי צריכים סיבה לשלם יקר כשאפשר לשלם זול או כלום, תבררו, תשאלו, תתייעצו... אבל אל תתנו לעצמכם להישאר בלי כלום כי שמעתם שליווי חינם לא עוזר, וגם אין לכם כסף לשלם... מעניין לעניין באותו עניין: לאחרונה תליתי בחדר הקפה של הקהילה תובנות בעניין שינויי הרגלים בכיף, תכנון והשגת יעדים וכו' -מה שנוגע לשיפור בכלכלת המשפחה ובכל נושאי החיים. היום הגיע אלי אברך ואומר לי - 'תשמע משה חיים - הערך שאתה כותב פה הוא ממש מטורף! אבל תגיד לי; למה שמישהו יבוא דווקא אליך כשיש אחרים שזולים יותר..?' 'הנה לך' אמרתי לו, 'כבר שנים שאתה מכיר את המושג מאמן כלכלי--- ורק בשבועות האחרונים נודע לך כמה עומק יש בזה, ואיך שאדם שעובר 6 הכשרות באימון ופיננסים יש לו הרבה מה למכור... אז האם אתה לא חושב שמי שרואה את המהלך שלי ומתחבר לסגנון - יעדיף לשלם לי יקר יותר מאשר למאמן אחר שלא יודע להסביר למה הוא לוקח כסף על מכירת אוויר?' 'טוב נו - עכשיו שאנשים רואים את כל מה שאתה כותב, אז הם מתחילים להתחמם... והם ילכו למישהו שלוקח זול, ואע"פ שאין לו כישרון הסבר כמו שלך; מה זה משנה? העיקר הוא עושה את אותה העבודה...' שתקתי. רק הסתפקתי אם להיעלב או לרחם... ומעניין לעניין בעניין אחר: אם אתה מכיר מאמן כלכלי שתקוע בלי לקוחות או שלא מצליח להוביל אנשים לשינוי בפועל... -אני מקיים וובינר חד-פעמי בשבוע הקרוב כדי לחלוק תובנות חשובות שיעזרו למאמנים עם האתגרים שלהם. אז תוכל לתת לו את המייל שלי להצטרפות ללא תשלום. שבת שלום לכולם!