דילוג לתוכן

מכירת נכס לטובת שוק ההון

נדל"ן
7 5 91 4
  • שואל בשביל משפחה שאני מלווה
    קנו דירה מחולקת בבאר שבע לפני כשנתיים ע"ס 800 א"ש
    הוצאות נלוות בסך 100 א"ש
    ס"ה משכנתא 900 א"ש
    500 א"ש על הדירה בבא"ש
    400 על דירת המגורים
    החזר משכנתא חודשי 4500 א"ש
    עם תקווה שיושכר ב-4500 (2000+2500) ויכסה משכנתא
    מה שהתגלה אחרי תקופה
    ממוצע שכירות חודשי עומד רק על כ-3500 ש"ח (בניכוי חודשים ריקים, ניהול, תיקונים וכדו')
    מים חשמל וארנונה עולה 1000 ש"ח בחודש
    כך שיוצא שמשלם מידי 2000 ש"ח מכיסו בשביל לזכות לדירה בבא"ש בבעלותו המלאה בעוד כ-30 שנה
    הדירה שווה היום רק כ-700 א"ש
    בחישוב גס של עליית ערך הדירה ב-3% בשנה נגיע לעוד 30 שנה לשווי של כ- 1,200,000 ש"ח
    חשבתי להציע לו למכור את הדירה ב-700 א"ש ולסגור את המשכנתא על הדירה בסך 500 א"ש
    ישאר לו ביד 200 א"ש
    שנכון שישלם עליה 2000 ש"ח בחודש ולא רק 1000
    כי בעצם הוא מוכר בהפסד של 200 א"ש
    אך אם יכניס את הכסף בשוק ההון בהערכה של 8% בשנה
    הוא יגיע בעוד 30 שנה לאותו סכום אם הוא נשאר עם הדירה
    מה דעתכם ?

• שואל בשביל משפחה שאני מלווה
    קנו דירה מחולקת בבאר שבע לפני כשנתיים ע"ס 800 א"ש
    הוצאות נלוות בסך 100 א"ש
    ס"ה משכנתא 900 א"ש
    500 א"ש על הדירה בבא"ש
    400 על דירת המגורים
    החזר משכנתא חודשי 4500 א"ש
    עם תקווה שיושכר ב-4500 (2000+2500) ויכסה משכנתא
    מה שהתגלה אחרי תקופה
    ממוצע שכירות חודשי עומד רק על כ-3500 ש"ח (בניכוי חודשים ריקים, ניהול, תיקונים וכדו')
    מים חשמל וארנונה עולה 1000 ש"ח בחודש
    כך שיוצא שמשלם מידי 2000 ש"ח מכיסו בשביל לזכות לדירה בבא"ש בבעלותו המלאה בעוד כ-30 שנה
    הדירה שווה היום רק כ-700 א"ש
    בחישוב גס של עליית ערך הדירה ב-3% בשנה נגיע לעוד 30 שנה לשווי של כ- 1,200,000 ש"ח
    חשבתי להציע לו למכור את הדירה ב-700 א"ש ולסגור את המשכנתא על הדירה בסך 500 א"ש
    ישאר לו ביד 200 א"ש
    שנכון שישלם עליה 2000 ש"ח בחודש ולא רק 1000
    כי בעצם הוא מוכר בהפסד של 200 א"ש
    אך אם יכניס את הכסף בשוק ההון בהערכה של 8% בשנה
    הוא יגיע בעוד 30 שנה לאותו סכום אם הוא נשאר עם הדירה
    מה דעתכם ?

@shimon והנה הסיבה למה אני בחיים לא ירצה להיות יועץ פיננסי…
    האחריות לעתיד כלכלי של משפחה שלמה לשלושים שנה הבאות, זה מטורף

1. שואל, למה התשלום ארנונה מים חשמל עליו?

2. 3% עליית ערך בשלושים שנה, זה לא גס, זה הערכת מיני׳ שהעלייה תהיה זהה לאינפלציה
      בשלושים שנה האחרונות זה יותר

3. לא מחושב עלויות מכירה, תיווך עו״ד מיסים (הקניה 100 כולל שיפוץ אני מקווה)

4. הריבית בעז״ה תרד, זה ישפיע על 2 האפשרויות

5. השכירות בעז״ה תעלה, (כמו האינפלציה / יותר / פחות ?)

• רק לכתוב כזה טקסט ארוך של שאלה, מבריר שהאיש לא בנוי לכאב ראש שנדלן מביא איתו.
    שיחכה לירידות חדות בשוק ההון ואז יכנס עם כל הכסף של הדירה ויקבל שקט בראש ויותר כסף לחיים.

וכפי שפורסם בפורום הנכבד הזה בעבר👇
    רווחים של אס אנד פי 500.PNG

• רק לכתוב כזה טקסט ארוך של שאלה, מבריר שהאיש לא בנוי לכאב ראש שנדלן מביא איתו.
    שיחכה לירידות חדות בשוק ההון ואז יכנס עם כל הכסף של הדירה ויקבל שקט בראש ויותר כסף לחיים.

וכפי שפורסם בפורום הנכבד הזה בעבר👇
    רווחים של אס אנד פי 500.PNG

@אבי-ה-נערה השואל זה המלווה פיננסי
    (איזה נתון בשאלה נראה לדעתך מיותר?)
    ואם תעיין שוב בהודעה תראה ש״כל הכסף של הדירה״ = מינוס

• עוד אחד מנפגעי באר שבע....
    אולי בעתיד עוד יהיה שם קפיצה במחירים

• עוד אחד מנפגעי באר שבע....
    אולי בעתיד עוד יהיה שם קפיצה במחירים

@אנונימי2 לא יהיה לכאורה בשנים הקרובות העיר מתמלאת בערבים וזה כידוע לא גורם מקפיץ מחירים.

• @משהמשה
    ממתין לחוו"ד

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    4 פוסטים
    49 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב במשכנתא כדי להשקיע בשוק ההון: כשהבית יגדל יצטרכו להגדיל הכנסות. שיגדילו כבר עכשיו... אתה לא יכול לומר כזה דבר באופן כללי, בפרט שכשהבית גדול יותר קשה להגדיל הכנסות.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    47 צפיות
    צ
    @יאיר-אלדרק אין כ"כ הבדל בין הקרנות, תעיין בקובץ המצ"ב ותבחר לך קרן. הדרכה לקניית קרן כספית בבנק הפועלים.pdf
  • 1 הצבעות
    29 פוסטים
    634 צפיות
    ב
    @חופש-כלכלי כתב בהאם כותבי הפורום מתעניינים בעתיד הנדל"ן בישראל?: @משהמשה לא לכל האנשים יש דעה אנשים קוראים אוספים חומר ולומדים לא נראה לי שזה מעיד על חוסר התענינות ולא כל מי שהתחבר יפנה היום או מחר או בעוד חודש אולי הוא התגבש ויקבל אומץ או כסף בעוד שנתיים זה תהליך לא פשוט מסכים עם כל מילה ושאני מסתכל על עצמי ואני מאמין שיש עוד אנשים כמוני עד עכשיו אנחנו בטוחים שצריך הון עצמי מהבית נכון כתבת שיועצי משכנתאות יכולים לדאוג ל=100% מימון אבל אני לא מכיר אותם ועוד שאת המשכנתא צריך לשלם כעת והדירה תהיה מוכנה בעוד מספר שנים
  • 2 הצבעות
    49 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @לא-רק-סנופי כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: @שמח-לעזור די!!!!!!!!!!! תפסיקו להסתכל על ההיסטוריה!!!!!! באמת אשמח לשמוע למה להשקיע בסנופי אם לא בגלל ההיסטוריה? נכון שיש תאוריה / הסבר (זה לא אותו דבר!) מאחורי הסטטיסטיקה, אבל ברור לכל בר דעת שאף אחד לא היה ממליץ למשקיע הפאסיבי לסמוך על תאוריה שלא מגובה בנתונים… ואפילו האקטיביסט המצוי לא ישקיע בחיים במניה שאין שום היסטוריה מאחוריה, אם לא של החברה הספציפית הזו אז של חברה בעלת נתונים דומים. הצצתם פעם קצת מאחורי הטבלאות והאקסלים?! ברור, המון… בדקתי כל משבר (25%+) שהיה בסנופי בעבר, ומה הסיבות שהוא קרה. אין שום קשר בין מה שהיה למה שיהיה. שוב, אז למה להשקיע שם? בסופו של דבר אם הקב"ה רוצה הכלכלה יכולה להתמוטט מכל מיני סיבות לא הגיוניות ואם הוא רוצה שהיא תצליח תהיה מליונר. מי דיבר על התמוטטות? 45% מהמקרים זה נראה לך תרחיש קיצוני? אנחנו צריכים רק לעשות השתדלות ולקחת סיכונים.... תרתי דסתרי, ודו״ק סליחה שהתעצבנתי פשוט נמאס כבר לקרוא את ההשוואות הללו.... באמת מפתיע שהתעצבנת… הפוך, כל תורף דברי היה לומר שלהשקיע במדד כאילו מישהו ״יודע״ מה יהיה, זה לשכוח מזה שהקב״ה מנהל את העולם! וכמו שבעבר היו מקרים שהרוויחו הרבה, היו בעבר מקרים שהרוויחו מעט… אנחנו רק עושים השתדלות, והקב״ה היחיד שקובע מה יהיה. אבל מכיוון שאני מאמין שפותח האשכול לא חשב שיש פה נביא או לפחות בעל רוח הקודש, אפשר להניח שהוא התכוון לשאול כפשוטו ממש: @סקרן-יז כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: כיון שהלוואה במשכנתא בממוצע 5% ומשהו והתשואה הממוצעת של ההשקעה הוא 10% כולל הניהול ומכיוון שבהמשך הוא כתב שזה לתקופת השקעה של לפחות 11 שנים, אני רואה צורך להביא 2 גרפים רלוונטיים: הנתונים הם מויקיפדיה, והם כולל דיבידנדים. ואני לא לוקח אחריות עליהם, בהחלט יכול להיות שנעלם ממני פרט מידע שמשנה את התמונה לחלוטין… [image: 1763250473714-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-1970.png] [image: 1763264485748-img_0956.jpeg] שמחתי לעזור
  • עדכונים והסברים על משכנתאות ונדל"ן

נדל"ן משכנתא נדלן
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    331 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @יוסי-אוסטר יוסי אם אתה כותב את זה כבר ניתן לסמוך על זה!