דילוג לתוכן

עולם הנדל"ן לאן

נדל"ן
20 10 645 11

נושאים מוצעים

• מישהו מכיר ?

נעול נדל"ן נדלן
    4
    1
    1 הצבעות
    4 פוסטים
    135 צפיות
    מונטיפיורימ
    https://forum.benakel.org/topic/558/אינווסט-מקבוצת-נכס-בישראל-מישהו-יודע-מי-זה-ומה-זה?_=1769971456471
  • 1 הצבעות
    42 פוסטים
    377 צפיות
    מ
    @בן-עליה כתב בדירת שותפים בפתח תקוה ל"אברך מתחיל": א. מה אחוז המס שמלשמים על כזה דבר? האם זה נקרא עסק ואז התשלום יותר גבוה בגדול המדינה לא מתעניינת בזה ואתה לא אמור לעדכן אף אחד. ואם לא עשית שינויים לא חוקיים כמו חלוקה ליחידות בגדול אין לעירייה מה לעשות נגדך גם אם יש שכן שמתלונן. וגם לא נראה לי שזה מוגדר עסק, זו שכירות למגורים במחיר יקר ובלאי גבוה. @צמיחה כתב בדירת שותפים בפתח תקוה ל"אברך מתחיל": @משהמשה בהחלט נשמע רעיון טוב, מעניין כמה הם מכניסים בדירה אחת, וכמה כסף החברה משלמת למשכיר. הייתי פעם בתוך דירה כזו דוחפים מיטות בכל מקום אפשרי כולל במטבח. משלמים למנהל בערך כמו שמקובל בניהול של דירות מחולקות. כמו שכתב @בן-עליה כתב בדירת שותפים בפתח תקוה ל"אברך מתחיל": בגדול ההצעה היתה 1200 ש"ח לאדם והמנהל מקבל 1200 ש"ח מה שחשוב לדעת שיש הוצאות של בלאי ומקובל לחשבן שיש הוצאות בסדר גודל של הכנסה מהשכירות של חודש אחד בשנה.
  • ריבית בנק ישראל וריבית הפריים

נדל"ן נדלן בנקים ריבית כלכלה
    53
    2 הצבעות
    53 פוסטים
    534 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @מבין-עניין כתב בריבית בנק ישראל וריבית הפריים: נגיד לקחת עכשיו מל"צ (4.6) כדי לתפוס את הריבית היחסית נמוכה, עוד חודשיים הריבית יכולה לרדת בחצי אחוז ואופס אתה בריבית נמוכה יותר נכון לכן יש שיקולים לכל מקרה בפני עצמו. ואגב, רק אעדכן אותך שלא לוקחים היום מל"צ 4.6 זה נקרא ברוב המקרים יקר המלצי"ם היום מתומחרים בפחות מ-4.5% ובכל מקרה צריך לבדוק מה התוספת מעל העוגן מול מה המינוס בפריים שיוכלו לקבל. @מבין-עניין כתב בריבית בנק ישראל וריבית הפריים: אגב... מתי הפעם האחרונה שבדקת את הביטוחים שלך? את החיובים בכרטיסי האשראי? את העמלות שלך בבנק? את התיק הפנסיוני שלך? אני אישית בודק כל חודש. ומנסה כמה שיותר לדרבן את סביבתי לבדוק כל דבר כזה. לגבי משכנתא לא חובה לבדוק כל שנה כן חובה לבדוק כל שלש ארבע שנים. @מבין-עניין כתב בריבית בנק ישראל וריבית הפריים: אבל קצת ענוה לא תזיק. משתדל. רק לעמת ג'ימיני מול מציאות בשטח קצת לא קשור.. @מבין-עניין כתב בריבית בנק ישראל וריבית הפריים: אנחנו לא חלוקים בכלל!!!! בהחלט גוט שאבעס אסאך הצלחה
  • 10 הצבעות
    9 פוסטים
    490 צפיות
    מ
    @טריידר כתב במשקיעים ! אבל שקועים בלימוד !!!!: ג] יש קצת "באג" בהפיכת העיסוק לערכי עבור "חתנין רבנן", מאחר (ולפי התרשמותי) ככל שאברך יותר רואה בעסק ענין רוחני, או אפילו קיום "חובת השתדלות שבתיירה", זה אוטומטית מוריד חלק ניכר מתחושת האחריות הכספית, וכמו שכתבת במקו"א שחונכנו לכסף קל וסייעתא דשמיא מופלגת, לכן ככל שהעסק יותר קשור להקב"ה, כך מובטחת יותר יביא סייעתא דשמיא, ובבחינת "אם נגזר עלי לחתן בכבוד, זו עסקה עם פוטנציאל מפסיקה לטשטש את הנס, ולהיכנס לפרטי פרטים ולבדוק כל האפשרויות והבטוחות זה כבר בגדר ספיקות בביטחון וכו'"... אדרבה לסוג אברך כזה זה יעזור לבדוק את העיסקה מכל כיוון, כי מקובלנו מרבותינו בעלי המוסר שרק בגשמיות יש גבול להשתדלות. אבל ברוחניות צריך לשאוף להגיע למקסימום ולעשות כל מאמץ ואין גבול להשתדלות, וככל שמתאמצים יותר הקב"ה נותן יותר. בגדר "הרחב פיך ואמלאהו". ואברך שמשוכנע [או שמשכנע את עצמו - כמוני], שכל העיסוק בהשקעות הוא נטו השתדלות לרוחניות, מובטח לנו שלא יחסוך כל מאמץ בזה, כי ברוחניות זו העבודה של האדם ולא של הקב"ה. והוא באמת יקבל סייעתא דשמיא יותר.... כמו שאמר ר' שלום שבדרון 2 אנשים סוללים את אותו הכביש, אחד עוסק במצוות ישוב ארץ ישראל, והשני עובד במע"צ - הגלגול הקודם של "נתיבי ישראל". הכל תלוי בכוונה.... [image: 1755623079861-865d5034-19e5-4478-8613-28d19baafeb2-image.png] אוצר החכמה_-_ ברכת אברהם - מאמרים והדרכות תורה א - ארלנגר, אברהם בן שמשון רפאל__ 248_249.pdf [image: 1755622759758-a95beb2a-bf52-41d6-ac43-d4ba7ac0b103-image.png]
  • למי אפשר להמליץ על רכישת נכס בארה"ב?

הועבר נדל"ן
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    183 צפיות
    מ
    בכדי להעדיף השקעה בחו"ל על פני ארצנו הקדושה - צריכים בודאי סיבה טובה. אשתף מה שעלה בדעתי, ואשמח לשמוע את תגובות הציבור. אני מכיר באופן אישי מספר אברכים צעירים שבבעלותם דירה באזור המרכז ללא משכנתא כלל (!). כשמדברים על תכנון הוצאות העתיד כחתונות הילדים בע"ה, ישנם אלו שאינם מוכנים להשתדל בחסכון חודשי בסכום מכובד, ואף שעי"ז השמחות יעלו רבע מחיר. אז אברכים אומרים לי - 'אני מוכן להוציא משכנתא של מיליון ש"ח - רק תמצא לי השקעה שמכניסה בחודשי 6000 ש"ח כדי שאוכל להחזיר את המשכנתא...' אשמח לשמוע אם מישהו מכיר חיה כזאת... - לרכישת דירה שניה בארץ ללא הון עצמי, אדם זקוק ליכולת של הוצאה חודשית של כ-2000 ש"ח. גם שוק ההון לא מציע פתרון להנ"ל, כידוע. במקרה כזה, אני חושב שאפשר לשקול השקעה פאסיבית בנדל"ן בארה"ב, שם הנתונים של גובה השכירות לעומת מחירי הבתים - מראים על תזרים גבוה שמאפשר כיסוי החזר משכנתא בארץ. אז המטרה היא לא לשכנע אנשים שכדאי להרוויח 8% בחו"ל במקום 3.5% בארץ. - הרי יש כאן עליית ערך..! אבל אם הפתרון הזה יביא מישהו להשקיע במקום לעשות את ה'כלום' שהוא עושה עכשיו - אז כדאי שיבדוק את האפשרות...