השקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?
-
לאחר אינסוף פרשיות כואבות מנשוא של נפילות משקיעים תמימים,
נראה שסוף סוף משהו השתנה.
יש תחושה שהציבור למד.@ארגון בנקל, איצ'ה דז'אלובסקי, יד שמשון, @ניסן-עציוני וכמובן @ישראל-גוטמן —
ועוד רבים וטובים —
עושים ימים כלילות כדי ללמד את הציבור מה נכון ומה לא.ויש תחושה שהציבור באמת מפנים: התמימות פחתה, יש פחות טעויות, יותר בדיקה ויותר אחריות.
אולי זה רק אני, אולי זו השהות המרובה כאן בפורום,
אבל התחושה שלי היא שאנחנו בעיצומו של שינוי אמיתי.מה דעתכם? מרגישים כך גם?
-
פחות מרגיש את זה, יש עדיין המון חכמולוגים שחושבים שהם פיצחו את השיטה.
ובעיקר בשוק הנדל"ן המון צעירים עדיין לוקחים משכנתאות שספק גדול, אם יוכלו לעמוד בתשלומים. -
ובעיקר בשוק הנדל"ן המון צעירים עדיין לוקחים משכנתאות שספק גדול, אם יוכלו לעמוד בתשלומים.@פושט-רגל-מרמה-ד
נכון מאוד ולכן מומלץ מאוד להתייעץ עם יועצים כלכליים ו/או יעץ משכנתאות לפני שחותמים על עסקה ולא להיות מאלה שמגיעים ליועץ אחרי חתימה ואז היועץ נאלץ להוציא משכנתא למישהו שאין לו בכלל סיכוי לשלם -
ובעיקר בשוק הנדל"ן המון צעירים עדיין לוקחים משכנתאות שספק גדול, אם יוכלו לעמוד בתשלומים.@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
ובעיקר בשוק הנדל"ן המון צעירים עדיין לוקחים משכנתאות שספק גדול, אם יוכלו לעמוד בתשלומים.לא על זה דיברתי.
אני לא חושב שאנשים לא עושים טעויות כלכליות,
נראה לי שיש פחות הונאות בהשקעות.
ענין המשכנתאות באמת ראוי לדיון נפרד אבל לא זה הנושא כאן. -
לאחר אינסוף פרשיות כואבות מנשוא של נפילות משקיעים תמימים,
יש תחושה שהציבור למד.@ארגון בנקל, איצ'ה דז'אלובסקי, יד שמשון, @ניסן-עציוני וכמובן @ישראל-גוטמן —
ועוד רבים וטובים —
עושים ימים כלילות כדי ללמד את הציבור מה נכון ומה לא.ויש תחושה שהציבור באמת מפנים: התמימות פחתה, יש פחות טעויות, יותר בדיקה ויותר אחריות.
אולי זה רק אני, אולי זו השהות המרובה כאן בפורום,
אבל התחושה שלי היא שאנחנו בעיצומו של שינוי אמיתי.מה דעתכם? מרגישים כך גם?
@הקול-השפוי כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
אחר אינסוף פרשיות כואבות מנשוא של נפילות משקיעים תמימים,
אם עדיין מותר לי להביע את דעתי...
הם הצליחו יותר מידי.
זה נקרא לשפוך את המים עם התינוק.
הציבור החרדי הצטיין בהשקעות מחוץ לקופסא.
וכפי שכתבו ארגון בנקל בעצמם בשם ר' דב....@פשוט-יהודי כתב בדרמה! - ההכרעה הברורה במעונו של רשכבה"ג הגר"ד לנדו שליט"א:
בימים האחרונים, בתל תלפיות במרומי הגבעה בבני ברק, בביתו הקט של רשכבה"ג מרן ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו שליט"א, לאחר שעלה על שולחן מלכים האמירות כביכול שעצם השיח על השקעות דרך 'ארגון בנקל' והדרבון של הארגון לעמלי תורה לתכנן מוקדם ככל האפשר, עוד כשהילדים רכים את ההוצאות הנצרכות לחתונתם ומהיום להתחיל לחסוך לכך בצורה מפוקחת, הרי זו פגיעה במידת הביטחון. רבן של ישראל נזעק ובבת אחת כל הספיקות הוסרו ובקול דממה דקה אך ברורה ונחרצת הגיעה ההכרעה: זה דבר חשוב מאד מאד! זה לא דבר חדש! תמיד השקיעו! גדולי ישראל בכל הדורות גם השקיעו ועשו מסחר!
אף אחד לא חושב שהוא התכוון להשקעות פסיביות בשוק ההון.
ההשקעות היו בנדלן, ובסלבודקא זה היה ממש ממש מקובל.
ידועה הבדיחה על משפחה מפורסמת בבני ברק, שהם רוכבים על אופניים ועוצרים ליד כל אתר בנייה...והקמפיין הצליח לגרום לכולם לחשוש ולפחד ולחשוב שהשקעה זה הימור.
אודה שמעולם לא הקשבתי לקווים הללו, ואיני יודע מה המסרים שהועברו בהם, רק שמעתי את ההדים מהציבור שחושש....
לא היה עדיף לתת הנחיות להשקעות בטוחות במקום להכניס פחד ובהלה... בגלל כאלו שעשו שטויות כולם צריכים להפסיד????????????????????????.. -
אני חולק עליך, אני סבור שרוב הציבור אינם נאשי עסקים מטבעם, א"א לתת להם כללים מלמעלה ולגמור את הסיפור, להיפך אתה מעוניין בהשקעה שב אצל איש מוקצע מומלץ ותקבל החלטות בצורה מושכלת לא מפירסום כלשהוא בעיתון או מחבר שלך תסמוך עליו
@שמיל-שמיל כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
אני חולק עליך, אני סבור שרוב הציבור אינם נאשי עסקים מטבעם, א"א לתת להם כללים מלמעלה ולגמור את הסיפור, להיפך אתה מעוניין בהשקעה שב אצל איש מוקצע מומלץ ותקבל החלטות בצורה מושכלת לא מפירסום כלשהוא בעיתון או מחבר שלך תסמוך עליו
ההנחיה המרכזית של כל מי שמבין בנדלן היא להתייעץ עם אנשי מקצוע ולקבל בסוף אישור מרבנים שמבינים בתחום....
-
@שמיל-שמיל כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
ההנחיה המרכזית של כל מי שמבין בנדלן היא להתייעץ עם אנשי מקצוע ולקבל בסוף אישור מרבנים שמבינים בתחום....
-
@משהמשה
הביה כשכותבים הנחיות בצורה יבשה ומסודרת אנשים חושבים שהם יכולים להסתדר לבד
אם זה היה כ"כ ברור מה שאתה אומר איך זה שאנשים רבים בכל אופן נפלו, האם נראה לך שזה הגיע אחר יעוץ ובדיקת עומק?@שמיל-שמיל כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
@משהמשה
הביה כשכותבים הנחיות בצורה יבשה ומסודרת אנשים חושבים שהם יכולים להסתדר לבד
אם זה היה כ"כ ברור מה שאתה אומר איך זה שאנשים רבים בכל אופן נפלו, האם נראה לך שזה הגיע אחר יעוץ ובדיקת עומק?אז בגלל זה צריך לשפוך את המים עם התינוק.
יש דרך אמצע הדרך הקיצונית שלהפחיד ציבור שלם שרובו משקיע יפה מאוד כמו שכתבתי כאן בגלל שיש אחרים שטועים היא לא ראויה כלל וכלל.
הם אנשים חכמים מאוד ויכולים למצוא את הדרך איך לעשות את זה בצורה מושכלת, ועדיין לא מאוחר.... -
@הקול-השפוי כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
אחר אינסוף פרשיות כואבות מנשוא של נפילות משקיעים תמימים,
הם הצליחו יותר מידי.
זה נקרא לשפוך את המים עם התינוק.
הציבור החרדי הצטיין בהשקעות מחוץ לקופסא.
וכפי שכתבו ארגון בנקל בעצמם בשם ר' דב....@פשוט-יהודי כתב בדרמה! - ההכרעה הברורה במעונו של רשכבה"ג הגר"ד לנדו שליט"א:
בימים האחרונים, בתל תלפיות במרומי הגבעה בבני ברק, בביתו הקט של רשכבה"ג מרן ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו שליט"א, לאחר שעלה על שולחן מלכים האמירות כביכול שעצם השיח על השקעות דרך 'ארגון בנקל' והדרבון של הארגון לעמלי תורה לתכנן מוקדם ככל האפשר, עוד כשהילדים רכים את ההוצאות הנצרכות לחתונתם ומהיום להתחיל לחסוך לכך בצורה מפוקחת, הרי זו פגיעה במידת הביטחון. רבן של ישראל נזעק ובבת אחת כל הספיקות הוסרו ובקול דממה דקה אך ברורה ונחרצת הגיעה ההכרעה: זה דבר חשוב מאד מאד! זה לא דבר חדש! תמיד השקיעו! גדולי ישראל בכל הדורות גם השקיעו ועשו מסחר!
אף אחד לא חושב שהוא התכוון להשקעות פסיביות בשוק ההון.
ההשקעות היו בנדלן, ובסלבודקא זה היה ממש ממש מקובל.
ידועה הבדיחה על משפחה מפורסמת בבני ברק, שהם רוכבים על אופניים ועוצרים ליד כל אתר בנייה...והקמפיין הצליח לגרום לכולם לחשוש ולפחד ולחשוב שהשקעה זה הימור.
אודה שמעולם לא הקשבתי לקווים הללו, ואיני יודע מה המסרים שהועברו בהם, רק שמעתי את ההדים מהציבור שחושש....
לא היה עדיף לתת הנחיות להשקעות בטוחות במקום להכניס פחד ובהלה... בגלל כאלו שעשו שטויות כולם צריכים להפסיד????????????????????????..@משהמשה כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
בוודאי שמותר!
אתה מאד מעשיר את הפורום בדעותיך הייחודיות, וזה קול שאסור שיושתק!!! -
@משהמשה כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
בוודאי שמותר!
אתה מאד מעשיר את הפורום בדעותיך הייחודיות, וזה קול שאסור שיושתק!!!@שואף-ליותר כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
בוודאי שמותר!
אתה מאד מעשיר את הפורום בדעותיך הייחודיות, וזה קול שאסור שיושתק!!!@שואף-ליותר כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?:
גילוי נאות אני גר במרכז לא רחוק ממך.
@הקול-השפוי כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?:
אתה פשוט טועה,
רוב המשתמשים כאן הם לא מהפריפריה,כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?:
וחברי הפורום הזה שרובם המוחלט מהפריפריה הם הנורמלים...
או שמי שגר בפריפריה פחות רואה את משקיעי הנדלן וחושב שזה מסובך ומסוכן והימור.
או שהשמים הכחולים והציפורים ביום והכוכבים בלילה מכניסים אדם לרוגע שהוא לא מסוגל להתעסק עם משהו שמצריך להיות דרוך כמו נדלן????
זוהי שאלת השאלת הגדולה.....ואידך זיל גמור
-
@שואף-ליותר כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
בוודאי שמותר!
אתה מאד מעשיר את הפורום בדעותיך הייחודיות, וזה קול שאסור שיושתק!!!@שואף-ליותר כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?:
גילוי נאות אני גר במרכז לא רחוק ממך.
@הקול-השפוי כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?:
אתה פשוט טועה,
רוב המשתמשים כאן הם לא מהפריפריה,כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?:
וחברי הפורום הזה שרובם המוחלט מהפריפריה הם הנורמלים...
או שמי שגר בפריפריה פחות רואה את משקיעי הנדלן וחושב שזה מסובך ומסוכן והימור.
או שהשמים הכחולים והציפורים ביום והכוכבים בלילה מכניסים אדם לרוגע שהוא לא מסוגל להתעסק עם משהו שמצריך להיות דרוך כמו נדלן????
זוהי שאלת השאלת הגדולה.....ואידך זיל גמור
@משהמשה
זה בושה לומר שלא הבנתי את המסר?! -
@משהמשה
זה בושה לומר שלא הבנתי את המסר?!@שואף-ליותר התכוונתי לשאול האם הפוסט הקודם שכתבת הוא בגלל שאתה גר במרכז ולא בפריפריה כמו רוב הכותבים כאן....