דילוג לתוכן

קבוצת רכישה בעד או נגד

הועבר נדל"ן
5 4 201 1
  • אשמח לשיתופים ותכתובות על נושא קבוצת רכישה, מה מומלץ וממה צריך להישמר, מה צריך לברר, ומתי בכלל זה הפסד? האם זה השקעה 'בטוחה' והאם עדיף למען הביטחון לשלם יותר לחברה רשמית? ובקיצור אשמח למה יותר פרטים על הנושא העלום הזה, בתודה.

• אשמח לשיתופים ותכתובות על נושא קבוצת רכישה, מה מומלץ וממה צריך להישמר, מה צריך לברר, ומתי בכלל זה הפסד? האם זה השקעה 'בטוחה' והאם עדיף למען הביטחון לשלם יותר לחברה רשמית? ובקיצור אשמח למה יותר פרטים על הנושא העלום הזה, בתודה.

@שמואל
    למה אתה קורא לזה השקעה
    רכישת דירה כזאת בלי קשר למושג הקעה היא שאלה גדולה
    יש לי קצת מידע בעניין אבל הבנתי יש חוקים חדשים כך שפשוט כדאי שתברר אצל עו"ד
    ועדיף אצל נתן רוזנבלט

• @שמואל
    למה אתה קורא לזה השקעה
    ועדיף אצל נתן רוזנבלט

@חושב-שאני-גאון
    הבנתי שזה בעיקר תלוי
    באיזה שלב הקבוצה נמצאת אם היא אחרי ההתרים זה הרבה יותר קל
    וכמובן מה הרקורד של מי שמנהל אותה
    וכמה זמן יש לך כי ברוב המקרים זה לוקח יותר זמן מבניה רגילה
    בקיצור מי שבעיקר חשוב לו זול ולא אכפת לו כמה זה יש בזה מעלה
    יש קבוצות שהמס דירה שניה הולך רק על רכיב הקרקע ואז זה חיסכון משמעותי
    מקווה שעזרתי

• @שמואל
    למה אתה קורא לזה השקעה
    ועדיף אצל נתן רוזנבלט

@חושב-שאני-גאון
    א. התכוונתי במילה 'השקעה' לרכיב הסיכון שבקבוצת רכישה.
    ב. מדובר בקרקע אחרי אישורים לפני היתר, אבל היזם לא מתחייב למחיר סופי וגם לא למועד מסירה, האם יש מצב שאפסיד את כל הרווח על שכירויות במשך השנים (6-7), ואם כן אז מה כל הפאנץ' של קבוצת רכישה?

• @חושב-שאני-גאון
    ב. מדובר בקרקע אחרי אישורים לפני היתר, אבל היזם לא מתחייב למחיר סופי וגם לא למועד מסירה, האם יש מצב שאפסיד את כל הרווח על שכירויות במשך השנים (6-7), ואם כן אז מה כל הפאנץ' של קבוצת רכישה?

@שמואל כתב בקבוצת רכישה בעד או נגד:

@חושב-שאני-גאון

מומלץ לשמוע מה יש ליעקב רייניץ לומר בעניין.

חלק א'
    https://www.youtube.com/watch?v=-VrklBAjdbM&pp=ygUn16fXldecINeU15zXqdeV158g15nXoten15Eg16jXmdeZ16DXmdel

חלק ב'
    https://www.youtube.com/watch?v=EGlcmSWq8LM&pp=ygUn16fXldecINeU15zXqdeV158g15nXoten15Eg16jXmdeZ16DXmdel

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ- ב-

נושאים מוצעים

• מס שבח ומס רכישה בדירה שניה

נדל"ן הגדרות הפורום
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    35 צפיות
    ק
    אשמח לידע הנרחב של משתתפי הפורום. דירה שניה, אם אני מעביר אותה על שם הבת שלי כשהיא תגיע לגיל 18, ו'היא' תמכור אותה, האם יהיה מוטל עליה לשלם מיסים, או שזה כמו שאני קונה לה דירה. שאלה שניה, אם תהיה לה דירה חוץ מהדירה הזאת, האם צריך לשלם מיסים על דירה שקבלו במתנה.
  • 2 הצבעות
    2 פוסטים
    239 צפיות
    י
    מדובר בחברה רקורד חברה אחראית ומנוסה בתחום הנדלן זה קבוצת רכישה שמנוהלת ע"י עו"ד שפטלר שהוא העו"ד מאוד חזק בתחום ומנהל מספר קבוצות כמו שדה דוב, האחים גינדי , קבוצת חגג' המטרה של החברה להביא את האותו קונספט שנמצא בציבור הכללי דהיינו קבוצות רכישה ברמה גבוהה ללא חירטוטים וסיבובים מיותרים של שינו תב"ע וכו' אלא קניית מגרש הוצאת היתרים וביצוע של בניה.....
  • 1 הצבעות
    36 פוסטים
    974 צפיות
    פ
    @שמיל-שמיל כתב בשאלת השאלות: האם לקנות דירה או לחכות?: השכירות הממוצעת יותר קרוב הל3.5 אחוז איפה?
  • 1 הצבעות
    69 פוסטים
    2k צפיות
    ו
    לגבי הדיון על הגירה ערבית \ חילונית \ חרדית מעולם לא הייתה הגירה ערבית לעיר, הנושא נופח מאוד כחלק ממסעות הבחירות לראשות העיר בין 2 מועמדים, היה מקרה ספציפי של קבלן שמכר כמות דירות לערבים כיוון שנתקע עם הפרויקט שלו והענין טופל בבתי משפט. סיפור עתיק. עיריית עפולה מקדמת את השכונות גבעת המורה ועפולה עילית כשכונות חרדיות גם בתוכניות בעירייה וגם מול הממשלה, בהבנה שאם החרדים יתרכזו בשכונות והחילונים יגיעו לשכונות במרכז ובדרות העיר, לא יווצרו גם בעתיד חיכוכים שקיימים בערים אחרות. כיום אין כמעט רכישת דירות בשכונות ע"י חילונים לבד מהאזורים החדשים בעפולה הצעירה, שמסתבר שכשתתקדם ההתפתחות החרדים שם, הם ינטשו.
  • מחיר למשתכן \ דירה בהנחה פתרון או הבעיה?

הועבר נדל"ן מחיר למשתכן
    10
    0 הצבעות
    10 פוסטים
    476 צפיות
    פ
    כמה נקודות שעלו כאן צריכות התייחסות, ברור שמחירי הדירות עולים מהמון סיבות חלקם פתירות וחלקם לא. עדיין רכיב הקרקע הוא בעל משמעות עצומה במחיר הדירה הסופי ומסחר הקרקעות במדינה הוא מטורף והזוי. רק תחשבו את המחיר הנגרם ללקוח בגלל מחיר הקרקע, נניח שמחיר הקרקע הוא 100,000 ש"ח ליחידה: נוסיף על זה עלויות מימון לקבלן עד גמר ההיתר, כשנתיים לפחות ועד 5-6 שנים נוסיף את המע"מ שהוא על כל ערך הדירה, מס רכישה, ואת הסיכון שהקבלן לוקח אם הוא ייכשל יוצא שעל כל 100,000 שהמדינה מכניסה ממכירת קרקעות הלקוח ישלם 120,000-150,000 במחיר הדירה שיטת המכרזים הנהוגה במדינה גורמת שלמעט מקרים נדירים מחירי הקרקעות תמיד יעלו וכל קבלן ייתן את המקסימום שהוא יכול. אין דבר כזה קבלן מרוויח או מפסיד, כל הוצאה של הקבלן מתגלגלת ישירות על הרוכש בקצה. מכאן הטענה שמחיר למשתכן גורמת לעליית מחירים כיוון שהרווח נשען על הדירות בשוק החופשי הוא בעצם מעלה את מחירי הדירות בשוק החופשי. הסיבה העיקרית של שיטת ההגרלות היא פשוט אופיום להמונים!!! אין אפשרות לתת לכל הזוצי"ם דירות במחיר למשתכן לכן עושים הגרלות, כולנו מכירים מישהו שזה בירושלים או בית שמש ומסייע לחלום שלנו להמשיך ולהחלם. ולכן מחיר מטרה של כל הפרויקט וסבסוד קרקעות בפריפריה הוא הפתרון היחידי שיכול לסייע, וזה כנראה לא יקרה.