דילוג לתוכן

להשקיע או להקטין משכנתא?

שוק ההון והשקעות
14 5 230 5
  • נכנס לי סכום כסף
    ויש לי אפשרות לפתוח קרן השתלמות
    מה עדיף להשקיע בקרן השתלמות
    או להכניס למשכנתא.
    תודה רבה

• נכנס לי סכום כסף
    או להכניס למשכנתא.
    תודה רבה

@דוד-גולדברג
    לדעתי להניח בקרן השתלמות.
    אך זו שאלה ליועצי השקעות
    בהצלחה

• קודם כל ברוך שובך@דוד-גולדברג , אולי תגיב לי סו"ס בשרשור אחר...

השאלה המרכזית כאן ומי כמוך יודע היא לא נושא של תשואה [שודאי קיימת אך בעיני היא שולית] אלא נושא של הרגלים, כשאתה פורע משכנתא מה אתה עושה עם הכסף המיותר, בד"כ זה נעלם ללחם וחלב, ולכן בעיני אין כאן באמת נידון ופשוט שישקיע את הכסף שיש לו גם אם ע"פ האמת זה יביא לו פחות תשואה מאילו היה פורע את המשכנתא.
    לגבי עצם הנידון יש שרשור ע"ז בכיוון שונה אך במהות הענין הוא דומה משכנתא עבור השקעה בS&P
    @משכנתא-בקצב-שלך
    מהסיבה שכבתי כאן אני חושב שהשאלה היא למאמנים כלכליים ולא ליועצי השקעות.

• נכנס לי סכום כסף
    או להכניס למשכנתא.
    תודה רבה

@דוד-גולדברג
    זה שאלה מוכרת וידועה ובאמת את ההכרעה בה צריך עם יועץ השקעות ואולי גם יועץ משכנתאות כדי לבחון היכן תרוויח יותר.

כאן יש לך כתבה בנושא בביזפורטל.

בכ"א העיקרון של הדברים הוא תלוי גם לכמה זמן המשכנתא, כי ככל שהתקופה ארוכה יותר אתה תשלם יותר ריביות,
    ולכן אם זה עדיף מדובר על קיצור התקופה ולא על הורדת ההחזרים, (אא"כ ההחזרים מעיקים מידי שאז בכל מקרה היה עדיף פירעון)
    ולכן מה ש
    @שמיל-שמיל כתב בלהשקיע או להקטין משכנתא?:

השאלה המרכזית כאן ומי כמוך יודע היא לא נושא של תשואה [שודאי קיימת אך בעיני היא שולית] אלא נושא של הרגלים, כשאתה פורע משכנתא מה אתה עושה עם הכסף המיותר, בד"כ זה נעלם ללחם וחלב,

לא כ"כ נוגע לנידון דידן.

וכן תלוי כמה זמן תשאיר את הכסף בקרן השתלמות שאם לתקופה ארוכה יש את האפקט של הריבית דריבית.

• @דוד-גולדברג
    זה שאלה מוכרת וידועה ובאמת את ההכרעה בה צריך עם יועץ השקעות ואולי גם יועץ משכנתאות כדי לבחון היכן תרוויח יותר.

כאן יש לך כתבה בנושא בביזפורטל.

בכ"א העיקרון של הדברים הוא תלוי גם לכמה זמן המשכנתא, כי ככל שהתקופה ארוכה יותר אתה תשלם יותר ריביות,
    ולכן אם זה עדיף מדובר על קיצור התקופה ולא על הורדת ההחזרים, (אא"כ ההחזרים מעיקים מידי שאז בכל מקרה היה עדיף פירעון)
    ולכן מה ש

השאלה המרכזית כאן ומי כמוך יודע היא לא נושא של תשואה [שודאי קיימת אך בעיני היא שולית] אלא נושא של הרגלים, כשאתה פורע משכנתא מה אתה עושה עם הכסף המיותר, בד"כ זה נעלם ללחם וחלב,

לא כ"כ נוגע לנידון דידן.

וכן תלוי כמה זמן תשאיר את הכסף בקרן השתלמות שאם לתקופה ארוכה יש את האפקט של הריבית דריבית.

@אבי-ר.
    לא הבנתי למה לא נוגע לנידון דידן, אבל אם זה נימוק מספק אקבל בברכה

• @אבי-ר.
    לא הבנתי למה לא נוגע לנידון דידן, אבל אם זה נימוק מספק אקבל בברכה

לא הבנתי למה לא נוגע לנידון דידן,

כי במו שכתבתי הנושא כאן הוא לקצר תקופה ולא להוריד החזרים.

• אוקי, מה יהיה עם הכסף בסוף התקופה שהוא יחסוך, למה זה בדיוק ישמש אותו?
    המושג מלאי מגדיר שימוש חל גם על זה

• אוקי, מה יהיה עם הכסף בסוף התקופה שהוא יחסוך, למה זה בדיוק ישמש אותו?
    המושג מלאי מגדיר שימוש חל גם על זה

אוקי, מה יהיה עם הכסף בסוף התקופה שהוא יחסוך, למה זה בדיוק ישמש אותו?

צודק, צריך להוסיף את זה לרשימת השיקולים.
    רק שאני חושב שכשיורד לאדם בבת אחת סכום גדול בהחזר הוא יחפש מה לעשות עם זה,
    אולי משכנתא לחתן את הילדים ואולי גם להשקיע וכדו'
    סמוך על @דוד-גולדברג מאמן מבית גוט פלוס.

• @שמיל-שמיל כתב בלהשקיע או להקטין משכנתא?:

אוקי, מה יהיה עם הכסף בסוף התקופה שהוא יחסוך, למה זה בדיוק ישמש אותו?

צודק, צריך להוסיף את זה לרשימת השיקולים.
    רק שאני חושב שכשיורד לאדם בבת אחת סכום גדול בהחזר הוא יחפש מה לעשות עם זה,
    אולי משכנתא לחתן את הילדים ואולי גם להשקיע וכדו'
    סמוך על @דוד-גולדברג מאמן מבית גוט פלוס.

@אבי-ר.
    אם כל הכבוד לדוד גולדברג הוא מאמן כרגע את המשפחה, עוד עשר שנים כשהמשכנתא תיגמר אתה לא יודע מה יהיו האתגרים שיעמדו בפניהם ולאיזה שימושים ישתמשו בכסף.
    מלבד זאת כשאתה משקיע לפחות שנים אתה צריך להקטין סיכון ואתה לא יכול להגדיל את הסיכון ולקבל תשואה גבוהה יותר.

• @אבי-ר.
    אם כל הכבוד לדוד גולדברג הוא מאמן כרגע את המשפחה, עוד עשר שנים כשהמשכנתא תיגמר אתה לא יודע מה יהיו האתגרים שיעמדו בפניהם ולאיזה שימושים ישתמשו בכסף.
    מלבד זאת כשאתה משקיע לפחות שנים אתה צריך להקטין סיכון ואתה לא יכול להגדיל את הסיכון ולקבל תשואה גבוהה יותר.

עוד עשר שנים כשהמשכנתא תיגמר אתה לא יודע מה ישאר מהכסף

סליחה, לא הבנתי.

עוד עשר שנים כשהמשכנתא תיגמר אתה לא יודע מה ישאר מהכסף

סליחה, לא הבנתי.

@אבי-ר. ערכתי שוב

• @אבי-ר.

עוד עשר שנים כשהמשכנתא תיגמר אתה לא יודע מה יהיו האתגרים שיעמדו בפניהם ולאיזה שימושים ישתמשו בכסף

נשמע שאתה מכוון לשימושים נצרכים,
    א"כ וודאי שעדיף להוריד את המשכנתא, זה ירד בוודאות משא"כ בשוק ההון אתה לא יודע כמה באמת יהיה לו אז.

זה נכון, וכבר כתבתי למעלה שאם ההשקעה היא לתקופה ארוכה יותר מומלץ להשקיע.
    וחוץ מזה אולי עד אז הוא ישתכנע מ@משהמשה להשקיע בנדל"ן.

בקיצור המסקנה מכל הדברים היא שיש הרבה שיקולים וזה לא משהו שאתה יכול לענות ע"ז בפורום, מקסימום לתת לו כיווני חשיבה, וזה תלוי כל אחד ואחד לפי מצבו.

עוד עשר שנים כשהמשכנתא תיגמר אתה לא יודע מה יהיו האתגרים שיעמדו בפניהם ולאיזה שימושים ישתמשו בכסף

נשמע שאתה מכוון לשימושים נצרכים,
    א"כ וודאי שעדיף להוריד את המשכנתא, זה ירד בוודאות משא"כ בשוק ההון אתה לא יודע כמה באמת יהיה לו אז.

זה נכון, וכבר כתבתי למעלה שאם ההשקעה היא לתקופה ארוכה יותר מומלץ להשקיע.
    וחוץ מזה אולי עד אז הוא ישתכנע מ@משהמשה להשקיע בנדל"ן.

בקיצור המסקנה מכל הדברים היא שיש הרבה שיקולים וזה לא משהו שאתה יכול לענות ע"ז בפורום, מקסימום לתת לו כיווני חשיבה, וזה תלוי כל אחד ואחד לפי מצבו.

@אבי-ר.
    אני טוען שבאופן רגיל כך הוא טבע האנשים ולכן הייתי נותן המלצה חד משמעית תשקיע את הכסף, את הכסף לשלם למשכנתא בדרך כלל תמצא.
    אם אתה אדם שכל שקל מיותר שם ישר בהשקעה ולא מבזבז אותו [אנשים פחות מצויים כ"כ] תבחן אן את מבחר השיקולים שהוצגו כאן ובמקומות אחרים.

• נכנס לי סכום כסף
    או להכניס למשכנתא.
    תודה רבה

@דוד-גולדברג
    זו שאלה באויר,
    מה סכום הכסף?
    מה מטרת ההשקעה?
    מה גובה המשכנתא?

ובכל זאת מבלי לדעת את התשובות ומבלי להמליץ,
    ברוב המקרים עדיף להשקיע.

• א אבי ר. התייחס לנושא זה ב
  • צ צמיחה התייחס לנושא זה ב

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    8 פוסטים
    180 צפיות
    ש
    @צמיחה כתב בהאם עדיף להחזיר למשכנתא, או להשקיע בשוק ההון?: ללא ספק עדיף להשקיע מאשר לחסוך 50 או 100 ש"ח שיעלמו בעו"ש בלאו הכי.
  • 6 הצבעות
    15 פוסטים
    300 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @בית-שמש כתב בירידת עוגנים צפויה: מתי זה קרה? בימים האחרונים? בתחילת החודש הלועזי כל בנק ביום אחר בין 2-11 לחודש ובטפחות ב-26 לחודש הקודם
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    286 צפיות
    שמיל שמילש
    אין טעם להאריך במקום שהאריכו בו רבים אך בגדול ההשקעה במדדים לא באמת חשופה לשער הדולר https://www.hasolidit.com/kehila/threads/ריכוז-כל-הפוסטים-בנושא-גידור-מט-ח-וסיכון-מט-ח.5393/
  • נדל"ן במרכז או בפריפריה

הועבר נדל"ן פריפריה משכנתא
    2
    2 הצבעות
    2 פוסטים
    192 צפיות
    פלוספ
    @טריידר דירה ברמת גן עם משכנתא מלאה: עליית ערך: ברמת גן, במיוחד במרכז, יש עליית ערך עקבית יותר לעומת פריפריה. ניהול נכס במרכז יכול להניב רווחים גבוהים יותר בטווח הארוך, אם כי יש לקחת בחשבון גם את עלות המשכנתא הגבוהה. ביקוש: הביקוש לדירות במרכז תמיד גבוה יותר, ולכן קל יותר למכור דירה במקרה של צורך למכור. ריביות ותזרים חודשי: כמו שהזכרת, ברמת גן תצטרך לקחת משכנתא גבוהה, מה שיגרום לתזרים חודשי שלילי — כלומר, תצטרך לשלם יותר כל חודש מכפי שאתה מרוויח מהשכירות. זה יכול להכביד על המשקיע בטווח הקצר. שתי דירות בדימונה ללא משכנתא: עליית ערך: כפי שציינת, עליית הערך בדימונה לא בהכרח תהיה גבוהה או עקבית כמו במרכז. לדירות בפריפריה יש נטייה להישאר במחיר נמוך יותר לאורך זמן, עם עליות קטנות. ביקוש: בביקוש יש נטייה להיות נמוך יותר, וזה עשוי להקשות על מכירת הדירה במחיר הרצוי במקרה של צורך. זה גם יכול להשפיע על אפשרויות השכירות, אם כי השכירות בסך הכל גבוהה יותר בפריפריה. אחזקת הנכס: במקרה של אחזקת דירות ישנות בפריפריה, עלויות השיפוץ והתחזוקה עשויות להיות גבוהות יותר, וזה יכול למחוק את הרווחיות. שכירות: בפריפריה יש תשואה גבוהה יותר משכירות (למשל 8% בדימונה), מה שיכול להוות יתרון למי שלא מחפש למכור את הנכס מיידית ויכול להתמודד עם תזרים שלילי בטווח הקצר. ריביות: כאן היתרון ברור — אין משכנתא, כך שאין חוב שצריך להחזיר כל חודש, והמשקיע נהנה מתזרים חיובי או לפחות מאוזן. לכן: אם אתה מוכן להשקיע לטווח הארוך ורוצה להיות חלק מהשוק המרכזי עם פוטנציאל עליית ערך גבוה יותר, דירה ברמת גן יכולה להיות משתלמת. אך אם אתה מעדיף להימנע מתשלום ריביות ולהשקיע בטווח הקצר עם תשואות גבוהות יותר משכירות, שתי דירות בדימונה עשויות להיות אופציה טובה יותר — במיוחד אם יש לך גמישות בניהול הנכסים והוצאות תחזוקה.
  • כיסוי משכנתא או השקעה בקופת גמל?

שוק ההון והשקעות
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    261 צפיות
    צ
    @איש-אחד שאלה זו שאלו את אבנר סטפק ביום ראשון בב"ב, והוא ענה שאם המשכנתא נלקחה מלפני כמה שנים ומעלה, בזמן שהיו משכנתאות טובות, אז ודאי שהתשובה להשקיע את הכסף. ואם המשכנתא נלקחה בקופה האחרונה, זה תלוי מה תמהילי המשכנתא, וברוב המסלולים התשובה תהיה שעדיף להשקיע את זה ולא לכסות את המשכנתא.