דילוג לתוכן

הזדמנות ב-S&P או מלכודת? (התלבטות לגבי הקרן השתלמות)

שוק ההון והשקעות
8 6 306 6
  • מרגיש לי שהשילוב של דולר נמוך (שפל של עשורים) והדשדוש האחרון במדדים יוצר חלון הזדמנות להפקדה לקרן השתלמות. בדרך כלל אני מחכה לדצמבר, אבל חבל לי לפספס את השערים האלה אם הדולר יתקן למעלה עד סוף השנה.

מה אומרים? לרוץ להפקיד או שאין מה למהר?

• רוב העצמאיים מחכים ליומיים האחרונים של השנה כדי להפקיד, רק בשביל ה'וי' על הטבת המס. אבל בואו נחשוב על זה רגע – אם כולם יחכו, והדולר יתקן למעלה ב-5-6% עד אז (מה שסביר שיקרה אחרי שפל כזה), הטבת המס 'תתקזז' מול שער חליפין גבוה יותר.

מבחינתי, להפקיד עכשיו כשהמדד מדשדש והדולר ברצפה זה כמו לקנות את ההטבה בנחה. אני מעדיף 'לנעול' את השער הנמוך של היום מאשר להמר על מה שיהיה בדצמבר. הרי בסוף, אנחנו קונים יחידות של המדד, וכשיש הזדמנות לקנות יותר יחידות באותו שקל – למה לחכות?"

• "לגמרי איתך בראש.
    רוב העצמאיים נזכרים בדצמבר רק בגלל המס,
    אבל שוכחים שבינתיים הם מפסידים זמן שוק ויכולים לאכול אותה בשער חליפין גבוה יותר.
    להפקיד עכשיו כשהדולר נמוך והמדד מדשדש זה פשוט לקנות את השוק ב'הנחה' כפולה.
    אם יש לך את הנזילות – לדעתי חבל לחכות ללחץ של סוף שנה,
    פשוט לנעול את השער של היום ולתת לכסף להתחיל לעבוד."
    כמובן לא מייעץ וכו'

• מרגיש לי שהשילוב של דולר נמוך (שפל של עשורים) והדשדוש האחרון במדדים יוצר חלון הזדמנות להפקדה לקרן השתלמות. בדרך כלל אני מחכה לדצמבר, אבל חבל לי לפספס את השערים האלה אם הדולר יתקן למעלה עד סוף השנה.

מה אומרים? לרוץ להפקיד או שאין מה למהר?

@רואה-את-הנולד
    זה מעניין לראות את הדעות המגוונות,
    אחד שואל האם להשקיע עכשיו כדי לנצל את זה שהדולר נמוך.
    והאחר שואל אולי לעבור למסלול אחר כי אולי הדולר ימשיך לרדת.
    אם המטרה היא טווח ארוך,
    אז גם אם הדולר לא יעלה בשנה הקרובה,
    אתה יכול להסתכל ע"ז כמבצע ארוך.

• "לגמרי איתך בראש.
    רוב העצמאיים נזכרים בדצמבר רק בגלל המס,
    אבל שוכחים שבינתיים הם מפסידים זמן שוק ויכולים לאכול אותה בשער חליפין גבוה יותר.
    אם יש לך את הנזילות – לדעתי חבל לחכות ללחץ של סוף שנה,
    פשוט לנעול את השער של היום ולתת לכסף להתחיל לעבוד."
    כמובן לא מייעץ וכו'

@דוד-גולדברג כתב בהזדמנות ב-S&P או מלכודת? (התלבטות לגבי הקרן השתלמות):

זה רק אם אתה קונה S&P500 או כל השקעה אחרת בדולרים, אם אתה משקיע במסלול מניות בארץ (כמו הרשימה כאן).

אין סיבה לקנות כעת, זה 'לקנות ביוקר'.
    אני צודק?

• אתה צודק
    אלא אם כן יתברר שזה היה עדיין בזול

• הדרך הנכונה היא להפקיד בהוראת קבע, ולא לנסות לתזמן לא את השוק ולא את הדולר,
    העליות הגדולות ביותר בשוק לא קרו לא לפני משבר ולא אחרי, הם קרו באמצע!!

מצרף מצגת שעשיתי על הדולר/שקל
    pdf24_converted.pdf

• מי שעדיין לא ניצל את ההפקדות המצב עכשיו הרבה יותר טוב
    בעברית הירידות המשיכו
    קצת מזכיר את שנה שעברה שהיה בערב פסח הזדמנות מצויינת להפקיד

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    5 פוסטים
    131 צפיות
    א
    כמה תגובות ראשוניות שלי: א. עיקר הטענה היא שאנחנו לפני פיצוץ וקריסה גדולה, (גם אם השוק מתקן את עצמו זה יכול לקחת הרבה זמן. ואולי עדיף להשקיע בינתיים באג"ח וכדו'). טענה זו רלוונטית יותר למי שמושקע בסכום גדול עכשיו, או שרוצה להכניס סכום גדול בבת אחת. ועל אחת כמה וכמה במינוף. אבל - מי שעדיין בהתחלה, ומכניס כל חודש / שנה סכום קבוע, (מה שבנקל מציעים), אין לו מה לפחד מקריסה. אדרבה, קריסה כמה שיותר מוקדם תפעל לטובתו. ב. הטענה שהשוק נהיה רובו פסיבי - זו טענה יפה מאד, וכבר נאמרה כמה פעמים. התשובה העקרונית על זה, זה שעצם ה"זכות" להיכלל במדד S&P היא לא בגלל שווי השוק הבורסאי של החברה, אלא בזכות הדוחו"ת הכספיים והמצב ה"אמיתי" של החברה. (כתבתי "אמיתי" במרכאות, כי את האמת האמיתית יודעים רק מנהלי החברה, וגם את עצמם הם יכולים לרמות....). ולכן, אם חברה נמצאת בתוך המדד, זה אומר שהמצב שלה טוב. נכון מאד שהנפח בתוך המדד נקבע לפי השווי הבורסאי, וזה מגדיל את הסיכון לבועה. אבל זה לא רק בועה. ג. עוד תשובה שראיתי שעונים חסידי שוק ההון לטענה על כך שהשוק הופך לפסיבי, היא: "נכון. אז מה? אדרבה, כולם ישקיעו וישקיעו, והשוק יגדל. מצוין!". זו תשובה גרועה מאד. כי בסוף, בשביל לפדות את ההשקעה שלך ולהמיר אותה ממניות לכסף, צריך בסוף השרשרת מישהו שיסכים לקנות את המניה ולשלם עליה את המחיר הגבוה. בסוף סך כל הכסף המזומן בעולם שפנוי להיות מושקע בשוק ההון, גם אם הוא לא סופי, הוא מצטמצם בשלב כלשהו, ובהחלט יכול להגיע שלב של כמה טריליוני דולרים של פנסיות שנפדים בבת אחת, ואין מספיק ביקוש מיידי למניות. זה ייצור קריסה גדולה באופן מיידי. ד. גם אם נאמר שהסכום להשקעה תמיד יגדל ככל שהשוק יגדל (דהיינו שבעצם יש כאן פירמידה אינסופית), עדיין צריך לזכור, שעברנו מהשקעה הגיונית ובעלת ערך במניה שיש מאחוריה ערך אמיתי, לקזינו גלובלי ששותפים בו כל יושבי כדור הארץ. אז אולי על הנייר המודל אמור לעבוד, אבל לפחות צריך להודות שלא בטוח שאנחנו משקיעים כאן בחברות, אלא בפירמידה.
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    329 צפיות
    ד
    המדד קרוב לשיא של כל הזמנים ובכנס יסבירו שזה בכלל לא לא שווה להשקיע שנה שעברה הכנס היה בזמן של משבר זה היה נשמע רציני הפעם זה יהיה מגוכח. מחיר הנפט הגולמי בארה"ב ירד היום ב-7%, ונסחר במחיר של 92 דולר. הבורסה האמריקאית ממשיכה לעלות. שוק המניות הוסיף לעצמו מתחילת החודש 6 טריליון דולר.
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    349 צפיות
    צ
    @אנונימי2 כתב במסלולים מומלצים לקרן השתלמות לטווח ארוך: קיבלתי 0.8 זה יקר אבל עם הזמן ניתן להוריד קיבלת 0.8 כי פתחת במיטב. הראל עוקב מדדי מניות השתלמות זה נאסדאק חשוף למטח ? כן
  • 1 הצבעות
    10 פוסטים
    285 צפיות
    מ
    @חופש-כלכלי כתב בהשקעת חברות בחוזים עתידיים על מדד S&P 500 – שאלת הבהרה: אם הם יצטרכו לגדר טריליון שקל הוא לא מוגבל כי הוא שוק ענק ענק ענק (ספציפית על S&P500 נראה לי הגדול בעולם!), וטריליון שקל נראה לך הרבה אבל זה נסחר מידי יום בשוק הגלובלי!!! מי שסוחר מול הראל מחזיק טריליוני דולרים ויכול לקזז באופן מיידי מול אלפי סוחרים בעולם! לכן תמיד יש נזילות ויכולת עסקה.
  • 1 הצבעות
    9 פוסטים
    344 צפיות
    כ
    @סייעתא-דשמיא אני קיבלתי את זה עכשיו בהראל דרך הייטק ביטוח. (אם מישהו השיג במיטב בפחות מ0.7 אשמח לדעת.)