דילוג לתוכן

דמי ניהול של תוכנית החיסכון של ארגון בנקל

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
12 6 615
  • שלום,
    יש לי תוכנית חיסכון אצלכם (מחתנים בנקל).
    אשמח לדעת האם הדמי ניהול אמור לרדת,
    כי כרגע זה עוד יקר לעומת מה שניתן למצוא.
    אשמח לקבלת מענה
    תודה רבה

@yaakovcs80 אשמח לשמוע גם כן מתי דמי הניהול אמורים לרדת
    אבל סתם שתדע שיש אפשרות לפתוח דרך "בנקל" קופת גמל עם דמי ניהול של 0.55
    כך שאם קריטי לך דמי ניהול, ל"בנקל" יש מכשירים אלטרנטיביים זולים יותר.

• @yaakovcs80 אשמח לשמוע גם כן מתי דמי הניהול אמורים לרדת
    אבל סתם שתדע שיש אפשרות לפתוח דרך "בנקל" קופת גמל עם דמי ניהול של 0.55
    כך שאם קריטי לך דמי ניהול, ל"בנקל" יש מכשירים אלטרנטיביים זולים יותר.

@אם-השלושה שלום,
    אני יודע שיש,
    אבל אני מחכה שיורידו במסלול הזה,
    ואשמח לדעת מתי זה יקרה

• אפשר לשאול אותם את זה בפניה לנציג.
    אני שאלתי אותם, ואמרו לי שהם עדיין לא יודעים וכשידעו הם יעדכנו אותנו בניוזלטר שלהם.
    ורק תשימו לב שלא מדובר בפער כזה רציני, אלא רק בזמן רב, אבל בשנה אחת זה לא כזה הרבה. אז אפשר לחכות שנה לבדוק האם הם מצליחים להוריד גם בזה את הדמי ניהול או לא.
    ובעצם המעלה בתוכנית חסכון ולא בקופת גמל שבזה המליצו הרבנים יותר כיון שא"א למשוך את זה עד אחרי חודש. וגם יש בזה מעלה שהתהליך הצטרפות ישיר ומקוצר.

• אפשר לשאול אותם את זה בפניה לנציג.
    אני שאלתי אותם, ואמרו לי שהם עדיין לא יודעים וכשידעו הם יעדכנו אותנו בניוזלטר שלהם.
    ורק תשימו לב שלא מדובר בפער כזה רציני, אלא רק בזמן רב, אבל בשנה אחת זה לא כזה הרבה. אז אפשר לחכות שנה לבדוק האם הם מצליחים להוריד גם בזה את הדמי ניהול או לא.
    ובעצם המעלה בתוכנית חסכון ולא בקופת גמל שבזה המליצו הרבנים יותר כיון שא"א למשוך את זה עד אחרי חודש. וגם יש בזה מעלה שהתהליך הצטרפות ישיר ומקוצר.

@איש-אחד
    אכן שווה לחכות ולראות מה יהיה.
    מה שבטוח שכרגע יש תוכניות חיסכון יותר זולות בדמי ניהול.
    ולכן כדאי שהם יטפלו בזה כדי שלא יפסידו לקוחות,
    כי שנה אחת זה שום דבר, אבל כשכבר נצבר כסף רב, אז כל 0.10 זה משמעותי בדמי ניהול, ועוד יותר 1.00%, ולכן כדאי שיטופל.

• זה הפרש רק של 0.45% אבל גם זה הרבה להרבה שנים.
    הם לא יפסידו לקוחות כיוון שיכולים להצטרף לקופת גמל.
    ברור לי שהם מנסים לקדם את זה כמה שיותר מהר.

• נכון לשנת 2025 הדמי ניהול אוחזים על 0.65
    ולא 0.55 כבשנת 2024.

• נכון לשנת 2025 הדמי ניהול אוחזים על 0.65
    ולא 0.55 כבשנת 2024.

@שמואל שוב אני מגיב שזה לא נכון !
    דמי הניהול לשנת 2025 הם לא יותר מ 0.6 וארגון בנקל פועל להורדת הדמי ניהול ל 0.55 ופחות מכך.

• @שמואל שוב אני מגיב שזה לא נכון !
    דמי הניהול לשנת 2025 הם לא יותר מ 0.6 וארגון בנקל פועל להורדת הדמי ניהול ל 0.55 ופחות מכך.

@רייך-ניסן
    אתה בא לומר שמי שהחתים אותי היום היה פשוט נוכל??.
    אני פניתי לבקנל !

• @רייך-ניסן
    אתה בא לומר שמי שהחתים אותי היום היה פשוט נוכל??.
    אני פניתי לבקנל !

@שמואל אתה יכול לפנות לבנקל ולבדוק את זה שוב.

• צודק!
    דיברתי איתם עכשיו
    (כל הכבוד על הזמינות) וזה באמת 0.6 ויש עוד אופציה להוזלה בהמשך,
    מחילה שהתעקשתי על השגיאה.

• צודק!
    דיברתי איתם עכשיו
    (כל הכבוד על הזמינות) וזה באמת 0.6 ויש עוד אופציה להוזלה בהמשך,
    מחילה שהתעקשתי על השגיאה.

@שמואל כתב בדמי ניהול של תוכנית החיסכון של ארגון בנקל:

(כל הכבוד על הזמינות)

יכול לומר שהפניתי לבנקל הרבה מאד אנשים, וכל הזמן אני מקבל מאנשים משוב על הזמינות הפרקטיות והיעילות,
    בשירות הם ליגה.
    עכשיו אני רוצה לראות אותם בהסברה בבקשה

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    60 צפיות
    צ
    @חיסכון-לחתונה אכן זה ההבדל בין הדמי ניהול. האם זה הצעה טובה, אני לא יודע להגיד כי אני לא מכיר את הנתונים שלך. אבל תחפש כאן בפורום יש הרבה חומר על הנושא, ברוב המקרים זה מה שצריך לעשות. התשואה של המסלול חשובה הרבה הרבה יותר מאשר הדמי ניהול. חישוב פשוט, ברור שלא אכפת לך לשלם דמי ניהול פי 3, אם התשואה תהיה פי 2.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    221 צפיות
    צ
    @איש-קיש מסלול עוקב מדדי מניות של אלטשולר שחם הוא חצי סנופי וחצי נאסד"ק 100. אבל גם בהראל ומגדל מי שישים חצי בעוקב מדדי מניות וחצי בסנופי, הוא בעצם נותן משקל יתר לנאסד"ק 100. לא חייבים חצי חצי, אפשר גם 40/60 וכד'.
  • 3 הצבעות
    6 פוסטים
    178 צפיות
    רחל עומסיר
    @בן-עליה נחשב זאת ביחד: בדמי ניהול של 0.9+0.15 מההפקדה יגבה 9 ש"ח לחודש, מהצבירה 19 ש"ח לחודש= 28 ש"ח בדמי ניהול של 1.5+0.05 מההפקדה 15 ש"ח מהצבירה 6= 21 ש"ח ולכן למשל בדוגמא כאן עדיף מהצבירה נמוך יותר. במיוחד שההפקדה כאן לא גבוהה רק 1000 ש"ח לחודש ולכן דמי הניהול על ההפקדה פחות משמעותיים.
  • 0 הצבעות
    84 פוסטים
    1k צפיות
    צ
    @בן-עליה תשלח לי דו"ח הפקדות למייל.
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    234 צפיות
    רחל עומסיר
    המדד האחרון שפורסם השבוע ע"י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) לא משאיר מקום לספק: מדד המחירים לצרכן עלה באפריל ב 1.1% העליה החדה ביותר בשלוש השנים האחרונות. האינפלציה השנתית טיפסה ל  3.6% מעל גבול היעד של בנק ישראל. מדוע זה רלוונטי לנו? במילים פשוטות: הכסף שלנו קונה פחות ולא מדובר בתופעה חולפת, כי מדינה מתוקנת תשאף לשמור על אינפלציה מתונה לאורך זמן. ולכן אם הכסף שלכם "יושב בצד" באפיקים סולידיים מדי- או גרוע מכך, שוכב בעו"ש או פיקדון - הוא נשחק בשקט ובמהירות. כסף שלא עובד מאבד ערך! אז מה עושים? בודקים את מסלולי ההשקעה בחסכונות הקיימים (פנסיה, גמל, השתלמות ועוד) משאירים ביתרת העו"ש רק כספים שאנו צריכים לשימוש שוטף. מתאימים את רמת הסיכון למצב האישי- כדי לשמור על איזון בין יציבות לצמיחה שוקלים השקעה חכמה בשוק ההון דרך קופות מפוקחות. דוגמא אישית מהשבוע השבוע סיימתי ללוות זוג מקסים – האישה בשנות ה-30 לחייה, עובדת בשכר גבוה, עם הפרשות מסודרות לפנסיה כבר משנת 2012. כשעברתי על הנתונים כהכנה לפגישה, נתקלתי בפרט שכאב לי במיוחד: כל הכסף שהופרש עבור הפנסיה הושקע במסלול "אג"ח ממשלות"– עם תשואה ממוצעת שלילית של 0.37%- בחמש השנים האחרונות. כן, קראתם נכון – במקום לצבור רווחים, היא רק הפסידה ערך כל שנה. למרות התסכול, התעודדתי מהתחושה שזו בדיוק הסיבה שאני כאן – כדי להחזיר שליטה, ולתקן עיוותים שקטים כאלה. במהלך הפגישה עברנו יחד למסלול השקעה המתאים לגיל ולמצב הכלכלי שלהם – מסלול בסיכון גבוה יותר, שמאפשר שמירה על ערך הכסף לאורך זמן ואפילו צמיחה אמיתית. והם? הופתעו. אולי אפילו נבהלו לרגע – אבל הודו לי על כך שלא הנחתי להם להמשיך כרגיל מבלי לדעת. [image: 1747646026933-0a2663162a52a66d22bdb18e815985b2.png] הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1747646229479-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C-resized.png]