דילוג לתוכן

השקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה

שוק ההון והשקעות
112 14 2.2k 8

נושאים מוצעים

• האם להשקיע בריאל האיראני???

שוק ההון והשקעות השקעות
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    426 צפיות
    ברכת ה' תעשירב
    ומה אם טראמפ יממש שם את הרעיון שהוא הציע לאחרונה בענין עזה הנפקת מטבע דיגיטלי יעודי לתושבי אירן עיין כאן https://www.cryptojungle.co.il/stablecoins/trump-board-of-peace-stablecoin-gaza/
  • 8 הצבעות
    12 פוסטים
    1k צפיות
    פ
    @חופש-כלכלי said: הציבור אמנם הפסיק ליפול לעוקצים של "20% בחודש", אבל הוא עדיין נופל לעסקאות נדל"ן בינוניות רק בגלל "הרגש" של הקירות. כי יש כמה אנשים עם כשרון כתיבה לא רע, שמאוד מאמינים בנדל״ן ובעקיפין גורמים לאנשים לחשוב שבנדל״ן אי אפשר להפסיד, ואפילו מישהו שמכר דירה בפריסייל מעל המחיר לאברך תמים, לשיטתם הוא עדיין לא נוכל.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    305 צפיות
    abaye123A
    @טריידר כתב בBTB השקעות והלוואות חברתיות: חתול פיננסי - חוות דעת על BTB לפני שאכתוב על החויה האישית שלי, רק יש לשים לב שהנאמר שם אמור לגבי 2 המסלולים הותיקים של BTB, לפני כחודשיים הם השיקו מסלול חדש בשם neo שמציע נזילות מיידית עם ריבית שנתית 4.7% מוצמדת לפריים (אין לי מושג מה זה אומר) - אישית השקעתי במסלול הזה 1500 ש"ח למשך קצת יותר מחודש (כלום זמן אני יודע, זה היה יותר למשחק לראות איך זה עובד מאשר להרויח משהו..) ומשכתי עם רווח של 15 ש"ח נטו, והכסף היה למחרת בחשבון הבנק שלי, כך שנראה שהמסלול הזה אכן עובד לגבי המסלולים הותיקים שעליהם אמור כל ענין הנזילות ברחבי האינטרנט - אכן זה ממש ככה משכתי ב29/05 את הכסף ממסלול המאצ' שלהם, סה"כ 100 ש"ח, וזה עדיין לא הונזל, מלבד זה קצת נשגב מבינתי המתמטיקה של הנתונים הללו, כאילו למרות הכמה אג' של הרווח אני במינוס של 0.03 כנראה בגלל ההפרשות, אבל הם לכאורה צריכות להיות מהרווח בלבד, כך שלא ברור לי העניין.. [image: 1749513045216-72eb1ea5-db29-4fe1-9784-ab20947b2d10-image.png]
  • 3 הצבעות
    50 פוסטים
    5k צפיות
    רואה את הנולדר
    שוק השבוע מדדים (רביעי-רביעי) מדד S&P 500: +1.1%, נאסד"ק 100: ~+2%. שניהם בשיאי כל הזמנים. שבוע שביעי רצוף של עליות. מה קרה שבוע סוער! ראלי השבבים המשיך בכוח: AMD חצתה $700B שווי שוק, מייקרון ממשיכה לטוס, וסיסקו דיווחה על הכנסות שיא ($15.8B, +12%) ועפה 17% באפטר. האינפלציה חזרה לכותרות: CPI באפריל קפץ ל-3.8% (מעל הצפי), PPI הזניק 6% שנתי, והנפט מעל $100. תשואת ה-10Y טיפסה לשיא 2026 (4.47%), ול-30Y חצתה 5%. ביום רביעי שני שלישים מהמניות ב-S&P סגרו באדום – הטק גרר הכל לבד. ברקע: טראמפ נחת בבייג'ינג לפסגה עם שי, וג'נסן הואנג הצטרף למשלחת. השיח שוק של שתי מהירויות. השבבים והטק רצים קדימה כאילו אין מלחמה ואין אינפלציה, כל השאר סופג. מייקל ברי אמר שזה מזכיר לו 2000. מצד שני – 84% מחברות ה-S&P הִכו תחזיות רווח, השיעור הגבוה ביותר מאז 2021. הפסגה בבייג'ינג מעלה תקוות לפתיחת ייצוא שבבים לסין, אבל גם חשש ממכסים ומטייוואן. שורה תחתונה: הרווחים מצדיקים, האינפלציה מפחידה, והריכוזיות מדאיגה. קדימה נתוני מכירות קמעונאיות באפריל ודו"ח Applied Materials אחרי הסגירה היום – אותות קריטיים לחוזק הצרכן ולביקוש...
  • 2 הצבעות
    11 פוסטים
    542 צפיות
    צ
    @טריידר הרעיון נכון, אבל אם זה נמצא באג"ח אז זה לא מיועד לטווח הארוך, וכפי הנראה שאם יש משכנתא שהריבית עליה יותר גבוהה מהתשואה של ההשקעה לטווח הבינוני, לכאורה המשקיע עשה את הדברים לבד בלי להתייעץ...