דילוג לתוכן

הS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!

שוק ההון והשקעות
27 10 401 11
  • יש קרן פנסיה או קופת גמל של מדד עולמי?
    או שההתלבטות היא רק בנוגע מסחר עצמאי וחסכון לכל ילד?

@מ.ר.-דרור כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!:

יש קרן פנסיה או קופת גמל של מדד עולמי?

יש,
    אינפיניטי מסלול הלכה הוא מדד עולמי,
    בפנסיה, בקרן השתלמות ובגמל להשקעה.
    ובחיסכון לכל ילד.

וגם מיטב מניות סחיר.

• @ביזנייעס כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!:

ענית לעצמך

אני אישית לא באמת חושב שכשאמריקה תקרוס יישאר משהו שלא יקרוס בעולם,
    רק העמדתי את דברי השואלים כדי שתסביר את עצמך יותר טוב.

וגם אני לא נגד העולמי וגם החיסכון של ילדי באינפיניטי. (סתם חושב שהיא חברה טובה אם לא הכי טובה)

@אבי-ר. כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!:

וגם אני לא נגד העולמי וגם החיסכון של ילדי באינפיניטי. (סתם חושב שהיא חברה טובה אם לא הכי טובה)

מעניין מאוד למה אתה חושב שהיא חברה טובה.
    ייתכן מאוד שאתה טועה.

• @אבי-ר. כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!:

ייתכן מאוד שאתה טועה.

@צמיחה כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!:

ייתכן מאוד שאתה טועה.

מעניין מאוד למה אתה חושב שאני טועה?

• כהוספה על דברי @ביזנייעס
    המדד העולמי מחזיק כל מיני מניות שאולי לא הייתם רוצים להחזיק אותם, אבל אתם מחזיקים אותם כי אתם נמצאים במדד עולמי וזה מה שהוא מציע.
    לדוגמא בעשור האבוד המשקיעים אמרו הסנופי כבר לא מוכיח את עצמו, אז נשקיע במדינות מתפתחות שם יש סיכוי לעליות גדולות.
    ואז הגיע העשור שאח"כ, הסנופי עלה מאוד, ואילו המדינות המתפתחות נשארו בהתפתחות.
    כמו כן מי אמר שאתם מאמינים באירופה, אולי דוקא הגירת המוסלמים תהפוך את המקום לפחות משתלם.

• כהוספה על דברי @ביזנייעס
    המדד העולמי מחזיק כל מיני מניות שאולי לא הייתם רוצים להחזיק אותם, אבל אתם מחזיקים אותם כי אתם נמצאים במדד עולמי וזה מה שהוא מציע.
    לדוגמא בעשור האבוד המשקיעים אמרו הסנופי כבר לא מוכיח את עצמו, אז נשקיע במדינות מתפתחות שם יש סיכוי לעליות גדולות.
    ואז הגיע העשור שאח"כ, הסנופי עלה מאוד, ואילו המדינות המתפתחות נשארו בהתפתחות.
    כמו כן מי אמר שאתם מאמינים באירופה, אולי דוקא הגירת המוסלמים תהפוך את המקום לפחות משתלם.

@צמיחה כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!:

אישית אני גם חושב שאירופה מפגרת, (אולי טראמפ יצליח קצת לעורר אותם).

• @צמיחה לא קבעתי שה לא מייצג אלא רק הצגתי את זה כצד וכמובן יש כאלה שיסתכלו על דברים בצורה שונה .
    בסוף משקיע פאסיבי לא יכול להתעסק בל הספיקולציות האלה הדרך היחידה שאפשר להיחשף לכלכלת ארצות הברית בצורה עיוורת היא דרך המדד הזה , ובדיוק כמו שלא מתזמנים ירידות אני חושב שלא מתזמנים את סוג הנכסים במדד .
    מה שכן אפשר לחשוב בתחילת הדרך ולבחור האם הצורה שבה נבנה מדד S&P500 מתאימה לצרכים שלנו .

• @צמיחה

מעניין אותי אם תוכל לחשוף כמובן רק באחוזים את תיק המסחר שלך
    באיזה מדדים השקעת וכ"ו

נושאים מוצעים

• קרן סל מחקה S&P של מגדל

שוק ההון והשקעות שוק ההון קרן סל
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    33 צפיות
    י
    מעוניין להשקיע בקרן סל מחקה S&P בכשרות גלאט הון, מצאתי את הקרן הזו מגדל 1162189 עם דמי ניהול אפסיים (0.01), אבל אני מבין שהיא לא מחקה את כל המדד אלא לפי ערכים של איכות הסביבה וכד'. אשמח לחוו"ד מהמומחים עליה. האם הקרן מומלצת בכל זאת להשקעה ארוכת טווח? אציין שראיתי שהתשואות שלה גבוהות יותר ביחס למחקה S&P של מור 1165810 (דמי ניהול 0.12). תודה רבה.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    42 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @התותח-זה-אני תפנה ל3 בנקים (לא מחייב שיש לך חשבון בהם) ותתמקח (ואם אתה לקוח ריווחי לבנק תחזור לבנק שלך בסוף עם ההצעה הטובה ביותר). כל מה שלא מבטיח את גובה הריבית מגיע עם סיכון להפסד או לרווח מופחת. ואם מישהו (שאיננו גוף פיננסי מוכר כמו בנק או חברת ביטוח מוכרת) מבטיח ריבית שוברת שוק אז זה בדר"כ סיכוי להפסד בטוח לפחות של חלק מהקרן.
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    137 צפיות
    שמעון יוחאי חסןש
    @חלמיש-צור לא רק המהלכים של ארצות הברית אלא של רוב המדינות בעולם מונעות בגלל כסף ומשאבים כמו נפט וכו
  • VTI לעומת VOO

הועבר מסחר עצמאי s&p 500 מסחר מסחר עצמאי השקעה בשוק ההון
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    112 צפיות
    שמש מרפאש
    @אפ_על_פי_כן כתב בVTI לעומת VOO: שלום לכולם שאלה למומחי השקעות כאן - בתיק מסחר עצמאי שלי, רציתי לרכוש ETF שעוקב אחרי S&P. (מלבד רוב התיק שהוא VT - מדד עולמי). קניתי יחידות קרן VTI של ואנגארד. (הסיבה שאני קונה קרנות אמריקאיות - בגלל אזרחותי האמריקאית) לאחרונה הבנתי שVTI הוא לא בדיוק S&P, אלא מדד כלל החברות האמריקאיות. השאלה היא כמה קריטיים ההבדלים? אם ארצה לרכוש עוד, עדיף ללכת על ה- S&P המדוייק (כלומר VOO) ? ומה הרציונל להשקיע דווקא ב- VTI או לחילופין דווקא ב- VOO. תודה מראש לעונים... לא ממליץ על VTI. זה מדד שכולל בתוכו את כלל החברות הנסחרות בארה"ב, וזה אומר שיש בו גם הרבה חברות פח.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    413 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.