השקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?
-
פחות מרגיש את זה, יש עדיין המון חכמולוגים שחושבים שהם פיצחו את השיטה.
ובעיקר בשוק הנדל"ן המון צעירים עדיין לוקחים משכנתאות שספק גדול, אם יוכלו לעמוד בתשלומים.@פושט-רגל-מרמה-ד
נכון מאוד ולכן מומלץ מאוד להתייעץ עם יועצים כלכליים ו/או יעץ משכנתאות לפני שחותמים על עסקה ולא להיות מאלה שמגיעים ליועץ אחרי חתימה ואז היועץ נאלץ להוציא משכנתא למישהו שאין לו בכלל סיכוי לשלם -
ובעיקר בשוק הנדל"ן המון צעירים עדיין לוקחים משכנתאות שספק גדול, אם יוכלו לעמוד בתשלומים.@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
ובעיקר בשוק הנדל"ן המון צעירים עדיין לוקחים משכנתאות שספק גדול, אם יוכלו לעמוד בתשלומים.לא על זה דיברתי.
אני לא חושב שאנשים לא עושים טעויות כלכליות,
נראה לי שיש פחות הונאות בהשקעות.
ענין המשכנתאות באמת ראוי לדיון נפרד אבל לא זה הנושא כאן. -
לאחר אינסוף פרשיות כואבות מנשוא של נפילות משקיעים תמימים,
נראה שסוף סוף משהו השתנה.
יש תחושה שהציבור למד.@ארגון בנקל, איצ'ה דז'אלובסקי, יד שמשון, @ניסן-עציוני וכמובן @ישראל-גוטמן —
ועוד רבים וטובים —
עושים ימים כלילות כדי ללמד את הציבור מה נכון ומה לא.ויש תחושה שהציבור באמת מפנים: התמימות פחתה, יש פחות טעויות, יותר בדיקה ויותר אחריות.
אולי זה רק אני, אולי זו השהות המרובה כאן בפורום,
אבל התחושה שלי היא שאנחנו בעיצומו של שינוי אמיתי.מה דעתכם? מרגישים כך גם?
@הקול-השפוי כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
אחר אינסוף פרשיות כואבות מנשוא של נפילות משקיעים תמימים,
יש תחושה שהציבור למד.@ארגון בנקל, איצ'ה דז'אלובסקי, יד שמשון, @ניסן-עציוני וכמובן @ישראל-גוטמן —
אם עדיין מותר לי להביע את דעתי...
הם הצליחו יותר מידי.
זה נקרא לשפוך את המים עם התינוק.
הציבור החרדי הצטיין בהשקעות מחוץ לקופסא.
וכפי שכתבו ארגון בנקל בעצמם בשם ר' דב....@פשוט-יהודי כתב בדרמה! - ההכרעה הברורה במעונו של רשכבה"ג הגר"ד לנדו שליט"א:
בימים האחרונים, בתל תלפיות במרומי הגבעה בבני ברק, בביתו הקט של רשכבה"ג מרן ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו שליט"א, לאחר שעלה על שולחן מלכים האמירות כביכול שעצם השיח על השקעות דרך 'ארגון בנקל' והדרבון של הארגון לעמלי תורה לתכנן מוקדם ככל האפשר, עוד כשהילדים רכים את ההוצאות הנצרכות לחתונתם ומהיום להתחיל לחסוך לכך בצורה מפוקחת, הרי זו פגיעה במידת הביטחון. רבן של ישראל נזעק ובבת אחת כל הספיקות הוסרו ובקול דממה דקה אך ברורה ונחרצת הגיעה ההכרעה: זה דבר חשוב מאד מאד! זה לא דבר חדש! תמיד השקיעו! גדולי ישראל בכל הדורות גם השקיעו ועשו מסחר!
אף אחד לא חושב שהוא התכוון להשקעות פסיביות בשוק ההון.
ההשקעות היו בנדלן, ובסלבודקא זה היה ממש ממש מקובל.
ידועה הבדיחה על משפחה מפורסמת בבני ברק, שהם רוכבים על אופניים ועוצרים ליד כל אתר בנייה...והקמפיין הצליח לגרום לכולם לחשוש ולפחד ולחשוב שהשקעה זה הימור.
אודה שמעולם לא הקשבתי לקווים הללו, ואיני יודע מה המסרים שהועברו בהם, רק שמעתי את ההדים מהציבור שחושש....
לא היה עדיף לתת הנחיות להשקעות בטוחות במקום להכניס פחד ובהלה... בגלל כאלו שעשו שטויות כולם צריכים להפסיד????????????????????????.. -
אני חולק עליך, אני סבור שרוב הציבור אינם נאשי עסקים מטבעם, א"א לתת להם כללים מלמעלה ולגמור את הסיפור, להיפך אתה מעוניין בהשקעה שב אצל איש מוקצע מומלץ ותקבל החלטות בצורה מושכלת לא מפירסום כלשהוא בעיתון או מחבר שלך תסמוך עליו
@שמיל-שמיל כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
אני חולק עליך, אני סבור שרוב הציבור אינם נאשי עסקים מטבעם, א"א לתת להם כללים מלמעלה ולגמור את הסיפור, להיפך אתה מעוניין בהשקעה שב אצל איש מוקצע מומלץ ותקבל החלטות בצורה מושכלת לא מפירסום כלשהוא בעיתון או מחבר שלך תסמוך עליו
ההנחיה המרכזית של כל מי שמבין בנדלן היא להתייעץ עם אנשי מקצוע ולקבל בסוף אישור מרבנים שמבינים בתחום....
-
@שמיל-שמיל כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
ההנחיה המרכזית של כל מי שמבין בנדלן היא להתייעץ עם אנשי מקצוע ולקבל בסוף אישור מרבנים שמבינים בתחום....
-
@משהמשה
הביה כשכותבים הנחיות בצורה יבשה ומסודרת אנשים חושבים שהם יכולים להסתדר לבד
אם זה היה כ"כ ברור מה שאתה אומר איך זה שאנשים רבים בכל אופן נפלו, האם נראה לך שזה הגיע אחר יעוץ ובדיקת עומק?@שמיל-שמיל כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
@משהמשה
הביה כשכותבים הנחיות בצורה יבשה ומסודרת אנשים חושבים שהם יכולים להסתדר לבד
אם זה היה כ"כ ברור מה שאתה אומר איך זה שאנשים רבים בכל אופן נפלו, האם נראה לך שזה הגיע אחר יעוץ ובדיקת עומק?אז בגלל זה צריך לשפוך את המים עם התינוק.
יש דרך אמצע הדרך הקיצונית שלהפחיד ציבור שלם שרובו משקיע יפה מאוד כמו שכתבתי כאן בגלל שיש אחרים שטועים היא לא ראויה כלל וכלל.
הם אנשים חכמים מאוד ויכולים למצוא את הדרך איך לעשות את זה בצורה מושכלת, ועדיין לא מאוחר.... -
הם הצליחו יותר מידי.
וכפי שכתבו ארגון בנקל בעצמם בשם ר' דב....@פשוט-יהודי כתב בדרמה! - ההכרעה הברורה במעונו של רשכבה"ג הגר"ד לנדו שליט"א:
בימים האחרונים, בתל תלפיות במרומי הגבעה בבני ברק, בביתו הקט של רשכבה"ג מרן ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו שליט"א, לאחר שעלה על שולחן מלכים האמירות כביכול שעצם השיח על השקעות דרך 'ארגון בנקל' והדרבון של הארגון לעמלי תורה לתכנן מוקדם ככל האפשר, עוד כשהילדים רכים את ההוצאות הנצרכות לחתונתם ומהיום להתחיל לחסוך לכך בצורה מפוקחת, הרי זו פגיעה במידת הביטחון. רבן של ישראל נזעק ובבת אחת כל הספיקות הוסרו ובקול דממה דקה אך ברורה ונחרצת הגיעה ההכרעה: זה דבר חשוב מאד מאד! זה לא דבר חדש! תמיד השקיעו! גדולי ישראל בכל הדורות גם השקיעו ועשו מסחר!
ידועה הבדיחה על משפחה מפורסמת בבני ברק, שהם רוכבים על אופניים ועוצרים ליד כל אתר בנייה...והקמפיין הצליח לגרום לכולם לחשוש ולפחד ולחשוב שהשקעה זה הימור.
אודה שמעולם לא הקשבתי לקווים הללו, ואיני יודע מה המסרים שהועברו בהם, רק שמעתי את ההדים מהציבור שחושש....
לא היה עדיף לתת הנחיות להשקעות בטוחות במקום להכניס פחד ובהלה... בגלל כאלו שעשו שטויות כולם צריכים להפסיד????????????????????????..@משהמשה כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
בוודאי שמותר!
אתה מאד מעשיר את הפורום בדעותיך הייחודיות, וזה קול שאסור שיושתק!!! -
@משהמשה כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
בוודאי שמותר!
אתה מאד מעשיר את הפורום בדעותיך הייחודיות, וזה קול שאסור שיושתק!!!@שואף-ליותר כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
בוודאי שמותר!
אתה מאד מעשיר את הפורום בדעותיך הייחודיות, וזה קול שאסור שיושתק!!!@שואף-ליותר כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?:
גילוי נאות אני גר במרכז לא רחוק ממך.
@הקול-השפוי כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?:
אתה פשוט טועה,
רוב המשתמשים כאן הם לא מהפריפריה,כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?:
וחברי הפורום הזה שרובם המוחלט מהפריפריה הם הנורמלים...
או שמי שגר בפריפריה פחות רואה את משקיעי הנדלן וחושב שזה מסובך ומסוכן והימור.
או שהשמים הכחולים והציפורים ביום והכוכבים בלילה מכניסים אדם לרוגע שהוא לא מסוגל להתעסק עם משהו שמצריך להיות דרוך כמו נדלן????
זוהי שאלת השאלת הגדולה.....ואידך זיל גמור
-
@שואף-ליותר כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
בוודאי שמותר!
אתה מאד מעשיר את הפורום בדעותיך הייחודיות, וזה קול שאסור שיושתק!!!@שואף-ליותר כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?:
גילוי נאות אני גר במרכז לא רחוק ממך.
@הקול-השפוי כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?:
אתה פשוט טועה,
רוב המשתמשים כאן הם לא מהפריפריה,כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?:
וחברי הפורום הזה שרובם המוחלט מהפריפריה הם הנורמלים...
או שמי שגר בפריפריה פחות רואה את משקיעי הנדלן וחושב שזה מסובך ומסוכן והימור.
או שהשמים הכחולים והציפורים ביום והכוכבים בלילה מכניסים אדם לרוגע שהוא לא מסוגל להתעסק עם משהו שמצריך להיות דרוך כמו נדלן????
זוהי שאלת השאלת הגדולה.....ואידך זיל גמור
@משהמשה
זה בושה לומר שלא הבנתי את המסר?! -
@משהמשה
זה בושה לומר שלא הבנתי את המסר?!@שואף-ליותר התכוונתי לשאול האם הפוסט הקודם שכתבת הוא בגלל שאתה גר במרכז ולא בפריפריה כמו רוב הכותבים כאן....
-
@שואף-ליותר התכוונתי לשאול האם הפוסט הקודם שכתבת הוא בגלל שאתה גר במרכז ולא בפריפריה כמו רוב הכותבים כאן....
@משהמשה
אולי כדאי להפסיק עם התיוג הזה של פריפריה או מרכז, זה קצת צורם באוזן.
אישית לא נראה לי שרוב החברים כאן מהפירפריה, אבל מה זה משנה, תדון לגופם של טענות. -
הם הצליחו יותר מידי.
לא היה עדיף לתת הנחיות להשקעות בטוחות במקום להכניס פחד ובהלה... בגלל כאלו שעשו שטויות כולם צריכים להפסיד????????????????????????..@משהמשה כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
מה שהיה נכון אז ולא נכון היום הוא המיהו חרדי, בזמנו אם היה קומבינה פנימית של השקעה בלי דיווח לרשות לניירות ערך, ובעצם פטור ממס, היום זה גורם לקריסה של חברות ענק עם מאות משקיעים.
אם בעבר היית יכול לסמוך על חרדי שמציע לך דירה בלי טאבו, היום זה מתכונת בטוחה לאכזבה והפסד, לא כי הציבור נהיה רע יותר, אלא כי הרוע נהיה חזק יותר בעולם.
אבל אנחנו כבר התרגלנו שאם חרדי מציע לך פולישטיק זה דרך לעשות כסף קל, בזמן שמליונים ומליארדים מכספי האברכים הושחתו כך לריק.אם אני צריך לצעוק על אברך שפונה אלי ומבקש להעביר לי סכום עצום של כסף, כדי שאני אשקיע אותם עבורו בשוק ההון, כי הוא לא מבין בזה ואין לו כח, אז הוא סומך עלי שאשקיע לו במקום נכון, סימן שהציבור עדיין לא למד, לא סומכים על אף אחד, אמין ככל שהוא יהיה בלי שהכסף שלך מוגן חוקית.
כל הכניסה שלי לעולם הזה היתה אחרי שנפלתי בעצמי בהשקעה כזו, אחרי שפגשתי אותה, גם מתוך תרבות כזו של לסמוך על המשווק כי הוא חרדי ועם שפתיים חלקלקות, ברגע שהבנתי שאם אני נפלתי ברמיה כזו בקלות כל כך, מה קורה עם אנשים שהם פחות משופשפים ממני, שפחות מכירים את הסיטואציה הזו, החלטתי שאני חייב לפעול, זה המנוע.
-
מה שהיה נכון אז ולא נכון היום הוא המיהו חרדי, בזמנו אם היה קומבינה פנימית של השקעה בלי דיווח לרשות לניירות ערך, ובעצם פטור ממס, היום זה גורם לקריסה של חברות ענק עם מאות משקיעים.
אם בעבר היית יכול לסמוך על חרדי שמציע לך דירה בלי טאבו, היום זה מתכונת בטוחה לאכזבה והפסד, לא כי הציבור נהיה רע יותר, אלא כי הרוע נהיה חזק יותר בעולם.
אבל אנחנו כבר התרגלנו שאם חרדי מציע לך פולישטיק זה דרך לעשות כסף קל, בזמן שמליונים ומליארדים מכספי האברכים הושחתו כך לריק.אם אני צריך לצעוק על אברך שפונה אלי ומבקש להעביר לי סכום עצום של כסף, כדי שאני אשקיע אותם עבורו בשוק ההון, כי הוא לא מבין בזה ואין לו כח, אז הוא סומך עלי שאשקיע לו במקום נכון, סימן שהציבור עדיין לא למד, לא סומכים על אף אחד, אמין ככל שהוא יהיה בלי שהכסף שלך מוגן חוקית.
כל הכניסה שלי לעולם הזה היתה אחרי שנפלתי בעצמי בהשקעה כזו, אחרי שפגשתי אותה, גם מתוך תרבות כזו של לסמוך על המשווק כי הוא חרדי ועם שפתיים חלקלקות, ברגע שהבנתי שאם אני נפלתי ברמיה כזו בקלות כל כך, מה קורה עם אנשים שהם פחות משופשפים ממני, שפחות מכירים את הסיטואציה הזו, החלטתי שאני חייב לפעול, זה המנוע.
@ניסן-עציוני
כמובן שבכל פוסט שלך אפשר ללקק את האצבעות מהכתיבה והתוכן היפים.
אבל ברשותך אשאל סתירה מיניה וביה.
אתה כותב שבגלל שאפשר ליפול כל כך בקלות לכן נכנסת לעניין.
וגם היום אתה כותב שיש אברך שעושה את אותה הטעות בשוק ההון.אז במה הועיל חכמים בתקנתם????
עד לפני שנתיים כולם השקיעו בנדלן ומיעוט עשו שטויות.
פתחו בקמפיין נגד השטויות בנדלן שהוא בעצם היה קמפיין נגד ההשקעה בנדלן.
והמליצו לציבור לעבור לשוק ההון.
ואתה מספר שאת אותם הטעויות שעשו בנדלן עושים כיום בשוק ההון.
אפוכי מטרתא למה לי????כמו שבשוק ההון אתם מדריכים ומפרסמים איך לעשות את זה חוקית ובטוח.
בדיוק ככה אפשר לעשות גם בנדלן.
נכון זה הרבה יותר מורכב,
אבל אותם רבנים שתומכים בארגון בנקל מבינים היטב בנדלן וידעו לשלוח למתווכים וסוחרי נדלן שיוכלו לעבוד תחת פיקוח.
יש המון דיינים שמומחים בעניין ויוכלו לפקח.
ובדיוק כמו בשוק ההון את אותם העמלות שהמתווכים לוקחים כיום הם יקחו דרך ארגון עם פיקוח.
וההשקעה יכולה להיות פסיבית לגמרי עם ניהול של אנשי מקצוע בכל שלב.
ואם הנדלן בארץ כרגע בשפל, כמו שאפשר להשקיע ב S&P אפשר להשקיע בנדלן בחול - אבל עם פיקוח.אשמח להבין במה זה שונה מהפיקוח על ההשקעות הפסביות בשוק ההון.
-
@ניסן-עציוני
וגם היום אתה כותב שיש אברך שעושה את אותה הטעות בשוק ההון.אז במה הועיל חכמים בתקנתם????
אפוכי מטרתא למה לי????כמו שבשוק ההון אתם מדריכים ומפרסמים איך לעשות את זה חוקית ובטוח.
נכון זה הרבה יותר מורכב,
אבל אותם רבנים שתומכים בארגון בנקל מבינים היטב בנדלן וידעו לשלוח למתווכים וסוחרי נדלן שיוכלו לעבוד תחת פיקוח.
ובדיוק כמו בשוק ההון את אותם העמלות שהמתווכים לוקחים כיום הם יקחו דרך ארגון עם פיקוח.
ואם הנדלן בארץ כרגע בשפל, כמו שאפשר להשקיע ב S&P אפשר להשקיע בנדלן בחול - אבל עם פיקוח.אשמח להבין במה זה שונה מהפיקוח על ההשקעות הפסביות בשוק ההון.
@ניסן-עציוני
נכון זה הרבה יותר מורכב,
עשית פה חתיכת עירבוביה, ארגון בנקל בסך הכל בא להנגיש אפשרות של השקעה מסודרת דרך תוכנית חסכון או קופת גמל וקרן השתלמות, הוא לקח אופציה שהיתה בר מינן והפך אותה לאפשרית על גבול המומלצת, עד כאן לארגון בנקל.
ועכשיו לסלט שעשית פה עם שוק ההון, אני בהחלט מכשיר אנשים להכיר את שוק ההון, ואני גם מאמין שאנשים שעוברים קורסים בשוק הנדלן יודעים לעשות ביצועים, כל מה שאנחנו עושים הוא לחשוף קהל שלא מכיר לעולם הנהדר הזה שנקרא שוק ההון.
העולם הנהדר הזה כמו העולמות המקבילים הוא עולם מסוכן למי שלא מכיר, ומלא בעיקולים ומהמומות שצריך לצלוח עליהם, אבל בשונה משאר האפיקים יש בו כאלו שנחשבים לבטוחים ולכן ארגון נהדר כמו בנקל יכול להרשות לעצמו לשווק אותו בצורה נהדרת, ושוב יש אברכים שעושים טעות בהשקעה בשוק ההון, רמת הנוכלות שקיימת בעולמות הסטארטפ למשל לא מתקרבת לשוק ההון.
-
@ניסן-עציוני
נכון זה הרבה יותר מורכב,
@משהמשה אגב נוסף, רוב הקמפיין על ההשקעות לא נסוב על נדלן אלא בעיקר על סטארטפים, ספציפית בנושא של 80/20 והמסתעף נוצר כאן גלגל מסוכן, שהתוצאות הנוראות שלו היום כבר מתחילות להיות נוכחות בשטח, גם המשחקים השונים האחרים בשוק הנדלן קיימים גם היום ואין בהם שום בעיה ככל והם מעוגנים בצורה בטוחה וחזקה מספיק.
-
@משהמשה אגב נוסף, רוב הקמפיין על ההשקעות לא נסוב על נדלן אלא בעיקר על סטארטפים, ספציפית בנושא של 80/20 והמסתעף נוצר כאן גלגל מסוכן, שהתוצאות הנוראות שלו היום כבר מתחילות להיות נוכחות בשטח, גם המשחקים השונים האחרים בשוק הנדלן קיימים גם היום ואין בהם שום בעיה ככל והם מעוגנים בצורה בטוחה וחזקה מספיק.
@ניסן-עציוני
אני מצטער לומר שלא הבנתי מה השבת לשאלתי.אודה שלא הקשבתי מעולם לקווים של איצ'ה וכדומה ואני לא יודע איך הקמפיין הזה עבד ועל מה דיברו שם.
שמעתי שדיברו נגד משווקים שמכרו 20/80 למי שלא יכול לסיים את העיסקה בלי להסביר לו מה המשמעות והפילו בכך רבים.
זה דבר חשוב מאוד מאוד.
השאלה היא האם הקמפיין היה תשקיעו תצליחו אבל תעשו את זה נכון
או שכמו שנראה מהתוצאה המסר שיצא מהקמפיין היה המתווכים מפילים אותכם תברחו מהם כמו מאש.ושוב נשאלת השאלה.
אם ארגון בנקל הנגיש אפשרות השקעה פסיבית ובטוחה שלא הייתה קיימת עד היום.
למה אי אפשר לעשות אותו דבר בנדלן.
גם ערבים וקופת העיר משקיעים בנדלן תחת פיקוח צמוד של הרב סילמן, למה כל הציבור לא יכול להנות מזה????במקום שיעקב רייניץ יהיה כתב בהמודיע ויועץ מהצד.
שיקים את מחלקת נדלן בבנקל תחת פיקוח צמוד של דיינים ויושבי על מדין.
ויתן לכל הציבור להשקיע בהשקעות הכי טובות בשוק בצורה בטוחה ומפוקחת.
שזה דבר שלא קיים היום.
יש הרבה ארגונים שעשו מהפכות בציבור
כמו עזר מציון יד שרה קופת העיר וכן גם הגמח המרכזי בשנים הטובות...
גם ארגון בנקל מתחיל שינוי יפה בשוק ההון.
ואם הוא יקח על עצמו גם פיקוח בנדלן, או שמישהו אחר יעשה את זה הוא ירשם בדפי ההיסטוריה כמו קופת העיר. -
@ניסן-עציוני
אני מצטער לומר שלא הבנתי מה השבת לשאלתי.אודה שלא הקשבתי מעולם לקווים של איצ'ה וכדומה ואני לא יודע איך הקמפיין הזה עבד ועל מה דיברו שם.
שמעתי שדיברו נגד משווקים שמכרו 20/80 למי שלא יכול לסיים את העיסקה בלי להסביר לו מה המשמעות והפילו בכך רבים.
זה דבר חשוב מאוד מאוד.
או שכמו שנראה מהתוצאה המסר שיצא מהקמפיין היה המתווכים מפילים אותכם תברחו מהם כמו מאש.ושוב נשאלת השאלה.
גם ערבים וקופת העיר משקיעים בנדלן תחת פיקוח צמוד של הרב סילמן, למה כל הציבור לא יכול להנות מזה????במקום שיעקב רייניץ יהיה כתב בהמודיע ויועץ מהצד.
שזה דבר שלא קיים היום.
ואם הוא יקח על עצמו גם פיקוח בנדלן, או שמישהו אחר יעשה את זה הוא ירשם בדפי ההיסטוריה כמו קופת העיר.@משהמשה
את הנגשת הנדל"ן השאירו לך.
קח יוזמה ותעשה את זה.כנראה לרוב האנשים יותר פשוט נוח וקל שוק ההון.
אפשר להיכנס לזה עם פחות כסף,
אפשר בהו"ק,
ובשביל להשקיע פאסיבי לא צריך לדעת כ"כ הרבה.
ויש בזה הרבה יותר פיזור מנדל"ן.
ובד"כ בטווח הארוך מרויחים יותר מנדל"ן. -
@משהמשה
את הנגשת הנדל"ן השאירו לך.
קח יוזמה ותעשה את זה.כנראה לרוב האנשים יותר פשוט נוח וקל שוק ההון.
אפשר להיכנס לזה עם פחות כסף,
אפשר בהו"ק,
ובשביל להשקיע פאסיבי לא צריך לדעת כ"כ הרבה.
ויש בזה הרבה יותר פיזור מנדל"ן.
ובד"כ בטווח הארוך מרויחים יותר מנדל"ן.@משהמשה
פשוט מאד למה אין מחלקת נדל"ן, כי השקעה במדדים זה מוצר אחיד לכולם, אם הוא יעלה כולם ירוויחו אותו דבר ואם הוא ירד כולם יפסידו אותו דבר, וכולם זה כולל את כלל האנשים בעולם.
אבל בנדל"ן יכול להיות שני פרויקטים שבתחילת הדרך הם נראים אותו דבר אבל בסוף ההשקעה אחד הצליח יותר מהשני, ואז יבואו בתלונות למה לחבר שלי נתת את ההשקעה המוצלחת, אין לנדל"ן גרפים ברורים לעשרות שנים לאחור כמו לשוק ההון, מקסימום יש הערכות כלליות שהשקעה בנדלן מניבה X תשואה בY שנים, אבל כאמור זה כל כך שונה ממקום למקום. -
@ניסן-עציוני
זה דבר חשוב מאוד מאוד.
שזה דבר שלא קיים היום.
ואם הוא יקח על עצמו גם פיקוח בנדלן, או שמישהו אחר יעשה את זה הוא ירשם בדפי ההיסטוריה כמו קופת העיר.@משהמשה כתב בהשקעות במגזר החרדי: סוף עידן התמימות?:
אני מצטער לומר שלא הבנתי מה השבת לשאלתי.
אכן נראה שאנחנו לא מנהלים כאן דיון תקין, קצת טלפון שבור, בעיני השקעה בנדלן היא לא השקעה מפוקפקת, היא נהדרת, אבל בנקודת הזמן הזו היא הפכה לקשה יותר להשגה ולכן נכנסו אפיקי השקעה מסוכנים מאד לציבור שלנו שצורך כסף קל, חלק מהאפיקים האלו הם גם בנדלן, רובם לא.
כדי להציל מהשקעה מפוקפקת, קם הארגון בנקל שהביא אלטרנטיבה נהדרת להשיג כסף לחתונות הילדים ולהביא אלטרנטיבה על הדרך גם לארגונים שלא מתגמלים את המפקידים בתשואות כמו בנקים ודומיהם.
אין סתירה בין כל זה לעולם הנדלן חוץ מהעובדה שברגע החשיפה לעולם החדש הסתבר שיש דעות שהעולם החדש שנגלה לפתע אולי משתלם לטווח הארוך יותר מנדלן ומכאן החלו ויכוחים ועימותים.
המטרה של כל הפעילים בתחום היא אחת, למנוע השקעות מפקופקות, בשוק ההון, הנדלן והסטארטאפ כאחד.