השקעת חברות בחוזים עתידיים על מדד S&P 500 – שאלת הבהרה
-
אני מנסה להבין את האופן שבו חברות משתמשות בחוזים עתידיים המבוססים על מדד S&P 500.
מה זה אמר ואיך זה עובד?
תודה רבה. -
אני מנסה להבין את האופן שבו חברות משתמשות בחוזים עתידיים המבוססים על מדד S&P 500.
מה זה אמר ואיך זה עובד?
תודה רבה.@חופש-כלכלי שיהיה יותר קל לענות תסביר קודם איפה ראית את המידע?
-
@חופש-כלכלי שיהיה יותר קל לענות תסביר קודם איפה ראית את המידע?
@עומק-הסיכוי
אני נתקלתי בו בידיעה שהסיבה שיש כשרות על מסלולי מחקי מדדים כי הם מושקעים בצורה סינטטית ע"י חוזים עתידיים ואופציות -
@עומק-הסיכוי
אני נתקלתי בו בידיעה שהסיבה שיש כשרות על מסלולי מחקי מדדים כי הם מושקעים בצורה סינטטית ע"י חוזים עתידיים ואופציות@שואף-ליותר לא בטוח שלזה הוא התכוון
-
איך עובד המסחר באופציות הרבה כבר הסבירו
מה זה חוזים ואיך זה יכול לעבוד בצורה מסחרית לא הבנתי -
מה זה אמר ואיך זה עובד?
תודה רבה.@חופש-כלכלי
אם הבנתי למה אתה מתכוון אז בגדול ובפשטות זה כך:
חוזה עתידי הוא בעצם הסכם לקנות או למכור נכס עתידי (במקרה הזה מדד S&P500) במחיר שנקבע היום בזמן עתידי.בשונה מאופציות - חוזה עתידי הוא התחייבות של שני הצדדים.
מכיון שא"א לקנות את המדד עצמו, במועד הפקיעה ההסדר הוא תשלום ההפרש בין מחיר החוזה למחיר בפועל.
השימוש העיקרי של חברות בזה הוא בעיקר גידור. (נניח והחברה חוששת המדד ירד, היא מוכרת חוזה עתידי, וכך במקרה של ירידה, החברה הפסידה כסף בתיק הפיזי אך הרוויחה סכום דומה מהחוזה העתידי. (ובמקרה של עליה ההפסד הוא רווח פוטנציאלי).
זה בגדול... זה עוד מורכב כי יש מינוף וביטחונות... אבל הרעיון ברור. -
@חופש-כלכלי
אם הבנתי למה אתה מתכוון אז בגדול ובפשטות זה כך:
חוזה עתידי הוא בעצם הסכם לקנות או למכור נכס עתידי (במקרה הזה מדד S&P500) במחיר שנקבע היום בזמן עתידי.בשונה מאופציות - חוזה עתידי הוא התחייבות של שני הצדדים.
מכיון שא"א לקנות את המדד עצמו, במועד הפקיעה ההסדר הוא תשלום ההפרש בין מחיר החוזה למחיר בפועל.
השימוש העיקרי של חברות בזה הוא בעיקר גידור. (נניח והחברה חוששת המדד ירד, היא מוכרת חוזה עתידי, וכך במקרה של ירידה, החברה הפסידה כסף בתיק הפיזי אך הרוויחה סכום דומה מהחוזה העתידי. (ובמקרה של עליה ההפסד הוא רווח פוטנציאלי).
זה בגדול... זה עוד מורכב כי יש מינוף וביטחונות... אבל הרעיון ברור.@מחשב-מסלול-מחדש כתב בהשקעת חברות בחוזים עתידיים על מדד S&P 500 – שאלת הבהרה:
חוזה עתידי הוא בעצם הסכם לקנות או למכור נכס עתידי (במקרה הזה מדד S&P500) במחיר שנקבע היום בזמן עתידי.
Spoiler
עד היום הבנתי שכך עובד אופציה
ואם לא יהיה מישהו שיהיה מוכן לגדר
הראל יציאו את כולם ממסלולי המחקה מדד? -
@מחשב-מסלול-מחדש כתב בהשקעת חברות בחוזים עתידיים על מדד S&P 500 – שאלת הבהרה:
חוזה עתידי הוא בעצם הסכם לקנות או למכור נכס עתידי (במקרה הזה מדד S&P500) במחיר שנקבע היום בזמן עתידי.
Spoiler
הראל יציאו את כולם ממסלולי המחקה מדד?@חופש-כלכלי כתב בהשקעת חברות בחוזים עתידיים על מדד S&P 500 – שאלת הבהרה:
ההבדל הוא שבחוזה עתידי שני הצדדים מחוייבים לביצוע העיסקה, ובאופציה מי שמחזיק אותה מחליט אם לממש או לא.
@חופש-כלכלי כתב בהשקעת חברות בחוזים עתידיים על מדד S&P 500 – שאלת הבהרה:
הראל יציאו את כולם ממסלולי המחקה מדדזה לא ריאלי, כיון ששוק החוזים הוא גלובלי, עצום ונסחר 24/7, תמיד יש משקיעים וסוחרים מקצועיים (עושה שוק) שתפקידים לספק נזילות לסחור מול הראל (בדוגמה שלך) מתוך מטרה להרויח מפערי המחיר ולא מכיוון המדד.
בנוסף השימוש הוא לא רק לגידור, אלא גם ככלי עיקרי לחיקוי המדד. (סוחרים פרטיים משתמשים בזה גם למסחר ספקולטיבי - הימור על כיוון השוק)
-
ההבדל הוא שבחוזה עתידי שני הצדדים מחוייבים לביצוע העיסקה, ובאופציה מי שמחזיק אותה מחליט אם לממש או לא.
הראל יציאו את כולם ממסלולי המחקה מדדזה לא ריאלי, כיון ששוק החוזים הוא גלובלי, עצום ונסחר 24/7, תמיד יש משקיעים וסוחרים מקצועיים (עושה שוק) שתפקידים לספק נזילות לסחור מול הראל (בדוגמה שלך) מתוך מטרה להרויח מפערי המחיר ולא מכיוון המדד.
בנוסף השימוש הוא לא רק לגידור, אלא גם ככלי עיקרי לחיקוי המדד. (סוחרים פרטיים משתמשים בזה גם למסחר ספקולטיבי - הימור על כיוון השוק)
זה לא ריאלי, כיון ששוק החוזים הוא גלובלי, עצום ונסחר 24/7, תמיד יש משקיעים וסוחרים מקצועיים (עושה שוק) שתפקידים לספק נזילות לסחור מול הראל (בדוגמה שלך) מתוך מטרה להרויח מפערי המחיר ולא מכיוון המדד.
איך יכול להיות שזה שוק לא מוגבל
משהו לא מובן לי גם אם הם יצטרכו לגדר טריליון שקל יהיה להם מול מי -
זה לא ריאלי, כיון ששוק החוזים הוא גלובלי, עצום ונסחר 24/7, תמיד יש משקיעים וסוחרים מקצועיים (עושה שוק) שתפקידים לספק נזילות לסחור מול הראל (בדוגמה שלך) מתוך מטרה להרויח מפערי המחיר ולא מכיוון המדד.
איך יכול להיות שזה שוק לא מוגבל
משהו לא מובן לי גם אם הם יצטרכו לגדר טריליון שקל יהיה להם מול מי@חופש-כלכלי כתב בהשקעת חברות בחוזים עתידיים על מדד S&P 500 – שאלת הבהרה:
אם הם יצטרכו לגדר טריליון שקל
הוא לא מוגבל כי הוא שוק ענק ענק ענק (ספציפית על S&P500 נראה לי הגדול בעולם!),
וטריליון שקל נראה לך הרבה אבל זה נסחר מידי יום בשוק הגלובלי!!!מי שסוחר מול הראל מחזיק טריליוני דולרים ויכול לקזז באופן מיידי מול אלפי סוחרים בעולם!
לכן תמיד יש נזילות ויכולת עסקה.